پیش از این کمی در مورد نظام آموزشی کانادا صحبت کردیم. این نظام یکی از قویترین نظامهای آموزشی دنیا است چرا که دانشجویان پس از فارغالتحصیلی دارای مهارت و تخصص لازم برای ورود به بازار کار میشوند. اما در بسیاری از کشورها دانشجویان پس از فارغالتحصیلی صرفاً اطلاعات تئوری دربارهی رشتهی خود دارند و باید مدتی به کسب مهارت برای ورود به بازار کار بپردازند.
از دیگر ویژگیهای مثبت سیستم آموزشی کانادا میتوان به پذیرش دانشجویان بینالملل اشاره کرد. در کانادا ملیت اشخاص مورد توجه نیست و افراد صرفاً به خاطر استعدادهایشان وارد دانشگاهها میشوند. کانادا با جذب دانشجو به تربیت نیروهای متخصصی که در همین کشور تعلیم دیدهاند میپردازد و نیروهای مورد نیاز برای اقتصاد، صنعت و سایر رشتهها را از این طریق تأمین میکنند.
سیستم آموزشی کانادا به صورت ایالتی مدیریت میشود و حتی برخی از ایالتها دارای قوانین آموزشی خود هستند و از قوانین کلی کشور کانادا پیروی نمیکنند؛ البته از آنجایی که قوانین آموزشی این ایالتها نیز از استانداردهای دولت پیروی میکنند، یکپارچگی نظام آموزشی از بین نرفته است.
دولت کانادا اهمیت زیادی به بخش آموزش میدهد به طوری که سالانه شش درصد از درآمد تولید ناخالص داخلی را به بحث آموزش اختصاص میدهد و این یعنی کشور کانادا بیش از سایر کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعهی اقتصادی برای بحث آموزش هزینه میکند.
تحصیلات دانشگاهی در کانادا در سه دستهی تحصیل در کالجها، تحصیل در دانشگاهها و تحصیل در موسسات فنی تقسیمبندی میشود. این دورهها در کشور کانادا به دو زبان رسمی این کشور یعنی انگلیسی و فرانسه ارائه میشوند؛ البته تسلط دانشجویان به یکی از این دو زبان برای تحصیل در کانادا کفایت میکند.