فصل اول : اطلاعات کلی آفریقای جنوبی
آفریقای جنوبی کشور کوچکی نیست و حدود 58 میلیون جمعیت داره… تنها کشوریه که 3 تا پایتخت داره، البته 12 تا کشور دیگه تو دنیا هست که 2 تا پایتخت دارند! حتی دو تا کشور هم وجود داره که کلا پایتختی براشون تعریف نشده… حالا این سه تا پایتخت آفریقای جنوبی هر کدوم ویژگیهای خودشونو دارند، که داخل پادکست کامل توضیح داده شده… حالا یه موضوع جالبتر این که این کشور 11 تا زبان رسمی داره که انگلیسی و آفریقایی و 9 تای دیگه رو شامل میشه! حتی سرود ملیشون هم به چند زبون سروده شده… آفریقای جنوبی نلسون ماندلا رو داشته که هیچی براش کم نذاشته، مردمیترین رهبر آفریقا… اولین رئیس جمهور آفریقای جنوبی که توی انتخابات دموکراتیک عمومی انتخاب شد و کلی برای پیشرفت و آزادی این سرزمین تلاش کرد… با همۀ اینها آفریقای جنوبی یه چهرۀ غم انگیز داره … اچ آی وی ! تو این کشور 6 میلیون نفر ایدز دارند که بیشترین جمعیت نسبت به کشورهای دیگه دنیاست و این باعث شده با مسایل زیادی در این مورد مواجه باشه که داخل پادکست میتونید گوش بدید! از طرفی هم تا همین چند دهۀ پیش با پدیدهای به اسم آپارتاید دست به گریبان بود! آپارتاید یعنی جدا نگه داشتن یه سری افراد، آدمایی که نژاد غیر سفید داشتنو مجبورشون میکردن تو یه سری محلهها و استانهای خاص زندگی کنند و از کلی امکانات سیاسی و اجتماعی محرومشون میکردن! از وقتی ماندلا رئیسجمهور شد، رژیم آپارتاید در مورد سیاه پوستا لغو شد…
فصل دوم : سفر به آفریقای جنوبی

این کشور توریسم پیشرفتهای داره الان و هرساله کلی گردشگر و مسافر به خاطر ساحلهای جذابش به این کشور سفر میکنن… حتی بعضیا فقط برای اینکه با کوسههای سفید منطقه زیر آب دریا شنا کنن به این کشور سفر میکنن! ویزای این کشورو میشه راحت گرفت بهشرطیکه همۀ مدارکشو تحویل بدی… پاسپورپ باید حداقل 7 ماه اعتبار داشته باشه… گواهی اشتغال به کار یا تحصیل هم خیلی تاثیر داره و حتی مدت زمان مرخصی از کار و حقوقت هم ازت میپرسن… و مثه همه جا ووچر هتل و بلیت رفت و برگشت و البته که تمکن مالی که حداقل باید 10 میلیونی تو حسابت باشه… مهمترین فاکتور تاثیرگذار تو سفر به این کشور هزینهس که خیلی مقرون به صرفه ست خیلی از کشورهای آسیای شرقی هم همین شرایطو دارن، البته که هرکدوم شان و منزلت خودشونو دارن ولی حیات وحش، ساحلهای آفریقا، طبیعت بکر و حیوونای خاص اون منطقه، سافاری و کیپ تاون از جذابیتهای این کشورن… علاوه بر اینها بری و فرهنگشون رو از نزدیک لمس کنی و برای چند روزی با بومیای اونجا زندگی کنی… مردم آفریقا اصلا با توریستهای غریب نیستند ولی خوب توصیه میشه که شهرهای بزرگ و توسعهیافتهش برای سفر انتخاب بشن که امنیت کاملی داشته باشن… با این همه باید مراقب بودو از گشت و گزارهای شبانه چشمپوشی کرد.
فصل سوم : زندگی در آفریقای جنوبی
این کشور یه جورایی پیشتاز همۀ کشورهای آفریقاییه و بزرگترین اقتصاد رو در میون کشورهای قارۀ آفریقا داره… قسمت ناراحت کننده این که حدود یک پنجم طلای جهان از معادن آفریقای جنوبی استخراج میشه ولی آمار بیکاری این کشور بالاست و حداقل حقوق توی این کشور به ازای هر ماه کار حدود 1500 راند آفریقای جنوبی یا همون حدودای 106 دلار آمریکاست… همچنین این کشور بزرگترین تولید کنندۀ شیر تو آفریقاست و دومین تولیدکنندۀ بزرگ میوه تو کل جهانه، حتی دو سوم برق کل قارۀ افریقا هم تو این کشور تولید میشه که روز به روز هم در حال پیشرفته… با همه اینها زندگی توی این کشور هزینۀ معقولی داره… مثلا اگر بخوای یه خونۀ تکخوابۀ مرکز شهر اجاره کنی حدودا 600 دلار میشه که کافیه با یکی دو تا از دوستات شِیر کنی تا هزینهها کلی پایین بیاد… تازه اگه مرکز شهر اجاره کنی! یکم دورتر که بری ارزونتر هم میشه… البته یه سری شغلهای پردرآمد هم هستند که اوضاع بهتری دارند… مهندسین آیتی و نرمافزار، پزشکای متخصص و خلبانها و مهندس نفت از پولدارای آفریقای جنوبی به حساب میان.
فصل چهارم : مهاجرت به آفریقای جنوبی

آفریقای جنوبی تو سالهای اخیر تو لیست کشورهای مهاجرپذیر قرار گرفته، واسه همین بهتره راههای مهاجرت به این سرزمین رو هم بررسی کنیم… راههای مهاجرت به این کشور زیاده و خیلی از ورود ارز خارجی به این سرزمین حمایت میکنند… پس قطعا سرمایهگذاری یکی از راههای مناسب میتونه باشه، که شرایطش رو میتونین توی پادکست گوش بدین… تو آفریقای جنوبی صرفا به واسطۀ خرید ملک اقامتی به خریدار ارائه نمیشه.. یه روش دیگه برای رسیدن به این کشور، پیدا کردن پوزیشن کاریه، به این شکل که باید از یک شرکت یا موسسه معتبر دعوتنامۀ کاری دریافت کرد… و یه روش دیگه هم این که از شعبۀ محل کار خودمون به شعبۀ دیگهش که تو آفریقای جنوبی قرار داره منتقل بشیم… مثلا شرکت MTN ایرانسل… این شرکت یه شرکت ارتباطاتی راه دور چندملیتی هست که در حال حاضر تو 21 تا کشور فعالیت داره که یکیش هم آفریقای جنوبیه، درواقع اصل کاری اونجاست و اومده تو ایران هم سرمایهگذاری کرده و 49 درصد از سهام شرکت ایرانسل رو به خودش اختصاص داده… حتی اگه یه ایده یا پیشنهاد جذاب داشته باشی که دولت آفریقای جنوبی پشتیبانی کنه میتونی ویزای کارآفرینی شرایط خاص بگیری و بعد از 5 سال برای اقامت دائم اقدام کنی… شرایط مربوط به این روشها از جمله شرایط مربوط به همراه رو داخل پادکست گوش بدین… این کشور هم مثل اکثر کشورها، قانون خون داره داره و اگر پدر یا مادر نژاد اونجا رو داشت فرزند هم تابعیت اونجا رو میگیره.. البته در این مورد استئناهایی وجو داره که بهتره داخل رادیو گوش بدن و یا به سایت ما به آدرس مراجعه کنید.
فصل پنجم : تحصیل در آفریقای جنوبی
یکی دیگه از مهمترین روشهای مهاجرت به آفریقای جنوبی مهاجرت تحصیلیه، تحصیل تو این کشور به عنوان یکی از کشورهای مطرح قاره خیلی مورد توجه قرار گرفته، جدیدا تعداد دانشجویان خارجی تو این کشور خیلی زیاد شده.. حدود 45 هزار نفر! چون زبان تحصیل انگلیسیه و این امکان رو برای افراد مختلف ایجاد میکنه که تو این کشور تحصیل کنند… البته سیستم آموزشی متفاوتی هم وجود داره، دانشگاههای دولتیشون سه نوع هستند که یه سری دانشگاههای سنتی یا Traditional که تمرکز رو جنبۀ آکادمیک و تئوریه یه سری دیگه دانشگاههای تکنولوژیه که تمرکز بر جنبۀ قنی و حرفهای دارند و آخریشم دانشگاههای جامع هست که ترکیب دوتای قبلیه، از لحاظ اعتبار هم دانشگاههای خوبی داره، دانشگاه کیپتاون رتبۀ 200 در رنکینگ QS رو داره و چند تا دانشگاه دیگه زیر رتبۀ 500 داره، تازه 24 دانشگاه از دانشگاههاش مورد تایید وزارت علوم و 5 تا دانشگاهش مورد تایید وزارت بهداشت ایرانه، تو این کشور 3 ساله مدرک کارشناسی گرفته و برای مقاطع بالاتر اقدام کرد.، شهریههارو البته نمیشه گف چون خیلی متفاوتن از 4000 دلار تا 25000 دلار که کاملا بسته به رشته و شهر و دانشگاه متفاوته، البته دانشجوها اجازه کار دارن و میتونن تا حدی هزینهها رو کاور کنن، در کل آفریقای جنوبی پر از فرصتها و با دغدغهها و ریسکهای خودشه و دوستان با بررسی کامل شرایط خودشون و دانشگاههای میتونن بهترین تصمیم رو بگیرن…
*** خیلی ممنونیم که تا اینجای پادکست همراه ما بودید… تا اپیزودی دیگر خدا نگهدار ….