مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

صفحه اصلی خبر و مقاله قربانی‌های اول کرونا؛ پنج ارز برتر دنیا

قربانی‌های اول کرونا؛ پنج ارز برتر دنیا

Author Avatar به قلم آرینا صادقی

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۴ سال پیش

به نظر شما امروزه بالاترین ارزهای جهان که بیشترین ارزش اقتصادی را در دنیا دارند، چه ارزهایی هستند؟ بیشتر مردم بر این باورند که پوند انگلیس و یا دلار آمریکا گران‌ترین و با ارزش‌ترین ارز دنیا هستند؛ اما در واقع، این‌گونه نیست. حداقل چند ارز وجود دارد؛ که ارزش بیشتری نسبت به پوند و دلار دارند. به نظر شما این ارزها کدم‌اند؟ و چه عواملی بر ارزش آنها تأثیر گذار است؟!

با ارزش‌ترین ارزهای دنیا برخلاف تصور عموم، دلار آمریکا و یا پوند انگلیس نیستند. تعدادی از ارزها وجود دارند؛ که ارزش بیشتری نسبت به این پول‌ها دارند.

عوامل تعین کننده‌ی نرخ ارز

عوامل مختلفی در تعیین نرخ ارز و یا ارزش پول تأثیر گذار است. عواملی که هرگز ترتیب مشخصی ندارند و از قانون خاصی پیروی نمی‌کنند. این عوامل مدام در حال تغییر و کم و زیاد شدن هستند. عواملی همچون؛ نرخ تورم، نرخ بهره، ثبات سیاسی کشورها، وام‌های عمومی اخذ شده توسط دولت‌ها، رکود اقتصادی و غیره. به هر حال ما در این مطلب می‌خواهیم؛ به پنج ارز برتر دنیا بپردازیم. ارزهایی که بیشترین قدرت اقتصادی را در جهان دارند؛ اما در طی چند ماه اخیر قربانی کوئید 19 شده‌اند.

عوامل مختلفی در تعیین ارزش پول اهمیت دارند، به‌عنوان نمونه؛ نرخ تورم، رکود اقتصادی، فعالیت‌های اقتصادی یک کشور و…

دینار کویت؛ اولین قربانی کرونا ویروس

دینار کویت اولین پول با ارزش دنیا است. به عبارتی یک دینار کویت با سه دلار آمریکا برابر است. کویت کشوری نسبتاً کوچک به شمار می‌آید. این کشور با مساحت هفده هزار و هشت‌صد و هجده (17،818) کیلو متر مربع، جمعیتی حدود چهار میلیون نفر دارد. در این کشور بیشتر مردم مرفه بوده؛، و به ندرت فقیر وجود دارد. ثروت عظیم کشور کویت مدیون منابع دریایی و ذخایر نفت و گاز است.

یک دینار کویت برابر با 3 دلار آمریکا است؛ ارزش بالای نرخ ارز کویت وابسته به صادرات نفت است. بیشتر از هفتادوپنج درصد(75%) درآمد کشور کویت از طریق فروش نفت حاصل می‌شود.

وضعیت ارز کویت

شیوع ویروس ناشناخته‌ی کرونا بسیاری از کشورهای جهان را گرفتار کرد و اقتصاد آنها را دستخوش تغییرات قرار داد. کویت هم از این امر مستثنی نبود؛ بناراین همچون سایر کشورها گرفتار ویروس مهلک کرونا شد. هرچند که مقامات کویتی قوانین سختی برای پیشگیری از شیوع این ویروس خطرناک اتخاذ کردند؛ اما باز هم کویتی‌ها ضررهای اقتصادی و جانی بسیاری را متحمل شدند. با شیوع کرونا ارزش نفت خام و خرید و فروش آن در میان جهانیان به شدت کاهش یافت و از آنجایی که منبع اصلی درآمد کویت فروش نفت و گاز است. کاهش خرید و فروش نفت و قیمت آن ضربه‌ی سختی بر پیکره‌ی اقتصاد کویت زد.

با شیوع کرونا، خرید و فروش نفت خام در دنیا کاهش خواهد‌یافت؛ از آنجایی‌که بخش عمده‌ی اقتصاد کویت وابسته به فروش نفت است؛ شیوع این بیماری آسیب‌های زیادی را به اقتصاد این کشور خواهد‌‌زد.

نرخ ارز ؛کاهش فعالیت‌های صنعتی

شیوع ویروس کرونا موجب شده است؛ که فعالیت‌های صنعتی در دنیا کاهش یابد؛ به دنبال این امر تقاضا برای خرید نفت کمتر می‌شود. با کم شدن تقاضا برای خرید نفت، قیمت آن افت خواهد کرد. با افت قیمت نفت کشورهای زیادی به ویژه صادرکنندگان آن به شدت متضرر می‌شوند. این ضرر زمانی چشمگیرتر می‌شود؛ که اقتصاد یک ملت به کلی وابسته به نفت باشد. کویت از آن‌جمله کشورهاست؛ که اقتصادی وابسته به فروش نفت دارد.

بر اساس کتاب حقایق جهان که هر سال توسط سازمان سیا (CIA) منتشر می‌شود.  کویت هفتمین کشور صادر کننده‌ی نفت در جهان است. به همین جهت با ادامه داشتن شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن روند نزولی قیمت نفت ارزش پول کویت به خاطر از دست دادن پشتوانه‌های مالی بسیار کاهش یافته و دچار رکود اقتصادی خواهد شد.

با ادامه‌ی روند پایین آمدن قیمت نفت، کویت امسال با کسری مالی بیشتری مواجه خواهد شد. همچنین احتمال دارد این کسری مالی تا اندازه ای باشد که، منجر به گرفتن وام از بانک‌های خارجی شود.

به نقل از خبرگزاری رویترز(reuters)

دینار بحرین؛ دومین ارز با ارزش دنیا

دینار بحرین دومین ارز با ارزش دنیا محسوب می‌شود؛ که دستخوش کرونا ویروس و تبعات ناشی از آن قرار گرفت. بحرین یک کشور مستقل در جزیره خلیج فارس است. مساحتی حدود هفتصد و هفتاد و هشت (778) کیلومتر مربع با جمعیتی بیش از یک میلیون و چهارصد و پنجاه هزار (1450000) نفر دارد. بحرین نسبت به سایر کشورهای حاشیه‌ی خلیج‌فارس ثروت کمتری دارد. شاید جالب باشد بدانید؛ که بیش از هفت‌صد هزار از شهروندان بحرین را مهاجران تشکیل داده‌اند.

جهت کسب اطلاعات کامل درمورد مهاجرت به بحرین لطفا به سایت GO2TR مراجعه بفرمایید.

اقتصاد بحرین؛ ویروس کرونا

بحرین نیز همچون کویت منابع دریایی و ذخایر نفت بسیاری دارد؛ اما منابع نفت و گاز آنها بسیار محدود است. بنابراین اقتصاد کشور بحرین تنها وابسته به نفت و صادرات آن نیست؛ بلکه بحرینی‌ها در کنار صادرات نفت به بانکداری، گردشگری، صنعت هواپیمایی و غیره پرداخته‌اند. حمله‌ی کرونا ویروس به بحرین باعث صدمه زدن به بانکداری، صنعت هواپیمایی و کاهش نرخ نفت این کشور شده است.همچنین این بیماری موجب شده است؛ که گردشگری بحرین از رونق بیفتد. به گونه‌ای که دوازده هزار هتل‌های گردشگری خالی از گردشگر شوند و تعطیل شوند.

کرونا ویروس موجب شده است؛ که صنعت گردشگری بحرین به شدت آسیب ببیند. مشاغل زیادی تعطیل شوند و پشتوانه‌ی مالی آنها تضعیف شود. در‌نتیجه با ادامه‌ی این روند ارزش ارز آنها کاهش می‌یابد.

کرونا؛ عامل توقف برنامه‌ریزی اقتصادی بحرین

صنعت گردشگری برای بحرینی‌ها منبع درآمد کلان است و اقتصاد آنها را زنده نگه می‌دارد. دولت بحرین برای رونق گردشگری خود سرمایه گذاری‌های عظیمی انجام داد و به ارتقای سطح گردشگری خود در سال  2020 امیدوار بود و فعالیت‌های زیادی را در این زمینه انجام داد. به عنوان نمونه؛ برای صد و چهار (104) کشور ویزای فرودگاهی صادر کرد؛ و یا جهت ارتقا ناوگان هوایی اقدام به خرید چندین فروند هواپیمای جدید نمود؛ اما هجوم کرونا برنامه‌های این کشور را بهم ریخت.

بحرین اقدامات فراوانی برای ارتقا صنعت گردشگری خود انجام داد؛ اما با هجوم کرونا گردشگری بحرین به حالت تعلیق درآمد. با ادامه‌ی این بیماری هیچ گونه درآمدی از طریق گردشگری نصیب بحرین نخواهد شد. به همین جهت ادامه‌ی این روند بحرین را دچار مشکلات اقتصادی جدی خواهد کرد؛ و در پی آن ارزش پول بحرین کاهش خواهد یافت.

ریال عمان؛ سومین ارز گران‌قیمت جهان

سومین ارز گران‌قیمت جهان ریال عمانی است. کشور عمان در شبه جزیره‌ی عربستان قرار دارد. عمان مساحتی حدود سیصد و یک هزار و پانصد و نه (301509) کیلومتر مربع دارد. همچنین جمعیت آن چهار میلیون هشتصد و بیست‌ونه هزار (4829000) نفر است. عمان موقعیت استراتژیک مناسبی دارد، به‌گونه‌ای که در جنوب شرقی تنگه‌ی هرمز و شبه جزیره‌ی عربستان قرار دارد. عمان کم‌جمعیت‌ترین کشور حاشیه‌ی خلیج‌فارس است. این کشور از منابع بزرگ نفت و گاز محسوب می‌شود.

وجود ذخایر زیاد نفت موجب شده است؛ که ریال عمان سومین ارز گران‌قیمت جهان شود.

پشتوانه‌ی ارز عمان

عمان بیست پنجمین کشور تولیدکننده‌ی نفت جهان محسوب می‌شود. روزانه بیشتر از یک میلیون بشکه نفت استخراج و صادر می‌کند. اقتصاد عمان هم همچون سایر کشورهای حاشیه‌ی خلیج‌فارس وابسته به صادرات نفت است. البته عمان صادرات دیگری همچون فلزات، پارچه، آبزیان و ماهی دارد. دولت عمان به مهاجران و سرمایه‌گذاران خارجی حق مالکیت صد در صد می‌دهد. همچنین تسهیلاتی مثل وام‌های کلان با بهره‌ی کم را برای سرمایه‌گذاران خارجی در نظر گرفته است. این امر نیز موجب جذب سرمایه‌گذار و ارتقا وضعیت اقتصادی عمان شده است. نرخ تورم در عمان صفر است؛ این کشور از ثبات اقتصادی مناسب برخوردار است. همین امور شرایطی را فراهم کرده است؛ که ریال عمان سومین پول باارزش دنیا محسوب شود.

جهت کسب اطلاعات کامل در مورد مهاجرت به عمان لطفا به سایت GO2TR مراجعه بفرمایید.

کرونا و اقتصاد عمان

کرونا ویروس و شیوع آن گریبان اقتصاد عمان را نیز همچون سایر کشورها گرفته است. باوجود اقدامات پیشگیرانه و عملیات‌های مقابله با کرونا بازهم عمان گرفتار این ویروس مهلک شد. عمان نه تنها با اعمال قوانین عمومی قرنطینه و تعطیلی فروشگاه‌ها و مراکز خرید و دیگر امکان عمومی ضرر مالی زیادی را تجربه کرد؛ بلکه کاهش بی سابقه‌ی قیمت نفت موجب شده است درآمد عمان به‌شدت کاهش یابد. به‌علاوه شاخص‌های اقتصادی عمان به دنبال این بیماری در حالت بی‌ثباتی است. با این شواهد به‌سادگی می‌توان پیش‌بینی کرد که کرونا سومین ارز گران‌قیمت جهان را نیز به مرز سقوط خواهد کشاند.

فرانک گیل رئیس اعتبار سنجی S&P Global Ratings در مصاحبه ی خبری که با CNBC داشت. اعلام کرد. کشورهایی همچون؛ عمان و بحرین بیشترین آسیب را از کرونا ویروس خواهند دید.

به نقل از سایت خبری CNBC

کرونا ویروس؛ کاهش ارزش دینار اردن

دینار اردن چهارمین پول ارزشمند جهان محسوب می‌شود. اردن کشور کوچک واقع در خاورمیانه است. این کشور با سوریه، عراق، اسرائیل و عربستان همسایه است. این کشور دوازده استان دارد. این استان‌ها به چیزی حدود پنجاه دو (52) ناحیه تقسیم‌شده‌اند. مساحتی حدود هشتاد و نه هزار و سیصد و چهل‌ و دو(89342) کیلومتر مربع دارد. جمعیت کشور اردن کمی بیشتر از ده میلیون (10000000) نفر است. منابع و ذخایر طبیعی اردن محدود است. به ‌اندازه ایی که برای تأمین انرژی خود به سایر کشور ها متکی است؛ اما این کشور اقتصاد بسیار قویی دارد.

اردن اقتصاد قدرتمندی دارد؛ به گونه‌ای که دینار آن چهارمین ارز ارزشمند دنیا محسوب می‌شود.

شرایط اقتصادی اردن

اقتصاد قوی اردن مدیون چیست؟ اقتصاد نیرومند اردن به خاطر تورم کم و ثبات آن است. به علاوه اردن در طی چندین سال اخیر ثبات اقتصادی و سیاسی خود را حفظ کرده و توانسته است، در زمینه‌ی خصوصی‌سازی و تجارت آزاد موفق عمل کند. اردن از حمایت‌های مالی کشورهای خارجی برخوردار است. حمایتی مالی وسیع کشورهای خارجی از اردن شرایطی را فراهم کرده است تا دولت اردن بتواند پول زیادی را به زندگی مردم از طریق یارانه و بسته‌های حمایتی کالاهای اساسی تزریق کند. همچنین این کشور مالیات کمی از مردم می‌گیرد. به همین جهت بیشتر مردم اردن از شرایط اقتصادی مناسبی برخوردار هستند و زندگی مجللی دارند. شاید از خودتان بپرسید که علت کمک‌های خارجی به کشور اردن چیست؟ این کمک‌ها هیچ دلیلی به‌جز سیاست ندارد. به عبارت ساده‌تر اردن فقط به دلایل سیاسی و موقعیت استراتژی است، که چنین کمک‌هایی را دریافت می‌کند.

اردن به دلیل سیاست قوی و موقعیت استراتژی مناسبی که دارد؛ جزو اقتصادهای برتر دنیا محسوب می‌شود.

دینار اردن؛ چهارمین ارز ارزشمند

به‌هرحال اکنون اردن چهارمین پول ارزشمند دنیا را دارد که به‌شدت مورد هجوم کرونا ویروس قرارگرفته است. و اگر روند شیوع بیماری در دنیا کاهش پیدا نکند. کرونا چهارمین پول ارزشمند دنیا را هم می‌بلعد. زیرا همان‌طور که میدانید، شیوع کرونا باعث کاهش زیاد قیمت نفت در دیگر کشورهای حاشیه‌نشین خلیج‌فارس شده است. درنتیجه کمک‌های مالی به اردن نیز کاهش خواهد یافت. همچنین با اعمال قرنطینه‌های عمومی اقتصاد داخلی اردن به‌شدت ضعیف شد و این ضعف زمانی به خوبی مشهود است، که دولت اردن ظرف زمان کوتاهی قرنطینه‌های عمومی را به‌منظور رشد اقتصادی و ازسرگیری فعالیت‌های اقتصادی داخلی قطع کرد. به گزارش رویترز پادشاه اردن همه‌ی محدودیت‌های مربوط به فعالیت اقتصادی را لغو کرد تا خسارت‌های ناشی از اقدامات مبارزه با کرونا کمتر شود.  

اردن در نشست خبری خود اعلام کرد؛ تمام قوانین مربوط به محدودیت‌های اقتصادی را برداشته است تا به شروع و رونق فعالیت‌های اقتصادی داخلی کمک کند. اردن به مدت دو هفته محدودیت های آمدورفت و یا قرنطینه‌ی عمومی را اجرا کرد. سپس با ملزم کردن مردم به رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی این محدودیت‌ها را لغو کرد. 

به نقل از خبرگذاری Reuters

پوند انگلیس؛ پنجمین ارز ارزشمند

پوند انگلیس به خاطر مجموعه‌ای از عوامل همچون: ثبات اقتصادی و سیاسی، تورم کم، تجارت‌های خارجی، تولید، صادرات و… پنجمین پول ارزشمند دنیا محسوب می‌شود. پوند انگلیس برخلاف چهار ارز دیگر برای تمام مردم دنیا به‌عنوان یک پول قدرتمند شناخته‌شده است. تا آنجا که بیشتر مردم جهان پوند را به‌عنوان اولین پول دنیا می‌شناسند.

عوامل موثر در اقتصاد انگلیس

انگلیس دارای صد جزیره ی بزرگ و کوچک است. این کشور صد و سی هزار و سیصد و نودوپنج(130395) کیلومترمربع مساحت دارد. اانگلیس از جمعیتی حدود پنجاه و چهار میلیون و سیصد و شانزده هزار (54316000) نفر برخوردار است. اقتصاد کشور انگلیس همچون سایر کشورهای نامبرده متکی به صادرات نفت و گاز نیست. بلکه ااین کشور با ارتقا صنعت و تجارت خود در طی سال‌های متمادی توانسته است؛ پنجمین پول ارزشمند را از آن خود کند. همچنین این کشور توانسته است با تولید انواع آهن‌آلات، ماشین‌سازی، هواپیماسازی، وسایل مهندسی، منسوجات متنوع و غیره شرایط اقتصادی خود را تثبیت کند. به‌علاوه انگلیس در زمینه‌ی کشاورزی، تجارت و خدمات جایگاه ویژه‌ای در میان جهانیان دارد.

اقتصاد انگلیس و ارز آن

در طی چند ماه اخیر اقتصاد انگلیس نیز مثل اکثر کشورهای دنیا به دامن ویروس مهلک کوئید 19 افتاد. در پی این بیماری مردم انگلیس ضررهای جانی و مالی زیادی را متحمل شدند. تعطیلی چندین هفته‌ای بخش‌های مختلف اقتصادی مثل: بازارها، صنایع و خدمات منجر به کاهش بی سابقه‌ی ارزش پوند شد. به نحوی که سرمایه گذاران از ترس کاهش بیشتر قیمت پوند ارزهای خود را به فروش گذاشتند. اکنون پوند انگلیس پس از شیوع کرونا و تعطیلی مراکز تجاری و صنعتی به پایین‌ترین ارزش خود در طی سه دهه‌ی اخیر رسیده است.

پوند انگلیس به دلیل تعطیلی‌های مداوم بر اثر کرونا ویروس به کمترین ارزش خود در طی سه دهه‌ی اخیر رسیده است.

کرونا ویروس؛ اقتصاد و سلامت دنیا را لگد مال خواهد کرد

دست شوم کرونا تنها گریبان کشورهای پیشرفته و ثروتمند را نگرفته است، بلکه اقتصاد سایر ملت‌ها را هم به شدت دگرگون خواهد کرد. طبق اعلام موسسه اعتبار سنجی مودیز(Moody’s) جهان شاهد کاهش رشد اقتصادی خواهد بود. این ویروس مهلک که هنوز ناشناخته است و معلوم نیست تا چه زمانی بر سر مردم جهان آوار است. نه تنها سلامت بلکه اقتصاد بیشتر کشورها را لگد مال خواهد کرد. افراد و سازمان‌های زیادی به دنبال مهار این ویروس و کنترل کردن آن هستند، ویا به عبارتی درصدد شکست آن هستند. اما؛ متأسفانه هنوز کرونا در میان جهانیان حضور پر رنگ دارد. نظر شما راجع به کرونا ویروس چیست؟ آیا بشر قادر به شکست این ویروس خواهد بود؟ و یا در مقابل آن شکست خواهد خورد؟ 

مقاله های مرتبط:

جهان، بعد از طوفان کرونا چه خواهد شد.

از کرونا تا بازگشت دوباره ی طاعون در جهان

کرونا؛ بزرگترین فاجعه قرن، از آنفولانزای اسپانیایی پیشی گرفت!

سنت کیتس و نویس پناهگاه مفسدان اقتصادی ایران!

مهاجرت به پنج کشور دنیا؛ که شما را پولدار خواهد کرد

 منبع: www.reuters.com


پرسش و پاسخ