مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

صفحه اصلی خبر و مقاله چگونه در ۱ دقیقه تیتری جذاب و مخاطب پسند بنویسیم؟

چگونه در ۱ دقیقه تیتری جذاب و مخاطب پسند بنویسیم؟

Author Avatar به قلم سارا حقگو

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۳ سال پیش

تیتر اصلی(عنوان)، اساسی‌ترین و مهم‌ترین پارامتر، در ساختار نوشتار یک متن بحساب می‌آید. در حقیقت، «تیتر»، بیانگر محتوا و درون‌مایه یک متن و شاه کلید طلائی برای خوانده شدن مطلب شماست. تصور کنید به یک مهمانی مجلل دعوت شده‌اید که افراد آن جمع را نمی‌شناسید، چیزی که در نگاه اول توجه دیگران را به سمت شما جلب می‌کند، شکل ظاهری و نوع پوشش شماست، هر چقدر شما برازنده، مرتب، شیک و آراسته‌تر باشید، توجه‌ بیشتری به سمت شما خواهد بود و افراد برای معاشرت به سمت شما ترغیب خواهند شد. می‌توان گفت پوشش شما، بیانگر شخصیت شماست!

مقدمه

تیتر در یک مقاله، به اندازه‌ی ویترین در یک مغازه یا تاج برای پادشاه اهمیت دارد، شما با نوشتن یک عنوان خوب تقریبا ۸۰ درصد راه برای جذب مخاطب را رفته‌اید. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله قصد داریم شما را با تکنیک‌ها و ترفند‌های نوشتن یک تیتر خوب آشنا کنیم.

طراحی مدادی دون کیشوت

به‌طور متوسط از هر ۵ نفری که تیتر اصلی را می‌خوانند، تنها یک نفر متن را مطالعه می‌کند.

به نقل از دیوید آگیلوی، پدر تبلیغات نوین

شش سوال مهم که قبل از نوشتن تیتر باید از خود بپرسیم

سوالات مهم در هنگام انتخاب تیتر
  • مخاطبان من چه کسانی هستند؟
  • آیا تیتر اصلی شما پاسخگوی نیاز مخاطبان است ؟
  • چه مشخصه‌ای می‌توانید به تیتر اصلی اضافه کنید تا آن را باورپذیرتر کند؟
  • آیا تیتر اصلی شما باعث تحریک یک حس قوی و برانگیزاننده برای استفاده از برند شما خواهدشد ؟
  • آیا تیتر اصلی شما این مزیت را دارد که در نهایت منجربه انجام معامله شود؟
  • آیا می‌توانید یک جزء وسوسه‌کننده به نوشته خود اضافه کنید تا انتظارات مخاطب را بهتر برآورده کند؟

یک تیتر خوب چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟

خصوصیات یک تیتر خوب

تیتر اصلی، دروازه‌ی ورود خواننده به مطلب شماست، وقتی مخاطب در موتور جستجوگر موضوعی را سرچ می‌کند، چیزی که در نگاه اول، با آن روبه‌رو می‌شود، تیتر است. اگر به هر دلیلی، تیتر اصلی شما، او را جذب نکند، مطلبتان را رها کرده و از خواندن ادامه آن منصرف خواهد شد. در نتیجه باید در انتخاب تیتر اصلی موضوعمان به شدت حساسیت به خرج دهیم. در ادامه قصد داریم درباره‌ی خصوصیات یک تیتر خوب وگیرا با شما صحبت کنیم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

تیتر اصلی باید واضح و گویا باشد

مهمترین رکن در نوشتن یک تیتر خوب رعایت اصل ساده‌نویسی و وضوح است. از گذاشتن تیترهای گیج‌کننده و مفهومی پرهیز کنید. ساده نویسی چه در متن چه در تیتر، عامل نجات یک متن است. سعی کنید در انتخاب یک تیتر از نگاه مخاطب فکر کنید و بر اساس نیاز و سرچ او تیترتان را انتخاب کنید.

تیتر اصلی باید به وضوح بیانگر موضوع اصلی متن باشد

مخاطب باید با خواندن تیتر اصلی، متوجه درون‌مایه و محتوای مطلب شما بشود. تیتر شما باید طوری نوشته شود که وقتی مخاطب برای اولین بار آن را خواند بداند با چه مطلبی روبه‌روست و قرار است در ادامه چه اطلاعاتی کسب کند.

بطور مثال اگر قرار است درباره روش‌های خرید ملک در ترکیه صحبت کنیم بهتر است عنوان مطلب خود را اینگونه انتخاب کنیم: «چگونه در ترکیه ملک بخریم؟» یا «همه‌چیز درباره‌ی خرید ملک در ترکیه»

استفاده از کلمات کلیدی در تیتر اصلی

یکی از ترفند‌های خوب و کاربردی، استفاده از کلمات کلیدی در تیتر است. نام موضوعی که قرار است درباره‌ی آن صحبت کنید را حتما در تیتر اصلی خود بیاورید. این کار دو مزیت دارد: اول اینکه مخاطب با خواندن تیتر به سرعت متوجه محتوای متن شما می‌شود، دوم اینکه استفاده از آن در تیتر اصلی تاثیر زیادی در نتایج موتورهای جستجوگر خواهد داشت. به طور مثال اگر محتوای مطلبمان درباره‌ی نتایج لاتاری است، بهتر است تیتر خود را اینگونه بنویسیم: راهنمای جامع اعلام نتایج لاتاری ۲۰۲۱

در رسانه‌های آفلاین و کاغذی، کاربرد کلمات کلیدی در تیتر اصلی، اهمیت زیادی ندارد و به‌این‌ترتیب دست نویسنده برای نوشتن تیتر اصلی جذاب بازتر است.

تیتر اصلی باید کوتاه باشد

طول تیتر اصلی شما باید تقریبا ۶۰ کاراکتر باشد. اگر طول تیتر انتخابی شما کمتر از این مقدار باشد، به‌صورت کامل نمایش داده می‌شود، در غیر این صورت هرچقدر طولانی‌تر باشد، تیترتان بصورت بریده در موتور جستجوگر نمایش داده خواهد شد و قابل‌خواندن توسط مخاطبین نخواهد بود. به مثال زیر توجه کنید:

مثال غلط: چگونه می‌توان در کوتاه‌ترین و راحترین زمان ممکن اقامت مکزیک را بگیریم؟
مثال درست: کوتاهترین راه برای دریافت اقامت مکزیک

تیتر اصلی باید خاص و منحصر‌به‌ فرد باشد

تیتر اصلی شما باید خاص و منحصر به‌فرد باشد، تیترهای تکراری و مشابه باعث افت امتیاز مطلب در موتورهای جستجوگر می‌شود. سعی کنید قبل از انتخاب تیتر مناسب موضوعتان را در موتورهای جستجوگر سرچ کنید، تیتر رقبای خود را مورد بررسی قرار داده و پس از آن عنوانی خاص و غیر تکراری برای مطلب خود انتخاب کنید.

ترفندهای کاربردی برای نوشتن تیتر جذاب

نکات مهم در هنگام نوشتن یک تیتر خوب

همانطور که گفتیم عنوان در یک متن، حرف اول را می‌زند، برای جذب مخاطب باید تمام سرمایه‌گذاری خود را روی تیتر اصلی معطوف کنید. با توجه به این موضوع در ادامه شما را با ترفندهایی در انتخاب تیتر اصلی آشنا خواهیم کرد.

از کلمات وسوسه انگیز در تیتر استفاده کنید

تیترتان را طوری بنویسید تا مخاطب با خواندن آن به وجد بیاید. مخاطبتان را با کلمات تحریک‌آمیز تحت تاثیر قرار دهید. در این صورت مخاطب با ذوق و علاقه بیشتری مطلب شما را خواهد خواند. برای درک بیشتر برایتان چند مثال می‌زنیم:

  • ۲۰ کتابی که تا پیش از ۴۰ سالگی باید آنها را بخوانید
  • ۸ واقعیت شگفت‌انگیز که وجود فرازمینی‌ها را اثبات می‌کند
  • ۱۰ مقصد گردشگری که بدون ویزا می‌توانید به آنجا سفر کنید
  • چگونه رایگان سفر کنیم؟

در تیترتان از اعداد استفاده کنید

در تیترتان از اعداد استفاده کنید، این کار باعث اعتباربخشی به متن و ایجاد حس صداقت در مخاطب می‌شود و خواننده با شما ارتباط بیشتری برقرار خواهد کرد.

مثلا به جای اینکه بنویسیم : «کشورهایی که بدون ویزا میتوانید به آنجا سفر کنید» بهتر است بنویسیم: «۱۰ کشوری که می‌توان بدون میزا به آنجا سفر کرد»

استفاده از لیست در تیتر اصلی

یکی دیگر ازروش‌های موثر در نوشتن تیتر، استفاده از لیست برای ارائه توصیه‌ها و راه‌حل‌ها و اشاره به آن در تیتر اصلی است. به مثال‌های زیر توجه کنید:

  • ۷ راز داشتن پوستی زیبا و شفاف
  • ۵ روش خرید خانه در ترکیه
  • ۴ روش کاربردی برای کوچک کردن بینی
  • ۵ راه‌حل برای زود خوابیدن

استفاده از کلمات «چگونه، چطور» در تیتر اصلی

یکی دیگر عبارات کاربردی و جذاب برای استفاده در تیترهای اصلی کلمه «چگونه و چطور» است. استفاده از این کلمه جذابیت زیادی در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند و همچنین در دیده شدن مطلب شما در موتور جستجوگر تاثیری بسیاری خواهد داشت. به مثال‌های زیر توجه کنید:

  • چگونه میتوان در کوتاهترین زمان ویزای مکزیک گرفت؟
  • چگونه متنی روان و قابل فهم بنویسیم؟
  • چگونه برای یک سفر طولانی برنامه‌ریزی کنیم؟
  • چطور فقط با یک ساک سفر کنیم؟

استفاده از کلمات پرسشی در تیتر اصلی

با استفاده از کلمات پرسشی در ذهن مخاطب سوال ایجاد کرده و او را کنجکاو کنید، طوری که مخاطب برای یافتن پاسخ، مطلب شما را بخواند. به مثال‌های زیر توجه کنید:

  • آیا کرونا از طریق سطح انتقال پیدا خواهد کرد؟
  • آیا پس از زدن واکسن دوباره بیمار خواهیم شد؟
تیتر اصلی بعد از تصویر اصلی، مهم‌ترین تاثیر را در جذب مخاطب دارد. از بین تمامی مخاطبان، ۸۰ درصد افراد فقط تیتر اصلی را مطالعه می‌کنند، تنها ۵ درصد آنان کل متن را می‌خوانند.

استفاده از «صفت‌های عالی» در تیتر

یکی از روش‌های تیتر نویسی، استفاده از صفت‌های عالی در تیتر است. صفت‌هایی همچون اولین، آخرین، بدترین، بهترین، بزرگترین، کوچکترین، کمترین، بیشترین جذابیت تیتر شما را دوچندان خواهد کرد. به مثال‌های زیر توجه کنید:

  • بهترین راه برای اقامت استرالیا کدامند؟
  • بزرگترین پارک آبی جهان در کجاست؟
  • کوچکترین آتش فشان جهان در کجا واقع شده است؟
  • بدترین کشورها برای اقامت کدامند؟

استفاده از صفت‌های جذاب و شگفت انگیز

از صفت ها و توصیفات جذاب مانند «حیرت انگیز، شگفت انگیز، فوق العاده، عالی، بینظیر و …» استفاده کنید، با این کار مخاطب را تحت تاثیر بیشتری قرار می‌دهید. به مثال‌های زیر توجه کنید:

  • ۹ مکان شگفت‌انگیز در ایران که باید آنها را ببینید
  • ۵ کشور حیرت‌انگیز که باید به آنجا سفر کنید
  • معرفی جاذبه‌های توریستی فوق‌العاده در مکزیک

حس کنجکاوی مخاطب را تحریک کنید

همه‌ی ما عاشق موضوعات محرمانه و رازگونه هستیم، سعی کنید از این واژگان به عنوان یک ترفند در تیترتان استفاده کنید، کلماتی همچون «پنهانی، پشت پرده، رمز، اعترافات، کشف شده، حقایق سانسور شده، مرموز، سری، محرمانه و…» برای بیدار کردن حس کنجکاوی مخاطب موثر هست. به مثال های زیر توجه کنید:

  • پخش اسناد محرمانه فرازمینی‌ها توسط پنتاگون
  • پشت پرده‌ی فرقه‌ی فراماسونری و اسرار آن

برای مخاطب ضرب العجل تعیین کنید

با ایجاد ضرب العجل در کلیدواژه‌هایی مثل «آخرین شانس، آخرین فرصت، فوری، بشتابید و..» می توانیم احساس ضرورت، فوریت و پیشگیری را در مخاطب ایجاد کرده و او را به خواندن ادامه مطلب ترغیب کنیم. به مثال‌های زیر توجه کنید:

  • آخرین فرصت برای ثبت‌نام لاتاری ۲۰۲۱
  • آخرین فرصت برای معاینه فنی ماشین ‌

هدف از این مقاله کمک به درست و بهتر نوشتن و جذب مخاطب بیشتر است، امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد، لطفا برای بهبود سطح کیفی، نظرات و پیشنهادات خود را با ما در کامنت به اشتراک بگذارید.

منابع

  • کتاب اعتراف های یک تبلیغات چی/ نویسند دیوید آگیلوی
  • کتاب ادبیات تبلیغ/ رابرت دابلیو. بلای
  • Grammarly


پرسش و پاسخ