شیوع ویروس کرونا، کرهزمین را با بحرانی بزرگ مواجه کرده است. همهی ما در این روز بارها از خود میپرسیم: آیا از این مهلکه جان سالم بدر میبریم؟ چه زمانی این کابوس تمام میشود؟ چرا با وجود زندگی در دنیای مدرن هنوز نتوانستهایم واکسن این ویروس را کشف کنیم؟ آیا قرنطینه همچنان ادامه پیدا خواهد کرد؟ اگر بیش از ۶ ماه مجبور به حبس خانگی باشیم چه بلایی بر سر کسب و کارمان میآید؟ آیا میتوانیم از پس خرج و مخارج خانه و زندگیمان بربیاییم؟ چگونه باید با چنین تهدیدی روبرو شویم؟ باید به شما بگوییم در کنار تمامی این سوالات، نکتهای که بسیار حائز اهمیت است و باید از خودمان بپرسیم این است که بعد از پایان طوفان کرونا، در چه نوع دنیایی زندگی خواهیم کرد؟ طوفان میگذرد، نوع بشر نجات مییابد و اکثر ما همچنان زنده میمانیم؛ اما در جهانی متفاوت زندگی خواهیم کرد!
قرنطینه اجباری برای انسانهای قرن ۲۱ام در دو قالب تهدید و فرصت معرفی میشود. تهدید برای هنرمندان گران قیمت سینمایی، ورزشکاران معروف، وکلای مشهور و این لیست، با صدها عنوان دیگر ادامه خواهد داشت. این افراد به هیچ عنوان راه جایگزینی برای خود ندارند. آن ها نمی توانند در اینترنت فوتبال بازی کنند و یا فیلمهایشان را در خانه بازی کنند.
بحران اقتصادی، کشورها بر سر سه راهی مرگ، زندگی و معیشت!
شیوع کرونا این روزها کشورهای جهان را تنها درگیر بحران سلامت و بهداشت جامعه نکرده است، بلکه موضوعاتی چون معیشت، اقتصاد و کمبود امکانات نیز به دغدغههای اصلی دولتها بدل شده است. هر چه تعداد کشورهای درگیر با ویروس کووید-۱۹ بیشتر میشود، این پیچیدگیها نیز افزایش مییابند. تنها در هفته نخست ماه آوریل تعداد موارد ابتلا در جهان به دو برابر افزایش یافته و حالا به یک میلیون نفر نزدیک شده است. در آمریکا بیشاز ۲۰۰ هزار مورد ابتلا گزارش شده و تعداد کشتهشدگان ۵۵ درصد از کشتههای چین بیشتر بوده است. تاکنون که تلاشها برای مبارزه علیه این ویروس بسیار پرهزینه بوده است.
«نمیشود برای زندگی بشر معادل دلاری در نظر گرفت.»
اندرو کومو، فرماندار نیویورک
تعطیلی اقتصاد، منجر به ضربه شدیدی بر پیکره دولتها خواهد بود. الگوهای موجود نشان میدهند که اگر اجازه دهیم ابتلا به کووید-۱۹ در بین افراد جامعه تسری یابد، ضربه اقتصادی کمتر خواهد بود، اما احتمالا تعداد کشتهشدگان از یک میلیون نفر نیز بیشتر خواهد شد.
واقعیت این است که یک سال تعطیلی فعالیتهای اقتصادی، میتواند منجر به از بین رفتن حدود یکسوم تولید ناخالص داخلی آمریکا و حوزه اروپا شود. بازارها دچار افت خواهند شد و سرمایهگذاریها به تاخیر میافتند. با تعلیق ابداعات و افت مهارتها، ظرفیتهای اقتصادی دستخوش سقوط میشوند.
ادامه قرنطینه چه بلایی بر سر کسبوکار میآورد؟

در ابتدا باید این موضوع را مطرح کنیم که هدف از نوشتن این مقاله صرفا ایجاد ترس در مخاطب نیست، بلکه هدف آن، روشن سازی و تلنگری برای ذهن های ماست. این روزها، قرنطینه خانگی به دلخواه ما شکل نگرفته، بلکه از سراجبار، دیر یا زود، همه انسان های جهان را شامل خواهد شد. اگر قرنطینه بیش از ۶ ماه طول بکشد ممکن است کدام دسته از افراد رشد کنند و کدام دسته دچار ورشکستگی و فروپاشی اقتصادی و یا اعتقادی شوند؟ “کرونا، پدیدهای است که در چند قرن اخیر مشابه نداشته”، شیوع کرونا باعث رونق برخی از مشاغل مربوط به مایحتاج ضروری خانوادهها شده است و برخی دیگر از مشاغل، مانند گردشگری، رستورانها، سینما، تیاتر و .. از رونق افتادهاند. پیش بینی میشود اگر تا ۶ ماه این وضع ادامه پیدا کند فاجعه بزرگی در اقتصاد جهان رخ خواهد داد. از سوی دیگر، این ماجرا، فرصتی است برای افرادی که قادرند تمامی فرایندهای کسب درآمد را در بستر اینترنت قرار دهند و مشاغل خود را ادامه دهند. این افراد تنها شاید درصد کمی از جامعه فعلی را تشکیل دهند، اما با طولانی شدن قرنطینه افراد زیادی ناگزیر به تغییر، در صورت امکان هستند.
تکنولوژی، پیشتر، قرنطینه را به ما تحمیل کرده است!
در صورتی که شرایط، همینگونه ادامه پیدا کند، شرایط عمومی زندگی مردم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. به استثنای جنبههای خاص، تلاشهایی که در راستای پیشگیری از شیوع این بیماری صورت میگیرند عمدتا در راستای همانهایی هستند که ما مدتها است با آن روبهرو هستیم. به عبارت بهتر، «قرنطینه» نامی جدید و شاید کمی شگفتانگیزتر برای شرایطی باشد، که تکنولوژیهای کامپیوتری، بیش از دو دهه است به ما تحمیل کردهاند: میسر شدن همهچیز از کنج انزوای یک میز یا یک صندلی، در سایه یک لپتاپ یا تبلت که به اینترنت متصل است.
بخش اصلی تهدید قرنطینه، جامه عمل پوشیدن نوید فناوری است. اینکه آیا ما آماده پایان بخشیدن به کار انسانی در آیندهای نه چندان دور هستیم؟
هرگز در تاریخ بشریت، نتوانسته بودیم بدون اینکه جایی برویم اینقدر کار انجام دهیم. یکی از نمونههای آن فروش باجههای بلیطفروشی سینماها در سال ۲۰۱۹، به شدت کاهش یافته است و دلیل آن، محبوبیت بیحدوحصر به اشتراکگذاری محتواها و سرگرمیها بوده است. سرگرمیهایی که برای نسل بشر، دلپذیرتر و باکیفیتتر بودهاند. اپلیکیشنها، بازیها، پادکستها، همه و همه از همین روند تبعیت میکنند. حال، بعد از غرق شدن در این اقیانوس، آخرین چیزی که ممکن است کسی نگرانش شود این است که در خانه حوصلهمان سر رود!

در ۱۰ روز گذشته از شروع کرونا در آمریکا طبق آمار اقتصادی تخمین زده می شود که تا تابستان بیش از ۱۰ میلیون شغل از بین خواهد رفت و نرخ بیکاری به شدت افزایش خواهد یافت. این عمیق ترین و سخت ترین شرایط برای اقتصاد آمریکا خواهد بود.
مجله اینترنتی CNBC
گفتهی بالا، یک پیشگویی ساده، از شرایط اقتصادی قوی ترین کشور جهان نیست، بلکه هشداری به تمام دولت های جهان برای جدی گرفتن تاثیرات عمیق این بیماری همهگیر است.
در صورتی که این شرایط در اقتصاد آمریکا پایدار بماند بیش از ۶ میلیون نفر به زودی تا پایان ماه به دنبال حقوق بیکاری خواهند بود و این نشان از رشد تصاعدی بیکاری و حذف مشاغل غیرقابل دور کاری است.
مجله اینترنتی Market Watch
بعد ازعبور کرونا، فرهنگ انسانها چه تغییراتی خواهد کرد؟
تصور کنید اگر شرايط فعلى به مدت يكسال ادامه داشته باشد، چهره شهرها و انسانها و طبيعت چگونه خواهد بود؟
ماتیاس هورکس و همکارانش در مرکز پژوهش های وابسته به موسسه رابرت کخ در آلمان، به این سوالات به صورت بی وقفه فکر می کنند و تحقیقات گسترده ای را برای پاسخ به این پرسش ها آغاز کردند.
هورکس و همکارانش به سه سر فصل اساسی اشاره میکنند:
۱- کرونا، فرهنگ مراودات و تعاملات اجتماعی را تغییر خواهد داد.

- جمعهای دوستانه کوچکتر میشود.
- حضور و فیزیک افراد جای خود را به تصاویر دیجیتال و مجازی میدهد.
- دلتنگیها بیشتر میشود و آهسته آهسته این سیطره تلفنها و دنیای اینترنت، جای خالی افراد و عزیزانمان را پر خواهد کرد.
- انسان، موجودی ست که در طول فرهیختگی اجتماعیاش، نیاز به مراودات و ارتباطات حضوری و دیده شدنها دارد.
- دنیای بعد از کرونا، شاید میزها و صندلیهای بسیار خالی از حضور خواهند بود.
۲- کرونا، میانگین مطالعه افراد سیاره را در یکسال افزایش خواهد داد.
انسانهای زیادی برای زنده ماندن مجبور به یادگیری و خواندن خواهند شد. قرنطینههای درمانی ویروس کرونا، کتاب های دیجیتال و خاک خورده ی کتابخانهها را جان دوباره خواهد داد.
ویروس کرونا، هنر و خلاقیت فردی را به شکل قابل توجهی رشد خواهد داد.
۳- ویروس کرونا، به ما یادآور می شود که سمت روشن تکنولوژی چقدر حیاتی ست. شاید انسانِ پس از کرونا باید بیش از هر چیز وامدار تکنولوژی باشد.

- سیستم آموزش انسانی تغییر خواهد کرد.
- ویدئو کنفرانسها و آموزشهای تحت شبکه اینترنت، سرفصل تازه ای از آینده ی علم و آموزش است.
- تمامی مدارس به ناچار به جدیدترین ابزار انتقال علم مجهز خواهند شد و تعاریف بسیاری از علوم آموزشی دچار تحولی بزرگ خواهد بود. این اتفاق می تواند به صورت غیرمستقیم و بعضا مستقیم، از نابودی جنگلهای بسیاری جهت چاپ کتب درسی و آموزشی در سراسر سیاره محافظت کند.
مشاغل سطحی و روزمزد دیگر جایی در جامعه بشری پسا پاندمیک ندارند و نمی توان افرادی را متصور شد که در خیابان ها مسافرکشی می کردند و یا در متروها دست فروشی می کردند. مغازهدارها به زودی ورشکسته خواهند شد و هزینههای زندگی شهری به زودی گرانتر و غیرقابل تحملتر خواهد شد.
بعد از کرونا، کرهزمین به چه شکل درخواهد آمد؟
و اما مرکز مطالعات بیولوژیک میشیگان، متشکل از یک تیم تحقیقاتی محیط زیست شامل بیش از پنجاه دانشمند در زمینه محیط زیست و بیماری های بیولوژیکی، نظر عجیب و جالب دیگری دارند:
“کرونا، حیات بیولوژیک سیاره را متحول خواهد کرد.”
- کاهش بیش از ٢٠٠ میلیون متر مکعب گازهای گل خانهای و دیاکسیدکربن.
- پایین آمدن دمای کره زمین در آیندهی نزدیک.
- حفظ بقای بیش از هفتصد گونه ی گیاهی و جانوری در صورت حفظ این وضعیت به مدت یکسال.
- کاهش چند صد میلیون تن زبالهی پلاستیکی.
- افزایش چشمگیر بهداشت عمومی.
- اختصاص بودجههای هنگفت جهانی و احیای سندیکاها و مجامع بهداشت در سراسر جهان برای حفظ انسان.
- بهرهمندی عمومیتر کشورهای فقیر دنیا از بهداشت و آموزش.
اگر این مقاله برایتان مفید بود، حتما آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید. همچنین اگر در این زمینه دانش و تخصص دارید، تجربهها و دانش خودتان را برای بهبود این مقاله با ما در میان بگذارید.
مقالههای مرتبط در این زمینه
- واکسن کرونا توسط محققان آکسفور جواب داد؛ احتمال عرضه در کمتر از سه ماه
- پیشگویی کرونا در سال ۲۰۱۳، توسط خوانندهی رپ زیرزمینی!
- از پیشگویی کرونا تا مرگ ترامپ در سیمپسونها
- آخرالزمان؛ ۱۰ اتفاقی که در لحظه زمین را به نابودی می رساند!
- نابودی جهان با برخورد شهاب سنگ ۴ کیلومتری؛ اردیبهشت ۹۹
- کرونا؛ بزرگترین فاجعه قرن، از آنفولانزای اسپانیایی پیشی گرفت!
- پیشبینی آغاز فاجعه انسانی در ایران با شروع ایام نوروز
- از کرونا تا بازگشت دوبارهی طاعون در جهان
- عجیب ترین سوالات بی جواب در دنیا
عالي بود عزيزم
ممنون که وقت میزارید و مطالبو میخونید.
سلام خیلی خیلی کامل و جامع بود مطالبتون تشکر . انشاله که موفق باشید
سلام ممنون از شما که وقت میزارید و مطالبو میخونید! با تشکر
ممنون مطلب شما منو به فکر واداشت که دنبال ایجاد شغل دیگه برای امرار معاش بگردم، امید به شغلم رو از دست دادم ??
سلام٬ ممنون از شما که وقت میزارید! امیدوارم که بتونه این مطلب بهتون کمک کنه و بتونید به ساز و کار درستی برسید!
جالب و ترسناک
ممنون از اینکه مارو میخونید
جالب بود خانم حقگو
ممنون از شما که مطلب مارو میخونید.
در این مقاله فقط از زاویه فردی به مباحثی همچو اشتغال و ارتباطات و…. پرداخته شده که در واقع تک بعدی است و یک تصویر شفافی از آینده پساکرونا در اختیارما نمیگذارد زیرا ما انسانها تابعی از یک کل هستیم و محدودیت هایی از قبیل مرزهای جغرافیایی ، دین ، مذهب ، نژاد ، سیاست باعث شده که هر کدام از ما انسانها در شرایط متفاوت و حتی متناقض با دیگری زندگی زندگی کنیم لذا نمیتوان این عوامل را نادیده گرفت و برای تمامی انسانها سرنوشتی مشابه متصور شد ازاین رو مباحث بسیار پیچیده سیاسی در پس تصمیم گیری زمامداران جهان باعث میشود که نتوانیم آینده پساکرونا را در ذهن تصویر سازی کرد و هر کدام از این موضوعات همانند تکه های مفقوده این پازل هستند و هر چه اطلاعات ما نسبت به عوامل متغییر و وابسته کمتر باشد تعدادی پازل های کمتری در اختیارمان میگذارد و اگر آنها را کنار هم بچینیم شکل و تصویری قابل حدس و پیشنی را نمایانگر نخواهد بود . از اینرو زندگی ما انسانها بسیار مبهم و تار است ولی بدون شک تصویری شفاف از حیات کره زمین و محیط زیست پساکرونا را از هم اکنون میتوان متصور شد. انسانها گمان میکردند که مالک طبیعت هستند و بنا به قوانین خود ساخته با توجه به لزوم تغییرات ، هر دخالت ظالمانه ای در طبیعت میکردند از قطع درختان تا خشکاندن دریاچه ها و نابودی بسیاری از اکوسیستم های کهن و آلودگی هولناک محیط زیست و انقراض بسیاری از گونه های جانوری و… این انسان خودخواه و مغرور به خود اجازه میداد که برای حیات وحش هم قوانین سختگیرانه ای وضع کند بطوریکه اگر از زاویه موجودات کره زمین به انسان نگاه کنیم واقعا موجود وحشتناک و بی رحمی است که جانداران باید از بیم جانشان باید با ترس و لرز گوشه لانه و آشیانه و دخمه و .. خود مخفی شوند تا مبادا چشم ها و دوربین های انسانها آنها را شکار کند و بسیاری از جانواران بدون اینکه جرمی مرتکب شده باشند را در قفس های تنگ می انداختند و چشمان هراسان و نگران و پر از ترس موجودات در قفس با ترس و وحشت به انسانها مینگریستند و چه ظالمانه و بی رحمانه آنها را بخاطر پوست شان و شکل شان و یا زیبایی رنگهای طبیعی پرهایشان خشک میکردند تا از این موجود بعنوان یک شئی دکوری و تزئنی در منزلشان نگهداری کنند و زجر و درد و هراس و چشمان از حدقه درآمده جانداران و طپش قلب هایشان پس از به دام افتاد و… نشان از غرور بی حد و نامحدود جانوری است به نام انسان ولی تمام آن دردهای و زجرها و زخم هایی که جانداران و طبیعت از انسان خوردند و نفرتی و کینه ای که در دلشان بود تبدیل به یک ویروسی شد تا از انسانی که خود را مالک طبیعت میدانست انتقامی تاریخی بگیرد و نشان دهد که در همیشه بر روی یک لنگه نمی چرخد و گردش روزگار همیشه به کام انسان نخواهد بود و اکنون در این مدت ما انسانها در قفس هایمان گیر افتاده ایم و با ترس و دلهره و وحشت از مرگ به اطراف می نگریم ولی در این مدت طبیعت و جانداران و حیات وحشت در نبودن انسان به راحتی و بدون نگرانی در طبیعت به تفرج می روند و بدون وحشت تولید مثل میکنند و طبیعت در حال مرهم نهادن بر روی زخم های دیرینه اش هست من برای سلامتی و حفظ تعادل و آراامش حیات وحش آرزوی تدوام این نشاط را آرزومندم حتی اگر به بهای مرگ خودم باشد . من باید تاوان ظلمهایی که در حق طبیعت کردم را بپردازم . و روزگاری التماس میکردیم به انسانها که خواهش میکنم قدری با طبیعت مهربان باشید ! ولی کو گوش شنوا ؟! و اکنون تمام بشریت باید در مقام طبیعت زانو بزند و التماس بکند که کمی با ما انسانها مهربان باش ، و عصبانیتت را ( سیل و زلزله و طوفان و ریزگرد و …) بکاه و به ما انسانها رحم کن و له ما لطف کن و مهربان باش .
به نظرم این عادلانه ترین تراژدی بشر امروزی است .
سلام. ممنون که مطلب مارو میخونید و نظر میدید! چشم حتما در اپدیت مقاله از این بعد هم بررسی میکنم و حتما اضافه خواهم کرد با تشکر.
من تصویری شفاف از حیات کره زمین و محیط زیست در دوران پساکرونا را از هم اکنون میتوانم متصور شوم . طبیعتی بسیار زیبا و جانورانی که بدون ترس و دلهره از انسانها پا در چمنزار زمین میگذارند و آسمانی آبی و شفاف بدون هیچ دود و ریزگردی ، هوای تمیزی که بوی عطر علف و خاک میدهد در فضا عطر آگین میشود متاسفانه ما انسانها گمان میکردیم که مالک طبیعت هستیم و بنا به قوانین خود ساخته با توجه به لزوم تغییرات ، هر دخالت ظالمانه ای در طبیعت میکردیم از قطع درختان تا خشکاندن دریاچه ها و نابودی بسیاری از اکوسیستم های کهن و آلودگی هولناک محیط زیست و انقراض بسیاری از گونه های جانوری و… تخریب خاک ، جنگل و تخریب آشیانه های جانورانی که نوزادهایشان را همراه با خاک یکسان کره ایم . این انسان خودخواه و مغرور به خود اجازه میداد که برای حیات وحش هم قوانین سختگیرانه ای وضع کند بطوریکه اگر بخواهیم از زاویه موجودات کره زمین به انسان نگاه کنیم واقعا موجود وحشتناک و خودخواه و منفعت طلب و بی رحمی است که جانداران باید از بیم جانشان لحظه به لحظه با ترس و لرز گوشه لانه و آشیانه و دخمه و .. خود مخفی شوند تا مبادا چشم ها و دوربین های انسانها آنها را شکار کند و چه بسیار جانوارانی که بدون اینکه جرمی مرتکب شده باشند را در زندانهای آهنین می انداختیم با حبس ابدی ، تا در معرض دید و تمسخر انسانها قرار بگیرند . جانوران را در قفس های تنگ می انداختند و آنها چشمان هراسان و نگران از فرزندانشان که در لانه به انتظار بازگشت مادرشان نشسته اند می اندیشند و با ترس و وحشت به انسانها مینگریستند و هیچگاه اشک های این جانوران را ندیدیم و حتی به کودکان شان هم فکر نکردیم که در فراق مادر چگونه بزرگ شوند ! و چه ظالمانه و بی رحمانه آنها را به فجیع ترین شکل سر میبردیم و یا زنده زنده پوست میکندیم بخاطر پوست شان و شکل شان و یا زیبایی رنگهای طبیعی پرهایشان آنها را بدون هیچ جرمی با صندلی برقی اعدام میکردیم و جثه نحیف و زیبای خشک شده شان را بعنوان یک شئی دکوری و تزئنی در منزلشان نگهداری میکردیم . چه جراتی داشتیم تمامی شبانه روز در مقابل چشم های نگران آنها که در آخرین لحظه ثبت شد زندگی میکردیم و زجر و درد و هراس و چشمان از حدقه درآمده جانداران و طپش قلب هایشان پس از به دام افتادنشان را نفهمیدیم و… اینها کوشه کوچکی از رفتارهای عادی انسان دژخیم و سنگدلی است که نشان از غرور بی حد و نامحدود ما انسانهاست ولی تمام آن دردهای و زجرها و زخم هایی که جانداران و طبیعت از انسان خوردند و نفرتی و کینه ای که در دلشان بود تبدیل به یک ویروسی شد تا از انسانی که خود را مالک طبیعت میدانست انتقامی تاریخی بگیرد و نشان دهد که در همیشه روزگار بر وفق مرادش نخواهد بود و همیشه در بر روی یک لنگه نمی چرخد و گردش روزگار همیشه به کام انسان نخواهد بود و اکنون در این مدت ما انسانها در قفس هایمان گیر افتاده ایم و با ترس و دلهره و وحشت از مرگ به اطراف می نگریم و نمی دانیم که این ویرو با ما چا خواهد کرد . به بچه های کوچکمان نگاه میکنیم که پس از ما چگونه از خود مراقبت میکنند و بزرگ میشوند ولی در همین شرایط و در فضای قرنطینه و قفس های ما انسانها ، طبیعت و جانداران و حیات وحشت مدتی است که نفس راحتی کشیده است ! و شکرگذار نبودن انسان است . در نبودن انسان به راحتی و بدون نگرانی در طبیعت به تفرج می روند و بدون وحشت تولید مثل میکنند و طبیعت در حال مرهم نهادن بر روی زخم های دیرینه اش هست من بعنوان یک انسان به تمامی جرائم خود اعتراف میکنم به امید بخشوده شدن . و برای حفظ تعادل و آرامش حیات وحش و تمامی جانوران آرزوی تدوام این روزهای نشاط اور را دارم ! حتی اگر به بهای مرگ خودم باشد . من باید تاوان ظلمهایی که در حق طبیعت کردم را بپردازم . زیرا روزگاری التماس میکردیم به انسانها و خواهش میکردیم که قدری با طبیعت مهربان باشید ! ولی کو گوش شنوا ؟! و اکنون تمام بشریت باید در مقابل عظمت و قدرت طبیعت زانو بزند و التماس بکند التماس کند که کمی با ما انسانها مهربان باش ، و عصبانیتت را ( سیل و زلزله و طوفان و ریزگرد و …) بکاه و به ما انسانها رحم کن و له ما لطف کن و مهربان باش ….
به نظرم این عادلانه ترین تراژدی بشر امروزی است .
سلام ممنون از اینکه مطالب رو میخونید و برامون کامنت میزارید. با تشکر
سلام.مچکرم بابت این مطلب..راستش فقط حرف شمانیس.من یا خیلی از ماها العان میدونیم ک خیلی چیزا درحال عوض شدنه..امیدوارم دنیای بعداز کرونا حداقل یهجاهاییش بهتراز العان باشه..?
بله بنده هم بر اساس نظریات و حرفهای موجود این مقالرو تنظیم کردم. ممنون که مطلب رو میخونید و نظر میدید. با تشکر.
با سلام از نظر بنده در گذشته تمام مردم دنیا در وفور نعمات بودند اما بدون آگاهی و عدم روشن بینی ناسپاسی و ناله و کلمات قدرتمند نادرست تیشه به ریشه خود زدند از وضعیت اقتصادی امنیت مالی جانیو… ناشکری میکردند و حال طبعیت و کائنات دست به دست هم دادند که انسان بفهمند در چه بهشتی زندگی میکنن. ما باید از این بحران درسی بگیرم و بعد از این بهتر زندگی کنیم و قدر شناس باشیم. با تشکر ابوالفضل امامی رازلیقی از گنبد کاووس.
سلام٫ با تشکر از اینکه مطالب رو میونید و نظراتتون رو مینویسید.
شما هم معلوم نیست چی نوشتین همه چی رو بزرگ می کنین خانم حقگو
سلام خانم حقگو منم امیدوارم دوران بعد از کرونا بیشتر مهربون و به محیط زیست و حیوانات اهمیت دهیم
سلام، کاش این اتفاق بیوفته و بتونیم جهانی بهتر رو تجربه کنیم.
سلام ممنون از مقالات خوبتون
من این قسمت رو متوجه نشدم:
تعطیلی اقتصاد، منجر به ضربه شدیدی بر پیکره دولتها خواهد بود. الگوهای موجود نشان میدهند که اگر اجازه دهیم ابتلا به کووید-۱۹ در بین افراد جامعه تسری یابد، ضربه اقتصادی کمتر خواهد بود
تسری بیشتر ضربه اقتصادی کمتر،چرا و چگونه؟؟
سلام، ممنون از شما ! همون طور که میدونیم هرچقدر این بیماری بیشتر ادامه پیدا کنه ضربه شدیدتری به اقتصاد جامعه وارد میشه، منظورم از این جمله این بوده که اقتصاد دانان اعتقاد دارند هر چقدر سرعت ابتلا در افراد بالاتر بره و این پاندمیک سریع تر پیش بره سریع تر هم میتونه تموم بشه این بحران و هرچقدر سریع تر تموم بشه ضربه کمتری به اقشار جامعه و دولت ها وارد میشه! البته این به این معناست که افراد بیشتری هم خواهند مرد!