آزمون STS، آزمونی بومی کشور آمریکا است و مخفف عبارت Safety Trained Supervisor بوده که برگزار کنندهی آن BCSP یا Board of Certified Safety Professionalsاست که محل برگزاری آن نیز در شهر ایندیاناپلیس واقع در ایالت ایندیانای آمریکا است. هر سال تمام کسانی که متقاضی کار در کشور آمریکا چه دانشجو و فارغالتحصیل بومی و چه غیربومی در زمینههای نظارت و بررسی جنبههای محیط کاری از نظر سلامت و ایمنی باشند، در مقیاسهای کوچک و صنعتی، باید در آزمون STS شرکت کنند و پس از کسب نمره حدنصاب وارد مرحله عملی آزمون شده و در صورتی که سازمانهای داخلی آمریکا تأیید کنند میتوانند مشغول به کار شوند.
آزمون STS، آزمونی سخت و طاقتفرسا بوده و افرادی که این مدرک را کسب میکنند از دانش و فن تخصصی بالایی برخوردار هستند؛ اما باز هم این آزمون تأیید کننده کامل شایستگی و توانایی یک فرد نیست و تنها سعی میکند تا نحوه آموزشدیدن فرد در طی تحصیل، تجربه، تحقیق و مدیریت و نظارت او را بسنجد. اگر شما قصد کار در کشور آمریکا در زمینههای یاد شده را دارید، قطعا باید در آزمون فوق که امری اجباری است شرکت کرده و نمره قبولی را کسب کنید.
زمان برگزاری آزمون STS بسته به نیاز کشور آمریکا و سازمانها و مؤسساتی که این مدرک نزد آنها معتبر است برگزار میشود و هر سال باید جهت اطلاع از نحوه ثبتنام، میزان واریز هزینه برای ثبتنام و تاریخ آن و حتی تاریخ برگزاری به سایت BCSP مراجعه کنید تا از این بابت مشکلی نداشته باشید.
معمولا هر ماه یک بار این آزمون برگزار میشود و شرکتکنندگان در مراکز آزمون انتخابی خود که در سرتاسر جهان است شرکت میکنند و در صورت قبولی میتوانند به سازمانهای بهرسمیتشناخته در کشور آمریکا مراجعه و جهت استخدام و اشتغال اقدام نمایند.
شاید از خود بپرسید کاربرد آزمون STS چیست و چه مزایایی دارد؟ چرا باید در این آزمون شرکت کنم و ضرورت آن چیست؟ جواب کامل این سؤال پیش ماست. کاربردها و مزایای آزمون STS بهطور کلی به شرح زیر است:
آزمون STS از جمله آزمونهایی است که مختص تنها یک کشور و آن هم آمریکا است و در تمامی نقاط دنیا برگزار میشود. هدف برگزاری این آزمون، سنجش قدرت دانش علمی و فنی دانشجویان بینالمللی و بومی است که قصد کار و فعالیت در این کشور را داشته باشند. آزمون STS برای دانشجویان بینالمللی و بومی گزینه لازم و واجب است و تنها بین دانشگاهها و مؤسسات خود کشور آمریکا دارای اعتبار بوده تا بتوانید میزان تسلط خود به دانش علمی و تخصصی مدیریت و نظارت و جنبههای ایمنی و سلامت کار را به اثبات برسانید. این آزمون برای تمام افراد متقاضی کار در زمینههای یادشده از هر کشوری در سرتاسر دنیا لازم و ضروری است و هچ گزینهی جایگزینی نیز ندارد. لذا همانطور که متوجه شدید، این آزمون توسط دانشگاهها و مؤسسات خود کشور آمریکا طراحی و اجرا میشود و برای خود آنها معتبر است و در کشورهای دیگر ملزم به رعایت ضوابط خود آنها هستید.
آزمون STS همانند تمامی آزمونهای لوکال و بین المللی دارای شرایط و قوانین خاص خود است که هر فرد ملزم به رعایت آنها است. شرایط و قوانین آزمون STS به شرح زیر است:
آزمون STS همانند تمامی آزمونهای دیگر دارای شرایطی است که در آن مشخص میکند چه افرادی واجد شرایط و چه کسانی غیر واجد شرایط برای شرکت در این آزمون هستند. چنانچه یکی از مواردی که در زیر ارائه میگردند منطبق با شرایط نباشد، از ادامهی روند ثبتنام جلوگیری خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که در این قسمت افراد واجد شرایط را ذکر خواهیم کرد و خارج از آن، افراد واجد شرایط برای شرکت در آزمون STS نخواهند بود:
در این قسمت به بررسی انواع دورهها و کلاسهای مرتبط با آزمون STS میپردازیم که هم در سطح جهانی مشهور هستند و هم داوطلبان بسیار زیادی دارند.
از جمله دورههایی که در زمینه آمادهسازی متقاضیان شرکت در آزمون STS برگزار میشود میتوان به کلاس و دوره یک روزه Workplace Health and Safety: The Supervisor’s Role and Responsibilities اشاره نمود که در آن به متقاضی دوره، درک کاملی از وظایف یک فرد به عنوان ناظر و انجام کارهای عملی داده میشود تا بتوانند در 10 تا 15\% آزمون مهارت کامل کسب کنند؛ سپس نمونه سؤالات بهطور کامل در اختیار متقاضیان قرار داده میشود.
از دیگر کلاس و دورههای آزمون STS میتوان به Safe by Choice اشاره نمود که تمامی موارد آزمون بهطور کامل بررسی و تشریح شده و اهداف هر بخش با نمونه سؤال و آزمون بررسی میگردند.
دوره معتبر دیگر Process Safety Management نام دارد که به کمک آن خواهید توانست به بررسی نمونه آزمونهای قبلی بپردازید و از جزوه 30 صفحهای آن که تمام استراتژیهای لازم برای جواب دادن به سؤالات آورده شده بهرهمند شوید.
آزمون STS که به عنوان مجوز ورود دانشجویان بینالمللی و بومی به بازار کار کشور آمریکا در زمینههای نظارت و مدیریت و حفظ سلامت و ایمنی کار برگزار میگردد، دارای نمره کمّی کلی 87 است و در برخی سالها تنها به متقاضی اعلام میشود که قبول شده یا مردود شده است و به عبارت دیگر کیفی است.
به همین دلیل توصیه میشود که حتما در هر سال با مراجعه به سایت BCSP، علاوهبر اینکه نسبتبه زمان و تاریخ و محل برگزاری از آخرین تغییرات مطلع شوند، نسبت به نمره قبولی کسب اطلاع کنند.
اگر نمره آزمون به صورت عددی یا کمّی محاسبه گردد، نمره قبولی 60 از 87 خواهد بود.
شاید یکی از نکات مثبت آزمون STS و البته جالب آن، سرعت بسیار بالای اعلام نتایج آزمون است. از آنجایی این سرعت بالای اعلام نتایج، مزیت محسوب میگردد که اگر شما نیاز فوری و مبرم به نتیجه آزمون بهمنظور تعیین تکلیف خود و استفاده از آن برای استخدام در شرکت یا سازمان مدنظر تحت بازه زمانی تعیینشده بهوسیله آنها داشته باشید، فورا میتوانید نتایج رسمی خود را دریافت کنید.
به عبارت دقیقتر اگر بخواهیم جواب این پرسش را بیان کنیم باید بگوییم به محض اینکه شما گزینه اتمام آزمون و محاسبه و بررسی را انتخاب میکنید، نمره شما به صورت کمّی یا کیفی (قبولی یا مردودی) نشان داده خواهد شد که بستگی به تغییرات آزمون در سالی خواهد داشت که شما قصد شرکت کردن را دارید.
نکته قابل توجه این است که تنها در صورتی میتوانید به بررسی ریز جزئیات نتایج آزمون، یعنی بررسی تک تک گزینهها و جوابهای درست و غلط خود بپردازید که مردود شده باشید و در صورت قبولی، تنها نمره یا عبارت You Passed را مشاهده خواهید کرد.
همان طور که عنوان گردید هر سال آزمون STS توسط کشور آمریکا و هر شرکت مطابق با سیاستهای کاری خود، برگزار میگردد که برای آن دسته از متقاضیان کاری است که قصد کار در زمینههای سلامت و ایمنی کار در سمتهای مدیریتی و نظارتی را داشته باشند.
همان طور که در مطالب قبلی عنوان گردید افراد واجدشرایط اقدام به ثبتنام و انتخاب شرکت یا سازمان مدنظر خود خواهند کرد و پس از کسب حداقل نمره قبولی برای حرفهی خود، مراحل پذیرش و استخدام را در شرکت یا سازمان مورد نظر پیگیری خواهند کرد.
این آزمون همان طور که بیان شد تنها در کشور آمریکا معتبر بوده و در کشور آمریکا تنها توسط سه سازمان اعتبارسنجی میگردد که شامل ANSI، NCCA و CESBهستند و افراد پس از ارائه مدرک خود به یکی از این سازمانها، در شرکت و یا سازمان انتخابی خود و سازمانهای مذکور، مشغول به کار و فعالیت خواهند شد.
آزمون STSاز جمله آزمونهایی است که نکات جالبی در هر بخش دارد که در مورد مهلت اعتبار آن به همین منوال است. این آزمون به مدت 5 سال اعتبار دارد و از زمان قبولی به مدت 5 سال خواهید توانست در کشور آمریکا در حوزههای یاد شده مشغول به کار و فعالیت شوید اما نکاتی در مورد اعتبار آزمون STS وجود دارند:
حتما هنگامی که خواستهاید برای ثبتنام آزمون STS اقدام کنید متوجه صحبتهای اینچنینی شدهاید: آزمون STS خیلی سخت است، STS نسبتبه هر آزمونی سختتر است و غیره؛ اما حقیقت ماجرا چیست؟
متأسفانه باید بگوییم این موارد شایعه نیستند و با آزمونی بسیار حسابشده و با این حال استاندارد طرف هستید که بهطور کامل و دقیق تمام جنبههای دانش فنی و تخصصی شما را مورد ارزیابی قرار میدهد و آزمون سختی است، البته اطلاق سختی یا آسانی برای یک آزمون وابسته به عوامل مختلفی است که واضحترین آن قدرت تسلط فرد نسبتبه منابع آزمون و سطح دانش فردی است و ممکن است برای برخی افراد آزمون آسان و برای اکثریت سخت باشد، اما در کل این آزمون یک عیارسنج واقعی است و به همین دلیل قبولی در آن به معنای کسب فرصتهای شغلی رده بالا است.
تعداد سؤالات آزمون STS 100 عدد چهار گزینهای است که در 5 بخش یا اصطلاحا در این آزمون، Domain گنجانده شده است و شما برای پاسخگویی به آنها، 2 ساعت زمان خواهید داشت. سؤالات این آزمون در حوزههای مختلف است که 25% آن مربوط به سؤالات تخصصی حرفه انتخابی است.
همچنین لازم به ذکر است که 10 تا 15% از کل آزمون را بخش عملی یا Experimental آن تشکیل خواهد داد که جداگانه در پذیرش متقاضی مؤثر خواهد بود.
سؤالات حوزههای یا Domainهای مختلف، درصد معینی از کل سؤالات را تشکیل میدهد و هر حوزه متشکل از دو بخش کلی است: سؤالاتی که مربوط به دانش فرد در حوزه سؤال شده است و سؤالاتی که مربوط به مهارت فرد در حیطه مورد نظر است.
در ابتدا برای ثبت نام آزمون STS وارد سایت bcsp.org میشوید و پس از تکمیل فرم ثبت نام و انتخاب شهر مدنظر، اسکن صفحه اول پاسپورت را آپلود کنید. بعد از اینکه فرم را ارسال کنید، ایمیل تأییدیه را دریافت خواهید نمود که در آن شماره درخواست وجود دارد و از طریق آن حساب کاربری شما در مؤسسهای که انتخاب کردهاید فعال میگردد. نام کاربری و پسورد خود را تأیید و اطلاعات درخواستی را تکمیل میکنید که وقتی ایمیل تأییدیه اطلاعات وارد شده برای شما ارسال گردد باید بقیه روند آزمون STS را طی کنید.
بعد از مرحله اول در سایت مرتبط با آزمون یا Pearson VUE ثبتنام کرده، تمامی اطلاعات را تکمیل و مدارک لازم را ارسال کنید. در نهایت باید منتظر دریافت کارت ورود به جلسه امتحان، تا حدود 1 تا 2 هفته قبل از برگزاری آزمون STS باشید.
در روز آزمون نیز، به سؤالات 5Domain در دفترچهی سؤال آزمون STS پاسخ داده و بلافاصله پس از اتمام آزمون نتایج را مشاهده میکنید.
آزمون STS تنها به یک فرم برگزار میشود و فرم کامپیوتری تنها فرم برگزاری است که ثبت نام آن در سایت BCSP انجام شده و تمامی پروسه برگزاری آزمون توسط Pearson VUE انجام میگیرد؛ لذا در برخی از کشورها امکان برگزاری به صورت اینترنتی میسر نباشد و نتوانند با مرکز برگزاری آزمون در آمریکا ارتباط برقرار کنند آزمون برگزار نخواهد شد و باید به نزدیکترین کشور مراجعه کنند.
آزمون STS آزمونی است که تنها در کشور آمریکا معتبر بوده و در کشورهای دیگر باید در آزمونهای فنی و مهندسی و اشتغال به کار در حوزههای مشابه شرکت کنید. بعد از قبولی شما در آزمون، این مدرک توسط سه سازمان داخلی آمریکا به نامهای ANSI، NCCA و CESB اعتبارسنجی شده و بر اساس آن فرصتهای شغلی به شما پیشنهاد خواهند شد؛ لذا با اینکه این آزمون هر سال در سرتاسر جهان برگزار میشود اما دارای اعتبار داخلی یا لوکال است و تنها در کشور آمریکا و برای حرفههایی نظیر نظارت و مدیریت در زمینههای ایمنی و سلامت کار معتبر است.
همان طور که قبلا عنوان گردید، آزمون STSاز 5 حوزه یا Domain تشکیل یافته که هر حوزه سؤالات مختص دانش فنی و تخصصی و مهارت مربوطه را دارد و مجموعا از 100 سؤال 4 گزینهای تشکیل یافته که 2 ساعت زمان پاسخگویی است. در ادامه به این بخشها اشاره میکنیم:
Domain 1:
سؤالات در حوزه دانش و تخصص فردی در مورد موضوعاتی همچون؛ فرایند آنالیز سلامتی و خطر کار –ابزارها و پروتکلهای بررسی پایهای – بررسی نیازها و الزامات مانند نردبان، حمام شستشو، جایگاههای شستشوی چشم و غیره –تکنیکهای بررسی از پایه مانند آنالیز علت ریشهای – مدیریت هدر رفت منابع و در مورد مهارتهایی همچون از پیش برنامهریزی پروژه و مدیریت خطرات عملکردی مرتبط با آن –بررسی شرایط تغییر یا وظایف در فرایند آنالیز ایمنی / خطر –ارتباط مؤثر از طریق نگارش یا صحبت و غیره است. این بخش 13.8% آزمون را تشکیل میدهد.
Domain 2:
سؤالات در حوزه دانش و تخصص فردی در مورد موضوعاتی همچون؛ کنترل سلسله مراتبی مانند حذف، جایگزینی، مدیریت و تجهیزات حفاظت فردی –سیستم هماهنگکنندگی و لیبلسازی مواد شیمیایی مانند دیتا شیت و غیره –روشهای ایزوله سازی انرژی – خطرات و کنترلهای مرتبط با بهدستگیری و ذخیره مواد خطرناک –سیستمهای ایمنی مانند الکتریکی و پشتیبانی حیاتی–الزامات محیط بسته –خطرات مرتبط با کار در ارتفاعات –خطرات مرتبط با راه رفتن و کار کردن در سطحهای مختلف مانند شیبدار، درهای و غیره –خطرات مرتبط با پلتفرمهای کاری –الزامات عملکردی و بررسی تجهیزات برق صنعتی –خطرات مرتبط با ابزارهای دستی و برقی –خطرات مرتبط با تمیزکاری مواد شیمیایی و صنعتی –خطرات مرتبط با کار در محیط بسیار گرم و داغ –خطرات کاری در ارتباط با وسایلی مانند لیفتراک و غیره –روشهای امنیتی مرتبط با بررسی تجهیزات – انواع و استفادهی صحیح از PPE–روشهای امنیت کار با الکتریسیته –مفاهیم پایهای در مورد ارگونومیک و غیره است. این حوزه 47.1\% کل سؤالات را تشکیل میدهد.
Domain 3:
سؤالات این بخش از آزمون STS در حوزه موضوعاتی مانند؛ خطرات مزمن سلامتی و کنترل آنها مانند سرب، کروم، آزبست و غیره –خطرات حاد سلامتی و کنترل آنها مانند فوم جوشکاری، مواد سمی، آلرژیها و غیره –خطرات و کنترل مسائل مربوط به شنوایی –شرایط محیطی تأثیرگذار بر روی سلامت یا ایمنی کارگر مانند استرس گرمایی و سرمایی است. این بخش از آزمون STS، 11.5\% کل سؤالات را تشکیل میدهد.
Domain 4:
سؤالات این بخش از آزمون STS در حوزهی موضوعاتی مانند؛ روشهای حفاظت از آتش و طبقه بندی آنها –الزامات ایمنی در برابر آتش سوزی –برنامههای راهبردی واکنش به شرایط اضطراری –کمکهای اولیهی ابتدایی و تنفس قلبی – دهانی، هشدارها و احتیاطهای جهانیاست. این بخش از آزمون STS حدود 11.5\% کل سؤالات را تشکیل میدهد.
Domain 5:
سؤالات این بخش از آزمون STSدر حوزهی موضوعاتی مانند؛ اصول کاری و اخلاقی BCSP– تکنیکهای شفاف سازی منازعات – مشاهدات و برنامههای ایمنی مرتبط بر رفتار کاری – الزامات عملی و تمرینی برای یک پروژه یا وظیفه کاری است. همچنین سؤالاتی در حیطه مهارتهایی مانند ارتباط مؤثر و ایمن در رابطه با کارکنان، مدیریت، پیمانکاران و دیگر پرسنل – هدایت پرسنل و نظم بخشیدن –تصحیح شرایط و لوازم غیر امن – تأثیر رفتاری در نیروی کار متغیر و متنوع –تشخیص مواقع درست کمک یابی – مدیریت محدودیتهای کارگر و ارتباطات مؤثر و غیره است. این بخش از آزمون STS حدود 18.4% کل سؤالات را تشکیل میدهد.
بخشی از آزمون نیز به میزان 10 تا 15% در ارتباط با بخش عملی آزمون است که بررسی آن به صورت جداگانه صورت خواهد گرفت. ضمنا 25% کل سؤالات به صورت کاملا تخصصی هستند.
بخشهای مختلف آزمون STSرا در مورد قبلی بررسی کردیم و بهطور کامل با بخشهای هر یک و اینکه چند درصد از کل سؤالات را شامل میشود را مشاهده کردیم. هیچ بخشی اهمیت بیشتری نسبت به بخش یا حوزه دیگر ندارد. سیستم امتیازدهی چه به صورت کمّی یا کیفی از الگوریتم خاصی پیروی میکند و طبق آن در تعیین بارم هر سؤال میزان سختی و تخصصی یا غیرتخصصیبودن آن ملاک قرار داده میشود؛ همچنین بخش عملی که به صورت جداگانه بررسی میگردد اهمیت بیشتری نسبتبه بقیه آزمون نخواهد داشت و نتیجه کلی آزمون به صورت کمّی یا کیفی بیان خواهد شد.
آزمون STS فاقد مصاحبه است. شیوه کار این آزمون بدین صورت است که اگر قصد کار در کشور آمریکا را داشته باشید، مؤسسه یا شرکت مدنظر را انتخاب نموده و پس از طی کردن فرایند ثبتنام، در آزمون شرکت میکنید. پس از قبولی در آزمون، مجوز ورود به سازمان یا مؤسسه انتخابی را از طریق سه سازمان معتبر ANSI، NCCA و CESB پیدا خواهید کرد و نیازی به انجام مصاحبه خاصی نخواهید داشت.
در مورد آزمون STS بایدها و نبایدهایی وجود دارد که اگر مایل به موفقیت در این آزمون هستید حتما به آنها عمل کنید. این موارد به شرح زیر هستند:
گاهی اوقات سؤال پیش میآید و شاید هم شنیده باشید که برخی افراد ادعا میکنند که به دلیل آسانتر بودن آزمون STS مایل هستند به کشور دیگری رفته و در آنجا آزمون بدهند و تنها عیب این کار را هزینه زیادتر میدانند؛ اما باید بدانید آزمون STS آزمونی جهانی است و هیچ تفاوتی ندارد که شما در کدام کشور این آزمون را پشت بگذارید.
عیب خاصی در مورد شرکت در آزمون STS در کشور خودمان وجود ندارد و تنها مزیت آن برگزاری این آزمون بینالمللی در داخل کشور بوده که مجبور نخواهید بود هزینه گزاف بابت سفر به کشور دیگر و شرکت در آزمون پرداخت کنید و زمان شرکت در آزمون طبق منطقه زمانی کشور خودمان بوده و از اعتبار یکسانی برخوردار است.
آزمون STS بینالمللی است و به دلیل عدم ارتباط با سرورهای مرکزی آزمون در آمریکا، Pearson VUE، امکان برگزاری آزمون در ایران نیست؛ به دلیل اینکه تنها فرم برگزاری آزمون توسط این مرکز به صورت کامپیوتری است.
شاید گاهی اوقات شنیده باشید و یا در ذهن خود متصور شده باشید که اگر برای شرکت در آزمون STS به آمریکا بروید یا کسانی که در این کشور هستند، آزمون سختتری خواهند داشت یا به عنوان مثال در صورتی که به روسیه سفر کنید و آزمون STS را در آنجا شرکت کنید برای شما بسیار آسانتر خواهد بود و دستیابی به نمرات بالاتر بهتر خواهد بود؛ اما حقیقت ماجرا این است که هیچگونه تفاوتی بین شرکت در آزمون STS با یک کشور و کشور دیگر وجود ندارد و هیچ ضرری را متحمل نخواهید شد و یا در صورت حضور در کشوری خاص، هیچ منفعت خاصی نصیب شما نخواهد گشت.
آزمون STS کاملا استاندارد، هماهنگ و یکسان است و افرادی که از شما آزمون میگیرند افراد مورد اعتماد دانشگاهها بوده که ماهها و بلکه سالها تستهای سختگیرانه و استانداردهای دانشگاهها و مؤسسات برگزاری آزمون STS را گذراندهاند و حتی هیچ تفاوتی مابین کسانی که بومی باشند با سایر افراد قائل نخواهند شد. از طرفی مورد دیگری که شاید دلیل اصلی مطرح شدن این سؤال در ذهن باشد، یعنی مصاحبه، وجود ندارد و این آزمون بدون انجام مصاحبه است.
واقعیت ماجرا برای آزمون STSاین است که این آزمون سقف ثبتنامی ندارد؛ چرا که هر سال به تعداد شرکتکنندگان افزوده میشود که یکی از دلایل افزایش استقبال از آزمون STS این است که با قبولی در این آزمون میتوانید در بهترین مؤسسات و شرکتها مشغول به کار شوید. ظرفیت هر حوزه امتحانی شاید به دلیل محدودیت مکان محدود باشد؛ اما سقف کلی شرکت در آزمون، محدود به مقدار خاصی نخواهد بود. با تمام این تفاسیر برای شما بهتر است که ثبتنام خود را به روزهای آخر موکول نکنید تا شانس انتخاب حوزه امتحانی نزدیکتر را از دست ندهید. ظرفیت کلی جهانی آزمون STS هیچ محدودیتی ندارد و هر سال به تعداد آن افزوده میگردد و تنها برخی حوزههای امتحانی ممکن است محدودیت مکان داشته باشند که باید موقع ثبت نام به آن توجه کنید.
برای آزمون STS در تمامی کشورها دورههایی توسط برخی از مؤسسات برگزار میشود که بسته به عوامل مختلفی مانند هدف آن از برگزاری کلاس (ماهر کردن فرد شرکت کننده در یکی از مهارتهای خواستهشده در دفترچه آزمون، بالا بردن سطح کیفی زبان ترکی شما، افزایش سرعت خواندن و درک مطلب و...)، تعداد افراد شرکتکننده، نوع کشور و شهر، سابقه موفقیت مؤسسه برگزار کننده آزمون و مدت زمان دوره آموزشی و حتی درجه کیفیت کاری اساتیدی که در این مؤسسه مشغول به کار هستند، تعیینکننده قیمت نهایی خواهد بود.
از جمله کلاسهایی که برای آزمون STSبرگزار میگردد و 3 روزه است، RTS نام دارد که هزینه ثبت نام در آن 850 دلار است! در این کلاس شما مرور کلی بر آزمون و سرفصلهای آن خواهید داشت. تمامی موارد آزمون به صورت کامل و جزئی بررسی و تفهیم خواهند شد و به کمک نمونه سؤالات آزمونهای قبلی تسلط کامل پیدا میکنید.
کلاس بعدی در رابطه با آزمون STS، Core Safety Group است که در این دوره تمامی سؤالات آزمون سالهای قبل به همراه ذکر مثال بررسی و با برگزاری دورهی آموزشی عملی به صورت آزمایشی دوره به اتمام میرسد. تا 6 ماه به مطالب و کتابها دسترسی خواهید داشت. هزینه این دوره 149 دلار است.
هزینه شرکت در آزمون STS ممکن است از یک مؤسسه به مؤسسه دیگر متفاوت باشد که این تفاوت ناشی از خدمات بیشتر و باکیفیتتر در مؤسسه انتخابی شما است که در واقع سهم خود مرکز برگزاری آزمون خواهد بود. به عنوان مثال سیستم تهویه قویتر، پذیرایی مناسبتر و... از جمله عواملی هستند که سبب میشوند هزینه نهایی تمام شده برای شما مقداری متفاوت از دیگر مؤسسات باشد؛ اما بهطور کلی برای آزمون STS هزینه پذیرش مدارک 120 دلار، هزینه ثبتنام در آزمون 185 دلار و هزینه تمدید صلاحیت شما در هر سال 100 دلار خواهد بود.
آزمون STSتنها به فرم سیستمی برگزار میشود و نوع کاغذی اصلا توسط Pearson VUE انجام نمیشود. در واقع از سال 1969 که این آزمون شروع به برگزاری کرده تنها به فرم سیستمی یا اینترنتی قابل برگزاری است؛ لذا با اینکه فرم کاغذی مزایای خاص خود دارد و به همین دلیل در بین افراد و متقاضیان مختلف، بسیار محبوبیت دارد، نوع سیستمی تنها قابل انتخاب است.
همان طور که میدانید از سال 1969 تاکنون آزمون STS تنها به صورت کامپیوتری اجرا شده و هنوز نیز اجرا میگردد. لذا در این بخش قصد داریم به بررسی معایب و مزایای آزمون STS به صورت کاغذی بپردازیم تا بدانید اگر این فرم برگزاری آزمون اضافه گردد چه خصوصیاتی خواهد داشت.
مزایا: از مزیتهای بسیار بزرگ آزمون STS به صورت کاغذی، امکان نوت برداری، دایره کشیدن و نوشتن نکات مهم مد نظر داوطلبان بر روی برگهی آزمون است. این کار کمک میکند تا فرد داوطلب به راحتی جواب درست را مکان یابی کرده، ایدههای خود را بررسی و قبل از وارد کردن جواب به داخل برگه مربوطه، آن را چک کند.
معایب: از بزرگترین عیبهایی که آزمون کاغذی STS دارد، نگرانی داوطلبان بابت دستنوشته ناخوانای خود یا بد نوشتن آن است؛ مخصوصا اگر چند بار خطخوردگی پیدا کرده باشد. در این موارد گاهی اوقات فرد تصحیحکننده اوراق امتحانی، به علت مشکل در خواندن جواب، نخواهد توانست به شما امتیازی بدهد و به راحتی امتیاز از دست خواهید داد.
عیب دیگر این نوع آزمون، وارد کردن جوابها از برگه سؤال به برگهی جواب خواهد بود که گاهی اوقات افراد تصحیحکننده متوجه اشتباهاتی نظیر وارد کردن جواب درست در بخش اشتباه و یا غلط انتخاب کردن گزینهها با وجود اینکه در برگه سؤال گزینه درست انتخاب شده بوده است؛ لذا این موارد معایبی هستند که نمیتوان به راحتی آنها را نادیده انگاشت.
مزایا: یکی از بزرگترین مزایای آزمون کامپیوتری STS، مربوط به گستردگی و دامنه انتخاب شما در مورد تاریخ و ساعت امتحان است. در نوع کامپیوتری شما روزهای بیشتری را در اختیار خواهید داشت تا برای آزمون خود انتخاب کنید؛ ضمن اینکه تعداد مراکز ارائهدهنده نسبتبه نوع کاغذی آزمون STS بسیار بیشتر هستند.
از دیگر بزرگترین مزیتهای آزمون STS این است که نتایج آزمون بسیار سریعتر مشخص میشوند و بلافاصله پس از اتمام آزمون قادر به مشاهده نتایج خواهید بود.
از لحاظ نوشتاری، مزیت بسیار بزرگی که در نوع سیستمی نسبت به نوع کاغذی وجود دارد و به تمامی داوطلبان توصیه میشود که تنها برای این مزیت هم که شده، نوع سیستمی را انتخاب کنند، تصحیح اشتباهات تایپی و اضافه و حذف نمودن کلمات به سادهترین روش ممکن است. مانند هر نرم افزار تایپ دیگری، در نوع کامپیوتری میتوانید کلمات را حذف و مواردی را بدون خط خوردگی و پاک کردن اضافه نمایید. طبق تحقیقات انجام شده سرعت تایپ معمولی بر روی کاغذ حدود 31 کلمه در دقیقه است ولی در نوع تایپی در کامپیوتر به 40 کلمه در دقیقه میرسد. همین امر سبب صرفهجویی بسیار زیادی در زمان خواهد شد.
در نوع کامپیوتری آزمون STS، به راحتی میتوانید از طریق ساعت کامپیوتر وقت را مدیریت کنید و نگران پرتشدن حواس خود نسبتبه گذر زمان نباشید؛ ضمن اینکه به کمک نرمافزار موجود در آن، به راحتی میتوانید تعداد کلمات را شمرده و استرس کمتری داشته باشید.
در نوع کامپیوتری تعداد افراد کمتری حضور دارند و همین امر سبب آرامش خاصی در شما خواهد شد.
مشکل ورق زدن برگهها و قاطی کردن سؤالات و فراموشی لحظهای را نخواهید داشت؛ زیرا صفحه کامپیوتر به دو قسمت سؤال و جواب تقسیم میگردد.
عیب: بزرگترین عیب نوع کامپیوتری آزمون STS این است که نمیتوانید مانند نوع کاغذی، نکته و موارد را در آن یادداشت کنید و تمرکز بیشتری داشته باشید.
عیب دیگر آن این است که صدای تایپ کلمات کیبورد ممکن است خود عاملی برای حواسپرتی باشد.
خستگی چشمها در اثر نگاه کردن طولانی مدت به صفحه کامپیوتر میتواند از معایب این نوع آزمون باشد.
همانگونه که در توضیحات بخش آزمون و نمرات سایت BCSP آمده، متقاضیانی که در آزمون قبول شدهاند هیچ بخشی به آنها نشان داده نمیشود و تنها عبارت شما قبول شدید را مشاهده خواهند کرد. تنها کسانی میتوانند بخشهای مختلف آزمون و جوابهای صحیح و غلط خود را مشاهده کنند که در آزمون رد شده باشند و تنها گزینه پیش روی آنها پرداخت هزینه مجدد آزمون و شرکت در آن به فاصله 6 هفته است؛ لذا برای آزمون STS متأسفانه باید بگوییم که جای اعتراض برای آن تعریف نشده است و شاید در سالیان آتی این امکان به متقاضیان داده شود. شاید دلیل آن این باشد که آزمون به صورت کامپیوتری توسط سه مرکز معتبر آمریکا نمرهدهی میشود.
در این قسمت به معرفی منابع آنلاین میپردازیم که میتوانند کمک بسیار زیادی جهت آماده شدن شما برای آزمون STS کنند. توجه داشته باشید که کلیهی منابع این آزمون هزینههای زیادی دارند که معروفترین آنها را معرفی میکنیم.
از جمله منابع آنلاین آزمون STS، سایت و برنامهی data chem است که در خود داده پایگاهی از سؤالات، جوابها و توضیحات کلی آزمون را در برگرفته است و قطعا همراه با جلسات مطالعه و تستهای تمرینی میتواند کمک زیادی به منظور آمادگی شما برای آزمون STS کند. تمامی منابع برای شما در کل سال قابل دسترس هستند یا به عبارتی با شرکت در این منبع آنلاین تا 1 سال به تمامی امکانات آن دسترسی خواهید داشت.
منبع آنلاین دیگری که برای آزمون STSمعرفی میکنیم که از شهرت جهانی برخوردار است، STS SPAN ExamPrepاست که علاوهبر دسترسی رایگان به کارگاههای آموزشی و گذراندن دورههای آزمایشی عملی آزمون، به کتابهای آزمون STS و بانک سؤالات دسترسی خواهید داشت.
همان طور که عنوان گردید آزمون STS توسط سایت BCSP و Pearson VUE برگزار میگردد و تنها در کشور آمریکا معتبر است. معمولا هر ماه شاهد برگزاری آزمون هستیم؛ اما برای کسب اطلاعات دقیقتر از جمله اطلاعاتی در مورد زمان ثبتنام و حتی برگزاری آزمون و هزینهها بهتر است به سایت BCSP مراجعه کنید تا از این بابت مشکلی پیش نیاید مخصوصا اینکه این موارد دائما در حال تغییر هستند.
روشی که گاهی اوقات افراد برای مطالعه انتخاب میکنند به روش خودخوان و یا Self-Study معروف است و فرد در آن بدون شرکت در کلاس، خود شروع به مطالعه و تقویت خود میکند. در این روش شما میتوانید خودتان را برای آزمون STS آماده سازید و از منابع مختلف آن بهره ببرید.
از جمله منابع آزمون STSبه فرم کتاب که بسیار در سطح جهانی مشهور است مربوط به کتاب STS Exam Secrets and Study Guide است که تمامی اطلاعات لازم را برای این آزمون اعم از سؤال، جواب و راهکارهای تستزنی را در خود جای داده است.
کتاب بعدی مربوط به کتاب STS Exam Flashcard Study Systemاست که علاوه بر داشتن سؤالات تمرینی و شبیه سازی شده، مروری بر کل فرایند آزمون و ارائهی استراتژیهایی به منظور تستزنی مؤثر و با سرعت بیشتر را دارا است.
این کتابها با قیمت بالای 50 دلار به فروش میرسند و شاید بتوان گفت تنها منابع مفید آزمون STSهستند.
آزمون STS برای کلیه فارغالتحصیلان بومی و بینالمللی در رشتههای نظارت و مدیریت سلامت و ایمنی کار و تمامی شاخههای مربوطه است که قصد کار و فعالیت در کشور آمریکا در این حوزهها را داشته باشند. برای شرکت در آزمون STSهیچ شرط سنی خاصی یا محدودیتی وجود ندارد و تمامی افراد مجاز به شرکت در این آزمون هستند.
برخی از داوطلبان پیشنهاد میکنند که برای آشنایی بیشتر با جو و فضای آزمون STS، بهتر است از نمونه سؤالات آزمونهای قبلی کمک بگیرید تا بتوانید نتیجه بهتری را کسب کنید؛ لذا در این قسمت به معرفی بهترین این موارد میپردازیم:
همان طور که از مطالب قبلی به یاد دارید تمامی منابع آنلاین و کتابها در خود نمونه سؤالات آزمون قبلی را دارند. به عنوان بهترین نمونه میتوانیم به سایت BCSP اشاره کنیم که در بخش منابع، میتوانید به سؤالات سالهای گذشته دسترسی داشته باشید. همچنین کتابهای انتشارات Mometrix بهطور کامل تمامی سؤالات را به همراه پاسخ دارند که استفاده از آن ها آشنایی شما را با آزمون STS زیاد میکند.
آزمون STSدر دسته آزمونهای بومی کشور آمریکا است ولی در سرتاسر جهان برگزار میگردد و مختص کسانی که قصد کار و فعالیت در این کشور در زمینههای مختلف و متنوع نظارت و مدیریت بر ایمنی و سلامت کار را داشته باشند. زبان آزمون STS، انگلیسی است و از این بابت دانشجویان بینالمللی مشکلی نخواهند داشت و واژگان بهکار رفته در صورت سؤالات سلیس و روان بوده و با هر سطحی از زبان انگلیسی متوجه خواهید شد.
مدت زمانی که طول میکشد یا به شما فرصت داده میشود تا به 100 چهار گزینهای آزمون STS جواب دهید، 2 ساعت است و از آنجایی که با آزمونی سخت و چالش برانگیز مواجه هستید، یکی از دغدغهها و گلایههای همیشگی متقاضیان نبود وقت کافی است؛ اما با توجه به اینکه این آزمون توسط تیمی متخصص طراحی میگردد، مشکل از زمان محدود آزمون نیست و اگر هم زمان زیادی برای آن در نظر گرفته نشده، دلیل عمده کمبود وقت مربوط به عدم برنامهریزی و اطلاع شما از نحوه تستزنی در آزمون STSاست.
در ادامه به شما راهکارهای کلی و بسیار مفیدی را ارائه خواهیم کرد که قطعا اگر آنها را رعایت کنید شاهد ایجاد نتیجه چشمگیر خواهید شد؛ با ما همراه باشید.
همان طور که عنوان گردید هر سال، آزمون STS توسط کشور آمریکا و هر شرکت مطابق با سیاستهای کاری خود، برگزار میگردد که برای آن دسته از متقاضیان کاری است که قصد کار در زمینههای سلامت و ایمنی کار در سمتهای مدیریتی و نظارتی را داشته باشند.
همان طور که در مطالب قبلی عنوان گردید، افراد واجد شرایط اقدام به ثبتنام و انتخاب شرکت یا سازمان مد نظر خود خواهند کرد و پس از کسب حداقل نمره قبولی برای حرفه خود، مراحل پذیرش و استخدام را در شرکت یا سازمان مورد نظر پیگیری خواهند کرد.
این آزمون همان طور که بیان شد تنها در کشور آمریکا معتبر بوده و در کشور آمریکا تنها توسط سه سازمان اعتبارسنجی میگردد که شامل ANSI، NCCA و CESBهستند و افراد پس از ارائه مدرک خود به یکی از این سازمانها، در شرکت و یا سازمان انتخابی خود و سازمانهای مذکور، مشغول به کار و فعالیت خواهند شد.
همان طور که قبلا نیز عنوان گردید، آزمون STS از 5 حوزه یا Domain تشکیل یافته که هر حوزه سؤالات مختص دانش فنی و تخصصی و مهارت مربوطه را دارد و مجموعا از 100 سؤال 4 گزینهای تشکیل یافته که 2 ساعت زمان پاسخگویی است. در ادامه به این بخشها اشاره میکنیم:
Domain 1:
سؤالات در حوزه دانش و تخصص فردی در مورد موضوعاتی همچون فرایند آنالیز سلامتی و خطر کار – ابزارها و پروتکلهای بررسی پایهای – بررسی نیازها و الزامات مانند نردبان، حمام شستشو، جایگاههای شستشوی چشم و غیره – تکنیکهای بررسی از پایه مانند آنالیز علت ریشهای – مدیریت هدر رفت منابع و در مورد مهارتهایی همچون از پیش برنامه ریزی پروژه و مدیریت خطرات عملکردی مرتبط با آن – بررسی شرایط تغییر یا وظایف در فرایند آنالیز ایمنی / خطر – ارتباط مؤثر از طریق نگارش یا صحبت و غیره است. این بخش 13.8% آزمون را تشکیل میدهد.
Domain 2:
سؤالات در حوزه دانش و تخصص فردی در مورد موضوعاتی همچون کنترل سلسله مراتبی مانند حذف، جایگزینی، مدیریت و تجهیزات حفاظت فردی – سیستم هماهنگکنندگی و لیبلسازی مواد شیمیایی مانند دیتا شیت و غیره – روشهای ایزولهسازی انرژی – خطرات و کنترلهای مرتبط با بهدستگیری و ذخیره مواد خطرناک – سیستمهای ایمنی مانند الکتریکی و پشتیبانی حیاتی – الزامات محیط بسته – خطرات مرتبط با کار در ارتفاعات – خطرات مرتبط با راه رفتن و کار کردن در سطحهای مختلف مانند شیب دار، درهای و غیره – خطرات مرتبط با پلتفرمهای کاری – الزامات عملکردی و بررسی تجهیزات برق صنعتی – خطرات مرتبط با ابزارهای دستی و برقی – خطرات مرتبط با تمیزکاری مواد شیمیایی و صنعتی – خطرات مرتبط با کار در محیط بسیار گرم و داغ – خطرات کاری در ارتباط با وسایلی مانند لیفتراک و غیره – روشهای امنیتی مرتبط با بررسی تجهیزات – انواع و استفاده صحیح از PPE– روشهای امنیت کار با الکتریسیته – مفاهیم پایهای در مورد ارگونومیک و غیره است. این حوزه 47.1\% کل سؤالات را تشکیل میدهد.
Domain 3:
سؤالات این بخش از آزمون STS در حوزه موضوعاتی مانند خطرات مزمن سلامتی و کنترل آنها مانند سرب، کروم، آزبست و غیره – خطرات حاد سلامتی و کنترل آنها مانند فوم جوشکاری، مواد سمی، آلرژیها و غیره – خطرات و کنترل مسائل مربوط به شنوایی – شرایط محیطی تأثیرگذار بر روی سلامت یا ایمنی کارگر مانند استرس گرمایی و سرمایی است. این بخش از آزمون STS، 11.5% کل سؤالات را تشکیل میدهد.
Domain 4:
سؤالات این بخش از آزمون STS در حوزهی موضوعاتی مانند روشهای حفاظت از آتش و طبق بندی آنها – الزامات ایمنی در برابر آتشسوزی – برنامههای راهبردی واکنش به شرایط اضطراری – کمکهای اولیه ابتدایی و تنفس قلبی – دهانی، هشدارها و احتیاطهای جهانی است. این بخش از آزمون STS حدود 11.5% کل سؤالات را تشکیل میدهد.
Domain 5:
سؤالات این بخش از آزمون STS در حوزه موضوعاتی مانند اصول کاری و اخلاقی BCSP– تکنیکهای شفاف سازی منازعات – مشاهدات و برنامههای ایمنی مرتبط بر رفتار کاری – الزامات عملی و تمرینی برای یک پروژه یا وظیفهی کاری است. همچنین سؤالاتی نیز در حیطهی مهارتهایی مانند؛ ارتباط مؤثر و ایمن در رابطه با کارکنان، مدیریت، پیمانکاران و دیگر پرسنل – هدایت پرسنل و نظمبخشیدن – تصحیح شرایط و لوازم غیر امن – تأثیر رفتاری در نیروی کار متغیر و متنوع – تشخیص مواقع درست کمکیابی – مدیریت محدودیتهای کارگر و ارتباطات مؤثر و غیره است. این بخش از آزمون STS حدود 18.4\% کل سؤالات را تشکیل میدهد.
بخشی از آزمون به میزان 10 تا 15% در ارتباط با بخش عملی آزمون است که بررسی آن به صورت جداگانه صورت خواهد گرفت. ضمنا 25% کل سؤالات به صورت کاملا تخصصی هستند.
برای شرکت در آزمون STS، هر تعداد دفعات که مایل باشید میتوانید در آن شرکت کنید و از این بابت هیچ محدودیتی وجود ندارد؛ به جز اینکه بین هر بار شرکت در آزمون باید 6 هفته فاصله وجود داشته باشد.