در این مقاله در مورد مهاجرت به ترکیه و روشهای مهاجرتی به این کشور مانند سرمایه گذاری، تحصیلی، کاری، ازدواج، تولد و توریستی و روش های اخذ اقامت ترکیه اطلاعاتی را در اختیار شما قرار میدهیم. کشور ترکیه انتخاب بسیاری از افراد برای مهاجرت است؛ چراکه این کشور در همسایگی ایران واقع شده و برای رفتوآمد نیاز به ویزا ندارد.
ترکیه برای کار و تحصیل بسیار قوی است و با بهترین دانشگاهها و کمپانیهای معتبر دنیا ارتباط دارد. افرادی که قصد دارند این کشور را برای زندگی انتخاب نمایند، باید ابتدای امر شرایط دقیق روشهای مختلف را مورد بررسی قرار دهند و طبق هدفشان از این انتخاب، مدارک و هزینههای موردنیاز را تهیه نمایند.
مهمترین و وسوسهبرانگیزترین نکته راجعبه مهاجرت به ترکیه، هزینه کم نسبتبه سایر کشورها و همچنین روابط خوبی است که دولت این کشور با ایران دارد. شما با اخذ پاسپورت ترکیه اجازه ورود به اکثر کشورهای اروپایی، کانادا و ... را خواهید داشت.
برای مهاجرت به ترکیه به شما توصیه میکنیم که ابتدا هدف از مهاجرت خود را مشخص کنید؛ مثلا اینکه قرار است کدام یک از روشهای موجود را انتخاب کنید و یا اینکه آیا روش انتخاب شده با شرایط متقاضی سازگاری دارد یا خیر. اگر قصد دارید این کشور را برای زندگی انتخاب کنید، ابتدا باید شرایط دقیق روشهای مختلف را موردبررسی قرار دهید.
میزان سواد، سطح سرمایه، نوع مهاجرت، مدت زمان اقامت، نوع اقامت و همین طور تهیه مدارک لازم از دیگر موضوعات مهم است که باید مورد بررسی قرار دهید.
همان طور که اشاره شد قوانین و شرایط تعیینشده برای هر بخش نیاز به بررسی دقیق دارد و باید دانست که بهترین شهرهای ترکیه برای زندگی کدامند. ایرانیان عموماً علاقهمند به زندگی در فضای فارسی زبان هستند؛ بنابراین زبان از دیگر موضوعات مهم در زمینه مهاجرت به کشورهای دیگر، از جمله ترکیه، خواهد بود.
مهاجرت به این کشور میتواند از طریق شرایط خاص صورت بگیرد و همین طور شرایطی که برای کار، ورزش، کارآفرینی و تحصیل در ترکیه وجود دارد، به نوبه خود بسیار مهم و ارزشمند است.
اخذ ویزا و همین طور اعتبار پاسپورت، دعوتنامه، مدارک مالی و کاری معتبر و همین طور رزومه کاری و تحصیلی قوی، همگی میتوانند در قوانین مهاجرت به ترکیه نقش مهمی ایفا نمایند.
روشهای مختلفی برای مهاجرت به ترکیه دیده میشود و از این حیث نسبت به سایر کشورها دست شما برای انتخاب بازتر است؛ چرا که ترکیه در نزدیک ایران واقع شده و دولتهای دو کشور روابط مناسبی با هم دارند و هیچکدام از راهها برای ایرانیان مسدود نیست. این که کدام راه را انتخاب کنید بستگی به هدف شما از سفر و همچنین شرایط شما دارد.
مهاجرت کاری به هر کشوری میتواند یکی از روش های مهم و آیندهدار باشد. همان طور که از اسم این روش مشخص است، شما باید با هدف کسب و کار وارد این کشور شوید. در نظر داشته باشید که برای مهاجرت کاری کشور ترکیه، آنچه بسیار مهم است، سابقه کار شماست. حال باید شرایطی فراهم شود که بتوانید به کار مورد نظر خود دست یابید.
افرادی که مشغول به تحصیل در ترکیه هستند، در این زمینه راحتتر از سایرین هستند. در نظر داشته باشید که سایتهای کاریابی یکی از گزینههای بسیار عالی محسوب میشوند که میتوانید رزومه خود را در آن آپلود نمایید. در هر صورت باید کارفرمایی وجود داشته باشد که بتواند دعوت نامهای برای شما ارسال نماید. در دعوت نامه مشخص میشود که سمت شما چیست و میزان حقوق چقدر در نظر گرفته شده است. عموماً ویزای کاری، یک الی دو ساله صادر می شود و پس از این دوره شرایط کاری فرد به طور دقیق مورد بررسی قرار میگیرد و مشخص میشود که برای کشور توجیه اقتصادی به همراه داشته است یا خیر.
مدارک لازم:
در این روش شما باید به مدت 5 سال در این کشور، فعالیت مستمر داشته باشید تا بتوانید به اقامت دائم فکر کنید. در صورتی که اقامت دائم برای فرد ایجاد شد، میتواند خانواده خود را با خود همراه کند. مهاجرت به ترکیه به طور کلی میتواند شامل بخش بندیهای مختلفی باشد.
کشور ترکیه یکی از کشورهای آسیایی اروپایی است که با کشورهای بلغارستان، یونان، گرجستان، ارمنستان، ایران، جمهوری آذربایجان و سوریه مرز مشترک دارد. مردم این کشور به زبان ترکی رسمی صحبت میکنند؛ بنابراین بسیاری از مردم کشور همسایه برای یافتن یک شغل مناسب و با درآمد عالی متقاضی کار در کشور ترکیه هستند. از راه های متفاوتی می توانید موقعیتهای شغلی کشور ترکیه را بررسی کنید.
با مراجعه به موتورهای جستجوگر در اینترنت و جستجوی مشاغل عمومی در کشور ترکیه میتوانید از فرصتهای شغلی اطلاع پیدا کنید. احتمال اینکه بهترین کار را از این طریق به دست آورید درصد بسیار کمی است؛ اما برای همین احتمال، باید رزومه قوی به زبان ترکی و انگلیسی داشته باشید.
در حال حاضر، وب سایتهای بزرگ و فعال در سطح کشور ترکیه فعالیت میکنند که بهترین مشاغل را در شهرهای بزرگ نظیر آنکارا و استانبول به متقاضیان کار معرفی می نمایند. اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید میتوانید بهترین شغل را در استانبول و دیگر شهرهای ترکیه پیدا کنید چرا که اکثر موقعیت های شغلی در این کشور به زبان انگلیسی هستند.
اگر به کارهای نیمه وقت در کشور ترکیه علاقه دارید اشتغال در حوزه گردشگری با رونق خوبی مواجه است. صنعت گردشگری یکی از اصلیترین درآمدهای کشور ترکیه محسوب میشود به همین دلیل، حداکثر فرصت های شغلی را در سراسر ترکیه میتوانید در این حوزه پیدا کنید. بهترین فرصت برای یافتن کار مناسب و با درآمد در حوزه گردشگری در ترکیه ماه مارس تا آوریل است. این زمان ها درست قبل از آغاز فصل گردشگری در ترکیه هستند.
به طور مثال، یافتن شغل در رستوران ها، کافه، هتل، باشگاه ورزشی، مراکز تفریحی و گردشگری و نظایر این ها، بهترین موقعیتهای شغلی گردشگری را برای شما فراهم میکنند. توجه به این نکته ضروری است که شغل های نیمه وقت کشور ترکیه بدون نیاز به ویزای کار فعالیت میکنند و اغلب حقوق روزانه را به صورت آنی تسویه میکنند؛ به همین دلیل است که کار در این مشاغل با محدودیت های زیادی ممکن است مواجه شود.
پلیس ترکیه حمایتهای قانونی را از مشاغل نیمه وقت و کارمندانی که بدون ویزای کار در این پستها مشغول به کار میشوند ارائه نمی دهد؛ برای همین ممکن است با موقعیتهای خطرناک از سوی کارفرما مواجه باشید.
یکی از مشاغل پر طرفدار کشور ترکیه آموزش زبان انگلیسی است. اگر در این حوزه تخصص دارید میتوانید با رعایت مراحل قانونی به کار به مراکز یا مدارس ترکیه مراجعه کرده و درخواست خود را برای تدریس زبان انگلیسی ارائه دهید. اگر گواهی آموزش زبان انگلیسی یا هر درس دیگری دارید میتوانید به عنوان معلم در ترکیه استخدام شوید.
در ترکیه کالجهای زیادی وجود دارد که به معلم و مدرس نیاز دارند. سایر مشاغلی که در ترکیه وجود دارند شامل:
پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از هرگونه ایجاد خطا در هنگام یافتن کار مناسب در کشور ترکیه با موسسات مهاجرتی معتبر مشورت کنید.
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل از دیگر روشهای بسیار عالی محسوب میشود. یکی از امتیازهای خوبی که این روش دارد به این شکل است که فرد در طول تحصیل میتواند مشغول به کارهای پارهوقت شود. امکانی که حداقل در رشتههای پزشکی در کشورهای دیگر غیر ممکن است.
شما با انتخاب تحصیل در ترکیه امکانات آموزشی درجه یک و سطح اول دنیا را با هزینهای بسیار پایین و تقریبا معادل تحصیل در دانشگاههای ایران انتخاب کردهاید. تحصیل در دانشگاه های ترکیه به زبان ترکی و همچنین با توجه به شرایط هر دانشگاه به زبانهای انگلیسی و آلمانی قابل انجام است.
موضوع دیگر هزینه زندگی در این کشور است که با توجه به اختلاف قیمت لیر و ریال بسیار پایین است. هر فرد ایرانی با تحصیل در ترکیه به راحتی میتواند به ایران رفت و آمد داشته باشد و دوری از اعضای خانواده از دغدغههای این افراد نیست.
دانشگاههای تراز اولی مثل میدل ایست که نماینده دانشگاه MIT امریکا خوانده میشود و دانشگاه استانبول و ... بهترین گزینهها برای تحصیل هستند.
برای تحصیل در ترکیه بهتر است که مقاطع تحصیلی بالاتر را انتخاب نمایید. تحصیل در مقطع فوق لیسانس و دکترا در این کشور با پتانسیل بسیار بالایی همراه است. آنچه بسیار مهم است، پذیرش شما در دانشگاه های ترکیه است. در نظر داشته باشید برخی از دانشگاه های این کشور برای پذیرش، شرایط و آزمونهای مشخصی را برگزار میکنند و برخی دیگر سعی میکنند که ورود بدون آزمون را مدنظر قرار دهند.
در صورت پذیرش از سوی دانشگاه، نامهای به عنوان دعوت نامه برای شما ارسال میشود. داشتن این نامه یکی از مهمترین ارکان صدور ویزای دانشجویی محسوب میشود؛ البته ه تحصیل در مقطع لیسانس هم با شرایط خوبی قابل دسترسی است.
ترکیه در زمینه مد و دیزاین جزو بهترینهای دنیاست و تحصیل در این رشتهها اینده روشنی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
از دیگر مدارک لازم برای ویزای تحصیلی این کشورشامل:
عموماً ویزای دانشجویی ترکیه به شکل چند بار ورود صادر میشود و با این ویزا میتوانید چند بار از کشور خارج شده و ورود نمایید.
پس از اتمام تحصیل 6 ماه زمان دارید تا بتوانید شغل مورد نظر خود را پیدا نمایید و در صورتی که این اتفاق صورت گرفت، میتوانید ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهید. مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل برای کسانی که قصد ورود به بازار کار این کشور را دارند، عالی است.
مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری، یکی از روشهای مطمئن محسوب میشود؛ اما این روش خود شامل چند بخش مختلف است که یک به یک مورد بررسی قرار میدهیم. در نظر داشته باشید که مهمترین مدرک مورد نیاز برای مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری، گردش مالی بالا است. واضح است که در این روش وجود مدرک تحصیلی و یا سوابق کاری آنطور که باید تأثیر ندارد.
یکی از روشهایی که ما آن را زیر گروه مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایهگذاری قرار دادهایم، ثبت شرکت است؛ البته ثبت شرکت خود میتواند زیرمجموعه مهاجرت کاری باشد. در نظر داشته باشید که اگر شما بخواهید با ویزای سرمایه گذاری، وارد این کشور شده و ثبت شرکت نمایید، نیاز است که سعی کنید سلسه مراتب را بهطور دقیق طی کنید تا دچار مشکل نشوید.
چرا از طریق سرمایهگذاری به ترکیه مهاجرت کنیم؟
نکته مهم در رابطه با مهاجرت از طریق سرمایهگذاری به ترکیه میزان هزینهی کمی است که به نسبت سایر کشورها نیاز دارید.
از دیگر روشهای سرمایهگذاری در ترکیه، خرید اوراق است که در دو وضعیت بدون بازگشت و با بازگشت وجود دارد. به این ترتیب که مبلغی از سوی دولت این کشور اعلام میشود و نیاز است که این مبلغ طبق زمانی که از سوی دولت اعلام شده است در گردش مالی کشور ترکیه قرار بگیرد و در نهایت در روش با بازگشت، سود پول نیز پس از مدت زمان مشخص ( مثلاً 5 سال ) به شما باز میگردد؛ اما در این دوره شما اجازه استفاده از سرمایه را ندارید و در روش بدون بازگشت شما تنها پول اصلی خود را پس خواهید گرفت. افرادی که از نظر بودجه در وضعیت خوبی هستند، مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه بهترین انتخاب برایشان خواهد بود.
اگر قادر به سرمایهگذاری در این زمینه هستید، شما میتوانید از طریق خرید ملک به سرعت و به راحتترین حالت ممکن پاسپورت این کشور را اخذ کنید. در صورت خرید ملک در این کشور پاسپورت شما به سرعت صادر میشود؛ اما اجازه فروش ملک را تا حداقل ۳ سال نخواهید داشت.
میدانیم که در زمینه مهاجرت به ترکیه از طریق تولد دو سیستم خون و خاک مطرح است که نیاز است هر یک به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد. در سیستم خاک، تنها تولد فرد در خاک کشور مورد بررسی قرار میگیرد و تابعیت پدر و مادر وی اهمیتی ندارد، در سیستم خون آنچه مهم است تابعیت پدر و مادر فرزند است.
مهمترین عوامل در مهاجرت از طریق تولد به ترکیه را در ادامه بررسی خواهیم کرد:
یکی از روشهای مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج است. در نظر داشته باشید که ترکیه مانند سایر کشورها شرایط اقامت از طریق ازدواج با یک تبعه کشور ترکیه را فراهم ساخته است. یک سری پیش نیازها در این زمینه باید رعایت شود. ابتدا اینکه هر دو شخص باید در زمان ازدواج، مجرد باشند (ازدواج قبلی در صورتی که همسر سابق فوت شده باشد و یا طلاق گرفته باشد و در صورتی که مدرک لازم وجود داشته باشد بلامانع است). در نظر داشته باشید که در این روش مهم است که ازدواج به صورت واقعی صورت بگیرد و تنها با هدف اقامت این کشور نباشد.
در صورتی که با یک فرد با تبعه کشور ترکیه ازدواج نمایید، در ابتدا میتوانید اقامت موقت این کشور را اخذ نمایید. سپس بعد از گذشت 5 الی 8 سال کار و زندگی در این کشور و همین طور پرداخت مالیات و در صورتی که مرتکب هیچ نوع جرم نشده باشید و با همسر خود زندگی کرده باشید، میتوانید برای اقامت دائم این کشور اقدام نمایید.
در نظر داشته باشید که در این مسیر بررسیهای مختلفی صورت میگیرد و در طول 5 سال مدام تحت نظر خواهید بود و بررسی میشود که آیا با همسر خود زندگی میکنید یا خیر. افرادی که قصد سودجویی و یا عدم رعایت قانون در این مسیر را دارند، ضرر خواهند کرد.
یکسری شرایط دیگر برای مهاجرت به ترکیه دیده میشود که میتواند جالب به نظر برسد. افرادی که در زمینههای ورزشی فعالیت میکنند میتوانند سراغ مهاجرت شرایط ویژه ترکیه بروند. این ویزا کاملاً اختصاصی صادر میشود و واضح است که شامل حال همه افراد نخواهد بود. این نوع از ویزا در لیست ویزاهای کوتاه مدت قرار دارد و طول مدت آن براساس شرایط فرد تعیین میشود.
یک گزینه بسیار جالب، ویزای کارآفرینی ترکیه است. این ویزا برای کسانی که در ذهن خود ایدههای ناب دارند، بهترین انتخاب محسوب میشود. این ویزا به صورتی است که فرد ایده ذهنی خود را فلوچارت کرده و به شکل شماتیک و کلی ارائه میدهد. در صورتی که ایده وی توجیه اقتصادی داشته باشد، از سوی دولت ترکیه مورد پذیرش قرار میگیرد.
بارها دیده شده است که دولت ترکیه وامهای خوبی برای به ثمر رساندن طرحهای کارآفرینی ارائه میدهد. در نظر داشته باشید که در چنین شرایطی نیاز است که از سواد و علم بالایی در زمینه ارائهی ایده برخوردار باشید. بهتر است شرایطی در نظر گرفته شود تا بتوانید خودتان برای ایجاد یک طرح جدید حضور به عمل آورید. عموماً در طرحهای کارآفرینی نیاز به تأسیس شرکت و یا تأسیس کارگاه خواهید داشت.
در نظر داشته باشید که این روش بهطور کلی میتواند برای افراد نابغه، یک پیشنهاد عالی محسوب شود. عموماً ویزایی که طبق شرایط خاص صادر میشود شامل چند دستهبندی مختلف است. در نظر داشته باشید که در نهایت منجر به اقامت موقت و در پی آن اقامت دائم خواهد شد. مهاجرت به ترکیه، یک انتخاب هوشمندانه است.
مهاجرت توریستی به این کشور عموماً با هدف گردشگری صورت میگیرد. قطعاً این نوع از مهاجرت نمیتواند گزینه خوبی برای تحصیل، کار و یا سرمایه گذاری به شمار آید. در این روش فرد برای گشت و گذار ترکیه را انتخاب میکند. بدون داشتن ویزا، افراد میتوانند اقامت سه ماهه داشته باشند. در این دوره افراد اجازه فعالیتهای تجاری و تحصیلی ندارند.
اقامت 6 ماهه این کشور با دفترچه اقامت فراهم شده است. برای دریافت دفترچه اقامت نیاز است که یک پروسه 15 روزه در نظر گرفته شود. در این دوره فرد اجازه کار، تجارت و تحصیل ندارد. افرادی که قصد دارند برای اجاره ملک اقدام نمایند میتوانند از مهاجرت توریستی استفاده نمایند.
در نظر داشته باشید که ورود به این کشور برای ایرانیان بلامانع است؛ اما اگر فرد بخواهد به فکر کار و یا تحصیل در ترکیه باشد، باید ویزای این کشور را اخذ کند. عموماً این مجوز یک بار ورود صادر میشود و کمتر دیده شده است که در نوع چند بار ورود باشد. افرادی که قصد دارند این کشور را برای تحصیل انتخاب کنند میتوانند از طریق مهاجرت توریستی به ترکیه اقدام نمایند و اطلاعات لازم را اخذ کنند. مهاجرت به ترکیه با هدف توریستی، میتواند یک شروع عالی محسوب شود.
مهاجرت از طریق همراه به ترکیه کمی پیچیده است. عموماً روشهای تحصیل در ترکیه و توریستی نمیتواند منجر به مهاجرت به ترکیه از طریق همراه شود؛ اما در روش سرمایه گذاری، فرد سرمایه گذار میتواند فرزند زیر 18 سال و همسر خود را همراه نماید. در این روش تا زمانی که فرد اقامت دائم کسب نکند، همسرش نمیتواند وارد شغلی شود؛ اما فرزند وی میتواند از حقوق تحصیلی و بهداشتی بالایی برخوردار باشد.
در نظر داشته باشید که مهاجرت به ترکیه از طریق همراه از روش ویزای کاری صورت میگیرد به این ترتیب فرد باید خود ابتدا اقامت این کشور را کسب کرده و سپس همسر و فرزندان خود را همراه نماید. در صورتی که فرزندان بالای ۱۸ سال هم قصد همراهی داشته باشند باید در یک فعالیت جداگانه مانند تحصیل و یا کار مشغول شوند.
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج، یکی از روشهای مهاجرت از طریق همراه محسوب میشود، در واقع فرد با واسطه یک تبعه ترکیهای قرار است این کشور را برای زندگی انتخاب نماید. آنچه در مهاجرت به ترکیه از طریق همراه بسیار پر اهمیت است، شرایط و مدارک فرد اصلی است. در صورتی که فرد اصلی سابقهدار باشد، عموماً اجازه ورود همراه به وی داده نمیشود.
اگر شما میخواهید از طریق ترکیه وارد کشورهای اروپایی شوید و نگاه شما به این کشور یک پل رابط است، بهتر است از فکر پناهندگی خارج شوید. در نظر داشته باشید که پناهندگی عموماً در ذهن افرادی نقش میبندد که از نظر مالی در شرایط خوبی نیستند و در واقع گردش مالی لازم را ندارند.
از طرفی سابقه کاری مشخصی نداشته و تخصص کاری ندارند و البته در گروه کسانی که میخواهند در این کشور تحصیل کنند نیز قرار نمیگیرند. در هر صورت باید این نکته را در نظر داشته باشید که پناهندگی سختترین، خطرناکترین و به نوعی تاریکترین روش مهاجرتی محسوب میشود.
کشور ترکیه به صورت مجزا پناهنده نمیپذیرد و تنها پناهندگان از کشورهای دیگر را تا زمانی که پروندهشان مشخص شود، مورد پذیرش قرار میدهد. در روش پناهندگی به یک کشور، تهدیدات جانی و مالی زیادی مطرح است. افراد به طور کلی باید به اسکانهای موقت و غیر اصولی راضی باشند و در نظر داشته باشند که گرسنگی و تشنگی بخش جدا نشدنی این روش است.
افرادی که به صورت خانوادگی روش پناهندگی را انتخاب میکنند، قطعاً دچار مشکل خواهند شد. این روش برای کودکان با خطر مرگ و بیماریهای شدید همراه است. مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی را به دقت بررسی کنید.
موسسه مهاجرتی GO2TR مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی را به شما توصیه نمیکند؛ برای دریافت راهنمایی بیشتر با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.
راحت ترین روش مهاجرت به ترکیه با توجه به شرایط هر فرد متفاوت است؛ اما ما سعی میکنیم نگاه کلی به این بخش داشته باشیم. در نظر داشته باشید که یکی از آسانترین روشهای ورود به این کشور، اقامت کوتاه مدت است که عموماً یک ساله خواهد بود. این اقامت برای فعالیتهای مختلف مانند تحصیل در ترکیه و یا اهداف توریستی صورت میگیرد. در اینجا مثالی سادهتر در خصوص مهاجرت به ترکیه با اقامت کوتاه مدت میزنیم. اقامت به منظور تحقیقات علمی میتواند یکی از گزینههای آسان محسوب شود.
افرادی که قصد دارند از طریق سرمایهگذاری وارد این کشور شوند، یکی از آسانترین روشها را انتخاب کردهاند (میزان سرمایهای که در ترکیه هزینه خواهید کرد تقریبا یک چهارم سایر کشور های اروپایی خواهد بود). شایان ذکر است که در بین روشهای اقامتی، عموماً روشهای سرمایهگذاری در صورتی که به درستی پیش برود، میتواند گزینه مناسبی محسوب شود.
اقامت ترکیه با اجاره خانه از دیگر روشهای آسان ورود به این کشور است؛ همین طور کسانی که قصد دارند در برنامهها و کارگاههای آموزشی شرکت نمایند و یا در برنامههای بینالمللی حضور یابند، میتوانند از اقامت یک ساله این کشور استفاده کنند.
یکی دیگر از روشهای ورود آسان به این کشور، یادگیری زبان ترکی است که به نوبه خود میتواند بسیار آسان و سریع باشد. از طرفی اگر شما قصد کار در این کشور را دارید، شاید مهاجرت به ترکیه برای شما آنقدر که باید آسان نباشد. افرادی که قصد دارند از طریق ازدواج، اقامت این کشور را اخذ نمایند آن طور که باید نمیتوانند انتظار زمان کوتاه و مسیر آسان را داشته باشند.
کاریابی در ترکیه شاید برای کسانی که به زبان ترکی تسلط ندارند کمی دشوار باشد. لازم به ذکر است که بهطور کلی مهاجرت به ترکیه از طریق گردشگری، آسانترین روش محسوب میشود.
بررسی میزان رضایت مهاجران به ترکیه از دسته موضوعات بسیار مهم محسوب میشود و جا دارد بررسی دقیقی در این زمینه صورت بگیرد. در نظر داشته باشید که میزان رضایت بر اساس پارامترهای مختلفی مورد بررسی قرار میگیرد. وضعیت نابسامان کار در ایران، سبب شده است که افراد به فکر مهاجرت به ترکیه باشند.
این در حالی است که وضعیت کار در این کشور از سال 2017 ابه بعد با رشد 17 درصدی همراه بوده است و نشان میدهد که از نظر کار و درآمدزایی برای جوانان میزان رضایت با سیر صعودی همراه است. به عنوان مثال ثبت شرکت در ترکیه به نسبت کشورهای دیگر آسانتر و کم هزینهتر است.
آمارها نشان میدهد که مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل با رضایت همراه است.با توجه به سیستم آموزشی بینظیری که در این کشور حاکم است افرادی زیادی علاقمند به تحصیل در ترکیه هستند، ساختار یادگیری در این کشور به صورت عملی بوده و همه چیز کاربردی به افراد آموزش داده میشود.
از نظر خرید ملک و همینطور اجاره منزل میتوان ترکیه را در لیست کشورهای ارزان قیمت در نظر داشت. این مقایسه بر اساس کشورهای اروپایی صورت گرفته است. شرایط خرید ملک و همینطور رهن آن مانند ایران است و نگرانی از این بابت وجود ندارد.
افرادی که از پشتوانه متوسط مالی برخوردار هستند، اغلب میزان رضایت بالایی برای زندگی در کشور ترکیه اعلام نمودهاند. افرادی که از نظر تحصیل با مدرک و یا تخصص بالایی هستند، میتوانند با یادگیری زبان ترکی به شغل قابل قبولی دست یابند. در نظر داشته باشید که افرادی که بدون هیچ برنامه ریزی صحیحی این کشور را برای زندگی انتخاب میکنند، شاید آنطور که باید رضایت نداشته باشند. افرادی که پناهندگی به ترکیه را انتخاب میکنند در ابتدای راه، بسیار سختی خواهند کشید.
میزان مهاجرت به کشور ترکیه در سال های اخیر افزایش یافته است؛ اما در این بخش سعی میکنیم که با نگاهی دقیق و کاربردی یک بررسی آماری روتین و استاندارد داشته باشیم. اینطور که شواهد نشان میدهد، میزان مهاجرت از ایران به ترکیه به میزان۴/۲۲ درصد افزایش یافته است که به نوبه خود رقم قابل توجهی است.
رقمی که برای سال های اخیر در دسترس ما است به این شکل از ۳/۵۲ درصد مردان و ۷/۴۷ درصد زنان این کشور را برای مهاجرت انتخاب کردهاند که درصد آقایان با اختلاف کم از بانوان بیشتر است. افراد بین 25 الی 29 سال 12 درصد از مهاجران را تشکیل میدهند و افرادی که بین 20 الی 24 سال سن دارند در حدود ۶/۱۱ درصد را به خود اختصاص دادهاند. افراد بالای 30 سال در حدود 10 درصد از مهاجران را تشکیل داده و این طور که شواهد نشان میدهد افراد کمتر از 17 سال و بالای 60 سال کمتر از 5 درصد را پوشش میدهند.
با توجه به این که آمار مهاجران به ترکیه برای هر شهر با شهر دیگر فرق دارد، سعی کردیم که بررسی دقیق و مناسبی برای شهرهای مشهور و مهاجر خیز این کشور داشته باشیم. استانبول در دسته شهرهای بسیار مشهور ترکیه قرار دارد که در سال گذشته بیشترین میزان مهاجر را به خود اختصاص داده است و رقم 65 درصدی برای این شهر اعلام شده است.
پس از آن آنکارا و آنتالیا در رتبه دوم قرار دارند و البته ازمیر نیز با درصد بالایی در این لیست قرار دارد . شهر بورسا نیز مورد تأیید ایرانیان واقع شده است و آمار 22 درصدی برای این شهر اعلام شده است. رده اول مهاجرت به این کشور عراقیها هستند و البته سوریها و آذربایجانیها نیز در این لیست دیده میشوند.
ایرانیان رتبه سوم را در مهاجرت به کشور ترکیه دارند.
ترکیه بسیار مهاجرپذیر است و از نظر جغرافیایی با ایران هممرز است و به همین دلیل اگر به لیست کشورهایی که برای مهاجرت در نظر گرفته شده است نگاه کنیم به نظر میرسد که ترکیه در اولویت قرار دارد؛ همچنین تحصیل در ترکیه بین دانشجویان ایرانی بسیار محبوب شده است و مهاجرت تحصیلی به ترکیه سالانه افزایش مییابد.
طبق آماری که به دست ما رسیده است ترکیه کشور مورد تأیید 85 درصد از ایرانیان برای مهاجرت محسوب میشود. از دیگر دلایل اقامت ترکیه میتوان به هزینههای ارزان و شرایط زندگی تاحدودی مشابه با ایران اشاره نمود. به هر حال کار در ترکیه در وضعیت خوبی قرار دارد و همین طور هزینههای زندگی در این کشور به نسبت کشورهای اروپایی ارزانتر است.
افراد در سنین جوانی بیشتر علاقه به مهاجرت به این کشور دارند و نیاز است که شرایط مختلف به شکل دقیق و اصولی رعایت شود. رتبه این کشور نسبت به دو سال گذشته با رشد 5 درصدی در زمینه مهاجرت همراه بوده است و زندگی ایرانیان در ترکیه را آسان میکند. شرایط اقامت در ترکیه بهطور کلی بستگی به هدف شما از سفر خواهد داشت و نیاز است که در این زمینه بررسیهای دقیق صورت بگیرد.
استانبول مهاجرپذیرترین شهر ترکیه محسوب میشود؛ بهطوری که اولین انتخاب افراد به شمار میآید. این شهر از نظر فرهنگی و اقتصادی رتبه اول را به خود اختصاص داده است. در نظر داشته باشید که استانبول بهترین شرایط کار و درآمدزایی را برای ایران فراهم ساخته است. این شهر در سال 2020 در حدود 65 درصد مهاجرت را به خود اختصاص داده است.
پس از استانبول شهر آنکارا گزینه مناسبی برای مهاجرت و تحصیل در ترکیه محسوب میشود. این شهر نیز 30 درصد از مهاجران را به خود اختصاص داده است. در نظر داشته باشید که آنکارا و آنتالیا از نظر فضای گردشگری و تحصیلی گزینههای جالبی محسوب میشوند.
شهرهای بورسا و ازمیر از سایر شهرها کمتر مهاجرخیز است. عموماً ایرانیها ترجیح میدهند که استانبول را برای زندگی و مهاجرت انتخاب نمایند و دلیل این امر مشخص است؛ آب و هوای استانبول، شرایط کار و زندگی و همین طور فرهنگ مردم این شهر با ایرانیان سازگارتر است.
اگر شخص مقیم ترکیه دوره 8 ساله متوالی را بهطور منظم به پایان رسانده باشد، حق درخواست اقامت دائم در ترکیه را دارد (اجازه اقامت طولانی مدت در ترکیه). تابعیت دوگانه در ترکیه شناختهشده است. برای اخذ تابعیت ترکیه ملزم به انصراف از تابعیت قبلی خود نیستید.
اقامت دائم ترکیه برای کسانی است که با خرید ملک در ترکیه، بنابر هر دلیلی نمیخواهند تابعیت ترکیه را بعد از ۸ سال دریافت کنند. شهروندان بعضی از کشورهای دنیا هم اجازه دو تابعیتی بودن را ندارند؛ بنابراین به اخذ اقامت دائم ترکیه اکتفا میکنند.
روشهای متنوعی جهت اخذ اقامت ترکیه وجود دارد که در زیر به صورت خلاصه آمده است:
از طریق ثبت شرکت در ترکیه، راهاندازی کسبوکار مانند راهاندازی رستوران در این کشور نیز میتوان در کشور ترکیه سرمایهگذاری کرد و از این طریق اقامت موقت و سپس اقامت دائم را به دست آورد که هزینهی هر کدام از اینها با یکدیگر متفاوت است.
با داشتن یک پیشنهاد کاری از یکی از ارگانهای ترکیه میتوان در این کشور استخدام شد و مجوز کار و درنهایت اقامت این کشور را به دست آورد. با داشتن کار نیز به افراد اجازهی اقامت دائم داده نخواهد شد و تنها اجازهی اقامتی یکساله به افراد داده خواهد شد. افراد میتوانند بعد از ۵ سال تمدید اقامت و حضور و کار در کشور ترکیه اقامت دائم این کشور را درخواست نمایند.
در صورت ازدواج فردی خارجی با شخصی ترکی اقامت ترکیه به شخص ترکی داده خواهد شد؛ اما این اقامت نیز در طی ۳ تا ۵ سال زندگی مشترک به افراد داده خواهد شد. در طول این چند سال فرد باید با ویزای توریستی به ترکیه رفتوآمد داشته باشد. در صورتی که بعد از ۵ سال ازدواج هنوز پابرجا باشد و واقعی بودن ازدواج و توانایی مالی کافی برای زندگی در ترکیه ثابتشده باشد اقامت دائم به فرد تعلق میگیرد.
اولین قدمی که جهت دریافت اقامت تحصیلی ترکیه باید برداشت اخذ مدرک تومر که درواقع آزمون سنجش مهارت ترکی استانبولی است. با داشتن مدرک تومر میتوان برای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ترکیه درخواست پذیرش ارسال کرد. اخذ مدرک تومر نیز میتواند بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ دلار برای افراد هزینه در برداشته باشد .
شرایط اقامت دائم در ترکیه باید طبق مقررات زیر قبل از درخواست برای آن در نظر گرفته شود:
مدارکی که برای درخواست اقامت دائم در ترکیه لازم است به شرح زیر است:
اسناد فوق در یک پرونده به وزارت کشور ترکیه - اداره کل اداره مهاجرت ارسال میشود.
اقامت دائم در ترکیه در موارد زیر قابل رد یا لغو است:
در این موارد، طبق سیستم اقامت در ترکیه، اجازه اقامت طولانی مدت توسط اداره مهاجرت استانهای ترکیه قابل لغو است.
همانطور که میدانید، هر برنامه مهاجرت معیارهای خود را دارد و فقط متقاضیان واجد شرایط را میپذیرد. آگاهی از این شرایط برای سرمایهگذاران ضروری است. ازاینرو، در ادامه، خلاصهای از اسناد موردنیاز برای اخذ تابعیت ترکیه با سرمایهگذاری در املاک و مستغلات، برای مالک، همسر و فرزندان زیر 18 سال ارائهشده است.
مدارک موردنیاز برای اخذ مجوز اقامت:
مدارک موردنیاز برای اخذ تابعیت ترکیه:
بر اساس اصلاحیه اخیر آییننامه اجرای قانون تابعیت ترکیه، خارجیها میتوانند با سرمایهگذاری 250 هزار دلار در املاک و مستغلات تابعیت ترکیه را با خانواده خود کسب کنند؛ علاوهبر این، خارجیانی که حداقل یکی از گزینههای سرمایهگذاری زیر را داشته باشند میتوانند تابعیت ترکیه را نیز به دست آورند.
هزینههای اخذ اقامت ترکیه شامل هزینههای حکومتی واداری، هزینه قرارداد با وکیل یا کارگزار در ترکیه، هزینه اجاره ملک یا سند تاپو، هزینه کمیسیون املاک، هزینه سفر اولیه به ترکیه است. کشور ترکیه به دلیل فاصلهی کمی که با ایران دارد برای ایرانیان نسبت به کشورهای اروپایی مقرون بهصرفهتر است و برای مهاجرت هزینههای کمتری در برمیگیرد.
حداقل میزان سرمایهگذاری اخیراً از یکمیلیون دلار به 250،000 دلار کاهشیافته است. دولت ترکیه معتقد است که تغییرات اعمالشده در سیاستهای این برنامه به نفع سرمایهگذاران خواهد بود؛ زیرا خطرات خارجیها را کاهش میدهد. قوانین جدید اخذ تابعیت ترکیه را برای کسانی که قصد خرید ملک را دارند تسهیل کرده است.
این افراد ملزم به دریافت گواهی ثبت زمین، با حاشیهنویسی ممنوعیت فروش برای حداقل 3 سال، از وزارت محیطزیست و شهرسازی هستند؛ بنابراین، مزایای سرمایهگذاری در ترکیه چیست؟ طبق آمار، بازار املاک و مستغلات ترکیه هرساله 5 درصد رشد سرمایه دارد. بعد از سه سال میتوانید سرمایه خود را نقد کنید. ارزش افزوده کل بازار املاک ترکیه 12 درصد در سال است. از دیگر مزایای آن میتوان به محیط چند فرهنگی، هزینه کم زندگی، تاریخ غنی و همچنین روند سرمایهگذاری آسان و قابلاعتماد اشاره کرد.
هزینهی تحصیل در ترکیه نیز با توجه به نوع دانشگاه و رشتهی موردنظر متفاوت است.
بهطورکلی ۳ نوع دانشگاه در ترکیه وجود دارد:
اقامت تحصیلی که به افراد داده خواهد شد نیز اقامتی یکساله خواهد بود و افراد باید سالانه اقامت خود را تمدید نمایند . بهطورکلی هزینهی اقامت یکسالهی ترکیه که تقریباً برای تمامی روشها نیز لحاظ میشود. صفر تا صد هزینهی اقامت یکسالهی ترکیه بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ لیر در نظر گرفته میشود که شامل بخش های زیر است:
برای گرفتن اقامت دائم میتوان از روشهای مختلفی ازجمله سرمایهگذاری در ترکیه از طریق خرید ملک و یا ثبت شرکت، اقامت کاری در ترکیه، از طریق ازدواج و یا تحصیل در این کشور اقدام کرد که هزینهی هر کدام ازاین روشها علاوه بر هزینههای بالا مطمئناً متفاوت است.
پاسپورت ترکیه در دنیا رتبه 52 را دارد ( این آمار طبق لیست هنلی اعلام شده است). بهطور کلی آلمان و سوئد رتبههای اولیه و افغانستان رتبه آخر یعنی 104 را دارد. برای اخذ پاسپورت این کشور نیاز است که در ابتدا ویزای اخذ شده و سپس دوره اقامت موقت آغاز شود.
پس از آن افراد باید طبق زمان اعلام شده در این کشور زندگی و یا کار نمایند تا بتوانند اقامت دائم را کسب کنند. پس از اخذ اقامت دائم و گذشت زمان مشخص در صورتی که فرد به این کشور آسیب مالی و سیاسی وارد نکرده باشد، شرایط اخذ پاسپورت فراهم میشود.
بهطور کلی اقامت موقت این کشور باید به مدت 8 سال تمدید شود تا فرد بتواند واجد شرایط دریافت اقامت دائم و دریافت پاسپورت این کشور باشد. داشتن شرکت فعال و یا خرید خانه در ترکیه و گرفتن اقامت، میتواند مسیر مهاجرت به ترکیه را آسانتر و بهطور کلی برای اقامت دائم و پاسپورت آن، یک گزینه کمککننده محسوب شود.
خبر خوب ما به شما این است که نیاز نیست در نوبتهای طولانی سفارت منتظر بمانید و یا اینکه نگران زمان باشید؛ فقط کافیست با مشاوران ما در ارتباط باشید تا در اولین فرصت، امکان مهاجرت به این کشور را برایتان فراهم سازند.