مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

صفحه اصلی پناهندگی

پناهندگی

Author Avatar به قلم پگاه انصاری

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۳ سال پیش

یکی از روش‌های خطرناک و پرریسک برای مهاجرت به خارج، پناهندگی است. متأسفانه در سال‌های اخیر با افزایش میل به مهاجرت میان افراد، آمار پناهجویان نیز افزایش یافته است. افزایش آمار متقاضیان پناهندگی موجب شده است تا افراد سودجو و کلاهبرداران مهاجرتی از ناآگاهی متقاضیان سوء‌ استفاده کرده و این روش پرخطر را به آنان پیشنهاد دهند. مسیری که شاید هیچگاه راه برگشتی نداشته باشد. شما می‌توانید به جای پذیرفتن خطر و ریسک این روش، روش‌های قانونی و بهتری را برای مهاجرت انتخاب کنید. با بررسی انواع روش‌های مهاجرت، در می‌یابید که راه‌هایی بسیار راحت‌تر، امن‌تر و حتی کم‌هزینه‌تر، برای شما وجود دارد. دریافت مهاجرت از طریق ازدواج، ویزای تحصیلی، ویزای کاری و چندین راه دیگر، راه‌هایی قانونی و کم‌هزینه هستند. می‌توانید برای دریافت بهترین راه مهاجرت متناسب با شرایط خودتان، با ما تماس بگیرید و یا وقت مشاوره رزرو نمایید.

لازم به ذکر است موسسه مهاجرتی GO2TR، هیچ‌گونه خدماتی در زمینه کیس‌های پناهندگی ارائه نمی‌کند و این مقاله صرفاً برای ارتقا دانش مهاجرتی شما مخاطبان است تا با خطرات پناهندگی بیشتر آشنا شوید. در ادامه به بررسی کیس‌های پناهندگی و توضیحات جامعی پیرامون این پروسه خطرناک، خواهیم پرداخت. همچنین راه‌های مهاجرتی جایگزین را نیز به شما معرفی خواهیم کرد. همچنین در این رابطه توصیه می‌شود مطلب چرا نباید پناهندگی بگیریم را مطالعه کنید.

اینفوگرافی بیست کشور اول مبدا افراد در وضعیت آوارگی داخلی در جهان در سال ۲۰۲۱
بیست کشور اول مبدا افراد در وضعیت آوارگی داخلی در جهان در سال ۲۰۲۱
اینفوگرافی مقایسه تمایل به ماندن، رفتن و بازگشت در میان مهاجران در مناطق مختلف جهان
مقایسه تمایل به ماندن، رفتن و بازگشت در میان مهاجران در مناطق مختلف جهان

پناهندگی چیست؟

کشورهای اصلی مقصد پناهندگی ایرانیان
کشورهای اصلی مقصد پناهندگی ایرانیان

پناهندگی پروسه‌ای است که اغلب با اخذ اقامت اشتباه گرفته می‌شود. اما واقعیت این است که اقامت گرفتن درست برعکس پناهندگی از راه‌های ایمن و مطمئنی انجام می‌گیرد، به‌گونه‌ای که خطر و یا آسیب احتمالی شخص مهاجر را تهدید نخواهد نکرد. بلکه در بیشتر مواقع موجب ارتقا و پیشرفت سطح زندگی وی خواهد شد.

برای مهاجرت روش‌های متنوعی چون کار، تحصیل، ازدواج، تولد، سرمایه‌گذاری و پناهندگی وجود دارد. در این میان پناهندگی یکی از پرخطرترین و پرریسک‌ترین آن‌ها است. بسیاری از افراد که در کشورهای جنگ‌زده، بحرانی و … زندگی می‌کنند و شرایط مهاجرت قانونی و رسمی را ندارند، پناهندگی را انتخاب می‌کنند.

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

به اشخاصی که درخواست پناهندگی می‌کنند، پناه‌جو گفته می‌شود. وقتی شخصی در کشور مقصد درخواست پناهندگی می‌دهد، به این معنی است که وی می‌خواهد تابعیت کشور مقصد را بگیرد و شهروند آن کشور شود. همچنین این افراد در بیشتر مواقع حق بازگشت به کشور مبدأ را نخواهند داشت.موسسه حقوقی GO2TR هیچگونه خدمات مشاوره‌ای در زمینه‌ی پناهندگی انجام نمی‌دهد و این مقاله تنها جهت اطلاع و آگاهی عموم از مضرات و خطرات پناهندگی است. لطفا در این رابطه نگاهی نیز به صفحه پناهندگی راه یا چاه؟! بیاندازید.  

مفاد کنوانسیون UNHCR

پناهندگی یک حق اساسی و شناخته‌ شده و اعطای آن‌ یک تعهد بین‌المللی است. این حق اولین بار در سال ۱۹۵۱ و با کنوانسیون UNHCR جهت حمایت از پناهندگان به رسمیت شناخته شد. کنوانسیون پناهندگان در سال ۱۹۵۱ به امضای ۱۴۵ کشور دنیا رسیده است. این کنوانسیون بزرگ‌ترین سند حقوقی است که سازوکار کشورها را در رابطه با قوانین و مقررات پناهندگی تشکیل می‌دهد. به این معنی که در این کنوانسیون قوانین و مقررات مربوط به نحوه رفتار با مهاجرین مورد بررسی قرار گرفته است.

این سند حقوقی پناهنده را به‌طور کامل تعریف کرده و حدود آن را مشخص نموده است. همچنین تعهدات قانونی دولت‌ها برای حمایت از پناه‌جویان در آن کاملاً تشریح شده است. براساس این کنوانسیون، از دولت‌های عضو انتظار می‌رود که برای اطمینان از رعایت و حمایت از حقوق پناهندگان با یکدیگر همکاری کنند.

استفاده از پناهندگی به عنوان یکی از روش‌های مهاجرتی، بسیار خطرناک و با ریسک مالی و جانی بالا است و موسسه مهاجرتی گوتوتی‌آر اکیدا توصیه می‌کند که از این روش اجتناب کنید و فقط به روش‌های قانونی مهاجرتی اعتماد کنید. در این رابطه توصیه می‌شود مطلب پناهندگی راه یا چاه؟! را مطالعه کنید.

دلایل درخواست پناهندگی

پناهندگی یک نوع حمایت قانونی بین‌المللی است، که به افراد پناه‌جو داده می‌شود. این حق به اشخاصی اعطا خواهد شد که از بازگشت به کشور خود می‌ترسند. این افراد به دلایلی همچون، آزار، شکنجه، ترس شدید از صدمه دیدن، تهدید جانی و مالی به خاطر نژاد، مذهب، تمایلات جنسی، عضویت در یک گروه خاص اجتماعی و یا داشتن عقیده سیاسی متفاوت و … اقدام به گرفتن پناهندگی در کشور مقصد می‌کنند.

لازم به ذکر است که پناهندگی تمام متقاضیان به تایید نمی‌رسد و نمی‌توان گفت با درخواست پناهندگی، صدرصد موفق به داشتن یک زندگی آرام در خارج از کشور خواهید شد. چه بسا بسیاری از افراد با دلایل کذب اقدام به درخواست پناهندگی می‌کنند و با افزایش تعداد این افراد، دولت‌ها برای پذیرفتن پناه‌جو بسیار سخت‌گیری می‌کنند.

موسسه مهاجرتی GO2TR روش پناهندگی را تحت هیچ شرایطی و برای هیچ کیسی تایید و توصیه نمی‌کند. مطالبی که در ادامه آمده است، صرفا برای اطلاع‌رسانی و آشنایی شما با روند قانونی پناهندگی و خطرات بی‌شمار آن است. در این رابطه توصیه می‌شود مطلب چرا نباید پناهندگی بگیریم را حتما مطالعه کنید.

انواع روش های پناهندگی

کشورهای خاورمیانه‌ای با بیشترین میزان پناهجو فرستی در جهان
کشورهای خاورمیانه‌ای با بیشترین میزان پناهجو فرستی در جهان

لازم به ذکر است که موسسه مهاجرتی GO2TR به هیچ عنوان مهاجرت از طریق پناهندگی را توصیه نمی‌کند و هیچگونه فعالیتی نیز در این زمینه ندارد.

روش گرفتن پناهندگی را می‌توان در دو روش زیر معرفی کرد:

  • از طریق ویزای پناهندگی: ویزاهای پناهندگی به افرادی صادر می‌شود که کیس پناهندگی قوی داشته و دولت آن را تایید کند. در این صورت فرد متقاضی پناهندگی بعد از ورود قانونی به کشور مورد نظر اعلام پناهندگی می‌کند. زمان بررسی وضعیت پناهندگی می‌تواند ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد. این افراد برای طی کردن روال پناهندگی مجبور به زندگی در کمپ‌های پناهندگی هستند که متاسفانه استانداردهای زندگی در آنجا بسیار پایین است.
  • ورود غیر قانونی و قاچاقی: این روش، روشی پرریسک و پرخطر است. پناهنده مجبور است از طریق مرزهای زمینی، پرخطر و عبور از چند کشور خود را به اروپا برساند که مسلماً خطرات بی‌شمار جانی او را تهدید خواهد کرد و بسیاری از افراد در این راه جان خود را از دست داده‌اند.

انواع کیس‌ های پناهندگی

موسسه مهاجرتی GO2TR به دلیل خطرات بسیار زیاد روش پناهندگی آن را به هیچ عنوان و به هیچ فردی توصیه نمی‌کند. توصیه ما به شما تنها استفاده از روش‌های قانونی مهاجرتی است. در این رابطه توصیه می‌شود مطلب چرا نباید پناهندگی بگیریم را حتما مطالعه کنید.

انتخاب کیس پناهندگی، برای پناه‌جو، امری مهم است و آینده مهاجرتی وی را تعیین می‌کند. انواع کیس‌های پناهندگی را در ادامه شرح داده‌ایم.

پناهندگی مذهبی

تغییر دین، یکی از کیس‌های پناهندگی است که به آن پناهندگی مذهبی گفته می‌شود. پناهندگی مذهبی دارای قوانین و شرایط مخصوص به خود است. در کیس پناهندگی مذهبی، متقاضی باید نشان دهد که دین و مذهب وی در کشور مبدا، مورد قبول واقع نشده است.

به یاد داشته باشید که در صورتی‌که از این کیس تنها برای خروج از کشور استفاده کنید با شکست مواجه خواهید شد. زیرا سؤالات زیادی در خصوص دین و مذهب جدید از شما خواهد شد که اگر نتوانید پاسخ دهید زیر سؤال می‌روید. در سال‌های اخیر ایرانیان، کیس پناهندگی مذهبی را روشی آسان‌تر از سایر کیسه‌های پناهندگی می‌دانند. دلیل این امر مشخص است. در ایران طبق قانون اسلامی، اگر فردی از دین اسلام خارج شود، مرتد شناخته می‌شود و حکمی که از سوی قانون اساسی برای وی در نظر گرفته می‌شود قطعاً به مرگ او منجر خواهد شد.

پناهندگی اجتماعی

کیس پناهندگی اجتماعی همان‌طور که از اسمش پیدا است برای شرایط سخت اجتماعی مانند جنگ، بی‌آبی، قحطی‌زدگی، بیماری خاص و … است. در واقع کیس پناهندگی اجتماعی برای زنده ماندن و داشتن زندگی بهتر صورت می‌گیرد. همان‌طور که مشخص است این نوع پناهندگی تنها شامل برخی از کشورهای خاص است (که احتمالاً ایران شانس کمتری در آن دارد.)

لازم به ذکر است که ایرانیان در کیس پناهندگی اجتماعی کمتر ورود داشته و شانس صدور ویزا برای این نوع درخواست پناهندگی، اغلب شامل کشورهای بسیار فقیر و جنگ‌زده است.

پناهندگی جنسیتی

این روش برای افرادی که گرایش جنسی آن‌ها متفاوت از بقیه مردم است اما کشور آن‌ها حق و حقوق کافی برای این دسته از افراد را نمی‌دهد، وجود دارد. در این کیس، افراد با گرایش جنسی متفاوت در کشور خود جزو جامعه محسوب نشده و از بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی دور نگه داشته می‌شوند.

مهاجرت به اروپا از طریق پناهندگی

موسسه مهاجرتی GO2TR به دلیل خطرات جانی و مالی بسیار زیاد روش پناهندگی آن را به هیچ عنوان و به هیچ فردی توصیه نمی‌کند. قبل از هر تصمیم عجولانه‌ای در این باره لطفا با کارشناسان ما تماس گرفته و با توجه به شرایط خود بهترین روش‌های مهاجرتی قانونی را بررسی کنید. در این رابطه توصیه می‌شود مطلب پناهندگی راه یا چاه؟! را مطالعه کنید.

در میان کشورهای اروپایی، آلمان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و یونان به ترتیب بیشترین متقاضیان پناهندگی را داشته‌اند و شهروندان کشورهای افغانستان، ونزوئلا و عراق بیشترین پناهندگان به اروپا بوده‌اند.

شهروندان ایرانی نیز جزو پناهندگان به اروپا بوده‌اند و بیشترین میانگین سنی پناهندگان ۱۷ تا ۳۴ سال است. درواقع پناهندگان کسانی هستند که به علت شرایط خاصی که دارند طبق کنوانسیون ژنو در کشور خود تأمین جانی ندارند و به کشورهایی که کنوانسیون ژنو را در حمایت از پناهندگان پذیرفته‌اند، می‌پیوندند.

مراحل پناهندگی در اروپا سخت و زمان‌بر است. معمولاً افرادی که از ایران پناهنده می‌شوند مسائلی مانند دین و مسائل تبعیض جنسیتی را مطرح می‌کنند.

خطرات روش‌ های پناهندگی

پناهندگی چه به صورت قانونی و چه به صورت غیرقانونی پر از خطر و ریسک است. خطرات پناهندگی به قدری جدی است که ممکن است زندگی شما را به خطر بیاندازد. به‌همین دلیل موسسه گوتوتی‌آر به هیچ وجه این روش را پیشنهاد نداده و در این زمینه خدمات ارائه نمی‌دهد. نکته مهم اینکه اگر خانوادگی درخواست پناهندگی داده باشید محل اقامت موقتی که برای هر یک از اعضای خانواده در نظر گرفته می‌شود با شخص دیگر فرق دارد و اعضای خانواده از هم جدا می‌شوند. در ادامه نیز دیگر خطرات احتمالی پناهندگی را بررسی کرده‌ایم.

خطر دیپورت شدن

در صورتی که کیس پناهندگی شما دروغ بوده و به‌طور کامل اثبات نگردد، دولت کشور مقصد یک پرونده در دادگاه مهاجرتی باز می‌کند. در این دادگاه قاضی می‌تواند با در دست داشتن شواهد، شما را از کشور دیپورت کند. بسیار مهم است که کیس پناهندگی شما درست و قابل اثبات باشد. در غیر این صورت پرونده شما پرونده سبک و ناچیز (frivolous) شناخته شده و دیپورت می‌شوید.

کمپ‌های پناهندگی

کمپ‌های پناهندگی در شرایط مناسبی نیستند و خطرات بسیاری ساکنین این کمپ‌ها را تهدید می‌کند. عدم وجود ایمنی، جمعیت زیاد پناهندگان، کمبود منابع غذایی و گرمایشی، نبود امنیت و اختلاف میان ساکنین از جمله خطرات کمپ‌های پناهندگی هستند. همچنین پناهندگان گاهی اوقات مجبور به همزیستی با قاچاقچی‌ها، شکارچی‌ها و قاچاقچی‌های مواد مخدر می‌شوند.

عدم ورود به اجتماع

حتی اگر موفق به گرفتن پناهندگی قانونی نیز شوید باز هم موانعی شما را تهدید می‌کند. برای مثال، دولت‌ها در مقابل استخدام پناهندگان و صدور مجوز کار مقاومت نشان می‌دهند. همین‌طور معممولاً مسائلی مانند ندانستن زبان و گویش کشور مقصد، شما از اجتماع دور خواهید شد.

خطر پناهندگی قاچاقی

یکی از پرخطرترین روش‌های اخذ پناهندگی از طریق خروج غیرقانونی و قاچاقی است. در این شرایط توسط قایق‌ها یا کامیون‌های قاچاقچی‌ها پناهندگان از کشوری به کشور دیگر جابه‌جا می‌شوند که دارای خطرات جانی بسیاری است. در این قایق‌ها تعداد بسیار زیادی افراد قرار می‌گیرند، به‌خاطر هزینه کم، از قایق‌های ارزان استفاده شده و جلیقه نجات به پناهندگان اختصاص نمی‌دهند. در نتیجه در شرایط نامناسب هوا و دریا متاسفانه هیچوقت این قایق‌ها به مقصد نمی‌رسند.

در جابجایی با کامیون‌ها پناهندگان مجبور به پنهان شدن هستند که در این شرایط خطر یخ زدگی، خفگی، جراحت و یا افتادن از کامیون وجود دارد.

در نهایت پناهندگی یک روش غیرقانونی مهاجرت به‌حساب می‌آید که در صورت عدم موفقیت در آن ممکن است مجرم شناخته شده و در برخی کشورها به چندین سال زندان محکوم شوید. در اکثر مواقع افراد پناهنده یا مجرم شناخته شده یا جان خود را در شرایط نامناسب جابجایی و اقامت از دست می‌دهند. بنابراین استفاده از روش‌های جایگزین پناهندگی که بدون خطر هستند پیشنهاد می‌شود. همچنین توصیه می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مطلب چرا نباید پناهندگی بگیریم را مطالعه کنید.

روش‌ های جایگزین پناهندگی

اگر قصد مهاجرت دارید اما بودجه کافی برای اینکار را ندارید می‌توانید از روش‌های جایگزین پناهندگی استفاده کنید. پرداخت هزینه در مقابل به جان گرفتن خطرات پناهندگی ارزش بیشتری دارد و بهتر است از روش مطمئن و بدون خطر برای مهاجرت استفاده کنید.

مهاجرت تحصیلی یا پناهندگی؟

یکی از روش‌های جایگزین پناهندگی، مهاجرت تحصیلی است. با تحصیل در آلمان، تحصیل در فرانسه و ایتالیا می‌توانید فرصت تحصیل رایگان را به‌دست آورید. شهریه دانشگاه‌های دولتی در این کشورها تا حدی رایگان است و شما حتی می‌توانید با اخذ بورسیه های تحصیلی، هزینه‌های زندگی را کاهش یا به صفر برسانید.

شرایط مهاجرت تحصیلی به تفکیک راحت‌ترین و بهترین کشورها برای تحصیل به شرح جدول زیر است.

کشورشهریه دانشگاهمدرک زبان مورد نیازبورسیه‌ فول فاند
مهاجرت به آلمان۴۰۰ یورو (۴۳۰ دلار)مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی یا شرکت در کالج های زبان آلمانبورسیه DAAD  
مهاجرت به ایتالیا۹۰۰ الی ۴ هزار یورو (۹۶۸ الی ۴,۳۰۵ دلار)مدرک زبان ایتالیایی یا انگلیسی (آیلتس حداقل ۵.۵) یا شرکت در دوره کالج زبان ایتالیا بورسیه استانی
مهاجرت به فرانسه۳۸۰ الی ۳,۷۷۰ یورو سالانه (۴۱۰ الی ۴,۰۵۸ دلار)مدرک زبان فرانسوی برای کارشناسی (امکان اقدام برای دوره زبان در کالج زبان فرانسه بدون مدرک زبان) و انگلیسی برای مقاطع تحصیلات تکمیلی بورسیه عالی ایفل
مهاجرت به هلند۶ هزار الی ۲۰ هزار یورو سالانه (۶,۴۵۸ الی ۲۱,۵۲۸ دلار)مدرک زبان انگلیسی (حداقل آیلتس ۶) یا مدرک زبان هلندی بورسیه فول فاند NL
بهترین و راحت‌ترین کشورها برای تحصیل

مهاجرت کاری یا پناهندگی؟

یکی دیگر از روش‌های کم هزینه برای مهاجرت به خارج از کشور بجای روش پر خطر پناهندگی، از طریق کار است. بسیاری از کشورها از طریق صدور جاب آفر به شما اجازه اخذ ویزا و مهاجرت را می‌دهند. بهترین کشورها برای کار ایرانیان به‌جای پناهندگی به شرح زیر هستند.

کشورروش‌ کاریابیتمکن مالی مورد نیاز
کار در آلمانباتوجه به کمبود نیروی کار می‌توانید از طریق کاریابی در آلمان اقدام به اخذ جاب آفر در حرفه خود کنید.۹۴۷ یورو (۱,۰۱۶ دلار) ماهانه
کار در کانادابرنامه‌های مهاجرتی کانادا برای کار بسیار متنوع هستند. پیشنهاد می‌کنیم از طریق اخذ مشاوره بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه مهاجرتی کاری به کانادا را انتخاب کنید.۱۳,۷۵۷ دلار کانادا (۹,۹۶۰ دلار) برای یک نفر
کار در دانمارککشورهای اسکاندیناوی یکی از بهترین‌ها برای کار هستند. برای کار در دانمارک نیاز به اخذ جاب آفر و مدرک زبان دانمارکی دارید.۵۰۰ کرون دانمارک (۷۱ دلار) به ازای هر روز
کار در نروژنروژ نیز یکی از کشورهای مناسب برای کار است. در این کشور نیز با توجه به کمبود نیروی کار می‌توانید برای اخذ جاب آفر از طریق وبسایت‌های کاریابی اقدام کنید.۵۳.۳۴ یورو (۵۷ دلار) به ازای هر روز
بهترین کشورها برای کار ایرانیان

سرمایه‌ گذاری یا پناهندگی؟

اگرچه سرمایه‌گذاری یکی از روش‌های جایگزین پرهزینه پناهندگی است، اما باتوجه به فرایند سریع و مطمئن،‌ از پذیرفتن ریسک پناهندگی بهتر است. در ادامه با کشورهایی که کمترین میزان بودجه را برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری نیاز دارند، معرفی می‌کنیم.

کشورحداقل سرمایه‌ مورد نیاززمان بررسی و صدور شهروندی
سرمایه گذاری آنتیگوا و باربودا۱۰۰ هزار دلار۳ الی ۴ ماه
سرمایه گذاری دومینیکا۱۰۰ هزار دلارحدود ۳ ماه
سرمایه گذاری سنت لوسیا۱۰۰ هزار دلار۳ الی ۴ ماه
سرمایه گذاری ترکیه۴۰۰ هزار دلارحدود ۴ ماه
سرمایه گذاری در مقدونیه شمالی۲۰۰ هزار دلار۲ الی ۵ ماه
ارزان‌ترین کشورها برای سرمایه‌گذاری

پناهندگی در کشور‌های مختلف

موسسه مهاجرتی GO2TR روش پناهندگی را تحت هیچ شرایطی تایید و توصیه نمی‌کند. مطالبی که در ادامه آمده است، صرفا برای اطلاع‌رسانی و آشنایی شما با روند قانونی پناهندگی و خطرات بی‌شمار آن است. در این رابطه پیشنهاد می‌شود مطلب پناهندگی راه یا چاه؟! را مطالعه کنید.

پناهندگی در ترکیه

در صورتی که شخص، غیراروپایی باشد و ترس از محاکمه و شکنجه در کشور خود داشته و شرایط بازگشت به کشور خود را نداشته باشد، در لیست پناهنده غیر مشروط به صورت موقت در ترکیه ساکن می‌شود. شخص در این گروه می‌بایست در زمان و شرایط مناسب به کشور ثالث وارد شود.

اخذ ویزای تحصیلی ترکیه از دیگر روش‌های جایگزین پناهندگی در این کشور محسوب می‌شود. زبان تحصیل در ترکیه اغلب ترکی استانبولی است.

پناهندگی در آلمان

پناهندگان سیاسی در آلمان باید قادر باشند تا آزار و اذیت‌های روحی و جسمی که در کشور خود دیده‌اند را ثابت کنند. بررسی پرونده پناهندگان در آلمان ۶ الی ۱۵ ماه طول می‌کشد و پس از این مدت حکم نهایی آن‌ها صادر می‌شود. همچنین کسانی که متقاصی اخذ پناهندگی مذهبی در آلمان هستند باید قادر به اثبات تغییر دین خود باشند. در این راستا باید ثابت کنند در صورت برگشت به کشور خود به‌دلیل تغییر دین مورد آزار و اذیت قرار خواهند گرفت.

لازم به ذکر است که اگر درخواست پناهندگی شما رد شود تنها یک هفته تا حداکثر ۳۰ روز فرصت دارید تا به کشور خود برگردید در غیر این صورت از کشور آلمان اخراج شده و حق ورود به کشورهای حوزه شینگن را نخواهید داشت.

پناهندگی در کانادا

انتخاب پناهندگی برای مهاجرت به کانادا یکی از پر ریسک‌ترین تصمیماتی است که می‌توانید بگیرید. پناهجویان در این کشور مجبور به زندگی در مرزها و کمپ‌ها، جایی‌که هیچ‌گونه حقی ندارند، هستند. افراد در دو شرایط می‌توانند برای پناهندگی کانادا درخواست دهند.

پناهندگی کنوانسیون: در این نوع از پناهندگی افرادی که در کشور خود زندگی نمی‌کنند و به دلیل نژاد، دین، عقاید سیاسی یا ملی یا عضویت در گروه‌های خاص ترس از آزار و اذیت در صورت برگشت به کشور خود را دارند، استفاده می‌شود.

پناهندگی محافظتی: افرادی که در خطر آزار و اذیت و مجازات غیر منصفانه قرار داشته و زندگی آن‌ها در خطر است و به‌همین دلیل نمی‌توانند در کشور خود مانده یا به آن برگردند، می‌توانند از این روش استفاده کنند.

پیشنهاد مشاوران متخصص GO2TR انتخاب روش‌های جایگزین پناهندگی در کانادا است. شما می‌توانید تحصیل در کانادا در مقاطع لیسانس و فوق‌لیسانس و دکترا را انتخاب کنید. شرایط برای دریافت بورسیه تحصیلی کانادا فراهم است. شما می‌توانید به سراغ ویزای کاری کانادا بروید و طبق برنامه جذب نیروی کار خارجی این کشور اقدام کنید و از طریق امتیازبندی جذب شوید.

پناهندگی در سوئیس

برای درخواست پناهندگی در سوئیس باید وارد خاک این کشور شوید. تنها در شرایط خاص می‌توانید از خارج سوئیس فرم پناهندگی را جهت اخذ ویزای بشردوستانه درخواست دهید. در صورتی که با پرونده پناهندگی شما موافقت شود اقامت سوئیس را دریافت می‌کنید و در صورت ریجکتی باید در زمانی که به شما داده می‌شود کشور را ترک کنید. البته در صورت ریجکتی حق اعتراض به نتیجه را دارید که باید در مدت زمان مشخصی اقدام به اعتراض کنید.

لازم به ذکر است که سوئیس عضو پیوند توافقنامه دوبلین است، یعنی برای پناهنده شدن در این کشور در ابتدا باید اطلاعات خود را در کشور دیگری ثبت کنید. در این شرایط ممکن است پرونده شما وارد کشور سوئیس شود. پناهجویانی که سپس به کشوری دیگر از اتحادیه اروپا سفر می‌کنند و مجدداً درخواست پناهندگی می‌دهند باید به کشوری که برای اولین بار درخواست کرده‌اند، بازگردند. (گرچه سوئیس در موارد استثنائی در این مورد شرکت داشته است.)

در این شرایط مطمئن‌ترین راه برای مهاجرت به سوئیس از طریق کار یا تحصیل است. متقاضیان بسیاری هر ساله از طریق این روش‌های بی ‌خطر موفق به مهاجرت می‌شوند. پناهندگی یک روش پردردسر است بنابراین با انتخاب روش مهاجرتی جایگزین مهاجرت راحت و بدون خطر را برای خود تضمین کنید.

نحوه درخواست پناهندگی

موسسه مهاجرتی GO2TR به دلیل خطرات بسیار زیاد روش پناهندگی آن را به هیچ عنوان و به هیچ فردی توصیه نمی‌کند. توصیه ما به شما تنها استفاده از روش‌های قانونی مهاجرتی است. در این رابطه مطلب چرا نباید پناهندگی بگیریم را حتما مطالعه کنید.

عده‌ای سؤال می‌کنند که آیا پناهندگی در هر صورت غیرقانونی است؟ پاسخ ما این است که پناهندگی در هر صورت خطرناک است! خطر، از غیرقانونی بودن مشکل‌سازتر است! بگذارید موضوع را طور دیگری بررسی کنیم. افرادی که درخواست پناهندگی دارند اغلب در گروه آسیب دیده قرار گرفته‌اند، کسانی که دلیل دیگری برای مهاجرت خود پیدا نمی‌کنند و می‌خواهند به واسطه پناهندگی خود را نجات دهند.

پیشنهاد ما به شما این است که به جای جستجو برای نحوه و مراحل درخواست پناهندگی، در مورد روش‌های جایگزین اطلاعات کسب کنید. شما می‌توانید به سراغ روش‌های مربوط به ویزای کار و سرمایه‌گذاری بروید. وضعیت علمی خود را بهبود دهید و یا شرایطی را ترتیب دهید که بتوانید خرید ملک و سرمایه‌گذاری در فضای کارآفرینی داشته باشید.

 مثال زیر موضوع را کمی شفاف‌تر خواهد کرد:

فرض کنید شخص قرار است به واسطه کیس پناهندگی مذهبی کشور ایران را ترک کند. او وانمود می‌کند که دینی غیر از اسلام را قبول دارد و به این واسطه دیگر نمی‌تواند در ایران زندگی کند و در خطر است. حال در این میان نیاز به مدارک و اسناد و شواهدی است که فرد ثابت کند دین جدید را قبول کرده و قریب به اتفاق اغلب افراد در این گروه هنوز اطلاعات کافی در مورد دین جدید ندارند و این روش را تنها برای رهایی از کشور مبدأ و ورود به کشور مقصد در نظر می‌گیرند.

در مصاحبه‌ای که برای پناهندگی صورت می‌گیرد اسناد و مدارکی نیاز است که اگر قانونی نباشد شانس فرد از بین می‌رود. این گروه اغلب اقدام به تنظیم مدارکی می‌کنند که وجه قانونی ندارد و دیر یا زود دست‌شان رو خواهد شد.

مراحل درخواست پناهندگی

باتوجه به ریسک پناهندگی و غیرقانونی بودن این روش، موسسه ما هیچگونه خدماتی در این زمینه نداده و پیگیری مراحل پناهندگی را برای جلوگیری از انجام آن ارائه نمی‌دهد.

در مسیر درخواست پناهندگی حتی به شکل قانونی سختی راه زیاد است. خبری از اسکان با امکانات بالا نیست، فضای کاری خوب وجود ندارد، احتمالاً مشکلاتی مانند کمبود آب و غذا دیده شود و فضای بهداشتی نیز در وضعیت حداقل قرار دارد. لازم به ذکر است که موسسه مهاجرتی GO2TR به هیچ عنوان مهاجرت از طریق پناهندگی را توصیه نمی‌کند و هیچگونه فعالیتی نیز در این زمینه ندارد.

بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان

پناهندگی روشی پرخطر و پرریسک است که برخلاف تصورات بسیاری از افراد هزینه‌های بسیار زیادی دارد. از هزینه‌های مالی گرفته تا هزینه‌های جانی. از این رو موسسه مهاجرتی GO2TR این روش را تحت هیچ شرایطی تایید و توصیه نمی‌کند و توصیه ما به شما تنها روش‌های قانونی و درست مهاجرتی است. در این رابطه پیشنهاد می‌کنیم مطلب چرا نباید پناهندگی بگیریم را حتما مطالعه کنید.

باتوجه به خطرات پناهندگی نمی‌توان گفت کدام کشور برای پناهندگی بهترین است. اما با توجه به آمار، کشورهایی که بیشترین میزان پناهندگان ایرانی را در خود داشته‌اند شامل بریتانیا، آلمان و کانادا می‌شوند. از سوی دیگر کشورهایی که بیشترین میزان پرونده‌های موفق پناهندگی ایرانیان را داشته‌اند کشورهای ایرلند و مالزی بوده‌اند. اگر به لیست کشورهایی که عضو کنوانسیون ژنو هستند دقت شود کشور کانادا بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان محسوب می‌شود.

خوب است روش‌های قانونی جای روش خطرساز پناهندگی را بگیرد و افراد، دیگر درگیر موضوعاتی از این قبیل نشوند. مشخص است که درخواست پناهندگی در بهترین شرایط باز هم مشکلات گسترده‌ای خواهد داشت و حمایت دولت در این زمینه بسیار محدود است.

حتی اگر بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان را انتخاب کرده باشید باز هم خطرات زیادی پیش روی شما است. دولت آلمان و کانادا و یا هر کشور خوب دیگری که برای پناهندگی ایرانیان مناسب است، بارها مدارک شما را ارزیابی می‌کند تا مشخص شود دلیل انتخاب روش پناهندگی چیست و پذیرش شما به سختی صورت می‌گیرد. توجه داشته باشید که قوانین در زمینه پناهندگی بسیار دشوارتر از دوره‌های قبل است.

در مسیر پناهندگی قطعاً با موضوع قاچاق انسان روبرو هستید که پول هنگفتی از شما هدر خواهد رفت و خطرات جانی زیادی نیز به همراه دارد. به این ترتیب انتخاب روش جایگزین پناهندگی، مانند سرمایه‌گذاری، تحصیل و کار می‌تواند هم به رشد شما کمک زیادی کند و هم اجازه دهد به سادگی بتوانید اقامت و تابعیت کشور مقصد را داشته باشید.

آمار پرونده‌ های موفق و ناموفق پناهندگی ایرانیان

موسسه مهاجرتی GO2TR به دلیل خطرات بسیار زیاد روش پناهندگی آن را به هیچ عنوان و به هیچ فردی توصیه نمی‌کند. توصیه ما به شما تنها استفاده از روش‌های قانونی مهاجرتی است. در این رابطه توصیه می‌شود مطلب چرا نباید پناهندگی بگیریم را حتما مطالعه کنید.

جدول زیر تعداد پرونده‌های موفق و ناموفق پناهندگی ایرانیان را در کشورهای مختلف نشان می‌دهد:

کشورتعداد پرونده درخواستتعداد کیس‌های موفقتعداد کیس‌های رد شدهدرصد پذیرش
بریتانیا۹,۱۸۳۲,۰۸۶۶۷۰۸۰.۷٪
آلمان۶,۳۲۲۹۶۹۱,۵۸۶۳۷.۹٪
کانادا۴,۷۶۸۲,۶۴۷۴۴۹۸.۴٪
استرالیا۱,۹۱۶۴۹۱۴۰۹۲.۵٪
ترکیه۱,۱۴۰۱,۵۱۸۱,۸۷۳۴۴.۸٪
هلند۷۰۲۱۱۰۳۱۷۸٪
اتریش۵۸۶۶۶۷۲۶۰۷۲٪
بلژیک۵۵۴۱۳۰۱۹۱۴۰.۵٪
آمریکا۵۵۳۳۵۶۸۱۸۱.۵٪
سوئیس۴۴۶۸۹۱۲۰۴۲.۶٪
پرونده‌های موفق و ناموفق پناهندگی ایران

لازم به ذکر است که تعداد پرونده‌های ذکر شده شامل تمامی پرونده‌های پناهندگی نمی‌شوند زیرا بیشتر این پرونده‌های همچنان باز بوده و نتیجه‌گیری درمورد آن‌ها صورت نگرفته است.

بهترین کیس پناهندگی

انواع کیس پناهندگی براساس شرایط و جنسیت افراد تنظیم شده است. اگر کیس پناهندگی به دقت مورد بررسی قرار بگیرد، قانونی است و منجر به صدور ویزا می‌شود. سناریویی که برای اعلام کیس پناهندگی از سوی شخص متقاضی نوشته و اعلام می‌شود بسیار مهم است. توضیحات مبنی‌بر مشکل شخص باید ساده، واضح و قابل درک باشد. هر انتخاب اشتباه در مسیر پناهندگی خطر آوارگی و مرگ را به دنبال دارد.

حتماً شنیده‌اید پناهندگی آوارگی دارد! فکر می‌کنید این ادعا چقدر می‌تواند درست باشد؟ قطعاً که تا حدود زیادی درست است. اما صحبت اصلی ما در این بخش در خصوص قانونی بودن مسیر پناهندگی برای شما است. خطرات پناهندگی زمانی مشخص می‌شود که افراد کیس غیرواقعی و دروغی داشته باشند. وقتی متوسل به دروغ می‌شوید و انتظار حمایت از سوی کشور مقصد را دارید به زودی ماه از پشت ابر بیرون خواهد زد و همه چیز از بین می‌رود. افراد زیادی پناهندگی از روش غیرقانونی و دروغین را انتخاب می‌کنند و به این ترتیب دولت‌هایی که عضو کنوانسیون هستند توجهی به امنیت فرد مورد نظر ندارند.

خطرات پناهندگی بسیار زیاد است و حتی اگر کیس قانونی پناهندگی انتخاب شود باز هم نتیجه آن‌طور که باید نخواهد بود. به این ترتیب چه خوب است به سراغ روش‌های جایگزین رفته و اطلاعات و شرایط مربوط به آن را بررسی کنیم. موسسه مهاجرتی GO2TR با نگارش مطالب زیادی در این زمینه سعی کرده است با نشان دادن تمام وجه‌های این اقدام شما را آگاه کند که چرا نباید پناهندگی بگیرید.

محل اقامت پناهندگان و کمپ‌های پناهندگی

استفاده از پناهندگی به عنوان یکی از روش‌های مهاجرتی، بسیار خطرناک و با ریسک مالی و جانی بالا است و موسسه مهاجرتی گوتوتی‌آر اکیدا توصیه می‌کند که از این روش اجتناب کنید و فقط به روش‌های قانونی مهاجرتی اعتماد کنید. در این رابطه توصیه می‌شود مطلب پناهندگی راه یا چاه؟! را مطالعه کنید.

کمپ‌هایی که در اختیار این افراد قرار می‌گیرد در نقاطی دور افتاده قرار دارد و سطح امکانات در آن‌ها بسیار بی‌کیفیت است و بهداشت در این کمپ‌ها هیچ معنی ندارد. افراد پناهجو خطرات پناهندگی را سال‌ها در شرایط اسفبار تحمل می‌کنند و منتظر جواب دادگاه می‌مانند. افرادی که روش غیرقانونی برای پناهندگی را انتخاب کرده باشند خود را به دست قاچاقچیان انسان می‌سپارند. این گروه پول هنگفتی دریافت می‌کنند و از روش‌های پرخطر برای حمل انسان استفاده می‌کنند.

آنچه در پناهندگی با ورود قانونی مهم است تعیین محل اقامت است که سؤالات زیادی در بر دارد. به‌طور کلی در زمان پناهندگی ۳ نوع محل اقامت پیش روی فرد قرار می‌گیرد. اولین مورد مراکز پذیرش اولیه در کشور مقصد است که ابتدا فرد در آن سکونت خواهد داشت و امکانات مربوط به این بخش متفاوت و گاهی محدود است. مورد بعدی مراکز اقامت جمعی هستند که پس از مورد اول برای دوره بعد از ۶ ماه در نظر گرفته می‌شود و فرد متقاضی به آنجا فرستاده می‌شود.

یک سری محل اقامت غیر متمرکز نیز وجود دارد که برای گروه‌های خاص در نظر گرفته می‌شود این افراد درخواست پناهندگی خود را توسط پلیس و اداره مهاجرت کشور مقصد پیگیری می‌کنند و به مرحله انگشت‌نگاری رسیده‌اند.

موسسه GO2TR به شما پیشنهاد می‌کند با انتخاب مهاجرت تحصیلی بجای پناهندگی از امکانات اقامتگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی که مزایای بسیاری زیادی نسبت به اقامتگاه‌های پناهندگی دارند، بهره‌مند شوید.

مراکز پذیرش در سطح کانتون

هر کانتون (نوعی نقسیمات کشوری) دارای سیستم پذیرش خاص خود است که معمولاً شامل چندین نوع مسکن (مرکز جمعی، آپارتمان خانوادگی، خانه برای کودکان بی‌سرپرست و غیره) می‌شود. به‌طور کلی، پناهجویان طبق نوع روشی که طی می‌کنند در پناهگاه‌ها قرار می‌گیرند.

امیدوارم که با خواندن این مطلب با بخشی از دشواری‌ها و خطرات پناهندگی، این مسیر خطرناک و پرریسک آشنا شده باشید. شما هر زمان از روز می‌توانید برای بررسی شرایط مهاجرت قانونی مناسب خودتان با کارشناسان GO2TR تماس بگیرید.

رزرو وقت مشاوره

منابع:

سوالات متداول در پناهندگی

روند رسیدگی به تقاضای پناهندگی چقدر طول می کشد ؟

معمولاً ۲ تا ۸ ماه به طول می‌انجامد.

آیا پناهندگی برای اشخاصی که در امنیت به سر می‌برند کار عاقلانه‌ای است؟

خیر. به خاطر خطرات ناشی از پناهندگی این گزینه‌ی مهاجرتی تا حدود زیادی برای اشخاصی که در امنیت به سر می‌برند دور از منطق است.

چه گزینه‌هایی به جای پناهندگی پیشنهاد می‌کنید؟

گزینه‌هایی مانند ازدواج با اتباع خارجی، تولد فرزند در کشورهایی که قانون اتباع خاک دارند، سرمایه گذاری، حق مالکیت، تحصیل، کار و … از گزینه‌های جایگزین برای پناهندگی هستند. 

همــــــــــــین الان مشــاوره بگیــر!

هفت روز هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب


پرسش و پاسخ