مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

صفحه اصلی خبر و مقاله شرایط اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه

شرایط اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه

Author Avatar به قلم خاطره محمدی

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۳ سال پیش

کشور ترکیه، همسایه شمال غرب ایران، یکی از بهترین و محبوب‌ترین مقاصد مهاجرتی میان ایرانیان به‌شمار می‌رود. کار، ازدواج، سرمایه گذاری از رایج‌ترین روش‌های اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه است. به شرطی که حداقل هشت سال به‌طور متوالی و مداوم در ترکیه اقامت داشته باشید، می‌توانید برای اخذ اقامت ترکیه درخواست دهید. دریافت اقامت پس از تحصیل در ترکیه یکی از مهمترین اهداف متقاضیان تحصیل در این کشور است.

با ما در GO2TR همراه شوید تا در ادامه شما را با برترین دانشگاه‌های ترکیه، بورسیه‌های تحصیلی ترکیه، پرونده‌های موفق تحصیلی ترکیه و مراحل مهاجرت تحصیلی به ترکیه آشنا کنیم.

اقامت پس از تحصیل در ترکیه

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

تحصیل در ترکیه یکی از رایج‌ترین روش‌های مهاجرت برای متقاضیان ایرانی‌ است. برای مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت این کشور، روش‌های متنوعی وجود دارد که یکی از آسان‌ترین آن‌ها تحصیلی است. دانشجویانی که خواهان اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه هستند باید شرایط لازم دولت ترکیه را فراهم کنند.

بنابراین اگر می‌خواهید بعد از اتمام دوره تحصیلی خود در ترکیه بمانید، لطفاً در مورد وضعیت و شرایطی که در پیش دارید، اطلاعات بیشتری کسب کنید. پس لازم است از قبل برنامه‌ریزی کنید و اسناد و مدارک مناسب را ترتیب دهید تا اقامت شما حالت قانونی به خود بگیرد.

اجازه اقامت دانشجو به اخذ پذیرش و ثبت‌نام در دانشگاه بستگی دارد. به‌محض پایان‌ترم به‌طور رسمی، شما ده روز فرصت دارید که کشور ترکیه را ترک کنید.

اگر این مهلت ۱۰ روزه را برای درخواست اخذ اقامت از دست بدهید، حتی اگر فقط چند روز طول بکشد، برای شما مشکل‌ساز می‌شود. به طور مثال هنگام خروج از کشور با جریمه نقدی روبرو خواهید شد و حتی ممکن است با منع سفر و ورود مجدد به ترکیه برای یک دوره بین سه ماه تا پنج سال، مواجه شوید.

روش‌های مختلفی برای ماندن در ترکیه وجود دارد. اما بهترین راه برای اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه، اخذ مجوز کار است. پیدا کردن کار در ترکیه شانس اقامت پس از تحصیل را بیشتر می‌کند. برای استخدام قانونی در ترکیه لازم است که کارفرمای احتمالی شما درخواست مجوز استخدام شما را بدهد. کارفرما باید بتواند اثبات کند شما به دلیل توانایی و مهارتی که دارید، می‌توانید کارهایی را انجام دهید که یک فرد شهروند ترکیه قادر به انجام آن نیست.

پیشنهاد می‌کنم برای مطالعه در مورد دانشگاه های برتر ترکیه روی عنوان کلیک کنید.

رایج‌ترین روش‌های اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه

درصد جذب به کار در ترکیه
درصد جذب به کار در ترکیه

همان‍طور که گفته شد، راه‌حل‌های متنوعی برای اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه وجود دارد.

دانشجوهای خارجی که در ترکیه تحصیل می‌کنند با یکی از روش‌هایی که در زیر درج شده، می‌توانند پس از اتمام تحصیل در این کشور اقامت بگیرند:

  • اقامت ترکیه از طریق کار: از محبوب‌ترین روش‌های اخذ اقامت ترکیه، استخدام شدن است. شما به عنوان دانشجو در ترکیه باید قبل از اتمام دوره اقامت تحصیلی، از طرف یک کارفرما در ترکیه استخدام شوید.
  • اقامت ترکیه از طریق ازدواج: اگر شما به عنوان یک دانشجوی خارجی با شخصی که تابعیت ترکیه را دارد، ازدواج کنید، می‌توانید پس از اتمام تحصیلات در این کشور بمانید. شما ۳ سال بعد از ازدواج، می‌توانید تابعیت ترکیه را اخذ کنید.
  • اقامت ترکیه از طریق سرمایه‌گذاری: برای سرمایه‌گذاری در ترکیه، سرمایه اولیه خیلی زیادی احتیاج نیست. شما فقط باید ثابت کنید که صاحب یک ملک هستید یا در حال اداره کسب و کاری هستید و از توانایی مالی کافی برای زندگی در کشور ترکیه برخوردارید.

دریافت مجوز کار ترکیه

هزینه زندگی در ترکیه
هزینه زندگی در ترکیه

اگر می‌خواهید پس از اتمام تحصیل در ترکیه بمانید، یا باید از طرف یک کارفرما نامه استخدام دریافت کنید یا کسب‌وکار خود را شروع کنید. طبق آنچه که گفته شد؛ راحت‌ترین راه ماندن در ترکیه پیدا کردن شغل است. به‌عنوان یک فرد خارجی برای کار کردن در ترکیه نیاز به مجوز کار دارید.

پس از اتمام تحصیل در ترکیه می‌توانید با دریافت مجوز کار، مدت اقامت خود را تمدید کنید. امکان دارد شما حین تحصیل در ترکیه موفق به پیدا کردن شغلی شوید. بنابراین قبل از اتمام دوره تحصیل، رزومه خود را برای موقعیت‌های شغلی خالی، بفرستید.

 می‌توانید برای دریافت مجوز کار ترکیه درحالی‌که در ترکیه یا خارج از این کشور مستقر هستید درخواست خود را ثبت کنید.

اجازه کار توسط وزارت کار ترکیه صادر می‌شود. در صورت پذیرش درخواست شغلی شما توسط یک شرکت، هیچ تضمینی وجود ندارد که وزارتخانه نیز با آن موافقت ‌کند و ویزای کار شما را صادر ‌کند.

ویزای کار در ابتدا برای یک سال صادر می‌شود و اگر فرد بتواند ویزای کار خود را مجددا تمدید کند، این مدت به سه سال خواهد رسید. بعد از آن، ویزا به مدت ۶ سال تمدید می‌شود. اگر فرد به مدت هشت سال متوالی در ترکیه کار کند و شش سال از این مدت در استخدام یک شرکت در داخل خاک ترکیه باشد، می‌تواند تقاضای اجازه کار دائمی دهد.

برای مطالعه موضوع مزایای اقامت ترکیه روی عنوان کلیک کنید.

افرادی که در خارج از خاک ترکیه برای مجوز کار ترکیه اقدام می‌کنند، موظف‌اند درخواست خود را در کنسولگری جمهوری ترکیه در کشوری که شهروند یا مقیم دائم آن هستند، ثبت کنند. درخواست مجوز کار باید با قرارداد کار، نامه واگذاری یا سندی مبنی بر مشارکت شرکت، همراه باشد.

 کارفرما در ترکیه موظف است در مدت ده روز کاری پس از تاریخ درخواست شخص خارجی به کنسولگری، درخواست وی را به‌صورت آنلاین ثبت کند. همچنین اطلاعات و مدارک موردنیاز را به‌صورت حضوری یا از طریق پست به وزارت خانواده، کار و رفاه اجتماعی ارائه دهد. کنسولگری‌ها و وزارتخانه‌های جمهوری ترکیه رویه‌ درخواست‌های اجازه کار ثبت‌شده در خارج از کشور را به‌صورت آنلاین اجرا می‌کنند.

خارجیانی که درخواست آن‌ها توسط وزارت خانواده، کار و رفاه اجتماعی تأیید شده است باید حداکثر ظرف صد و هشتاد روز(شش ماه) پس از تاریخ صدور اجازه کار وارد ترکیه شوند.

 اقامت شما در ترکیه موقت خواهد بود. اما امکان تمدید اقامت وجود دارد. اگر بعد از تحصیل در ترکیه موفق به اخذ کار و اقامت مدت‌دار این کشور شدید، برای تمدید اقامت شما باید کارفرما درخواست‌ تمدید اقامت را ارائه دهد. در این صورت دیگر شما به‌عنوان یک فرد خارجی لازم نیست که شخصا برای ارسال درخواست به کنسولگری‌ جمهوری ترکیه مراجعه کنید.

مدارک موردنیاز برای درخواست حداکثر ظرف مدت شش روز کاری پس از درخواست آنلاین باید به‌صورت حضوری یا از طریق پست به وزارت خانواده، کار و رفاه اجتماعی ارائه شود.

دانشجویان خارجی مقاطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی در ترکیه اجازه کار ندارند، اما دانشجویان تحصیلات تکمیلی (فوق‌لیسانس و دکتری) اجازه کار در حین تحصیل در ترکیه را دارند.

دانشجویان بین‌المللی ثبت‌نام شده در دوره کارشناسی ارشد یا دکترا در ترکیه اگر فاند دریافت کنند، می‌توانند به عنوان محقق در پروژه‌های علمی مربوط به رشته خود برای تأمین هزینه تحصیلات تکمیلی خود کار کنند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی از همان سال اول ورود به ترکیه، امکان کار در حین تحصیل را دارند.

اجازه اقامت در ترکیه

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

اخذ ویزای ترکیه، به معنای داشتن اجازه اقامت نیست. اجازه اقامت سندی است که برای اقامت در کشور ترکیه لازم است و پس از ورود باید برای آن درخواست داده شود. اجازه اقامت به شما امکان می‌دهد در ترکیه زندگی کنید، تحصیل کنید، ازدواج کنید، گواهینامه رانندگی ترکیه بگیرید، شماره مالیات‌ داشته باشید، یک حساب بانکی باز کنید، ملک خریداری کنید، سرمایه‌گذاری کنید و به موارد دیگری از این قبیل دسترسی داشته باشید.

هنگامی‌که در دانشگاه‌های ترکیه پذیرفته می‌شوید، نامه پذیرش دریافت می‌کنید که می‌توانید با آن برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه در کشور خود درخواست کنید. پس از دریافت ویزا در کشور خود، برنامه‌ریزی خود را برای ثبت‌نام در دانشگاه‌های ترکیه انجام دهید.

کلیه دانشجویان بین‌المللی، صرف‌نظر از وضعیت خود، باید ظرف 10 روز از ورود به ترکیه، در اداره مهاجرت استانبول ثبت‌نام و مجوز اقامت (Ikamet Tezkeresi) را دریافت کنند.

دانشجویان ثبت‌نام‌شده به‌صورت آنلاین در وب‌سایت اداره کل مهاجرت وزارت کشور ثبت‌نام می‌کنند. پس از درخواست، همچنین باید مدارک موردنیاز را جمع‌آوری کرده و هزینه‌ها را پرداخت کنند.

درخواست‌های اجازه اقامت توسط وزارت کشور اداره کل مهاجرت بررسی می‌شود و دانشگاه در این زمینه وظیفه‌ای به عهده ندارد. ارسال درخواست اجازه اقامت به عهده شما است.

نحوه درخواست مجوز اقامت ترکیه

برای درخواست مجوز اقامت ترکیه باید مراحل مختلفی را دنبال کنید.

سعی کنید طبق آنچه که در زیر ذکر شده پیش بروید تا مجوز اقامت ترکیه را دریافت کنید:

  • اولین چیزی که باید بدانید این است که شما باید قبل از اتمام دوره تحصیل در ترکیه درخواست اجازه اقامت دهید.
  • تصمیم بگیرید که برای کدام نوع اجازه اقامت می‌خواهید درخواست کنید و سپس درخواست آنلاین را در وب‌سایت وزارت کشور ترکیه تکمیل کنید. شما باید نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، نام والدین، ​​ملیت و اطلاعات تماس خود را وارد کنید.
  • سپس باید به وب‌سایت “Central Appointment System” بروید و از نزدیک‌ترین دفتر اداره کل مدیریت مهاجرت وقت بگیرید. درواقع، شما باید یک فرم را با اطلاعات و آدرس خود در ترکیه تکمیل کنید.
  • آدرس نزدیک‌ترین دفتر DGMM و لیست اسناد موردنیاز، تاریخ و زمان‌های موجود برای قرار ملاقات و برنامه و هزینه کارت که باید پرداخت کنید به شما ارائه می‌شود.

مدارک موردنیاز برای اجازه اقامت ترکیه

برای اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه، باید مدارک و اسناد را به نزدیک‌ترین دفتر اداره کل مدیریت مهاجرت ارائه دهید.

برای اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه، باید چندین سند و مدرک را به نزدیک‌ترین دفتر اداره کل مدیریت مهاجرت ارائه دهید.

مدارک موردنیاز برای اجازه اقامت ترکیه به شرح زیر است:

  • فرم درخواست اجازه اقامت
  • چهار عکس در اندازه گذرنامه.
  • گذرنامه اصلی
  • کپی پاسپورت یا سند سفر محضری.
  • سابقه کیفری
  • اثبات منابع مالی کافی و پایدار برای مدت اقامت. (شما باید ثابت کنید که برای هر ماهی که در ترکیه می‌گذرانید حداقل ۵۰۰ یورو در بانک دارید یا اینکه مدرکی مبنی بر دریافت ماهانه آن ارائه دهید.)
  • مدارک بیمه درمانی.

توجه داشته باشید که با توجه به شرایطی که دارید، نوع اجازه اقامت موردنظر و تابعیتی که دریافت کرده‌اید، ممکن است مجبور باشید اسناد اضافی را ارائه دهید. طبق الزامات، مطمئن شوید که همه اسناد و مدارک را به‌موقع ارسال می‌کنید.

اعتبار مجوز اقامت

اعتبار مجوز اقامت در ترکیه به نوع مجوز شما بستگی دارد و به شرح زیر:

  • اجازه اقامت کوتاه‌مدت می‌تواند بین ۹۰ روز تا حداکثر دو سال صادر شود.
  • اجازه اقامت طولانی‌مدت با اعتبار نامشخص صادر می‌شود.
  • اعتبار مجوز اقامت دانشجویی به مدت تحصیل بستگی دارد. اگر دوره تحصیلات شما کمتر از یک سال باشد، مدت اجازه اقامت نمی‌تواند بیش از دوره تحصیل باشد.
  • اجازه اقامت خانوادگی ممکن است برای یک دوره بیش از سه سال صادر شود.
  • اجازه اقامت بشردوستانه (پناهندگی) حداکثر برای یک سال اعطا و تمدید می‌شود. اجازه اقامت برای قربانیان قاچاق انسان برای مدت سی روز صادر می‌شود.

شرایط اخذ اقامت دائم ترکیه

اگر شما از قبل در ترکیه زندگی می‌کنید، می‌توانید برای اقامت طولانی‌مدت درخواست کنید. البته به شرطی که حداقل هشت (۸) سال به‌طور متوالی و مداوم در ترکیه اقامت داشته باشید، از نظر اقتصادی خودکفا بوده و هیچ‌گونه حمایت مالی از دولت ترکیه دریافت نکرده و بدون سابقه کیفری باشید.

شرایط اقامت دائم در ترکیه باید طبق مقررات زیر قبل از درخواست، در نظر گرفته شود:

  • اجازه اقامت دائم در خاک ترکیه با موافقت وزارت کشور به یک مقیم خارجی که به مدت هشت سال به‌طور مداوم در خاک ترکیه اقامت دارد بدون وقفه اعطا می‌شود.
  • طبق ماده ۳۸ قانون، برای اخذ اقامت دائمی ترکیه باید هشت سال بدون وقفه در این کشور حضور داشته باشید.
  • طی سه سال گذشته کمک اجتماعی دریافت نکرده باشد.
  • فرد مقیم باید درآمد کافی برای تأمین معیشت خود و خانواده‌اش به‌طور منظم داشته باشد.
  • مقیم باید بیمه درمانی معتبری داشته باشد.
  • نباید تهدیدی برای نظم عمومی و امنیت عمومی باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه، روی عنوان کلیک کنید.

سوالات متداول اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه

از چه راه‌هایی می‌توان موفق به اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه شد؟

کار، ازدواج، سرمایه گذاری از رایج‌ترین روش‌های اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه است.

امکان اخذ اقامت دائم ترکیه پس از چند سال ممکن است؟

به شرطی که حداقل هشت (۸) سال به‌طور متوالی و مداوم در ترکیه اقامت داشته باشید، می‌توانید برای اخذ اقامت دائم این کشور درخواست دهید.

درخواست اقامت پس از تحصیل را چه موقع باید ارائه داد؟

قبل از اتمام تحصیل باید برای اقامت پس از فارغ‌التحصیلی اقدام کرد.

همــــــــــــین الان مشــاوره بگیــر!

هفت روز هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب


پرسش و پاسخ