از آن جا که این روزها افراد بسیار زیادی رویای تحصیل در کشورهای دیگر را در سر دارند، تصمیم گرفتیم تا راهشان را برای این هدف هموارتر سازیم. اخذ پذیرش تحصیلی (بورس تحصیلی)، روشی آسان و مورد قبول در سفارتها برای مهاجرت به کشورهای دیگر است و بسیار سریعتر از دیگر روشها شما را به کشور مقصد میرساند و در صورت تمایل، پس از فارغالتحصیلی با یافتن شغل یا روشهای دیگر، به راحتی میتوانید درخواست انواع دیگر اقامتها را بدهید و چون در آنجا تحصیل و یا کار کردهاید به احتمال قوی میتوانید در آن کشور برای همیشه بمانید.
شاید شما از آن دسته افرادی باشید که مقالههای تایید شده علمی، معدل و نمرات بالا و یا رزومه درخشان دارید و یا برای مثال مدرک زبان دارید و امروز نمیدانید به کدام کشور برای تحصیل بروید و در چه دانشگاهی تحصیل کنید و یا حتی شرایط دریافت بورسیه تحصیلی و کمک هزینه را دارید و از آن بی خبر هستید و به کمک موسسه مهاجرتی برای اخذ بورسیه یا پذیرش نیاز دارید.
در ادامه، با شما در رابطه با اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه های معتبر ترکیه سخن میگوییم.
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چرا ترکیه؟
تا انتهای مقاله با ما باشید و جواب این سوالتان را هم دریافت کنید.
بورسیه، کمک هزینهای است که از سمت دولت، دانشگاه یا موسسات خیریه (مثلDAADبرای کشور آلمان) به دانشجو تعلق می گیرد و هزینه تحصیل او را در کشوری که برای مهاجرت تحصیلی انتخاب کرده، کاهش میدهد.
انواع مختلف بورسیه وجود دارد و هرکدام درصد مشخصی از شهریه و هزینه زندگی دانشجویی را تقبل میکنند و بسته به کشور و دانشگاه انتخابی شما متفاوت است. برای اطلاع از میزان بورسیهای که به شما تعلق میگیرد و یا اخذ آن، باید به سایتهای بورسیه دولتی و یا سایت دانشگاه یا موسسات خیریهای که در این زمینه فعالیت میکنند، مراجعه کرده و درخواستتان را ارسال کنید و یا سوالتان را مطرح کنید. برخی از بورسیهها را میتوانید پیش از رسیدن به کشور مقصد دریافت کنید و برخی دیگر، پس از ورود و تحصیل شما در کشور مقصد، در صورت صلاحیت، تایید و صادر میشوند.
عمدتا برای اخذ بورسیه باید معدل بالا و مقاله isi معتبر و نمره مورد قبول زبان ارائه دهید.
مصاحبه و یا آزمون ورودی هم، شرط ورود به برخی از دانشگاههاست که باید از پیش در سایت جستجو کنید و دربارهاش بدانید.
بورسیه تحصیلی کشور ترکیه، از سمت دولت ارائه میشود و سالانه شرایط و ارائه شدن آن متغیر است، بنابراین نمی توان به طور صد در صد بورسیهای را برای ترکیه و مقطع و رشته موردنظرتان ذکر کرد و شما باید برای اطلاع از آن، به سایتی که بورسیههای رشتهها و مقاطع دائما در آن به روز رسانی میشود مراجعه کرده و یا از موسسات معتبر مهاجرتی بخواهید تا رزومه و مدارکتان را در سایت بارگذاری کنند و پس از اعلام نتیجه به شما کمک نمایند.
زمستان هر سال، زمان مراجعه و بارگذاری مدارک در سایت بورسیه دولتی ترکیه و اقدام برای تحصیل در ترکیه با دریافت کمک هزینه است و دانشگاهها و موسسات خیریه در این کشور بورسیه کمتری ارائه میدهند که آن هم معمولا به کشورهای محروم تعلق می گیرد و ایرانیها فقط در مقاطع بالا، میتوانند به همین سایت بورسیه دولتی ترکیه مراجعه نمایند.
در مقطع لیسانس در موارد خاصی به صورت سلیقهای و دلخواه بورسیه پس از ورود دانشجو به او تعلق میگیرد و قبل از آن او باید برای ورود، معدل عالی برای آزمون sat یا yos داشتهباشد.
بهطور کلی در همه مقاطع در ترکیه بورسیهها تقریبا سلیقهای به دانشجو تعلق میگیرد و مثل دیگر کشورها درصد یکسانی برای همه ندارد و برای هرکس چه قبل از ورود بورسیه بگیرد و چه بعد از ورود و گذراندن 2 ترم باشد، میزان کمک هزینه طبق صلاحدید دانشگاه یا دولت متغیر است و تقریبا روی موضوعی به نام تحصیل رایگان در این کشور هم نمیتوان حساب کرد.
برای مقطع phd در ترکیه مقاله isi معتبر و عمدتا تافل و gre و معدل بالا( 3از4) نیاز است.
نکته قابل توجه اینکه، به دلیل نبودن کشور ایران در لیست کشورهای محروم عمده بورسیهها، علیالخصوص در مقاطع پایین برای کشورهای جنگزده و فقیر در نظر گرفته شدهاند و برای مقاطع ارشد و دکترا برای دانشجویان ایرانی و در صورت صلاحیت فرد، بورسیه ارائه میگردد که آن هم شرایطی دارد؛ مثلا، اگر دانشجو بتواند در آزمونهای ورودی دانشگاه نمره بالا تر از میانگین تعیین شده بدست بیاورد میتواند درخواست تخفیف در شهریه بدهد و اگر دانشجو در طی سال های تحصیل دارای معدل A باشد میتواند درخواست تخفیف در شهریه بدهد.
مدارک مورد نیاز برای درخواست عبارتند از:
برای آگاهی از محدوده سنی موردنظر برای دریافت بورسیه از دانشگاههای کشور ترکیه در مقاطع مختلف در ادامه مقاله با ما باشید.
اراسموس ، برنامهای تدوین و تهیه شده از سمت کشورهای عضو اتحادیه اروپا و طبق معاهده بولونیاست که کشور ترکیه هم در برخی از دانشگاههایش از این برنامه استفاده میکند و در این پیمان شریک است و حداقل به 56 کشور عضو بولونیا میتواند دانشجو بفرستد. قاون آراسموس این است که دانشجویان برخی از دانشگاههای ترکیه میتوانند یک یا دو ترم از تحصیل خود را به طور رایگان و بدون اینکه از جیب خود هزینهای برای بلیط و خوابگاه پرداخت کنند، در دانشگاه کشور دیگری تحصیل کنند و حتی مبلغی در حدود 1000یورو به طور ماهانه در آنجا دریافت نمایند. این دانشگاه مقصد، توسط دانشگاه خودشان در ترکیه مشخص و اعلام می شود و بستگی به این دارد که دانشگاهشان با کدام دانشگاه قرارداد جا به جایی دانشجو داشتهباشد؛ البته دانستن زبان کشور مقصد و معدل بالا برای دریافت این امکان شرط است و عمدتا به افرادی تعلق می گیرد که قصد دارند پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه ترکیه و در مقاطع بالاتر در آن کشور تحصیل کنند و این یک یا دو ترم فرصتی برای محک زدن و مطالعه در رابطه با این هدف برای آیندهشان است.
معدل 3 از 4 که تقریبا همان 18 به بالا است، میتواند ملاک انتخاب دانشجو باشد و شرایط سنی هم گاهی اوقات تاثیر دارد. داشتن مدرک زبان کشور مقصد برای دریافت این امکان لازم است و باید 2 ترم از تحصیل شما در ترکیه ( برای فوق لیسانس و دکترا) و 3 ترم از تحصیل شما در ترکیه ( برای لیسانس) با همان معدلی که ذکر کردیم، گذشته باشد تا درخواست برای کشورهای عضو معاهده بولونیا ارسال گردد. ترکیه با حداقل 56 کشور می تواند این جابه جایی دانشجو را انجام دهد. آراسموس به افرادی تعلق میگیرد که پس از تحصیل در ترکیه، قصد ادامه تحصیل در آن کشوری را دارند که به آن یک یا دو ترم مهمان میشوند و در واقع برای محک زدن این هدف و آشنایی با دانشگاه و کشور برای آینده خودشان است. هزینه خوابگاه و بلیط رایگان بوده و حتی مبلغی در حدود 1000 یورو ماهانه به دانشجو داده می شود. نکته خوب دیگر در این باره این است که دانشجوی لیدر در مقصد به آنها کمک میکند و راهنمای آنهاست تا نگرانی برای مواجهه با کشور و دانشگاه جدید نداشتهباشند.
پس از مطالعه مطالب بالا حتما برایتان سوال شده که چطور با توجه به شرایط فعلی مدارک تحصیلی شما می توان اقدام نمود؛ ازاینرو پیشنهاد می کنیم با مشاوران تخصصی موسسه مهاجرتی گوتوتیآر تماس حاصل فرمایید.