مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

صفحه اصلی تحصیل در خارجتحصیل در رشته هنرهای اسلامی

تحصیل در رشته هنرهای اسلامی

Author Avatar به قلم پرنیا فرجی

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۳ سال پیش

رشته هنرهای اسلامی یکی از رشته های محبوب هنری است و دانشجویان بسیار زیادی در سراسر جهان رشته هنرهای اسلامی را به عنوان رشته تحصیلی خود در دانشگاه انتخاب می‌کنند. اکثر دانشجویان تمایل دارند در یک دانشگاه معتبر خارجی تحصیل کنند و به همین دلیل هر ساله بسیاری از دانشجویان بین‌المللی برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های معتبر با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. تعداد زیادی از دانشگاه‌های معتبر جهان رشته هنرهای اسلامی را در مقاطع تحصیلی مختلف ارائه می‌دهند و دانشجویان بین المللی که قصد دارند در این رشته تحصیل کنند، می‌توانند از این دانشگاه‌ها پذیرش تحصیلی بگیرند. بسیاری از دانشجویان بین الملللی با شرایط اخذ پذیرش تحصیلی در رشته هنرهای اسلامی آشنا نیستند. این افراد می‌توانند با مراجعه به یک موسسه مهاجرتی یا موسسه اعزام دانشجو با شرایط اخذ پذیرش تحصیلی آشنا شوند. در ادامه به معرفی و بررسی رشته هنرهای اسلامی می‌پردازیم.

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست
آنچه در این مقاله خواهید خواند:

هنرهای اسلامی چیست؟

اینفوگرافی بهترین دانشگاه‌های جهان برای تحصیل در رشته هنر
بهترین دانشگاه‌های جهان برای تحصیل در رشته هنر

هنرهای اسلامی به هنرهایی گفته می‌شود که در خدمت دین اسلام باشند (مانند هنر معماری اسلامی به کار رفته در مساجد). همچنین هنرهای اسلامی مربوط به هنرهایی است که در طول تاریخ در سرزمین‌هایی که توسط مسلمانان اداره می‌شدند، خلق شده‌اند. هنرهای اسلامی شامل ادبیات، هنرهای نمایشی و هنرهای تجسمی در بخش بزرگی از خاورمیانه و مناطق دیگری است که از قرن هفتم به بعد دین اسلام را پذیرفته‌اند. ممکن است گفته شود که هنرهای اسلامی فقط آن دسته از هنرهایی هستند که به طور مستقیم از دین اسلام نشات گرفته باشند. با این وجود، معمولا هنرهای اسلامی شامل کلیه آثار هنری تولید شده توسط مسلمانان است، خواه با دینشان مرتبط باشد یا نباشد. از ویژگی‌های اصلی هنرهای اسلامی، تأکید آن بر شهامت است. ویژگی دیگر هنرهای اسلامی این است که این نوع از هنر لزوما درباره ایده‌ها یا احساسات شخصی هنرمند نیست. هنرمندان و هنرجویان در حوزه هنرهای اسلامی معمولا بر روی یک سنت و یا روایت واقعی و مستند تمرکز می‌کنند و این سنت‌ها و روایت‌ها را در آثار هنری خود به کار می‌برند. هنرمندان جهان اسلام اعتقادات خود را در یک سری اشکال انتزاعی به تصویر می‌کشند و برخی از آثار هنری شگفت انگیز را تولید کنند. در ذهن این هنرمندان، آثار هنری روشی برای انتقال پیام اسلام به جهان هستند.

مهمترین عناصر و ویژگی‌های هنرهای اسلامی شامل نقوش گیاهی، الگوهای هندسی و خوشنویسی هستند. هنرهای اسلامی مستقل از تأثیرات طبیعت، توسعه نیافته‌اند و در بسیاری از آثار هنری اسلامی از نقوش گیاهی استفاده شده است اما در هنرهای اسلامی معمولا نقوش گیاهی به صورت انتزاعی نمایش داده می‌شوند. عنصر دوم هنرهای اسلامی شامل الگوهای هندسی است. هنرمندان به دو دلیل اصلی استفاده از نقوش هندسی را توسعه دادند. دلیل اول این است در هنرهای اسلامی استفاده از تصاویر موجودات زنده مانند حیوانات ممنوع است و بنابراین اشکال هندسی به عنوان جایگزینی برای توصیف موجودات زنده به کار می‌روند. اشکال هندسی انتزاعی به ویژه در مساجد مورد توجه قرار می‌گرفتند. بدین ترتیب علم هندسه در هنرهای اسلامی مورد توجه قرار گرفت و به هنرمندان این امکان را داد تا تخیل و خلاقیت خود را از این طریق به نمایش بگذارند. دلیل دوم استفاده از اشکال هندسی، محبوبیت علم هندسه در جهان اسلام بود. بدینگونه شکل جدیدی از هنر، مبتنی بر اشکال ریاضی، مانند محافل، مربع‌ها و مثلث‌ها، پدید آمد. سومین شکل تزئینی هنر که در فرهنگ اسلامی به وجود آمده، خوشنویسی است. خوشنویسی در هنرهای اسلامی شامل استفاده از حروفی است که گاه با اشکال هندسی و طبیعی ترکیب می‌شوند. رشته هنرهای اسلامی دارای گرایش‌های بسیار متنوعی است. برخی از گرایش‌های رشته هنرهای اسلامی عبارتند از:

  • – گرایش هنر و صنایع چوب
  • – گرایش هنر و صنایع فلز
  • – گرایش سفال و سرامیک
  • – گرایش نگارگری
  • – گرایش شیشه
  • – مطالعات تاریخی و تطبیقی هنر
  • – مطالعات اسلامی
  • – هنر اسلامی و معماری

جایگاه هنرهای اسلامی

جایگاه هنرهای اسلامی

از آنجایی که اسلام نه تنها یک دین بلکه یک شیوه زندگی است، یک فرهنگ متمایز را با زبان هنری منحصر به فرد خود در سراسر جهان منعکس کرده است. با گسترش دین اسلام، به تدریج سبک متمایز هنر اسلامی شکل گرفت. هنرهای اسلامی عمدتا در معماری اسلامی، تصویر سازی کتاب، تزئین سفال، فلز و سایر اشیاء مورد استفاده قرار می‌گیرد. هنرهای اسلامی تحت تأثیر سبک‌های هنری مناطق فتح شده قرار گرفته‌اند. این سبک‌ها شامل هنرهای دیرینه رومی، بیزانس و فارسی هستند. با مطالعه هنرهای اسلامی می‌توان درباره تاریخ و فرهنگ دوره‌های پیشین اطلاعات مفیدی را کسب کرد. هنرهای اسلامی متعلق به بخش بزرگی از خاورمیانه است و با مطالعه هنرهای اسلامی می‌توان با سبک زندگی، عقاید و فرهنگ کشورهای مختلف آشنا شد. رشته هنرهای اسلامی نقش بسیار مهمی را در معماری بناهای مذهبی مسلمانان ایفا کرده است. برای مثال معماری مساجد مطابق با تمام جنبه‌ها و ویژگی های هنرهای اسلامی است. به همین دلیل بناهای مذهبی مانند مساجد از مهم ترین نمونه‌های معماری اسلامی هستند. انواع دیگری از ساختمان‌ها که معماری اسلامی در آن‌ها به کار رفته است شامل مدارس مذهبی و مقبره‌ها هستند. در ابتدا مساجد ساختمان های ساده ای بودند كه از چوب و خشت ساخته شده بودند. سپس، با بزرگتر شدن جهان اسلام از نظر اندازه و قدرت، مساجد بزرگی از سنگ تراشیده و آجر ساخته شدند. معماران مسلمان به زودی شروع به توسعه نوع جدیدی از بنای مذهبی کردند که به طور خاص برای عبادت اسلامی طراحی شده است. نمونه اولیه این طرح جدید مسجد بزرگ دمشق است. با بررسی این بناها می‌توان هر چه بیشتر با عقاید و رسوم مسلمانان در دوره‌های مختلف آشنا شد. از این رو رشته هنرهای اسلامی دارای جایگاه بسیار مهمی در تاریخ و هنر کشورهای گوناگون است.

دانشگاه های برتر این رشته

دانشگاه های برتر این رشته

نشریه QS هر ساله اسامی برترین دانشگاه های جهان در رشته‌های مختلف را منتشر می‌کند. این نشریه یکی از معتبرترین منابع برای رتبه بندی دانشگاه‌های جهان است. تا کنون نشریه QS اسامی دانشگاه‌های برتر در رشته هنرهای اسلامی را منتشر نکرده است اما بسیاری از منابع معتبر دیگر اسامی برخی از بهترین دانشگاه های جهان که رشته هنرهای اسلامی را در مقاطع تحصیلی مختلف ارائه می‌دهند را معرفی کرده‌اند. در ادامه به معرفی و بررسی برخی از بهترین دانشگاه‌های جهان در رشته هنرهای اسلامی می‌پردازیم.

دانشگاه آکسفورد

دانشگاه آکسفورد یکی از بهترین و معتبرترین دانشگاه‌های انگلستان و جهان است. دانشگاه آکسفورد یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های انگلستان و جهان محسوب می‌شود و تاریخ تاسیس آن نامعلوم است. این دانشگاه در مرکز شهر قرون وسطایی آکسفورد واقع شده است. دانشگاه آکسفورد با داشتن بیش از 100 کتابخانه به بزرگترین سیستم کتابخانه ای در انگلستان تبدیل شده است. حدود 22000 دانشجو در دانشگاه آکسفورد تحصیل می‌کنند که بیش از 40 درصد آن ها دانشجویان بین‌المللی هستند. دانشگاه آکسفورد یک دانشگاه مدرن و تحقیقاتی محور است. این دانشگاه دارای تراز علمی بسیار بالایی است و به همین دلیل اخذ پذیرش از دانشگاه آکسفورد بسیار مشکل است. در دانشگاه آکسفورد چهار بخش دانشگاهی وجود دارد: علوم انسانی، ریاضی، فیزیک و علوم زندگی؛ علوم پزشکی و علوم اجتماعی. دانشگاه آکسفورد فارغ التحصیلان بسیار برجسته‌ای از جمله 28 نخست وزیر انگلیس و بسیاری از سران ایالت‌ها و دولت‌ها در سراسر جهان را پرورش داده است. دانشگاه آکسفورد رشته‌های متنوعی را در مقاطع تحصیلی مختلف ارائه می‌دهد. این دانشگاه رشته هنر و باستان شناسی اسلامی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌دهد.

آزمون

ندارد. مصاحبه دارد.

زبان تحصیل

انگلیسی، آیلتس 7 به بالا یا تافل 100 به بالا

هزینه تحصیل

بین 25740 پوند تا 36065 پوند در سال

تاریخ ددلاین

15 اکتبر (متغیر)

دانشگاه حمد بن خلیفه

دانشگاه حمد بن خلیفه یک دانشگاه دولتی است که در دوحه، پایتخت قطر واقع شده است. این دانشگاه در سال 2010 تاسیس شد. دانشگاه حمد بن خلیفه، عضو بنیاد آموزش، علوم و توسعه جامعه قطر است. این دانشگاه رشته هنر، معماری و شهرسازی اسلامی را در مقطع کارشناسی ارشد ارائه می‌دهد. دوره کارشناسی ارشد هنر، معماری و شهرسازی اسلامی در دانشگاه حمد بن خلیفه ، یک برنامه چند رشته ای است که با همکاری دانشگاه آکسفورد انگلیس و با هدف پرورش مربیان، مورخان و طراحان آینده در حوزه هنر و معماری اسلامی طراحی شده است. این برنامه با بررسی تاریخچه هنر، معماری و شهرسازی اسلامی، دانشجویان را به پاسداری از میراث فرهنگی اسلامی تشویق می‌کند. به طور کلی این برنامه بر دستیابی، انتشار و کاربرد تاریخ هنر، معماری و شهرسازی در جوامع اسلامی متمرکز است.

آزمون

ندارد. مصاحبه دارد.

زبان تحصیل

انگلیسی، آیلتس 6.5 به بالا یا تافل 79 به بالا

هزینه تحصیل

36000 ریال قطر

تاریخ ددلاین

متغیر

دانشگاه آمریکایی لبنان

دانشگاه آمریکایی لبنان یک دانشگاه سکولار و خصوصی آمریکایی است که در لبنان مستقر است. این دانشگاه توسط هیئت نمایندگان دانشگاه ایالت نیویورک و کمسیون آموزش عالی نوین انگلستان (NECHE) معتبر شناخته شده است. LAU دارای دو دانشگاه، یکی در بیروت، پایتخت لبنان و دیگری در شهر بیبلوس، واقع در 35 کیلومتری شمال بیروت است. پردیس بیبلوس، در سال 1991 افتتاح شده است و میزبان برنامه های پرستاری، پزشکی، مهندسی و داروسازی است، در حالی که بیشتر رشته‌های دیگر در هر دو دانشگاه ارائه می‌شوند. پردیس های بیروت و بیبلوس LAU به ترتیب به ترتیب 2.54 هکتار و 15.94 هکتار وسعت دارند. در هر دو دانشگاه، دانشجویان به کتابخانه‌ها، سالن‌های بدنسازی، سالن های اقامتی، تئاترها، اینترنت بی‌سیم، مراکز رایانه‌ای، آزمایشگاه‌ها و خدمات پشتیبانی دانشگاهی دسترسی دارند. دانشگاه آمریکایی لبنان (LAU) هفت دانشکده دارد و هر کدام از دانشکده‌ها به چندین بخش تقسیم شده‌اند. این دانشکده ها عبارتند از:

  • دانشکده هنر و علوم: هنرهای ارتباطی، علوم رایانه و ریاضیات، آموزش، انگلیسی، علوم انسانی، علوم طبیعی، علوم اجتماعی
  • دانشکده معماری و طراحی: هنر و طراحی، معماری و طراحی داخلی، برنامه بنیاد
  • دانشکده بازرگانی عدنان کسار: اقتصاد، دارایی و حسابداری، مدیریت و بازاریابی مهمان نوازی، فناوری اطلاعات و مدیریت عملیات، مطالعات مدیریت
  • دانشکده فنی: عمران ، برق و کامپیوتر ، صنعتی و مکانیکی
  • دانشکده پزشکی گیلبرت و رز-ماری چاگوری
  • دانشکده پرستاری آلیس رامز چاگوری
  • دانشکده داروسازی

دانشگاه آمریکایی لبنان (LAU) رشته های بسیار زیادی را در مقاطع تحصیلی مختلف با بالاترین کیفیت آموزشی ارائه می‌دهد.  این دانشگاه رشته هنرهای اسلامی را در مقطع کارشناسی ارشد ارائه می‌دهد.

آزمون

ندارد. مصاحبه دارد.

زبان تحصیل

انگلیسی، آیلتس 7 به بالا یا تافل 90 به بالا

هزینه تحصیل

حدود 10000 دلار در هر ترم

تاریخ ددلاین

15 آوریل (متغیر)

موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

موسسه فناوری ماساچوست (MIT) یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی در ایالت متحده آمریکا است که در سال 1861 تأسیس شده است. دانشگاه MIT در شهر کمبریج، ایالت ماساچوست واقع شده است. بسیاری از اساتید و کارمندان MIT دانشمندان برجسته بین‌المللی از نقاط مختلف جهان هستند. MIT با داشتن حدود 1000 عضو هیئت علمی و بیش از 11000 دانشجوی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، به یک موسسه آموزشی بزرگ و منحصر به فرد تبدیل شده است. MIT یک موسسه آموزشی خصوصی مستقل است که از پنج دانشکده تشکیل شده است. این دانشکده‌ها عبارتند از: دانشکده معماری و برنامه ریزی، دانشکده مهندسی، دانشکده علوم انسانی، دانشکده هنر و دانشکده علوم اجتماعی. موسسه فناوری ماساچوست رشته معماری اسلامی را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌دهد. برنامه Aga Khan در MIT یک برنامه تحصیلات تکمیلی برای رشته معماری اسلامی است که به بررسی معماری، شهرسازی و تاریخ معماری در جهان اسلام می‌پردازد. دوره دو ساله کارشناسی ارشد علوم معماری (SMArchS) بر روی معماری و شهرسازی اسلامی تمرکز دارد. برنامه دکتری نیز بر روی تاریخ و تئوری معماری اسلامی متمرکز است. این برنامه دانشجویان را برای مشاغل در زمینه های تحقیق، طراحی و تدریس آماده می‌کند.

آزمون

شرکت در آزمون GRE برای مقاطع تحصیلات تکمیلی توصیه می‌شود. مصاحبه دارد.

زبان تحصیل

انگلیسی، آیلتس 7 به بالا یا تافل 90 به بالا

هزینه تحصیل

52892 دلار در سال

تاریخ ددلاین

1 نوامبر و 1 ژانویه (متغیر)

دانشگاه SOAS لندن

دانشگاه SOAS در سال 1916 در لندن تأسیس شد. این دانشگاه برنامه‌های آموزشی منحصر به فردی را در رشته‌های حقوق، سیاست، اقتصاد، امور مالی و مدیریت، مطالعات توسعه، تاریخ، هنر و بسیاری از زمینه‌های دیگر را ارائه می‌دهد. دانشگاه SOAS لندن یک مؤسسه آموزش عالی برتر در اروپا است که در زمینه مطالعات آسیا، آفریقا و خاورمیانه تخصص دارد. محققان دانشگاه SOAS پیرامون موضوعات معاصر مانند حقوق بشر، توسعه، مهاجرت، سیستم های قانونی، فقر، دین و تحولات اجتماعی فعالیت می‌کنند و در طیف گسترده‌ای از پروژه‌های تحقیقاتی جهانی که در حال شکل دادن به فرهنگ، اقتصاد و سیاست جوامع هستند، مشارکت دارند. دانشگاه SOAS دارای سه دانشکده است: دانشکده هنر و علوم انسانی، دانشکده زبان و فرهنگ و دانشکده حقوق و علوم اجتماعی. دانشگاه SOAS طیف گسترده‌ای از رشته‌ها را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌دهد. این دانشگاه همچنین دوره‌های آموزش از راه دور را نیز برگزار می‌کند. دانشگاه SOAS رشته تاریخ هنر و معماری خاورمیانه اسلامی را در مقطع کارشناسی ارشد ارائه می‌دهد.

آزمون

ندارد. مصاحبه دارد.

زبان تحصیل

انگلیسی، آیلتس 6.5 به بالا یا تافل 100 به بالا

هزینه تحصیل

20930 پوند در سال

تاریخ ددلاین

30 ژوئن (متغیر)

رشته های مرتبط با هنرهای اسلامی

رشته های مرتبط با هنرهای اسلامی

رشته هنرهای اسلامی با بسیاری از رشته‌ها مخصوصا رشته‌های هنری و علوم انسانی ارتباط مستقیم دارد. برخی از رشته‌های مرتبط با رشته هنرهای اسلامی عبارتند از: جامعه شناسی، مطالعات دینی، الهیات، سیاست و روابط بین الملل، هنرهای تجسمی، فلسفه، مطالعات اسلامی، مردم شناسی، باستان شناسی، تاریخ هنر، مطالعه رسانه و ارتباطات. رشته هنرهای اسلامی با بسیاری از این رشته‌ها واحد‌های درسی مشترک دارد. در ادامه به معرفی و بررسی برخی از رشته‌های مرتبط با رشته هنرهای اسلامی می‌پردازیم.

الهیات

الهیات به عنوان یک علم در همه ادیان مانند مسیحیت، یهودیت و اسلام کاربرد دارد. در رشته الهیات دانشجویان به مطالعه ادیان مختلف می‌پردازند. در این رشته دانشجویان داستان‌ها، آیین‌ها و آموزه‌های ادیان مختلف را بررسی می‌كنند. مضامین رشته الهیات شامل خدا، بشریت، جهان، رستگاری و آخرت است. در رشته الهیات دانشجویان آموزه‌های دینی و موضوعات الوهیت را مطالعه می‌کنند. به طور کلی در رشته الهیات، دانشجویان با اعتقادات مذهبی ادیان مختلف آشنا می‌شوند و تاریخ و فلسفه هر کدام از ادیان را به طور جداگانه مطالعه می‌کنند.

مطالعات اسلامی

رشته مطالعات اسلامی بر مطالعه زبان اسلامی و بررسی جنبه‌های فرهنگی جهان اسلام از زمان قدیم تا امروز تمرکز دارد. دین اسلام در ابتدا درکشورهای عرب زبان گسترش یافت اما امروزه، جهان اسلام مناطقی در اروپا، آسیا و آفریقا، از ساحل اقیانوس اطلس گرفته تا فیلیپین و سواحل شرق آفریقا گرفته تا نهرهای سیبری را در بر می‌گیرد. در رشته مطالعات اسلامی تاریخچه دین اسلام و همچنین تاثیر دین اسلام بر فرهنگ‌ها و کشورهای مختلف بررسی می‌شود. در این رشته دانشجویان با ادبیات و فرهنگ اسلامی آشنا می‌شوند. رشته مطالعات اسلامی مباحث گوناگونی را از قبیل دین شناسی، ​​انسان شناسی، تاریخ و زبان و ادبیات عربی در بر می‌گیرد.

باستان شناسی

باستان شناسی مربوط به مطالعه بشریت و تاریخ جوامع مختلف است. باستان شناسی در پاسخگویی به سؤالاتی مانند اینکه ما که هستیم و از کجا آمده‌ایم کمک می‌‌کند. باستان شناسی، به مطالعه تاریخ بشریت از طریق بقایای مادی گفته می‌شود. باستان شناسان ممکن است فسیل‌های نخستین نیاکان ما در آفریقا که میلیون ها سال قدمت دارد را مطالعه کنند و یا ممکن است ساختمان های قرن بیستم را در شهر مدرن نیویورک بررسی کنند. باستان شناسی مطالعه فرهنگ هایی است که در گذشته وجود داشته‌اند. باستان شناسی تاریخی بخشی از گذشته بشر را که دارای مدارک و پرونده های مکتوب است، مورد مطالعه قرار می‌دهد. به طور کلی باستان شناسی مطالعه رفتار و فرهنگ بشر از گذشته تا به امروز است.

تاریخ هنر

تاریخ هنر کل تاریخ بشر را شامل می‌شود، از زمان ماقبل تاریخ تا قرن بیست و یکم است. در دوران مدرن، تاریخ هنر به عنوان یک رشته دانشگاهی ظهور پیدا کرده است. رشته تاریخ هنر نحوه ارزیابی و تفسیر آثار هنری را به دانشجویان آموزش می‌دهد. دانشجویان رشته تاریخ هنر یاد می‌گیرند چگونه یک اثر هنری را تجزیه و تحلیل کنند، پیام یک هنرمند را درک کنند و اهمیت تاریخی و فرهنگی یک اثر هنری را توضیح دهند. تاریخ هنر شامل مطالعه علمی تاریخ و سیر تکاملی اشکال مختلف هنر مانند نقاشی، مجسمه سازی و سایر هنرهای تجسمی است.

درآمد ماهیانه

درآمد ماهیانه

رشته هنرهای اسلامی دارای گرایش‌ها و تخصص‌های بسیار متنوعی است. معمولا افرادی که در حوزه هنرهای اسلامی مشغول به کار می‌شوند از درآمد نسبتا خوبی برخوردار هستند. این افراد اغلب دارای درآمد ثابت و مشخصی نیستند. میزان درآمد افرادی که در حوزه هنرهای اسلامی فعالیت می‌کنند به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از عوامل تعیین کننده میزان درآمد فعالان این حوزه، سطح تحصیلات آکادمیک است. آن دسته از افرادی که دارای مدارک تحصیلی بالاتری هستند، درآمد بیشتری دارند. یکی دیگر از عواملی که بر روی میزان درآمد و حقوق دریافتی تاثیر می‌گذارد، سابقه کاری است. افرادی که در رشته و گرایش خود سابقه کاری دارند، از حقوق و درآمد بیشتری برخوردار خواهند بود. فارغ التحصیلان رشته هنرهای اسلامی می‌توانند با توجه به گرایش تحصیلی خود در حوزه‌های مختلفی مشغول به کار شوند. برای مثال فارغ التحصیلان رشته هنرهای اسلامی در گرایش سفال و سرامیک می‌توانند به عنوان یک هنرمند سرامیک یا سفالگر مشغول به کار شوند. همچنین فارغ التحصیلان رشته هنرهای اسلامی در گرایش نگارگری می‌توانند به عنوان یک نگارگر یا نقاش فعالیت کنند. فارغ التحصیلان در گرایش چوب نیز می‌توانند در حرفه هایی نظیر منبت کاری فعالیت کنند. میانگین درآمد فارغ التحصیلان این رشته تا حدود زیادی بستگی به گرایش تحصیلی آن‌ها دارد.

 در ادامه میانگین درآمد برخی از تخصص‌ها و گرایش‌های رشته هنرهای اسلامی را بررسی می‌کنیم.

در ایالت متحده آمریکا میزان درآمد یک هنرمند سرامیک حدود 5133 دلار در ماه (61591 دلار در سال) است. همچنین میزان درآمد یک هنرمند سفالگر 3280 دلار در ماه (39369 دلار در سال) است. میانگین درآمد یک نقاش یا نگارگر در آمریکا حدود 3491 دلار در ماه (41897 دلار در سال) است. هنرمندان منبت کار نیز از درآمد نسبتا خوبی برخوردار هستند. میانگین درآمد یک هنرمند منبت کار حدود 6583 دلار در ماه (79000 دلار در سال) است.

فارغ التحصیلان رشته هنرهای اسلامی می‌توانند در موزه‌ها به عنوان متصدی موزه نیز مشغول به کار شوند. میزان درآمد متصدیان موزه در ایالت متحده آمریکا 4936 دلار در ماه (59238 دلار در سال) است، اما به طور کلی درآمد متصدیان موزه بین 4212 دلار در ماه تا 5926 دلار در ماه متغیر است. افرادی که دارای مدرک دکتری در رشته هنرهای اسلامی و یا یکی از رشته‌های مرتبط با آن هستند، می‌توانند به عنوان استاد یا استادیار در دانشگاه‌ها تدریس کنند. میانگین درآمد یک استاد در ایالت متحده آمریکا حدود 7848 دلار در ماه (94183 دلار در سال) است. همچنین میانگین درآمد یک استادیار نیز حدود 6228 دلار در ماه (74740 دلار در سال) است. به طور کلی فارغ‌التحصیلان رشته هنرهای اسلامی می‌توانند با توجه به میزان تحصیلات و گرایش تحصیلی خود در حوزه‌های مختلف مشغول به کار شوند و درآمد بسیار خوبی را نیز کسب کنند.

کارشناسی هنرهای اسلامی

کارشناسی هنرهای اسلامی

دوره کارشناسی هنرهای اسلامی یک دوره چهار ساله است. در این دوره دانشجویان با نظریه‌ها، عقاید، رسوم و فرهنگ کشورهای اسلامی آشنا می‌شوند. معمولا مقطع لیسانس در این رشته دارای گرایش خاصی نیست اما دانشجویان می‌توانند پس از یک یا دو سال تحصیل در دوره لیسانس در یکی از گرایش‌های رشته هنرهای اسلامی تحصیلات خود را ادامه دهند. برخی از این گرایش‌ها عبارتند از: گرایش سفال و سرامیگ، گرایش شیشه، گرایش هنر و صنایع فلزی، گرایش نگارگری و گرایش هنر و صنایع چوب.

 اکثر دانشگاه‌های جهان رشته هنرهای اسلامی را در مقطع کارشناسی بدون گرایش تحصیلی ارائه می‌دهند و دانشجویان در این دوره با انواع گونه‌ها و اشکال هنرهای اسلامی آشنا می‌شوند. در دوره کارشناسی دانشجویان به مطالعه تاریخ و منشا هنرهای اسلامی می‌پردازند و همچنین با هنرمندان برجسته این حوزه و آثار هنری آنان بیشتر آشنا می‌شوند.

در دوره کارشناسی هنرهای اسلامی دانشجویان تمامی آثار هنری که توسط هنرمندان مسلمان خلق شده‌اند را مورد بررسی قرار می‌دهند و این آثار هنری را با دقت مطالعه و نقد می‌کنند. هم چنین در این دوره دانشجویان با اصول و ویژگی‌های هنر و فرهنگ اسلامی آشنا می‌شوند و می‌آموزند که چگونه این اصول و ویژگی‌ها بر روی گونه‌ها و اشکال مختلف هنر تاثیر گذاشته‌اند. دانشجویان دوره کارشناسی هنرهای اسلامی می‌توانند تحصیلات خود را در یکی از گرایش‌ها و رشته‌های مرتبط با رشته هنرهای اسلامی ادامه دهند.

کارشناسی ارشد هنرهای اسلامی

کارشناسی ارشد هنرهای اسلامی

دوره کارشناسی ارشد هنرهای اسلامی معمولا یک دوره 1 یا 2 ساله است. تنها دانشجویانی که دارای مدرک کارشناسی در این رشته و یا یکی از رشته‌های مرتبط هستند می‌توانند در دوره کارشناسی ارشد شرکت کنند. در مقطع فوق لیسانس هنرهای اسلامی دانشجویان به صورت تخصصی تر و عمیق تر با اصول و مفاهیم در این رشته آشنا می‌شوند. رشته هنرهای اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش های بسیار زیادی است. دانشجویان می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد در یکی از گرایش‌های رشته هنرهای اسلامی تحصیل کنند.

برخی از گرایش های رشته هنرهای اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد عبارتند از:

  • هنرهای اسلامی-گرایش سفال و سرامیک
  • هنرهای اسلامی-گرایش نگارگری
  • هنرهای اسلامی-گرایش هنر و صنایع چوب
  • هنرهای اسلامی-گرایش هنر و صنایع فلزی
  • هنرهای اسلامی- گرایش مطالعات تاریخی و تطبیقی هنر
  • هنرهای اسلامی-گرایش حکمت هنر اسلامی

هرکدام از این گرایش ها دارای دروس تخصصی متفاوتی هستند. دانشجویان دوره کارشناسی ارشد هنرهای اسلامی باید دروس تخصصی مرتبط با گرایش تحصیلی خود را مطالعه کنند. در این دوره دانشجویان تاثیر فرهنگ اسلامی بر روی شاخه‌های مختلف هنر را بررسی می‌کنند. در دوره کارشناسی ارشد هنرهای اسلامی دانشجویان باید در پایان دوره تحصیلی یک پایان نامه مرتبط با گرایش تحصیلی خود ارائه دهند و از پایان نامه خود در مقابل اساتید دفاع کنند.

دکتری هنرهای اسلامی

دکتری هنرهای اسلامی

دوره دکتری هنرهای اسلامی یک دوره سه تا پنج ساله است. اکثر دانشگاه‌های جهان در مقطع دکتری این رشته را به عنوان یک رشته مستقل ارائه نمی‌دهند. دانشجویانی که قصد دارند تحصیلات خود را تا مقطع دکتری ادامه دهند می‌توانند در رشته‌های پژوهش هنر، تاریخ هنر، مطالعات اسلامی، حکمت هنرهای دینی، تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی و دیگر رشته‌های مرتبط با رشته هنرهای اسلامی مدرک دکتری اخذ کنند. دانشجویان می‌توانند با توجه به استعداد و علاقه خود در دوره دکتری یکی از این رشته‌ها شرکت کنند و مدرک دکتری خود را اخذ نمایند. در دوره دکتری دانشجویان به صورت عمیق تر و تخصصی تر با فرهنگ و هنر اسلامی آشنا می‌شوند. در این دوره دانشجویان به بررسی رابطه دین و فرهنگ اسلام با اشکال مختلف هنری می‌پردازند. در دوره دکتری دانشجویان بیشتر وقت خود را صرف تحقیق و پژوهش درحوزه‌های مرتبط با هنرهای اسلامی می‌کنند. در این دوره دانشجویان با ویژگی های اصلی هنرهای اسلامی آشنا می‌شوند. در دوره دکتری دانشجویان باید در سخنرانی‌ها و سمینارهای مرتبط با رشته و گرایش تحصیلی خود شرکت کنند. دانشجویان دکتری باید علاوه بر مطالعه دروس نظری در پروژه‌های تحقیقاتی مرتبط با گرایش تحصیلی خود نیز شرکت کنند.

دانشجویان دوره دکتری باید با استاد راهنما خود مشورت کنند و یک موضوع مناسب برای پایان نامه خود انتخاب نمایند. سپس باید با استفاده از منابع معتبر یک پایان نامعه جامع و کامل در زمینه گرایش تحصیلی خود ارائه دهند. دانشجویان موظفند در مقابل اساتید از پایان نامه خود دفاع کنند و به سوالات آنان پاسخ دهند. دوره دکتری دانشجویان را برای مشاغل مدیریتی و تحقیقاتی آماده می‌کند. همچنین اکثر افرادی که تحصیلات آکادمیک خود را تا مقطع دکتری ادامه می‌دهند قصد دارند در آینده به عنوان استاد یا استادیار در دانشگاه‌ها تدریس کنند. این افراد می‌توانند به عنوان پژوهشگر در دانشگاه‌ها نیز فعالیت کنند.

گرایش ها و زیرمجموعه های هنرهای اسلامی

گرایش ها و زیرمجموعه های هنرهای اسلامی

رشته هنرهای های اسلامی دارای گرایش‌ها و زیرمجموعه‌های بسیار زیاد و متنوعی است. دانشجویان این رشته می‌توانند در یکی از گرایش‌ها یا زیرمجموعه‌های این رشته تحصیلات خود را ادامه دهند. برخی از گرایش‌ها و زیرمجموعه‌های رشته هنرهای اسلامی عبارتند از: هنر و معماری اسلامی، تاریخ هنر و معماری اسلامی، مطالعات اسلامی، معماری، شهرسازی و هنرهای اسلامی، هنرهای اسلامی- گرایش هنر و صنایع فلزی، هنرهای اسلامی- گرایش هنر و صنایع چوب، هنرهای اسلامی-گرایش نگارگری، هنرهای اسلامی-گرایش سفال و سرامیک، هنرهای اسلامی-گرایش شیشه، هنرهای اسلامی- گرایش مطالعات تاریخی و تطبیقی هنر.

 در ادامه برخی از زیرمجموعه‌ها و گرایش‌های رشته هنرهای اسلامی را معرفی و بررسی می‌کنیم.

معماری، شهرسازی و هنرهای اسلامی

رشته معماری، شهرسازی و هنرهای اسلامی یکی از رشته‌های مرتبط با رشته هنرهای اسلامی است. این رشته با بررسی تاریخچه بافت معماری و شهرسازی اسلامی دانشجویان را به پاسداری از میراث فرهنگی اسلامی را تشویق می‌کند. دانشجویان رشته هنر ، معماری و شهرسازی طیف گسترده‌ای از تمدن‌های تحت تأثیر اسلام را بررسی و مطالعه می‌کنند. این رشته برای ترویج استفاده از معماری اسلامی در جهان طراحی شده است. دانشجویان این رشته، تاریخ معماری اسلامی و سیر تکاملی آن را مطالعه می‌کنند و با معماران بزرگ در حوزه معماری اسلامی آشنا می‌شوند.

هنرهای اسلامی- گرایش هنر و صنایع چوب

در گرایش هنر وصنایع چوب دانشجویان مهارت‌های بسیار زیادی مانند منبت کاری، معرق کاری، خاتم کاری و … را یاد می‌گیرند. در این گرایش دانشجویان تمام هنرهایی که با چوب سر و کار دارند را مطالعه می‌کنند و انواع هنرهای مرتبط با چوب را فرا می‌گیرند.

هنرهای اسلامی-گرایش سفال و سرامیک

در گرایش سفال و سرامیک دانشجویان با مهارت‌های سفالگری، مجسمه سازی و تاریخچه آن ها آشنا می‌شوند و این مهارت‌ها را فرا می‌گیرند.

هنرهای اسلامی-گرایش هنر و صنایع فلزی

گرایش هنر و صنایع فلزی شامل مباحثی از قبیل قلم زنی، ملیله کاری و میناکاری است. در این دوره دانشجویان هنرهایی که با فلز سر و کار دارند را مطالعه می‌کنند و مهارت‌های مرتبط با این هنرها را فرا می‌گیرند.

زبان تحصیل در کشورهای مختلف

زبان تحصیل در کشورهای مختلف

اکثر دانشجویان بین المللی به غیر زبان انگلیسی به زبان خارجی دیگری تسلط کافی ندارند و به همین دلیل تمایل دارند در کشورهای انگلیسی زبان مانند آمریکا تحصیلات آکادمیک خود را ادامه دهند. اما دانشجویان بین المللی نباید به دلیل تسلط نداشتن به یک زبان خارجی فرصت تحصیل در کشورهای اروپایی و آسیایی را از خود سلب کنند. بسیاری از دانشگاه‌های برتر جهان در رشته هنرهای اسلامی در کشورهای اروپایی و آسیایی واقع شده‌اند. همچنین کشورهای اروپایی و آسیایی شرایط تحصیلی مناسبی را برای دانشجویان بین المللی فراهم کرده‌اند. بنابراین دانشجویان بین المللی باید تحصیل در دانشگاه‌های غیر انگلیسی زبان را نیز در نظر بگیرند.

در اکثر کشورهای جهان زبان تحصیل در دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی مطابق زبان رسمی آن کشور است و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری زبان تحصیل در اکثر دانشگاه‌های معتبر جهان، زبان انگلیسی خواهد بود. برای مثال در دانشگاه‌های کشور ایتالیا، زبان تحصیل در مقطع کارشناسی زبان ایتالیایی و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری زبان تحصیل عمدتا انگلیسی است. بنابراین دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند در اکثر دانشگاه‌های جهان به زبان انگلیسی تحصیل کنند و نیازی به یادگیری یک زبان جدید ندارند. برخی از دانشگاه‌های جهان مانند دانشگاه‌های ترکیه در مقطع کارشناسی نیز برنامه‌های آموزشی خود را به زبان انگلیسی ارائه می‌دهند. البته هزینه تحصیل در دوره‌هایی که به زبان انگلیسی تدریس می شوند بیشتر است. اکثر دانشگاه‌های جهان برای دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی کلاس های آموزش زبان برگزار می‌کنند. دانشجویان بین المللی می‌توانند در این کلاس‌ها شرکت کنند و پس از یادگیری زبان خارجی تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ادامه دهند. برای مثال دانشگاه‌های ایتالیا برای دانشجویان بین المللی مقطع کارشناسی، کلاس‌های آموزش زبان ایتالیایی را برگزار می‌کند و دانشجویانی که به این زبان تسلط ندارند می‌توانند در این دوره‌های آموزشی شرکت کنند تا زبان ایتالیایی را فرا بگیرند. این دانشجویان پس از یادگیری زبان ایتالیایی و کسب نمره قبولی می‌توانند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ادامه دهند.

امکان بورسیه شدن

امکان بورسیه شدن

 هزینه تحصیل و زندگی در کشورهای خارجی بسیار بالا است. اکثر دانشگاه‌های خارجی شهریه بسیار بالایی دارند و همچنین هزینه زندگی در کشورهای خارجی بسیار زیاد است. به همین دلیل بسیاری از دانشجویان بین المللی به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه‌های معتبر خارجی هستند. بورسیه تحصیلی انواع گوناگونی دارد. برخی از بورسیه‌های تحصیلی فقط بخشی از هزینه‌های تحصیل دانشجو را تحت پوشش قرار می‌دهند و برخی دیگر از بورسیه‌های تحصیلی تمام هزینه تحصیل و زندگی دانشجو را اعم از هزینه خرید کتاب، خوراک، پوشاک و … را تحت پوشش قرار می‌دهند. هر ساله دانشجویان بسیار زیادی برای اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه‌های معتبر خارجی با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. شرایط اخذ بورسیه در مقاطع مختلف تحصیلی، متفاوت است. به طور کلی تنها داوطلبانی که دارای سابقه تحصیلی درخشانی هستند می‌توانند موفق به اخذ بورسیه تحصیلی از یک دانشگاه معتبر شوند. داوطلبانی که قصد دارند برای دوره کارشناسی هنرهای اسلامی از یک دانشگاه خارجی بورسیه تحصیلی بگیرند باید دارای ریزنمرات و معدل بالا در مقطع دیپلم و پیش دانشگاهی باشند. همچنین داوطلبانی که دارای مدرک زبان آیلتس یا تافل هستند نیز شانس بیشتری برای اخذ بوسیه تحصیلی خواهند داشت. اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی بسیار مشکل است زیرا دانشگاه‌های معدودی برای دوره کارشناسی هنرهای اسلامی بورسیه تحصیلی ارائه می‌دهند.

دانشجویانی که قصد دارند برای مقطع کارشناسی ارشد در رشته هنرهای اسلامی از یکی از دانشگاه‌های معتبر خارجی بورسیه تحصیلی اخذ کنند باید ریزنمرات خوب و معدل بالایی در مقطع کارشناسی داشته باشند. نوع عملکرد تحصیلی دانشجو در مقطع کارشناسی برای اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد بسیار مهم است. همچنین دانشجویانی که قصد دارند در یکی از گرایش‌ها و رشته‌های مرتبط با هنرهای اسلامی در مقطع دکتری بورسیه تحصیلی اخذ کنند باید عملکرد تحصیلی بسیار خوبی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد داشته باشند. داشتن معدل بالا در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد برای اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری بسیار تاثیرگذار است. داشتن مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل با نمره بالا شانس اخذ بورسیه تحصیلی را چند برابر می‌کند. برخی از دانشگاه‌ها برای رشته هنرهای اسلامی و گرایش‌های آن بورسیه تحصیلی در نظر گرفته‌اند. برای مثال دانشگاه اکستر در مقطع کارشناسی ارشد برای رشته مطالعات اسلامی که یکی از رشته‌های مرتبط با هنرهای اسلامی است بورسیه تحصیلی در نظر گرفته است. این بورسیه تحصیلی مبلغی معادل 5000 پوند را در سال اول تحصیلی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد.

واحدهای درسی مشترک

واحدهای درسی مشترک

رشته هنرهای اسلامی با بسیاری از رشته‌های دیگر ارتباطی نزدیک دارد. همچنین این رشته دارای گرایش‌های متنوعی است. هر کدام از گرایش‌های رشته هنرهای اسلامی دارای دروس تخصصی متفاوتی هستند اما تمام گرایش‌های این رشته واحد‌های درسی مشترکی با یکدیگر دارند. همچنین رشته هنرهای اسلامی با بسیاری از رشته‌های دیگر مانند رشته مطالعات اسلامی، تاریخ هنر، هنر و معماری اسلامی و … واحد‌های درسی مشترکی دارد. برخی از این دروس مشترک عبارتند از:

كارگاه طراحي پايه، بررسي هنرهاي اسلامي در دوره معاصر، مباني هنرهاي تجسمي ، انسان، طبيعت، طراحي، آشنايي با هنر در تاريخ ، كارگاه عكاسي پايه، هنر در تمدن اسلامي، روش تحقيق، تحقيق در هنرهاي اسلامي، حكمت هنرهاي اسلامي، مباني زيبايي‌شناسي هنر اسلامي، مباني و مبادي اصول خطوط و خوشنويسي اسلامي، كارگاه طراحي سنتي، مباني هنر و جلوه‌هاي آن در قرآن، تاريخچه كتابت، شناخت و ارزيابي كاربردهاي هنرهاي اسلامي، شيوه‌هاي هنري در دوران اسلامي، کنترل کیفی و استاندارهای هنرهای اسلامی، کارگاه تذهیب، کارگاه بوم سازی سنتی، کارگاره نگارگری، کارگاه تخصصی نگارگری، طراحی با رایانه، بررسی و تجزیه و تحلیل مکاتب مختلف نگارگری، طراحی مقرنس، شناخت بازارهای جهانی هنرهای اسلامی، هندسه مناظر و مرایا، روش های حفاظت و نگهداری از اشیا موزه‌ای، ترسیم فنی، جایگاه هنرهای اسلامی در  اقتصاد ایران، کارگاه مدل و قالب، مدیریت تولید کارگاهی، تاریخچه انواع هنر و صنایع چوب در جهان، کارگاه معرق و منبت، آشنایی با انواع چوب – مواد – ابزار – تجهیزات، کارگاه درودگری و طراحی، کارگاه معرق و مشبک چوب، کارگاه خاتم، کارگاه پرداخت و جلابخشی چوب، کارگاه منبت، کارگاه تخصصی چوب، تاریخچه هنر و صنایع فلزی در جهان، کارگاه ملیله، آشنایی با ابزار – وسایل – تجهیزات و مواد اولیه هنر و صنایع فلز، کارگاه میناکاری، کارگاه قلمزنی (دواتگری و قلمزنی)، کارگاه ساخت زیورآلات سنتی، کارگاه تخصصی فلز، تاریخ شیشه، آشنایی با ابزار – وسایل – تجهیزات و مواد اولیه شیشه، کارگاه تراش روی شیشه، کارگاه شیشه گری، کارگاه طراحی و ساخت کوره ششه، کارگاه نقاشی و سایر تزئینات شیشه، کارگاه تخصصی شیشه، تاریخ سفال، کارگاه لعاب و رنگ، آشنایی با ابزار – وسایل – تجهیزات و مواد اولیه سفالگری، کارگاه نقاشی روی سفال، کارگاه سفال، کارگاه کاشی، کارگاه طراحی و ساخت کوره سفال، تئوری لعاب و رنگ، کارگاه تخصصی سفال.

آزمون های مرتبط با رشته

آزمون های مرتبط با رشته

بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان برای ارزیابی داوطلبان در مقاطع تحصیلی مختلف آزمون ورودی برگزار می‌کنند. برخی از دانشگاه‌ها آزمون ورودی مخصوص به خود را دارند. اما بعضی از دانشگاه‌های دیگر مانند دانشگاه‌های آمریکا از یک آزمون واحد برای ارزیابی داوطلبان خود استفاده می‌کنند. برای مثال دانشگاه‌های آمریکا برای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی از طریق یکی از دو آزمون استاندارد SAT یا ACT داوطلبان را ارزیابی می‌کنند. داوطلبانی که قصد دارند برای دوره کارشناسی هنرهای اسلامی و یا یکی از رشته‌های مرتبط با آن از دانشگاه‌های امریکا پذیرش تحصیلی بگیرند باید در یکی از آزمون های SAT یا ACT شرکت کنند. البته برخی از دانشگاه‌ها شرکت در آزمون SAT و ACT را برای دانشجویان بین‌المللی الزامی نمی‌دانند. همچنین دانشجویانی که قصد دارند برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از یکی از دانشگاه‌های معتبر خارجی پذیرش تحصیلی بگیرند باید در آزمون GRE شرکت کنند زیرا اکثر دانشگاه‌های معتبر جهان برای پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی نتایج آزمون GRE را ملاک ارزیابی داوطلبان قرار می‌دهند.

 در ادامه هر کدام از این آزمون ها را معرفی و بررسی می‌کنیم.

آزمون SAT

آزمون SAT یکی از آزمون‌های ورودی استاندارد در مقطع کارشناسی است که بسیاری از کالج‌ها و دانشگاه‌ها در ایالات متحده از آن به عنوان بخشی از روند پذیرش استفاده می‌کنند. آزمون SAT برای اولین بار در سال 1926 به عنوان آزمون ورودی کالج یا دانشگاه در ایالت متحده آمریکا برگزار شد. هدف آزمون SAT اندازه گیری آمادگی یک داوطلب برای ورود به کالج یا دانشگاه است. اکثر دانشگاه‌های امریکا نتایج آزمون SAT یا ACT را به عنوان ملاکی برای ارزیابی داوطلبان در نظر می‌گیرند. آزمون SAT دارای سه بخش است: بخش خواندن و نوشتن، بخش ریاضیات و بخش مقاله نویسی. پاسخ به سوالات بخش مقاله نویسی اختیاری است. البته برخی از دانشگاه‌ها پاسخ به سوالات بخش مقاله نویسی را الزامی می‌دانند. در بخش خواندن و نوشتن داوطلبان باید به سوالات درک مطلب، گرامر و معنی لغات پاسخ دهند. بخش ریاضی شامل سوالات جبر، آمار، هندسه، احتمال و … است. در بخش مقاله نویسی داوطلبان باید درباره یک موضوع خاص مقاله‌ای کوتاه بنویسند. مدت زمان پاسخ دهی به سوالات آزمون SAT سه ساعت و پنجاه دقیقه است. داوطلبان می‌توانند بیشتر از یکبار در این آزمون شرکت کنند.

آزمون ACT

آزمون ACT یکی از دو آزمون استاندارد برای ورود به کالج‌ها و دانشگاه‌های آمریکا در مقطع کارشناسی است. آزمون ACT در ابتدا برای رقابت با آزمون SAT طراحی شده بود. امروزه هر دو آزمون SAT و ACT به یک اندازه معتبر هستند و هیچ کدام از آزمون‌ها بر دیگری برتری ندارد. تمام دانشگاه‌های آمریکا نتایج هر دو آزمون را به یک اندازه معتبر می‌دانند. به طور کلی آزمون ACT از پنج بخش تشکیل شده است: انگلیسی، ریاضی، خواندن، علوم پایه، نوشتن (اختیاری). در بخش انگلیسی داوطلبان باید به سوالات گرامر، معنی لغات و … پاسخ دهند. بخش ریاضی شامل مباحثی از قبیل آمار و احتمال، جبر، هندسه و … است. بخش خواندن شامل سوالات درک مطلب است. در بخش علوم پایه داوطلبان باید به سوالات زیست شناسی، فیزیک، شیمی و … پاسخ دهند. در بخش نوشتن از داوطلبان خواسته می‌شود درباره یک موضوع خاص مقاله‌ای کوتاه بنویسند. پاسخ به سوالات این بخش اختیاری است. مدت زمان پاسخگویی به سوالات آزمون SAT حدود سه ساعت و پنجاه دقیقه است. داوطلبان می‌توانند بیشتر از یک بار در آزمون ACT شرکت کنند.

آزمون GRE

آزمون GRE یک آزمون استاندارد تحصیلات تکمیلی است. دانشجویانی که قصد دارند برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه‌های معتبر خارجی پذیرش بگیرند باید در این آزمون شرکت کنند و نمره خوبی را در این آزمون کسب نمایند. آزمون GRE از سه بخش تشکیل شده است: استدلال کلامی، استدلال کمی و نوشتن تحلیلی. داوطلبان می‌توانند بیشتر از یک بار در این آزمون شرکت کنند. مدت زمان پاسخ دهی به سوالات آزمون GRE سه ساعت و چهل و پنج دقیقه است.

مجوز کار با مدرک

مجوز کار با مدرک

دانشجویان بین المللی باید پس از اتمام دوره تحصیلی خود در یک کشور خارجی، آن کشور را ترک کنند و به کشور خود باز گردند. اما بسیاری از دانشجویان بین المللی تمایل دارند پس از فارغ‌التحصیل شدن در کشور محل تحصیل خود اقامت داشته باشد تا بتوانند در آن کشور کار مناسب پیدا کنند و سپس برای دریافت اقامت دائم خود در کشور موردنظر اقدام کنند. دانشجویان بین المللی بدون داشتن مجوز کار یا ویزای کاری اجازه کار در یک کشور خارجی را ندارند. شرایط اخذ مجوز کار با مدرک یا ویزای کاری در کشورهای مختلف، متفاوت است. در ادامه شرایط اخذ مجوز کار با مدرک یا ویزای کاری را در کشورهای مختلف بررسی می‌کنیم.

آمریکا

بسیاری از دانشجویانی که در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند تمایل دارند پس از فارغ‌التحصیلی کاری مناسب پیدا کنند و در این کشور مشغول به کار شوند. معمولا اکثر دانشجویان بین‌المللی که در کالج‌ها یا دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند دارای ویزای F1 هستند. ویزای F1 به دانشجویان بین‌المللی این اجازه را می‌دهد که تا به مدت یک سال پس از فارغ‌التحصیلی در کشور آمریکا حضور داشته باشند و در این مدت به دنبال کاری مناسب باشند. فارغ‌التحصیلانی که بتوانند در این مدت کاری مناسب پیدا کنند و از طرف یک کارفرمای آمریکایی پیشهاد کاری داشته باشند می‌توانند ویزای کاری خود را اخذ نمایند.

کانادا

دانشجویان بین المللی که در یکی از دانشگاه‌های کانادا تحصیل می‌کنند حداکثر به مدت 90 روز پس از فارغ‌التحصیلی وقت دارند برای اخذ ویزای PGWP اقدام کنند. ویزای PGWP یک ویزای موقت است. مدت اعتبار این ویزا بین 8 ماه تا 3 سال متغیر است. مدت اعتبار ویزای PGWP به طول دوره تحصیل دانشجو بستگی دارد. دانشجویان می‌توانند در این مدت در جست و جوی کاری مناسب باشند و در صورت داشتن پیشنهاد کاری مناسب مشغول به کار شوند. در واقع این مجوز به دانشجویان بین‌المللی این فرصت را می‌دهد تا پس از فارغ‌التحصیلی به طور موقت در کانادا مشغول به کار شوند. این افراد می‌توانند پس از مدتی برای اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کنند.

انگلستان

ویزاهای تحصیلی رایج در انگلستان ویزای Tier2 و  Tier4 هستند. بیشتر دانشجویان بین‌المللی که در دانشگاه‌ها و کالج‌های انگلستان تحصیل می‌کنند ویزای Tier2 دارند. دانشجویانی که دارای ویزای Tier2 هستند، می‌توانند پس از فارغ‌التحصیلی به مدت چهار ماه در کشور انگلستان حضور داشته باشند. این افراد می‌توانند در طول این چهار ماه به دنبال کاری مناسب باشند. قرار است در آینده نزدیک مدت اقامت دانشجویان بین المللی در انگلستان پس از فارغ‌التحصیلی از 4 ماه به 2 سال افزایش پیدا کند. ویزای Tier4 متعلق به دانشجویان دوره دکتری است. اکثر دانشجویانی بین‌المللی که در یکی از دانشگاه‌های معتبر انگلستان در دوره دکتری تحصیل می‌کنند ویزای Tier4 دارند. دانشجویان بین‌المللی دوره دکتری می‌توانند پس از فارغ التحصیلی به مدت یک سال در کشور انگلستان حضور داشته باشند و در این مدت به دنبال کاری مناسب باشند. این افراد در صورت داشتن پیشنهاد کاری مناسب از طرف یک کارفرمای انگلیسی می‌توانند از طریق کارفرما خود برای اخذ ویزای کاری اقدام نمایند.

آلمان

دانشجویان بین‌المللی که در یکی از دانشگاه‌های کشور آلمان تحصیل می‌کنند، می‌توانند پس از فارغ التحصیلی مدت اقامت ویزای تحصیلی خود را تا 18 ماه افزایش دهند. این افراد می‌توانند در این مدت به دنبال کاری مناسب باشند. این افراد در صورت پیدا کردن کاری مناسب یا داشتن پیشنهاد کاری از طرف یک کارفرمای آلمانی می‌توانند در کشور آلمان مشغول به کار شوند و از طربق کارفرمای خود مجوز یا ویزای کار خود را اخذ نمایند.

استرالیا

دانشجویانی که حداقل به مدت دو سال در یکی از دانشگاه‌های استرالیا تحصیل کرده باشند می‌توانند برای اخذ ویزای تحصیلی 485 اقدام کنند. مدت اعتبار این ویزای بین485، 18 ماه تا 4 سال است. در این مدت دانشجویان می‌توانند در جست و جوی شغلی مناسب باشند و پس از پیدا کردن شغلی مناسب می‌توانند در استرالیا مشغول به کار شوند. این افراد می‌توانند از طریق کارفرمای خود ویزای کاری استرالیا را اخذ کنند.

رشته هنرهای اسلامی در کشورهای مختلف

رشته هنرهای اسلامی در کشورهای مختلف

دانشجویانی که قصد دارند تحصیلات خود را در یک دانشگاه خارجی معتبر ادامه دهند، باید در انتخاب مقصد تحصیلی خود به نکات بسیار زیادی توجه کنند. دانشجویان بین المللی باید برای انتخاب یک مقصد تحصیلی مناسب شرایط تحصیل و زندگی در کشور موردنظر را به خوبی بسنجند. هزینه تحصیل و زندگی در برخی از کشورها مانند آمریکا بسیار بالا است. برای مثال اکثر دانشگاه‌های آمریکا شهریه بسیار بالایی دارند و اکثر دانشجویان بین المللی توان پرداخت هزینه‌های تحصیل در کشور آمریکا را ندارند. از طرفی برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی شرایط بسیار خوب و مناسبی را برای تحصیل دانشجویان بین المللی فراهم کرده‌اند. اکثر دانشگاه‌های اروپایی و آسیایی شهریه مناسبی دارند و هزینه زندگی در این کشورها بسیار پایین تر از هزینه زندگی در کشورهایی مانند آمریکا است. بنابراین دانشجویان باید تمامی شرایط تحصیل و زندگی در کشورهای مختلف را به دقت بررسی کنند تا بتوانند در نهایت با توجه به شرایط خود مناسب ترین مقصد تحصیلی را انتخاب نمایند.

کشورهای متقاضی کار برای این رشته

کشورهای متقاضی کار برای این رشته

رشته هنرهای اسلامی دارای گرایش‌ها و تخصص‌های متنوعی است. فارغ‌التحصیلان این رشته با توجه به گرایش تحصیلی خود در حوزه‌های مختلفی مشغول به کار می‌شوند برای مثال افرادی که در رشته هنرهای اسلامی- گرایش هنر و صنایع چوب تحصیل کرده‌اند می‌توانند هنرمند منبت کار شوند. برخی از مشاغل مرتبط با رشته هنرهای اسلامی عبارتند از: ملیله کاری، قلم زنی، میناکاری، منبت کاری، نگارگری یا نقاشی، معرق چوب، خاتم کاری، سفالگری، مجسمه سازی و … . همچنین افرادی که در رشته هنرهای اسلامی و یا یکی از رشته‌های مرتبط با آن مدرک دکتری دارند می‌توانند استادیار یا استاد دانشگاه شوند و دروس مرتبط با رشته تحصیلی خود را در دانشگاه‌ها تدریس کنند. در سراسر جهان موقعیت های شغلی بسیار متنوعی برای فارغ‌التحصیلان رشته هنرهای اسلامی وجود دارد. برای مثال بسیاری از کشورهای عربی به دنبال جذب استاد در رشته هنرهای اسلامی هستند. کشورهایی مانند امارات، قطر، عربستان و … قصد دارند اساتیدی را برای تدریس دروس رشته‌های اسلامی و دینی در دانشگاه‌های خود استخدام کنند. اکثر کشورهای عربی و برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی با کمبود استاد و پژوهشگر در رشته هنرهای اسلامی مواجه هستند. کشورهایی مانند ترکیه، چین، مالزی نیز به دنبال جذب استاد برای تدریس دروس دینی و اسلامی هستند. فارغ التحصیلان رشته هنرهای اسلامی می‌توانند با مراجعه به سایت های کاریابی بین‌المللی یا موسسه‌های مهاجرتی معتبر از موقعیت های شغلی مرتبط با رشته تحصیلی خود مطلع شوند.

روش های اخذ پذیرش

روش های اخذ پذیرش

بسیاری از دانشجویان تمایل دارند در یکی از دانشگاه‌های معتبر خارجی تحصیل کنند. دانشجویانی که قصد دارند در یک دانشگاه خارجی تحصیل کنند باید با شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه‌های معتبر جهان آشنا باشند. به طور کلی داوطلبانی که دارای سابقه تحصیلی خوبی هستند شانس بیشتری برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های معتبر جهان دارند. بسیاری از دانشگاه‌های جهان رشته هنرهای اسلامی و گرایش های آن را در مقاطع تحصیلی مختلف ارائه می‌دهند. داوطلبانی که قصد دارند برای دوره کارشناسی از یک دانشگاه خارجی پذیرش تحصیلی اخذ کنند باید در مقاطع دیپلم و پیش دانشگاهی معدل خوبی داشته باشند. معمولا معدل 16 به بالا معدل خوبی در نظر گرفته می‌شود. البته برخی از دانشگاه‌های خارجی معدل پایین تر از 16 را هم قبول می‌کنند. داشتن مدرک زبان تافل یا آیلتس نیز می‌تواند شانس داوطلب را برای اخذ پذیرش تحصیلی افزایش دهد. برخی از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه‌های آمریکا برای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی آزمون ورودی برگزار می‌کنند. برای مثال داوطلبانی که قصد دارند برای دوره کارشناسی از دانشگاه‌های آمریکا پذیرش تحصیلی اخذ کنند باید در یکی از آزمون های SAT یا ACT شرکت کنند و در این آزمون نمره قابل قبولی را کسب نمایند. البته بسیاری از دانشگاه‌ها شرکت در آزمون‌های ورودی را برای دانشجویان بین المللی الزامی نمی‌دانند. اکثر دانشگاه‌های جهان برای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی شرایط سنی خاصی را در نظر گرفته‌اند. بهترین سن برای تحصیل در دوره کارشناسی سنین بین 18 تا 22 سال است.

دانشجویانی که قصد دارند برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هنرهای اسلامی از یک دانشگاه خارجی پذیرش اخذ کنند باید عملکرد تحصیلی خوبی در مقطع کارشناسی داشته باشند. همچنین دانشجویانی که قصد دارند برای مقطع دکتری از یک دانشگاه خارجی معتبر پذیرش تحصیلی اخذ نمایند باید در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ریزنمرات خوب و معدل بالایی داشته باشند. داشتن مقالات علمی معتبر مانند مقاله ISI نیز می‌تواند شانس دانشجو را برای اخذ پذیرش تحصیلی افزایش دهد. بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهان بری پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی نتایج آزمون GRE را ملاک ارزیابی داوطلبان قرار می‌دهند. آن دسته از دانشجویانی که در آزمون GRE شرکت کرده و در این آزمون نمره قابل قبولی را کسب کرده باشند شانس بیشتری برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های معتبر خواهند داشت. داشتن مدرک زبان تافل یا آیلتس با نمره خوب نیز می‌تواند شانس اخذ پذیرش تحصیلی را چند برابر کند. البته دانشجویان باید توجه کنند که برخی از دانشگاه‌ها فقط مدرک تافل و برخی دیگر فقط مدرک آیلتس را به عنوان مدرک زبان قبول می‌کنند. اکثر دانشگاه‌های معتبر جهان برای پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری شرایط سنی خاصی را در نظر نگرفته‌اند.

ویزا

ویزا

ویزا انواع گوناگونی دارد: ویزای کار، ویزای گردشگری، ویزای تحصیلی و … . دانشجویان بین المللی باید برای اینکه بتوانند در یک کشور خارجی تحصیل کنند و وارد خاک کشور محل تحصیل خود شوند به ویزای تحصیلی نیاز دارند. به طور کلی دو نوع ویزای تحصیلی وجود دارد: ویزای تحصیلی کوتاه مدت و ویزای تحصیلی بلندمدت. اکثر دانشجویان بین‌المللی ویزای تحصیلی بلند مدت را اخذ می‌نمایند. ویزای تحصیلی کوتاه مدت مناسب آن دسته از دانشجویانی است که باید برای کارهای پذیرش و ثبت نام به دانشگاه موردنظر خود مراجعه کنند. برای شهروندان ایرانی اخذ ویزای تحصیلی برخی از کشورها مانند آمریکا بسیار سخت است. اما اخذ ویزای تحصیلی کشورهای اروپایی و آسیایی برای شهروندان ایرانی به مراتب آسان تر است. متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی باید به کنسولگری یا سفارت کشور موردنظر خود مراجعه کنند و مدارک موردنیاز را به کارمند سفارت یا کنسولگری تحویل دهند. اخذ ویزای تحصیلی هر کدام از کشورها شرایط خاص خود را دارد. اما بیشتر شرایط و مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای تحصیلی کشورهای مختلف، یکسان است. برخی از شرایط و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی عبارتند از:

  • ارائه فرم تکمیل شده ویزا
  • ارائه مدارک تحصیلی
  • ارائه مدرک زبان
  • ارائه نامه پذیرش تحصیلی از طرف یک دانشگاه خارجی معتبر
  • ارائه پاسپورت (حداقل تا شش ماه اعتبار داشته باشد.)
  • دو قطعه عکس در فرمت عکس پاسپورت
  • اثبات تمکن مالی
  • عدم سوء پیشینه

متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی باید مدارک فوق را آماده کنند و این مدارک را به کارمند کنسولگری یا سفارت کشور موردنظر خود تحویل دهند. بهتر است متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی چند هفته زودتر از موعد سفر خود از کنسولگری یا سفارت وقت مصاحبه بگیرند. زیرا ممکن است به دلیل بالا بودن تقاضا برای اخذ ویزا وقت مصاحبه به سرعت پر شود و متقاضی موفق نشود در موعد مقرر وقت مصاحبه تعیین کند و نتواند ویزای خود تحصیلی خود را اخذ نماید.


پرسش و پاسخ