مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

صفحه اصلی خبر و مقاله کارنامه کشورهای جهان در مدیریت بحران کرونا

کارنامه کشورهای جهان در مدیریت بحران کرونا

Author Avatar به قلم

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۴ سال پیش

کرونا زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داد و هزینه‌های هنگفت اقتصادی و اجتماعی برای شهروندان بسیاری از کشورها به وجود آورده است، اما عواقب این بیماری جهانگیر در تمامی کشورهای جهان به یک اندازه نبوده است، در برخی از این کشورهای با اقدامات موثر و به موقع مسئولان دولتی، علیرغم وقوع وضعیت بحرانی، مدیریت اوضاع به دست گرفته شد، اما در برخی دیگر، در مدیریت بحران توفیقی نداشته‌اند.

مدیریت بحران چیست؟

برای بحث درباره مدیریت بحران ابتدا باید تعریف بحران را دانست. بحران، ازهم‌گسیختگی شدید در فعالیت‌های یک جامعه است که در این فرایند، انسان‌ها اقلام و دارایی‌ها و محیط در سطح وسیع دچار آسیب و صدمات شدید می‌شوند؛ به‌طوری‌که جامعه فقط قادر است از منابع موجود خود کمک بگیرد.

بحران‌ها غالباً براساس سرعت و شدت یعنی ناگهانی بودن یا کند بودن بروز آن و یا به این دلیل که طبیعی است یا زاده دست بشر است، طبقه‌بندی می‌شوند.

بحران، توصیف‌کننده شرایطی است که در آن ریشه‌های پدیده می‌تواند مسائل و مشکلاتی مانند ساختارها و عملیات مدیریتی نامناسب و یا شکست در تطابق با یک تغییر باشد، درحالی‌که منظور از واقعۀ ناگوار این است که شرکت با تغییرات مصیبت‌بار پیش‌بینی‌نشده یا ناگهانی مواجه شده که کنترل کمی بر روی آن‌ها دارد.

برنت

حال با توجه به تعریف فوق، مدیریت بحران عبارت است از مجموعه فعالیت‌های اجرایی و تصمیم‌گیری‌های مدیریتی و سیاسی وابسته به مراحل مختلف و همه سطوح بحران، در جهت نجات، کاهش ضایعات و خسارات، جلوگیری از وقفۀ زندگی، تولید و خدمات، حفظ ارتباطات، حفظ محیط زیست و سرانجام ترمیم و بازسازی خرابی‌ها.

فاکتورهای مدیریت بحران:

  • رفع شرایط بحران و اضطرار
  • بازگرداندن سریع جامعه به حالت عادی
  • کاهش آسیب‌های ناشی از بحران چه جانی و چه مالی
  • کاهش اثرهای بحران در جامعه و مقابله با آن با کمترین  هزینه‌ها
  • ایجاد آمادگی در جامعه برای مقابله با بحران
  • بازسازی مناطق بحرانی از لحاظ فیزیکی و روانی و فرهنگی
  • ایجاد تمرین و آموزش و مانورها در مناطق جهت آمادگی برای مقابله با بحران برای مدیران و مردم

عملکرد کشورها در مدیریت بحران کرونا

چین

مدیریت بحران در چین

پس از ماه‌ها آشفتگی، دولت چین اقدامات سخت قرنطینه و آزمایش را آغاز کرد. به نظر خیلی راحت، این سیاست‌ها کار کرده‌اند. داده‌های اخیر نشان می‌دهد که روند ابتلا در این کشور در حال کاهش است. البته نزدیک به 5 میلیون نفر در دو ماه اول سال 2020 شغل خود را از دست داده اند که مطمئناً تا سال‌های آینده پیامدهای قابل توجهی خواهد داشت.

کانادا

مدیریت بحران در کانادا

نخست وزیر جاستین ترودو بسته کمک‌های مالی 82 میلیارد دلاری را در قالب پرداخت مستقیم، معوقات مالیاتی و محرک اقتصادی عمومی اعلام کرد. علاوه بر این، مرز کانادا و آمریکا برای کلیه سفرهای غیر ضروری بسته خواهد شد.

هند

مدیریت بحران در هند

نسبت به جمعیت آن، میزان موارد تایید شده در هند پایین است و حدود 150 مورد تأیید شده تخمین زده می‌شود. بسیاری گزارش می‌دهند که احتمالاً این تعداد کم به دلیل استراتژی جداسازی زود هنگام دولت هند است، زیرا این نخستین کشورهایی بود که محدودیت‌های مسافرتی گسترده را اعم از مسافرانی از اتحادیه اروپا، انگلیس و شهروندان خارج از کشور هند (OCI) اعلام کرد.

ایتالیا

مدیریت بحران در ایتالیا

ایتالیا در رتبه دوم آمار فوتی‌های ناشی از کرونا قرار دارد و با این وجود دولت همچنان به سیاست‌های سختگیرانه‌ای در رابطه با فعالیت‌های در فضای باز، مسافرت و فاصله گذاری اجتماعی ادامه داده است. با این حال، از طریق برنامه‌های غربالگری گسترده و آزمایش، متخصصان به دنبال راهی برای کنترل محلی شیوع بیماری هستند. در این کشور مدارس به حالت تعلیق درآمده‌اند ، فضاهای عمومی مانند استخرها یا پارک‌ها بسته شده‌اند و رویدادهای مهم برای کاهش خطر عفونت بسته شده است.

ایران

مدیریت بحران در ایران

معاون وزیر بهداشت ایران در خصوص فعالیت های صورت گفته در این کشور گفته است: 3 میلیون نیروی کار در حوزه بهداشت و درمان در سراسر كشور برای مقابله با بیماری کرونا بسیج شده اند.

همچنین در این کشور طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند اجرا می‌شود و تا زمان عبور از دوران شیوع کرونا، مدارس، دانشگاه‌ها و سایر اجتماعات تعطیل خواهد بود، این شرایط حتی به فعالیت اماکن مذهبی این کشور نیز تعمیم داده شده است.

کره جنوبی

مدیریت بحران در کره جنوبی

کره جنوبی از کاهش چشمگیر در موارد تایید شده خبر داده است. بخش عمده‌ای از این موفقیت به برنامه‌های تست گسترده نسبت داده شده است. نزدیک به 270هزار نفر تاکنون مورد آزمایش قرار گرفته‌اند. اگرچه ویروس به طور کامل از منطقه پاک نشده است، کره جنوبی نمونه دیگری است که نشانگر فواید آزمایش گسترده و سیاست مهار آن است.

انگلستان

مدیریت بحران در انگلستان

نخست وزیر بوریس جانسون در یک کنفرانس مطبوعاتی در تاریخ 18 مارس اعلام کرد: ظرفیت آزمایش در هفته‌های آینده به 25هزار تست در روز افزایش می یابد.

این کشور سعی دارد با شناسایی به موقع مبتلایان، زنجیره شیوع این بیماری را به کنترل خود در بیاورد.

ایالات متحده آمریکا

مدیریت بحران در امریکا

به گزارش «یو‌اس‌ای تو دی» دولت «ترامپ» برای کسانی که از مناطق مختلف از جمله بسیاری از کشورهای اروپایی و چین وارد کشور می‌شوند، محدودیت های مسافرتی سختی را صادر کرده است. در داخل کشور، بسیاری از ایالت‌ها سیاست‌های گسترده‌ای در خصوص قرنطینه را صادر کرده‌اند. دولت همچنین در حال بررسی بسته کمک مالی قابل توجه است.

در بسیاری از شهرها در سراسر آمریکا ، از جمله سانفرانسیسکو و سیاتل و حتی ایالت‌های واشنگتن، وضعیت اضطراری اعلام شده است.

نیجریه

مدیریت بحران در نیجریه

اگرچه شیوع گسترده ویروس در قاره آفریقا مشاهده نشده است، اما همچنان نگرانی‌هایی در خصوص شیوع کرونا وجود دارد چرا که در حال حاضر مواردی در مصر، الجزایر، نیجریه، سنگال و تونس تأیید شده است.در این میان مقامات نیجریه پس از تأیید اولین مورد این کشور، از توانایی خود در مقابله با این بیماری ابراز اطمینان کردند و گفتند که شیوع ابولا در غرب آفریقا این قاره را به خوبی آماده کرده است.

پاناما

پاناما از آن دسته کشورهایی است که هنوز درگیر این ویروس مهلک نشده است، اما با این وجود، 2.5 میلیون دلار برای ایجاد یک کمپین اطلاع رسانی عمومی هزینه کرده است و جلسات آموزشی را برای کارمندان خود به منظور مراقبت‌های بهداشتی برگزار می‌کند.


پرسش و پاسخ