کلاس همیشه پیشته!

اپلیکیشن GO2TRain به گفته‌ی کاربران، بهترین و کامل‌ترین مرجع آموزش زبانی هستش که تابحال استفاده کردند، به جدیت کلاس درس واقعی، با امکان برقراری ارتباط با سایر هم‌کلاسی‌ها، اما هر زمان و هر جایی که خودشون دلشون بخواد...!

مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

اپلیکیشن آموزش زبان !

صفحه اصلی خبر و مقاله کنکور؛ غول بی شاخ و دم ایران و سایر کشورهای جهان

کنکور؛ غول بی شاخ و دم ایران و سایر کشورهای جهان

Author Avatar به قلم خاطره محمدی

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۴ سال پیش

کنکور، غول بی شاخ و دمی که خیلی‌ها درس خواندند، تست زدند و توانستند آن را شکست دهند و وارد محیط دانشگاه شوند. کنکور قصه‌ای با سر دراز است که سال‌ها است جدال بر سر ماندن یا بار سفر بستن آن آوازه رسانه‌ها شده است. کنکور سراسری و دانشگاه آزاد به صورت یکپارچه و در قالب آزمونی جامع برای ۵ گروه آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان برگزار می‌شود. توجه داشته باشید که برای تحصیل در خارج رتبه کنکور سراسری اهمیتی ندارد و این مدارک، رزومه و ریزنمرات شما هستند که نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

موسسه مهاجرتی گوتوتی‌آر با سابقه درخشان در امر مهاجرت تحصیلی و انواع روش‌های مهاجرت به خارج، در این مقاله به بررسی انواع کنکور در ایران و سایر کشورهای جهان پرداخته است. موسسه گوتوتی‌آر می‌تواند به شما در امر تحصیل رایگان در خارج و تحصیل بدون نیاز به مدرک زبان در بهترین کشورهای دنیا کمک کند. کافی است هم‌اکنون با کارشناسان ما تماس بگیرید و از فرصت ۴۰٪ تخفیف مشاوره استفاده کنید.

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

تاریخچه کنکور

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

حتماً شما هم شنیده‌اید که رشته پزشکی جزو اولین رشته‌هایی بوده که در دانشگاه‌های ایران طرفداران زیادی پیدا کرده است. از این رو ارزیابی تاریخچه کنکور خالی از لطف نیست، با ما همراه باشید. از سال‌های گذشته تا دهه ۴۰ شمسی اگر به سیاست‌های دانشگاهی در ایران دقت کنیم مشخص است که شیوه‌های گزینش دانشجویان با هم فرق داشته است و هر دانشگاه استاندارد مخصوص به‌خود را در نظر می‌گرفته است. برخی از دانشگاه‌ها به امتحانات اولیه بسنده کرده و برخی دیگر مصاحبه علمی را در نظر می‌گرفتند. در آن دوره، تعداد متقاضیان تحصیل محدودتر بوده و در نتیجه ظرفیت‌های دانشگاه‌ها تکمیل نمی‌شد. اما رفته‌رفته تقاضا بیشتر شد و کنکور هم ماندنی!

کنکور لقب بزرگ‌ترین رویداد علمی کشور را به خود اختصاص داد و شرایط رقابتی در بین همگان شکل گرفت. هدف ایجادکنکور این مسئله بود که استعدادها حتی در دورترین نقاط ایران هم از قلم نیفتاده باشند و بتوانند برای ورود به دانشگاه‌های مختلف وارد عرصه رقابت شوند.

کنکور کاردانی در ایران

اینفوگرافی بهترین دانشگاه‌های ایران
بهترین دانشگاه‌های ایران

نام دیگری که برای مقطع کاردانی در نظر گرفته می‌شود، فوق‌دیپلم است. پیش‌ نیاز استفاده از این دوره، داشتن دیپلم متوسطه یا مدرک پیش‌دانشگاهی است. فردی که بتواند دو سال تحصیل که شامل ۴ ترم است را طبق قانون مربوط به رشته و دانشگاه مورد نظر پشت سر بگذارد، مدرک کاردانی (Associate degree) دریافت می‌کند. دوره کاردانی بین ۷۲ الی ۹۵ واحد درسی را شامل می‌شود که سقف مجاز به اتمام رساندن آن نهایتاً ۳ سال است.

کاردانی در قالب‌های کاردانی پیوسته و ناپیوسته دسته­‌بندی شده است. اگر فارغ‌التحصیل هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای و یا کار و دانش باشید برای ورود به دانشگاه، در ابتدا وارد دوره کاردانی می‌شوید و ملزم به شرکت در آزمون کاردانی پیوسته هستید. شما فقط اجازه دارند در رشته تحصیلی دیپلم خود، در مقطع کاردانی ادامه تحصیل دهید و سؤالات کنکور کاردانی شما به‌صورت تخصصی در زمینه رشته دوره دبیرستان (هنرستان) خواهد بود. دانشگاه‌های آزاد اسلامی ورود بدون کنکور برای این گروه را فراهم ساخته‌اند.

کنکور کارشناسی در ایران

کنکور کارشناسی ایران سال 1401
کنکور کارشناسی ایران

کنکور دوره کارشناسی به گوش همه ما آشنا است. افرادی که در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی تحصیل کرده‌اند پس از اتمام دوره متوسطه و اخذ دیپلم و البته گذراندن دوره پیش‌دانشگاهی نیاز است در کنکور سراسری شرکت کنند. یک سری از دروس در این کنکور جزو دسته دروس عمومی قرار دارند که از نظر نوع محتوا مشابه هم هستند، اما ضرایب مربوط به زیرگروه‌های تجربی و ریاضی و انسانی و به طبع هنر و زبان ممکن است کمی با هم فرق داشته باشند.

دفترچه شماره یک کارشناسی، ۱۰۰ سؤال دارد و شما باید در حدود ۷۵ دقیقه به این سوالات پاسخ دهید.

۱. سؤالات اختصاصی کنکور تجربی

در کنکور تجربی دفترچه شماره ۲ شامل سؤالات تخصصی است که اغلب با ۱۷۰ سؤال همراه بوده و زمان مورد نظر ۱۷۵ دقیقه است. دروس مربوط به این دفترچه شامل دروس زمین‌شناسی، ریاضی، زیست‌شناسی، فیزیک و شیمی است.

۲. سؤالات اختصاصی کنکور ریاضی

دفترچه شماره دو کنکور ریاضی، شامل ۱۳۵ سؤال و زمان ۱۷۵ دقیقه‌ای است و شامل دروس ریاضی، فیزیک و شیمی خواهد بود. (مدت زمان بسته به شرایط کمی تغییر خواهد داشت.)

۳. سؤالات اختصاصی کنکور انسانی

دفترچه شماره دو کنکور انسانی، شامل ۱۸۰ سؤال است و زمان در نظر گرفته شده برای پاسخ‌دهی به سوالات این دفترچه ۱۶۵ دقیقه است. دقت کنید زمان مورد نظر برای دفترچه دوم کنکور انسانی کمی محدودتر است البته این موضوع به دلیل عدم نیاز به محاسبات ریاضی گسترده در این رشته است. دروس دفترچه دوم این رشته شامل موارد زیر است: ریاضی، اقتصاد، زبان و ادبیات فارسی، زبانن عربی، تاریخ و جغرافیا، علوم اجتماعی، فلسفه و منطق ، روانشناسی و اصول عقاید و فقه.

۴. سؤالات اختصاصی کنکور هنر

دفترچه شماره دو کنکور هنر شامل ۱۶۰ سؤال و زمان ۱۶۵ دقیقه‌ای است که شامل دروس زیر است: درک عمومی هنر، درک عمومی ریاضی و فیزیک، ترسیم فنی، خلاقیت تصویری، خلاقیت نمایشی، خلاقیت موسیقی و همین‌طور خواص مواد.

۵. سؤالات اختصاصی کنکور زبان

دفترچه شماره ۲ با ۷۰ سؤال و زمان ۱۰۵ دقیقه که شامل زبان تخصصی انگلیسی، فرانسه و آلمانی است.

زیر گروه در کنکور چیست و چه تاثیری دارد؟

ضرایب گروه ریاضی کنکور ۱۴۰۲
ضرایب گروه ریاضی کنکور ۱۴۰۲
ضرایب گروه تجربی کنکور ۱۴۰۲
ضرایب گروه تجربی کنکور ۱۴۰۲
ضرایب گروه انسانی کنکور ۱۴۰۲
ضرایب گروه انسانی کنکور ۱۴۰۲
ضرایب گروه هنر کنکور ۱۴۰۲
ضرایب گروه هنر کنکور ۱۴۰۲
ضرایب گروه زبان خارجی کنکور ۱۴۰۲
ضرایب گروه زبان خارجی کنکور ۱۴۰۲

یکی از سؤالات مهم در مورد کنکور سراسری این دو سوال است:

زیرگروه چیست و چرا اهمیت دارد؟

اجازه دهید این موضوع را با مثالی ساده شفاف‌سازی کنیم. در دفترچه ثبت‌نام کنکور یک سری رشته‌های دانشگاهی قید شده است که هر یک در زیرگروه مخصوص به خود قرار می‌گیرند و هر زیرگروه شامل دروسی است که شامل ضریب مخصوص به خود هستند. اهمیت داستان از این قرار است که اگر در درسی با ضریب بالا درصد کمتری کسب کنید شانس قبولی شما به‌راحتی پایین می‌آید و هرچه ضریب بیشتر را مدنظر قرار دهید نتیجه نهایی بهتری خواهید داشت.

تغییرات کنکور ۱۴۰۲

تغییر جدی کنکور ۱۴۰۲ حذف زیر گروه‌ها برای تمام گروه‌‌های امتحانی بوده است. اما در عوض سولبق تحصیلی شما بر نتایج دریافتی کنکور تاثیرگذار خواهد بود.

طبق اخرین اطلاعایه سازمان سنجش، داوطلبان دبیرستان با تاثیر ۴۰ درصدی در سوابق تحصیلی و ۶۰ درصدی در آزمون موجه هستند. داوطلبان گروه آزموایشی هنر و زبان خارجی نیز در کنکور ۱۴۰۲ باید سوابق تحصیلی مرتبط داشته باشند و اگر هیچ سابقه تحصیلی مرتبطی نداشته باشند، ضریب تاثیر سوابق تحصیلی آن‌ها برابر با صفر خواهد بود و به هیچ وجه حذف نخواهد شد.

ضرایب کنکور نیز امسال دستخوش تغییرات زیادی شده است که در ادامه به طور کامل بیان خواهیم کرد:

  • در زیر گروه ریاضی دروس عمومی به طور کامل حذف شده است و ضرایب تنها به ۳ درس ریاضی، فیزیک و شیمی تعلق گرفته است که این امکان را به داوطلبان برای مطالعه تخصصی دروس خواهد داد.
  • برای زیر گروه تجربی تغییرات به گونه‌ای است که دروس ریاضی، زیست شناسی، فیزیک، شیمی ضرایب تعیین شده است و ضریب درس زمین شناسی برای داوطللبان در هر رشته ضریب ۱ را دارد.
  • رشته علوم انسانی با ۸ درس بیشترین تنوع سوالات را در کنکور ۱۴۰۲ دارد. برای داوطلبان این گروه، سوابق تحصیلی تاثیر بسیار زیادی بر انتخاب رشته مورد نظر و قبولی در آن دارد.
  • تفاوت عمده کنکور ۱۴۰۲ برای رشته هنر در ضرایب آن است، چرا که امسال تمام ضرایب گروه‌های مختلف هنر حذف شده و تنها به ۳ عنوان درسی ضریب تعلق خواهد گرفت.
  • گروه آزمایشی زبان نیز تنها در درس زیان تخصصی ضریب ۱ را دارد و داوطلبان باید با وارد کردن نمره زبان خود در امتحانات نهایی برای خود سوابق تحصیلی مرتبط ثبت کنند.

هر کدام از زیر گروه های کنکور کارشناسی برای چه رشته هایی هستند؟

نمودار جمعیت دانشجویان خارجی در ایران به تفکیک نوع دانشگاه (۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰)
جمعیت دانشجویان خارجی در ایران به تفکیک نوع دانشگاه (۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰)

در این بخش، اطلاعاتی مختصر در خصوص زیرگروه‌های کنکور ریاضی آورده‌ایم:

1

زیرگروه ۱ کنکور ریاضی، شامل رشته‌های مهندسی برق و کلیه گرایش‌ها و مهندسی مربوط به رشته‌های فنی، مهندسی، مکانیک و شاخه و همین‌طور موارد مربوط به مدیریت امور بانکی و … است. البته که گروه دکترای پیوسته ریاضی (در مورد دکترای پیوسته صحبت خواهیم کرد) و دکترای پیوسته فیزیک و بیوتکنولوژی نیز متعلق به همین زیرگروه هستند.

2

زیرگروه ۲ کنکور ریاضی، شامل رشته‌های مربوط به مهندسی پلیمر و شیمی و هر آنچه به شیمی مرتبط است، می‌شود. همین‌طور مهندسی نفت و معدن نیز در این زیرگروه قرار دارد.

3

زیرگروه ۳ کنکور ریاضی، شامل اکثر رشته‌های کاردانی می‌شود و اهمیت هر سه درس بر اساس ضریب یکسان تقسیم شده است.

در ادامه اطلاعاتی مختصر در خصوص زیرگروه‌های کنکور تجربی جمع‌آوری کرده‌ایم:

1

زیر گروه ۱ کنکور تجربی، شامل رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی، رشته‌های مربوط به بینایی‌سنجی، مامایی و پرستاری و همین‌طور تمام رشته‌هایی که دارای دقت تحصیلی بالایی هستند، می‌شود. نکته حائز اهمیت این امر است که بورسیه مربوط به رشته‌های پزشکی از سوی نیروی انتظامی اعطا می‌شود و همین‌طور بورسیه برای علوم صنایع غذایی شامل این زیرگروه است.

2

زیرگروه ۲ کنکور تجربی، شامل رشته‌های وابسته به شیمی و دبیری مربوط به شیمی و همین‌طور رشته داروسازی است. جدیدترین اطلاعاتی که در خصوص زیرگروه‌های ۲ رشته تجربی دیده می‌شود این است که رشته‌های ناوبری و فرماندهی کشتی نیز به این گروه اضافه داشته‌اند.

3

زیرگروه ۳ و ۴ کنکور تجربی، اغلب دارای ضرایب مشابه هستند و رشته‌های وابسته به زمین‌شناسی و زیست‌شناسی و برخی رشته‌های مدیریتی را شامل می‌شوند.

در کنکور تجربی زیرگروه ۵ نیز دیده می‌شود که شامل رشته‌های کاردانی و کتابداری و تربیت‌بدنی و … است که ضریب درس زیست‌شناسی در این زیرگروه تنها ۲ اعلام شده است.

جدول زمان برگزاری کنکور کارشناسی سراسری ۱۴۰۲

تقویم زمانی برگزاری کنکور ۱۴۰۲ به شرح زیر است:

فرآیندزمان برگزاری
زمان ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۲ آزمون نوبت اول۸ الی ۱۴ آبان ۱۴۰۱
زمان ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۲ آزمون نوبت دوم۱۵ الی ۲۱ فروردین ۱۴۰۲
تمدید مهلت ثبت نام آزمون کنکور نوبت دوم ۱۴۰۲۲۴ فروردین ۱۴۰۲
اعلام نتایج مرحله اول کنکور (دی ماه ۱۴۰۱)نیمه دوم اسفند ۱۴۰۱
اعلام نتایج مرحله دوم کنکور (تیر ماه ۱۴۰۲)نیمه دوم مرداد ۱۴۰۲
اعلام نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۲ (پس از انتخاب رشته)شهریور ماه ۱۴۰۲
تاریخ برگزاری نوبت اول کنکور ۱۴۰۲۲۹ و ۳۰ دی ۱۴۰۱
تاریخ برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۲۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۲
تقویم زمانی برگزاری کنکور ۱۴۰۲

کنکور کارشناسی ارشد در ایران

کنکور ارشد 1401
شرکت کنندگان کنکور کارشناسی‌ارشد

پس از اتمام دوره لیسانس زمانی که مدرک کارشناسی شما صادر شد می‌توانید برای ادامه تحصیل وارد دوره تحصیلات تکمیلی شوید که با عنوان کارشناسی ارشد شناخته می‌شود. یک اصلاح جالب در این دوره وجود دارد که قطعاً شما هم مثل ما از شنیدن آن شگفت‌زده می‌شوید. دوره کارشناسی ارشد مشهور به دوره روغن‌کاری است! یعنی یادگیری‌های پایه در دوره لیسانس انجام شده و قرار است در دوره ارشد تخصصی‌تر یاد بگیریم به اصطلاح روغن‌کاری کنیم تا راه بیفتیم!

کنکور ارشد برای هر رشته به صورت جداگانه برگزار می‌شود. گروه برق، کنکور مربوط به خود را دارند، گروه زیست‌شناسی می‌بایست به سؤالات مخصوص به رشته خود پاسخ دهند و …

دوره تحصیلی کارشناسی‌ارشد ۲ سال است و اغلب با دفاع از پایان‌نامه به اتمام می‌رسد. در این کنکور سؤالات جنبه تخصصی‌تر دارد و همین‌طور شرایط ضریب و گروه‌بندی درسی نیز بر اساس رشته شما در نظر گرفته می‌شود.

اینکه شما کدام رشته تحصیلی را برای کنکور ارشد انتخاب می‌کنید شرایط مخصوص به خود را دارد. اما آنچه می‌تواند کلیتی برای همه رشته‌های کنکور ارشد محسوب شود این است که برخی دروس در قالب مشترک قرار دارند که برای همه گرایش‌های یک مجموعه قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، شما قرار است در کنکور کارشناسی‌ارشد مهندسی کامپیوتر شرکت کنید. دروس مشترک برای همه گرایش‌ها شامل دو درس زبان عمومی و تخصصی و ریاضیات است که ریاضیات خود شامل ۴ درصد می‌شود. حال مابقی سؤالات برای هر گرایش به صورت جداگانه در قالبی تخصصی در نظر گرفته می‌شود.

کنکور دکترا در ایران

در فرایند کنکور، لقب سنگین‌وزن به دوره دکترا اختصاص داده شده است. یک جمله بارها به گوش شما رسیده است که سهم آزمون کتبی در قبولی دکترا ۵۰ درصد است و در واقع آزمون و مصاحبه حضوری دارای سهم برابری هستند. اما آیا در واقعیت چنین است؟

شرایط ورود به مقطع دکترا این است که در آزمون کتبی، رتبه کافی را کسب کنید تا به مصاحبه دعوت شوید. نکته مهم این مسئله است که شما هر چقدر دارای رزومه قوی آموزشی و پژوهشی باشید اگر در آزمون کتبی قبول نشوید برای ورود به مصاحبه مجوز نخواهید داشت.

آزمون دکترا نیز شامل یک سری منابع تخصصی مربوط به هر رشته به صورت جداگانه است. بر اساس اطلاعات برگرفته از سوی سازمان سنجش، دروس امتحانی برای همه رشته‌های تحصیلی در آزمون دکترا شامل زبان، استعداد و دروس تخصصی است. ضریب برای دروس عمومی ۱ و برای دروس تخصصی ۴ در نظر گرفته شده است.

ماهیت سؤالات عمومی برای همه رشته‌های امتحانی کنکور دکترا تا حد زیادی یکسان است.

سری سوالات مربوط به آزمون استعداد تحصیلی دکترا

  • درک مطلب؛ شامل ۲ متن با ۸ سؤال
  • استدلال منطقی برای همه گروه‌ها بجز فنی و مهندسی. ۷ متن کوتاه و ۷ سؤال و همین‌طور استدلال منطقی برای گروه تجسمی و گروه فنی و مهندسی، شامل ۷ سؤال می‌شود.
  • تحلیلی؛ ۲ بخش و ۸ سؤال
  • کَمّی؛ ۴ بخش شامل ۷ سؤال

زبان عمومی آزمون دکتری شامل سه بخش گرامر، واژگان و درک مطلب است.

دکترای پیوسته چیست؟

هدف از برگزاری کنکور دکترای پیوسته چه در رشته ریاضی و چه فیزیک این است که بهترین و سرآمدترین محققان در این علم پرورش داده شوند. تفاوت دکترای پیوسته فیزیک با رشته فیزیک به این صورت است که تعداد بیشتری واحدهای میان‌رشته‌ای در نظر گرفته می‌شود که در نهایت قرار است باعث شوند تا علم فیزیک در سایر رشته‌ها نیز به کار گرفته شود. در دکترای پیوسته شما درگیر دروس واحد به واحد مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد نیستد و در زمان صرفه‌جویی می‌کنید. ظرفیت برای این موقعیت بسیار محدود است و نحوه پذیرش آن به صورت حضور در آزمون خواهد بود.

روش های مهاجرت قبل از کنکور ۱۴۰۲

ممکن است در این ماراتون کنکور، عده‌ای هم باشند که علاقه‌ای به ادامه تحصیل در ایران نداشته و هدف خود را بر پایه تحصیل در کشورهای اروپایی، آمریکا و یا کشورهای آسیایی گذاشته‌ باشند. خبر خوب برای این دسته از افراد، تحصیل در کشورهایی است که موقعیت را برای اپلای در مقطع کارشناسی ساده‌تر کرده‌اند، به‌طور مثال وجود بورسیه‌های استانی ایتالیا به راحتی امکان تحصیل در این کشور را به متقاضیان مقطع کارشناسی می‌دهد.

بورسیه دولتی کشور روسیه نمونه دیگری از این آفرهای مهاجرتی است که به شما امکان تحصیل ارزان را می‌دهد. همچنین در صورتی که رشته شما در دبیرستان تجربی باشد هم امکان تحصیل در آلمان و اخذ بورسیه های تحصیلی را خواهید داشت. یکی دیگر از روش‌های مهاجرت قبل از دیپلم، شرکت در دوره‌های زبان است که به شما امکان ورود به کشور دلخواهتان را می‌دهد. به طور مثال، دوره‌های زبان در فرانسه یا کالج‌های زبان مجارستان می‌تواند گزینه مناسبی برای انتخاب باشند.

کنکور در کشور های دیگر

تحصیل در هر دانشگاهی نیازمند شرایط و پیش زمینه‌های خاص خود است. برای تحصیل در دانشگاه‌های خارجی باید ابتدا اقدام به دریافت پذیرش از دانشگاه کرد. بعد از اخذ پذیرش، برخی از دانشگاه‌ها نیاز به آزمون جامعی دارند تا متقاضی را بپذیرند. در ادامه فهرستی از کنکورهای استاندارد وجود دارد که ممکن است دانشجویان برای قبولی در دانشکده‌ها یا دانشگاه‌های مختلف در کشورهای گوناگون از آن استفاده کنند. توجه داشته باشید که آزمون مهارت زبان در اینجا موضوعی مستثنا است.


شاید خواندن مطالب زیر برای شما مفید باشد:


کنکور در استرالیا

  • آزمون ATAR: داشتن رتبه بالا (معمولاً ۹۵%) در قبولی آزمون ATAR لازم است. این آزمون مربوط به دانشجویانی می‌شود که دیپلم دبیرستان خود را در استرالیا دریافت می‌کنند. 
  • آزمون UCAT: این آزمون یک تست توانایی بالینی دانشگاه است و برای ورود به مقطع کارشناسی در بسیاری از مدارس پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه‌های استرالیا و نیوزیلند لازم است.
  • آزمون GAMSAT: این آزمون، آزمونی برای پذیرش از دانشکده‌های پزشکی استرالیا در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی است.

کنکور در بنگلادش

  • آزمون ورود به مقطع کارشناسی: هر دانشگاه آزمون پذیرش خاص خود را دارد.
  • آزمون پذیرش پزشکی: آزمون پذیرش پزشکی در مقطع کارشناسی. این‌ یک آزمون ورودی در سطح ملی است.

کنکور در کانادا

  • آزمون GED: معادل دیپلم دبیرستان
  • آزمون CAEL: ارزیابی زبان انگلیسی دانشگاهی کانادا
  • امتحانات دیپلم: فقط در آلبرتا گرفته می‌شود.

کنکور در فرانسه

  • آزمون Baccalauréat (یا Bac): آزمونی است که برای تمام دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد که به دنبال ورود به دانشگاه در فرانسه هستند، برگزار می‌شود.

کنکور در آلمان

  • آزمون Abitur: آزمونی برای دانشجویان آلمانی است که می‌خواهند وارد دانشگاه شوند.

کنکور در یونان

  • امتحانات Panhellenic: آزمون‌ مخصوص متقاضیان یونانی که باید برای ورود به دانشگاه در آن شرکت کنند.

کنکور در مجارستان

  • از سال ۲۰۲۰، تمام دانشجویانی که مایل‌ به ورود به دانشگاه‌های مجارستان هستند، باید مهارت‌های زبانی خود را ثابت کنند. آن‌ها ملزم به گذراندن آزمون زبان معتبر ملی در سطح B2 CEFR هستند.
  • گواهینامه‌های زبان اروپایی (آزمون زبان)
  • دانشگاه فناوری و اقتصاد بوداپست (آزمون زبان)
  • آزمون Érettségi )Matura)، که یک کنکور سراسری است.

کنکور در هند

مراحل پذیرش و آزمون ورود به موسسات و دانشگاه‌های برتر هند متفاوت است. معمولاً پذیرش در دانشگاه هر شهر از کشور هند، وابسته به عملکرد داوطلبان کنکور سراسری است. ورود به مؤسسات آموزش عالی این کشور مانند موسسه فناوری هند و مؤسسات ملی فناوری معمولاً بر اساس ترکیبی از عملکرد در امتحانات سراسری مانند آزمون ورودی مشترک و آزمون‌های سطح متوسطه بالاتر است. پذیرش در دانشگاه‌های حقوق ملی هند نیز بر اساس آزمون ورودی است که هرساله توسط CLAT انجام می‌شود. در ادامه، متداول‌ترین آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های هند را بررسی خواهیم کرد:

  • آزمون Eindexamen: به‌عنوان آزمون سراسری شناخته می‌شود. این آزمون یک تست استاندارد است که توسط دانش‌آموزان در پایان تحصیلات دبیرستان انجام‌ می‌شود.
  • آزمون CSIR-UGC NET: آزمون استاندارد در تمام هند برای ورود به دکترای علوم زندگی است.
  • آزمون CBSE-UGC NET: این آزمون در واقع یک آزمون تحصیلی در سراسری هند است که صلاحیت متقاضی را برای کسب عناوینی مانند استادیار، دانشیار و … تعیین می‌کند.
  • آزمون پذیرش مشترک (CAT): برای ورود به رشته‌های مدیریت است و توسط مؤسسات مدیریت هند (IIM) برگزار خواهد شد.
  • آزمون استعداد تحصیلات تکمیلی در مهندسی، آزمون پذیرش مشترک در مقطع کارشناسی ارشد (JAM) و آزمون ورود به مدیریت مشترک (JMET) است. این آزمون برای ورود به دوره‌های مختلف تحصیلات تکمیلی در موسسه علوم هند (IISc) و انستیتوی فناوری هند (IITs) برگزار می‌شود.
  • آزمون استعداد مدیریتی (MAT): برای پذیرش در رشته‌های مقطع کارشناسی‌ارشد مدیریت بازرگانی، کارشناسی‌ارشد مطالعات مدیریت و … است که با هدف سنجش استعداد داوطلبان برگزار می‌شود.
  • آزمون پذیرش XLRI )XAT): این آزمون برای پذیرش در رشته‌های مدیریت است اما فقط برای پذیرش در موسسه روابط کار (Xavier) هند برگزار می‌شود.
  • آزمون استعدادیابی فارغ‌التحصیلان داروسازی (GPAT): این آزمون برای ورود به برنامه‌های کارشناسی‌ارشد در رشته داروسازی است.
  • انستیتوی ملی آموزش و تحقیقات دارویی (NIPER): این آزمون برای ورود به هفت مؤسسه آموزش عالی در هند است.
  • آزمون JEST: امتحان JEST دارای دو مرحله آزمون است که مرحله اول عینی و مرحله دوم ذهنی است. دانشجو با کسب رتبه در این آزمون می‌تواند در دانشگاه‌ها و مؤسسات وابسته در سراسر هند، برای دکتری فیزیک و علوم کامپیوتر پذیرش بگیرد.

کنکور در ایرلند

  • آزمون پذیرش حرفه‌های بهداشت (HPAT): آزمون پذیرش پزشکی کارشناسی، برای ورود به مقطع کارشناسی‌ارشد در دانشکده‌های پزشکی ایرلند موردنیاز است.

کنکور در ژاپن

  • آزمون ملی پذیرش در دانشگاه
  • امتحان پذیرش در دانشگاه ژاپن: قبولی در این آزمون برای ورود خارجی‌ها به بسیاری از دانشگاه‌های ژاپن لازم است.

کنکور در مالزی

  • سیجیل Pelajaran مالزی: همچنین به‌عنوان آزمون ورود به سیستم آموزش دانشگاهی مالزی شناخته می‌شود.
  • سیجیل تینگگی پرسکولاهان مالزی: همچنین به‌عنوان گواهی مدرسه عالی مالزی نیز شناخته می‌شود.

کنکور در مکزیک

هر یک از دانشگاه‌های مکزیک، مراحل پذیرش خاص خود را دارند. برخی از آن‌ها ممکن است از EXANI – I از Centro Nacional de Evaluación para la Trainingación برتر “CENEVAL” (مرکز ملی ارزیابی آموزش عالی) استفاده کنند. بسیاری نیز از Prueba de Aptitude Académica که توسط هیئت کالج پورتوریکو و آمریکا لاتینا ارائه می‌شود، استفاده می‌کنند. اما به دلیل ماهیت خودمختاری که اکثر دانشگاه‌های مکزیک دارند، بسیاری از دانشگاه‌ها از آزمون‌هایی استفاده می‌کنند که خود آن را تشکیل داده‌اند.

  • “Examen de admisión al Nivel Superior del Instituto Politécnico Nacional” (آزمون قبولی در مقطع بالاتر پژوهشگاه ملی پلی تکنیک).
  • “Exam Nacional de Ingreso a la Educación Media Superior” (آزمون ورودی ملی به آموزش عالی-متوسط) همچنین به‌عنوان EXANI–I نیز شناخته می‌شود.
  • “Examen General De Egreso de la Licenciatura” (آزمون عمومی Egress از لیسانس). همچنین به‌عنوان EGEL نیز شناخته می‌شود.
  • “Exam para Profesionales Técnicos en Enfermería” (آزمون حرفه‌ای فنی‌وحرفه‌ای پرستار)، همچنین به‌عنوان EGEPT-ENFER نیز شناخته می‌شود.
  • “Examen General de Conocimientos y Habilidades para La Acreditación de la Licenciatura en Enseñanza del Inglés” (آزمون دانش و مهارت‌های عمومی برای اعتباربخشی مدرک لیسانس تدریس انگلیسی)، همچنین با عنوان EGAL-EIN نیز شناخته می‌شود.

کنکور در لهستان

در گذشته، دانشگاه‌ها و سایر مؤسسات آموزش عالی، امتحانات ورودی را خود برگزار می‌کردند. از زمان معرفی “matura جدید” در سال ۲۰۰۵، اکنون آزمون matura است که به‌عنوان آزمون پذیرش دانش‌آموزان لهستانی شناخته می‌شود.

کنکور در روسیه

امتحان دولتی یکپارچه (روسی: Единысу государственныэ экзамен، ЕГЭ، tr. Yediniy gosudarstvenniy ekzamen، EGE): هر دانش‌آموز باید پس از فارغ‌التحصیلی از مدرسه، برای ورود به دانشگاه یا کالج حرفه‌ای در این آزمون قبول شود. از سال ۲۰۰۹، EGE تنها فرم امتحانات فارغ‌التحصیلی در مدارس و شکل اصلی امتحانات مقدماتی در دانشگاه‌ها است.

کنکور در سنگاپور

  • آزمون کمبریج GCE سطح معمولی
  • آزمون سطح پیشرفته کمبریج GCE

کنکور در اسپانیا

  • آزمون Pruebas de Acceso a Estudios Universitarios: که این امتحان در گذشته به نام آزمون “Selectividad” شناخته می‌شد.

کنکور در سوئد

  • آزمون Högskoleprovet: آزمون کشف استعداد محقق سوئدی.
  • آزمون PIL: آزمون و مصاحبه‌ای که توسط موسسه کارولینسکا برای پذیرش در برخی از رشته‌های این دانشگاه استفاده‌ می‌شود.

کنکور در سوئیس

  • آزمون پذیرش سوئیسی EMS برای پزشکی (Eignungstest für das Medizinsudium در Der Schweiz).

کنکور در کره جنوبی

  • آزمون ورود به دانشگاه: آزمون استاندارد ورود به دانشگاه‌ها و کالج‌های کره جنوبی.

کنکور در ترکیه

  • آزمون YGS: آزمون استاندارد ورود به دانشگاه‌های ترکیه (مرحله اول)
  • آزمون LYS: آزمون استاندارد ورود به دانشگاه‌های ترکیه (مرحله دوم)

کنکور در انگلستان

اگر شما با مدرک دیپلم برای دانشگاه‌های انگلستان اقدام می‌کنید، لازم است که در آزمون A-LEVEL برای ورود به دانشگاه شرکت کنید. تعداد کمی از دانشگاه‌ها برای رشته‌های خاص (خصوصاً حقوق، ریاضیات و پزشکی و دوره‌هایی در دانشگاه‌های آکسفورد و کمبریج) از آزمون‌های پذیرش جداگانه استفاده می‌کنند که بسیاری از آن‌ها توسط سرویس آزمون پذیرش دانشگاه کمبریج اداره می‌شوند.

کنکور در استرالیا

  • آزمون GAMSAT: آزمون پذیرش دانشکده‌های پزشکی استرالیا.
  • آزمون LSAT: آزمون پذیرش دانشکده حقوق.
  • آزمون آیلتس (دانشگاهی): آزمون بین‌المللی زبان انگلیسی (برای دانشجویان بین‌المللی).

کنکور در برزیل

  • آزمون ANPEC: آزمون پذیرش در مقطع تحصیلات تکمیلی برای علوم اقتصاد.
  • آزمون ANPAD: آزمون پذیرش در مقطع تحصیلات تکمیلی برای مدیریت بازرگانی.
  • آزمون POSCOMP: آزمون پذیرش در مقطع تحصیلات تکمیلی برای علوم کامپیوتر.

کنکور در چین

  • آزمون پذیرش تحصیلات تکمیلی: این آزمون جهت پذیرش در مقطع تحصیلات تکمیلی برای کلیه دانشگاه‌های کشور چین است. موضوعات این آزمون ممکن است متفاوت باشد.
  • آزمون ورودی کالج ملی: آزمونی استاندارد برای ورود به دانشگاه‌های چین.

سوالات متداول

زمان برگزاری کنکور ۱۴۰۲ چه تاریخی است؟

کنکور سراسری۱۴۰۲ در دو مرحله اجرا خواهد شد، مرحله اول آن در دی ماه ۱۴۰۱ برگزار شده است و مرحله دوم آن در تیر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.

آیا امکان تحصیل در خارج بدون کنکور وجود دارد؟

بله، بسیاری از کشورهای دنیا برای پذیرش شما به کنکور نیازی ندارند.

آیا برای تحصیل در خارج رتبه کنکور اهمیت دارد؟

خیر، برای تحصیل در خارج از کشور رتبه کنکور سراسری اهمیتی ندارد و مدارک، رزومه و ریزنمرات شما مدارک مهم و اصلی به‌شمار می‌آیند.

همــــــــــــین الان مشــاوره بگیــر!

هفت روز هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب


پرسش و پاسخ