آزمون USMLE آمریکا که مخفف عبارت United States medical Licensing Examination است، برای ورود به دورههای تخصصی پزشکی برای کسانی که دوره ی پزشکی عمومی را به اتمام رسانده باشند تا مجوز کسب کنند، توصیه میشود. این آزمون هم اکنون زیر نظر بیش از 80 نهاد از جمله FSMB یا Federation of State Medical Board یا بورد پزشکی دولت آمریکا، NBME یا The National Board of Medical Examiners یا انجمن ملی آزمون دهندگان پزشکی آمریکا، ECFMG یاEducational Commission for Foreign Medical Graduates یا کمیسیون آموزشی برای دانش آموختگان پزشکی خارجی برگزار می گردد، که ECFMG مسئولیت تأیید مدارک تحصیلی متقاضیان را بر عهده دارد.
آزمون USMLE در تمام طول سال برگزار میشود و دارای اجزای مختلفی است که هر کدام بازه های زمانی برگزاری خود را دارند. در صورتی که فرد متقاضی نتواند در این آزمون نمره ی قبولی کسب کند، جواز طبابت و ورود به دوره ی تخصصی پزشکی به وی داده نخواهد شد.
آزمون USMLE همانند هر آزمون بین المللی دیگر دارای کاربردهای گستردهای است، که فرد آزمون دهنده در صورت قبولی میتواند از آن بهره مند شود و به نوعی پیش نیاز یا الزام کارهای بعدی را با آن رفع کرده است. برخی از این کاربردها عبارتند از:
آزمون USMLE دارای شرایط و قوانینی است که همانند سایر آزمونهایی که در سطح بین المللی یا لوکال برگزار میگردند و دارای اعتبار هستند، حتما باید به آنها توجه داشته باشید. این قوانین کاملا سخت گیرانه بوده و رعایت نکردن آنها شاید منجر به کنسل شدن آزمون شما گردد.
بخش اول یا Step 1 دارای رنج نمرهای بین 1 تا 300 است که طبق نظر نهاد نظارت و برگزاری آزمون USMLE یعنی ECFMG حداقل نمرهی قبولی برای این بخش 194 است. لازم به ذکر است که حدود 80 نهاد و مجموعه مسئول برگزاری آزمون USMLE هستند.
بخش دوم یا Step 2 خود متشکل از دو بخش CK و CS است. برای بخش CK نیز بازهی نمرهای بین 1 تا 300 داشته و نمرهی قبولی حداقل 209 است. بخش CS شفاهی است و نتیجهی آن به صورت رد یا قبول اعلام میگردد که حاصل دریافت نمرات مربوط به مهارتهای ارتباطی و بین افراد (CIS)، توانایی و مهارت در انگلیسی صحبت کردن (SEP) و مواجهه بالینی با بیمار (ICE) است.
بخش سوم آزمون USMLE نیز نمرهای بین 1 تا 300 دارد و طبق تغییرات اخیر، حداقل نمرهی کسب شده برای قبولی در این قسمت از 192 به 196 افزایش پیدا کرده است.
در صورتی که در Step 1، Step 2 CK یا 3 شرکت کرده باشید، از تاریخ برگزاری آزمون، 3 تا 4 هفته بعد در روز چهارشنبه نتایج اعلام میشوند. نتایج بخش Step 2 CS نیز 4 تا 5 هفته پس از تاریخ برگزاری آزمون و در روز چهارشنبه اعلام خواهند شد.
همچنین توجه داشته باشید که به مدت 365 روز این نتایج قابل دسترس هستند و حتما از آنها نسخهی پرینتی مهر و امضاء شده در اولین فرصت تهیه کنید.
آزمون USMLE از سه بخش Step 1، Step 2 (CK و CS) و Step 3 تشکیل شده است و فرد متقاضی میتواند در مرحلهی 1 شرکت کرده و مرحلهی 2 را سال بعد شرکت کند. قبولی در مرحلهی 3 به معنی تمام شدن آزمون و کسب جواز طبابت در کشور آمریکاست. اما جواب سؤال: شما حتما باید در طی 7 سال تمامی سه مرحلهی آزمون USMLE را بگذرانید در غیر این صورت اعتبار مراحل قبلی از بین رفته و مجدد باید از مرحلهی 1 اقدام به شرکت در آزمون نمایید.
به عبارت دیگر اگر در سال 1398 در آزمون USMLE بخش 1 شرکت کرده باشید 7 سال فرصت دارید تا بخش 3 را نیز قبول شده و آزمون را تمام کنید یعنی در سال 1405، پس از تاریخ اعتبار تمامی نمرات قبلی کسب شده از بین رفته و مجدد باید پروسه را از اول شروع کنید.
هر یک از بخشهای آزمون USMLE تعداد سؤالات و زمان خاص خود را دارند که به شرح زیر میباشد.
این بخش تشکیل شده از 7 قسمت است که برای هر قسمت نیز نهایتا 40 سؤال طراحی گردیده که در کل حدود 280 سؤال خواهد بود. مدت زمان این بخش از آزمون 8 ساعت است که هر بخش حدود 1 ساعت زمان به خود اختصاص میدهد (7 ساعت). 1 ساعت باقی مانده نیز مربوط به 15 دقیقه آموزش قبل از شروع آزمون و 45 دقیقه نیز زمان کل استراحتی است که میتوانید داشته باشید.
این بخش از آزمون نیز دارای 8 بخش با حداکثر 40 سؤال برای هر کدام که تعداد کل سؤالات از 318 عدد بیشتر نخواهد شد. برای هر بخش نیز 1 ساعت زمان دارید (مجموعا 8 ساعت) که با احتساب 15 دقیقهی آموزشی و 45 دقیقه زمان کلی استراحت، مجموعا 9 ساعت در سر جلسهی امتحان خواهید بود!
این بخش از آزمون شفاهی است و در یک روز انجام میگیرد و 8 ساعت نیز طول میکشد. در این بخش 12 بیمار به شما مراجعه میکنند که برای هر یک 15 دقیقه زمان چکاپ و 10 دقیقه نیز زمان وارد کردن اطلاعات پزشکی هر بیمار و تجویز دارو آزمایشات مربوطه را خواهید داشت.
زمان استراحت نیز در مجموع 50 دقیقه است (10 دقیقه پس از ویزیت سومین بیمار، 30 دقیقه پس از ویزیت ششمین بیمار همراه با صرف ناهار و 10 دقیقه نیز بعد از ویزیت بیمار نهم میباشد).
این بخش در دو روز مجزا صورت میگیرد که در روز اول 232 سؤال چند گزینهای در 6 قسمت (حدود 38 تا 39 سؤال برای هر قسمت) طراحی شدهاند که برای هر بخش نیز 1 ساعت زمان دارید. 45 دقیقه استراحت و 15 دقیقه نیز آموزش در ابتدای آزمون، زمان کلی آزمون USMLE را در این قسمت به 7 ساعت میرساند.
در روز دوم ابتدا 15 دقیقه آموزشی دارید، سپس 180 سؤال در 6 قسمت تقسیم شدهاند که تقریبا 30 سؤال برای هر قسمت خواهد شد. 45 دقیقه نیز زمان استراحت است. همچنین یک بخش اختیاری CCS نیز وجود دارد که باید 13 مورد بیمار را بررسی کنید که هر کدام بین 10 تا 20 دقیقه زمان نیاز دارند. زمان کلی این قسمت نیز 9 ساعت است.
در ابتدا برای ثبت نام در آزمون USMLE در بخشهای 1، 2 CK و 2CS باید به سایت www.exfmg.org مراجعه کرده و در آنجا با پرداخت هزینهی آزمون و دریافت شماره شناسایی ECFMG آن را به این سازمان ارسال کنید. پس از آن باید دورهی 3 ماهه بجز بخش 2 CS که باید دوره ی 12 ماهه مشخص کنید، تا در طی این بازهی زمانی یک تاریخ برای شما مشخص گردد.
پس از آن در تاریخ مقرر شده در محل آزمون شرکت کرده و به سؤالات پاسخ خواهید داد. جواب آزمون نیز حدود 3 تا 4 هفته بعد از تاریخ برگزاری در روز چهارشنبه منتشر میشود. در صورتی که در بخش 3 بتوانید نمرهی قبولی را کسب کنید به شما اجازهی کار و تمرین در رشتهی پزشکی داده خواهد شد.
لذا با اینکه این آزمون در سرتاسر جهان مرکز برگزاری دارد اما نمرات و مدرک آن فقط برای کشور آمریکا قابل قبول است و برای کشورهای دیگر باید در آزمونهای ورودی تخصصی آنها شرکت کنید، به عنوان مثال IMAT در ایتالیا.
این بخش از آزمون که افراد معمولا ترجیح می دهند در سال دوم پزشکی در آن شرکت کنند، یک آزمون 8 ساعته ی کامپیوتری است که شامل 7 بخش با حداکثر 40 سؤال چند گزینه ای با تنها یک جواب صحیح و حداکثر تعداد سؤالاتی معادل 280 سؤال خواهد داشت. برای هر بخش 1 ساعت زمان دارید، 45 دقیقه زمان کلی استراحت شما برای این 7 قسمت بوده و 15 دقیقهی ابتدایی بخش آموزشی و آشنایی با آزمون است که پیشنهاد می کنیم مشاهده کنید در نتیجه آزمون USMLE بخش 1، 8 ساعت طول میکشد. بنابراین تقریبا برای هر سؤال 90 ثانیه زمان دارید. این قسمت از آزمون USMLE در سرتاسر دنیا برگزار می گردد.
هدف از طراحی سؤالات برای این بخش این است که داوطلب بر اساس فاکتورهایی مانند درک و بکارگیری مفاهیم علوم پایه در علم پزشکی با تأکید خاص بر روی اصول و مکانیسم های سلامت، بیماری و روش های درمان سنجیده شود.
سؤالاتی که طراحی شده اند معمولا در حوزهه ای زیر است:
اصول کلی 13 تا 17% کل سؤالات، سیستمه ای خونی، لنفاتیک و ایمنی 7 تا 11%، سلامت رفتاری و سیستم های عصبی و حسهای خاص 9 تا 13%، بافت عضلانی – استخوانی و پوست و زیرجلدی 6 تا 10%، سیستم قلبی – عروقی 6 تا 10%، سیستم های تنفسی کلیوی و ادراری 9 تا 13%، سیستم معده – رودهای 5 تا 9%، سیستم های تولید مثلی و اندوکرین 9 تا 13%، فرایندهای چند سیستمی و اختلالات 7 تا 11%، سلامت بیواستاتیک و اپیدمیولوژی و جمعیت 5 تا 7%، علوم اجتماعی: اخلاق و مهارتهای ارتباطی 3 تا 5%
معمولا نیز سؤالات بدین گونه هستند که داوطلب باید به تفسیر شکل ها و جداول پرداخته، موارد بیماری زایی میکروسکوپیک و نمونه های نرمال را تشخیص دهد و از دانش علوم پایه برای مسائل پزشکی استفاده کند. این بخش از آزمون USMLE سخت ترین آزمونی است که تا به حال دیده اید.
این بخش از آزمون USMLE متشکل از دو بخش CK (Clinical Knowledge) و CS (Clinical Skills) است که در این قسمت به بررسی دقیق هر یک از آن ها می پردازیم.
این بخش از دومین قسمت آزمون USMLE دارای سؤالات چند گزینهای تنها با یک پاسخ صحیح است و سعی دارد تا دانش متقاضیان را در علوم بالینی و شیوههای آن بسنجد که در سرتاسر دنیا حوزهی برگزاری نیز دارد. این آزمون در 9 ساعت برگزار میگردد و شامل 8 بخش 60 دقیقهای است و هر بخش نیز نهایتا دارای 40 سؤال است و کل سؤالات این بخش نیز از 318 سؤال فراتر نرفته و به صورت کامپیوتری است. 45 دقیقه فرصت استراحت و 15 دقیقه آموزش ابتدایی نیز در نظر گرفته شده است. این بخش از آزمون USMLE نیز همانند بخش قبلی حوزههای طراحی سؤال متفاوتی دارد که عبارتند از:
اصول کلی و علوم پایهای 1 تا 3% و 85 تا 95% سؤالات نیز شامل سیستم ایمنی، سیستمهای خونی ولنفاتیک، سلامت رفتاری، سیستم عصبی، حسهای خاص، بافت پوستی و زیرپوستی، سیستم عضلانی – استخوانی، سیستم قلبی – عروقی، سیستم تنفسی، سیستم معده – رودهای، سیستمهای کلیوی و ادراری، بارداری، تولد نوزاد، سیستم تولید مثلی زن و پستان، سیستم تولید مثلی مرد، سیستم اندوکرین، فرایندهای چند سیستمی و اختلالات و همچنین بیواستاتیک، اپیدمیولوژی، سلامت جمعیت و تفسیر مقالهی پزشکی 1 تا 5%.
این بخش از آزمون USMLE به صورت شفاهی است و با بخشهای دیگر متفاوت است و فقط نیز در آمریکا در 6 حوزهای امتحانی (آتلانتا (x2)، شیکاگو، هیوستون، لس آنجلس و فیلادلفیا) برگزار میگردد. در این قسمت که 8 ساعت زمان پاسخگویی دارید 12 بیمار به شما مراجعه میکنند و برای هر کدام 15 دقیقه فرصت دارید تا اختلال، بیماری یا آسیب وی را تشخیص داده و 10 دقیقه نیز فرصت دارید آنها را مکتوب کرده و آزمایشات و تجویزهای لازم را دستور دهید.
این بخش سه مهارت فردی یعنی مهارت ارتباطی و بین فردی (CIS)، توانایی در انگلیسی صحبت کردن و روان بودن آن (SEP) و مواجه هی بالینی با شرایط مختلف (ICE) سنجیده شده و براساس آن تصمیم می گیرند که آیا داوطلب را قبول شده در نظر بگیرند یا مردود.
50 دقیقه نیز فرصت استراحت دارید که 10 دقیقه بعد از ویزیت سومین بیمار است، 30 دقیقه بعد از ویزیت ششمین بیمار همراه با صرف ناهار و 10 دقیقه نیز بعد از ویزیت نهمین بیمار خواهد بود.
این بخش از آزمون USMLE در دو روز مجزا برگزار میگردد و بخش نهایی آزمون USMLE نیز محسوب میشود. به بخشی که در روز اول آزمون گرفته میشود FIP یا اصول شیوههای درمانی مستقل و به روز دوم هم ACM یا پزشکی بالینی پیشرفته نیز میگویند.
برای FIP دانش پزشکی پایه ای و اصول علمی ضروری برای مراقبت مؤثر از سلامتی از داوطلب پرسش میگردد که به صورت کامپیوتری است. حوزهی سؤالات نیز دقیقا مشابه با بخش 1 است. این بخش شامل 232 سؤال چند گزینهای با تنها یک پاسخ صحیح در 6 بخش 1 ساعته است که هر بخش نهایتا 38 تا 39 سؤال را در خود جای داده باشد. این بخش نیز با احتساب 45 دقیقه استراحت و 15 دقیقه بخش آموزشی ابتدایی، 7 ساعت به طول میانجامد.
برای ACM نیز 9 ساعت طول خواهد کشید که شامل 180 سؤال چند گزینهای با یک پاسخ صحیح در 6 بخش حاوی 30 سؤال برای هر کدام، که هر بخش نیز 1 ساعت زمان پاسخگویی خواهد داشت. با احتساب 45 دقیقه استراحت و 15 دقیقه آموزشی در ابتدای آزمون حدود 7 ساعت خواهد شد. که اگر بخش CCS را نیز شرکت کنید، 13 بیمار حدودا 10 تا 20 دقیقه زمان ویزیت برای هر کدام، را بررسی خواهید کرد.
توجه داشته باشید وقتی نمرهی قبولی Step 1 را در آزمون USMLE دریافت میکنید در طی 7 سال حتما باید بخش Step 3 را نیز قبول شوید در غیر این صورت این پروسه مجددا باید طی شود.
بالاخره یک خبر خوش در مورد آزمون USMLE! این آزمون فاقد مصاحبه است و در صورتی که بتوانید از سد مستحکم آزمون USMLE عبور کنید و نمرهی قبولی خوبی هم دریافت کرده باشید قطعا از شانس بالایی برخوردار بوده و ضمن ادامه تحصیل در دانشگاههای برتر میتوانید جواز کار نیز دریافت کنید. لذا از این بابت نگران نبوده و مصاحبهای در کار نیست.
در کنار تلاش های بی وقفه ای که برای قبولی در این آزمون سخت و طاقت فرسا باید داشته باشید، یکسری دستورالعمل هایی در قالب باید و نباید برای آزمون USMLE وجود دارد که رعایت آنها الزامی است:
بسیاری از افراد فکر میکنند که اگر آزمون را در کشور آمریکا که مسئولیت طراحی و برگزاری آزمون را بر عهده دارد شرکت کنند، نتیجهی بهتری میگیرند و برای آنها آسانتر خواهد بود هرچند که متحمل هزینهی بیشتر شویم. اما چندین نکته در مورد این تصور غلط وجود دارد:
لذا به جای تصور کردن چنین فرضیات محالی، تمرکز کامل خود را بر روی آزمون USMLE و غلبه بر آن بگذارید.
تصور غلط دیگری که در مورد آزمون USMLE وجود دارد این است که برخی افراد مزیت و عیب خاصی برای شرکت در این آزمون در سایر کشورها در نظر میگیرند. برای این تصور غلط نیز چند نکته وجود دارد:
آزمون USMLE دارای ظرفیت محدودی برای متقاضیان این آزمون نیست و هر سال بسته به تمایل متقاضیان که در چه زمانی در این آزمون شرکت کنند، شاهد مقداری افزایش یا کاهش در تعداد آنها هستیم ولی این به معنای کاهش ظرفیت ثبت نامی نیست. این آزمون با ظرفیت پذیرش و ثبت نام متقاضیان به صورت نامحدود عمل میکند و بدون نگرانی میتوانید در آن شرکت کنید. اما توجه داشته باشید که ظرفیت مراکز امتحانی نامحدود نیست لذا در بازهی زمانی که مشخص میکنید یک روز برای شما در نظر گرفته خواهد شد.
در بخشهای قبلی برترین کلاسهای آمادگی آزمون USMLE را ذکر کردیم که هر کدام با مزایای خاص خود هر سال متقاضیان زیادی را به سمت خود جذب میکنند. این امکانات از ارائه دادن نمونه سؤال و آزمونهای شبیه سازی شده تا اپلیکیشن موبایلی و پیگیری پیشرفت آزمونی و ویدیوهای آموزشی را شامل شده و بسته به اینکه از چه اساتیدی استفاده گردد و یا در چه شهر و کشوری باشد و همچنین جایگاه این مؤسسات در دنیا چقدر بالا باشد هزینههای متفاوتی را از متقاضیان اخذ میکنند.
به عنوان مثال مؤسسهی SMASH USMLE هزینهی ثبت نامی حدود هزار دلار، PASS PROGRAM هزینهای در حدود 900 دلار، مؤسسهی KAPLAN حدود 1600 دلار، شرکت معروف BOARD VITALS هزینهای حدود 180 دلار، مؤسسهی LECTURIO مبلغی حدود 300 دلار و کلاسهای آمادگی مؤسسه ی BECKER نیز حدود 1500 دلار هزینه در پی دارد.
هزینه ای که باید بابت آزمون USMLE بپردازید متغیر بوده و بسته به اینکه کدام Step را باید پشت سر بگذرانید و در چه مرحلهای از آزمون هستید برای هر کدام جداگانه ثبت نام و هزینه پرداخت خواهید کرد. همچنین برخی هزینههای جانبی نیز برای آزمون USMLE وجود دارند که بستگی به فرد متقاضی خواهد داشت و در حالت عادی اجباری نیستند.
هزینه ی درخواست گواهی از ECFMG 145 دلار است تا تأییدیهی بخشهای گذرانده شده به شما تحویل داده شود.
هزینهی ثبت نام در بخش Step 1 965 دلار، در بخش Step 2 CK 965 دلار، Step 2 CS نیز 1600 دلار خواهد بود. همچنین در صورتی که مایل باشید دورهی 3 ماههای که برای بخشهای 1 و CK اعلام آمادگی کردهاید که فقط در این بازه میتوانید در آزمون شرکت کنید را بیشتر کنید باید 90 دلار بابت هر یک بپردازید. در صورت محل برگزاری آزمون را برای این دو بخش تغییر دهید 85 دلار بابت هر بار تعویض باید بپردازید.
در صورتی که روز آزمونی که برای شما معین شده را کنسل کنید، بین 0 تا 604 دلار باید بپردازید بسته به اینکه کدام یک از دو بخش فوق بوده و ناحیهی آزمون و تاریخ کنسلی چه روزی است. ضمنا اگر تاریخ آزمون CS را کنسل کنید نیز بسته به همان عوامل بین 0 تا 1300 دلار باید پرداخت کنید.
در صورتی که خواهان تجدید نظر نمره برای کلیهی بخشهای آزمون USMLE به جز بخش 3 باشید، باید بابت هر بخش 80 دلار پرداخت کنید. توجه داشته باشید که کلیهی قیمتهای تعیین شده توسط سازمان ECFMG تعیین شده و هر زمانی می تواند تغییر کند.
اما هزینه ی ثبت نامی بخش سوم آزمون USMLE را نهاد FSMB تعیین می کند که 895 دلار است.
اولین باری که آزمون USMLE در سال 1992 برگزار گردید به صورت کاغذی اجرا میگردید تا اینکه در سال 1999 تصمیم بر این شد که فقط به صورت کامپیوتری برگزار گردد. لذا تا به امروز این آزمون به صورت کامپیوتری برگزار گردیده و بعید است که فرم کاغذی به آن اضافه گردد. با این حال در صورت رخداد چنین اتفاقی مزایا و معایب آن به شرح زیر خواهد بود:
یکی از مزیت هایی که قطعا سبب برتری فرم برگزاری کاغذی نسبت به کامپیوتری میشود، نوت برداری از هر سؤال و نکته نویسی بر روی برگهی سؤالات است تا در صورت نیاز بتواند آنها را مرور کند. به همین دلیل وقتی به مرور این سؤالات میپردازد با مرور نکات نوشته شده بهتر تصمیم گیری خواهد کرد.
قطعا برای چند سؤال ممکن است پیش بیاید که نیاز به پاک کردن یا تعویض جواب خود در پاسخ برگ داشته باشید یا اگر جواب تشریحی باشد خط خوردگی پیدا کند. لذا در این مواقع فرد مصحح آزمون و یا برنامهی کامپیوتری امکان رد کردن جواب و عدم توانایی در خواندن آن برای دستگاه وجود دارد و فرد نمرهی لازم را نخواهد گرفت.
مورد بعدی که از عیبهای فرم کاغذی آزمون USMLE است اشتباهاتی است که در وارد کردن جوابها پیش میآید. با این کار ممکن است هنگام انتقال جوابها از برگهی سؤال به پاسخ برگ به علت سرعت در پاسخ دهی یا خطای دید پاسخ دیگری علامت زده شده و نمرهی این سؤال از دست برود.
با توجه به اینکه چندین سال متوالی است که آزمون USMLE فقط به فرم کامپیوتری برگزار میشود در این قسمت به بررسی مزایا و معایب آن میپردازیم تا بیشتر با آن آشنا شوید:
با توجه به زیادتر بودن مراکز آزمون در فرم کامپیوتری احتمال پر شدن ظرفیت در تاریخ مورد نظر کمتر است هر چند تقریبا در مورد آزمون USMLE معنایی ندارد چرا که تاریخ و روز برگزاری را برای شما تعیین میکنند.
وقتی فرم کامپیوتری یک آزمون برگزار میشود امکان تایپ کلمات اشتباه و سخت بودن تغییر دادن آنها بسیار کم است چرا که به راحتی با فشردن دکمهی کیبورد این کار صورت میپذیرد و کج فهمی و ناخوانایی رخ نخواهد داد.
سرعت تایپ کلمات در فرم کامپیوتری به مراتب بیشتر است به صورتی که به 40 کلمه در دقیقه رسیده و در نوع کاغذی حداکثر به 31 کلمه در دقیقه خواهد رسید.
اگر مایل باشید تا زمان خود را از طریق ساعت مدیریت کنید، نیازی به آوردن ساعت مچی یا رومیزی نیست بلکه با ساعت خود سیستم میتوانید آن را مدیریت کنید.
با حضور تعداد افراد کمتر سر و صدای کمتری تولید میشود و برای شما بهتر است. هرچند ممکن است صدای تایپ کلمات شما را اذیت کند. با این حال استفاده از هدست بسیار توصیه میگردد.
امکان اینکه بتوانید نکات و یادداشتهایی در این نوع فرم برگزاری آزمون USMLE انجام دهید وجود ندارد.
در آزمون USMLE حداقل 8 ساعت باید به صفحهی کامپیوتر نگاه کنید و همین امر چشمها را خیلی خسته میکند.
قطعا پیش میآید که افرادی نسبت به نمرهی دریافتی خود معترض باشند و از مرکز برگزاری آزمون درخواست تجدید نظر نمره کنند. برای آزمونهایی که به فرم کامپیوتری برگزار میشوند امکان ایجاد اشتباه بسیار پایین است لذا در اکثریت موارد نمرهی دریافتی تغییری نمیکند. در موارد بسیار کمی هم شاید نمرهی دریافتی بیشتر و یا حتی کمتر شود.
در هر صورت شما باید از طریق فرم مربوطه در سایت ECFMG در طی مدت 90 روز پس از دریافت نمرات، اعتراض خود را ثبت کرده و بابت هر بخش نیز 80 دلار بپردازید تا ظرف مدت 4 تا 6 هفته به درخواست شما رسیدگی و نمرات جدید به ایمیل یا آدرس پستی شما ارسال شوند. فقط توجه داشته باشید که برای Step 3 باید از سایت FSMB اقدام کنید که ثبت نام خود را برای این بخش از همین سایت انجام داده بودید.
در مطالب قبلی برخی از منابع آزمون USMLE همراه با هزینههای برگزاری دورهها را برای شما عزیزان بیان کردیم که در زمرهی 6 رتبهی برتر دنیا در سال 2019 بودند. اکنون قصد داریم علاوه بر دورهها و کلاسهای SMASH USMLE، PASS SCORE، KAPLAN، BOARD VITALS، LECTURIO و BECKER که دارای منابع آنلاین نیز هستند یکسری منابع آنلاین دیگری را نیز معرفی کنیم که در این منابع میتوانید علاوه بر نمونه سؤالات به بررسی آزمونهای شبیه سازی و استفاده از ویدیوهای آموزشی نیز بپردازید.
از جمله منابع آنلاین دیگری که برای آزمون USMLE پیشنهاد میکنند، FAPLe است که با داشتن نکات بسیار زیاد به داوطلبان بسیار توصیه میگردد. حتی میتوان به منبع دیگری مانند First Aid نیز اشاره کرد تا از PDFهای فوق العادهی آن استفاده نمود.
USMLE COURSES از جمله دورهها و منابع آنلاین دیگری که شدیدا توصیه میگردد همین منبع آنلاین است که تمامی بخشهای آزمون را به بهترین نحو پوشش میدهد.
آزمون USMLE در تمام طول سال به جز دو هفتهی ابتدایی ژانویه و تعطیلات رسمی برگزار میگردد و در هر زمانی امکان ثبت نام برای شما وجود دارد. به همین دلیل از این حیث هیچ مشکلی نخواهید داشت و دست شما کاملا برای زمان ثبت نام آزمون باز خواهد بود.
برای شرکت در آزمون USMLE حداقل باید دورهی پزشکی عمومی را گذرانده باشید ولی از یک طرف نیز هیچ محدودیت یا سقف سنی برای این آزمون وجود ندارد. لذا تقریبا تمامی افراد میتوانند در آزمون USMLE شرکت کرده و در صورت قبولی جواز طبابت در کشور آمریکا و اتمام دورههای تخصصی پزشکی را کسب نمایند.
از جمله مواردی که شدیدا برای آمادگی در آزمون USMLE توصیه میکنیم این است که افراد از نمونه سؤالات قبلی آزمون استفاده کنند. برخی از منابع آنلاین و وب سایتهای گفته شده نمونه سؤالات قبلی آزمون را در اختیار میگذارند که در عناوین قبلی اشاره کردیم.
اکنون برخی وب سایتهای بسیار معروف دنیا را معرفی میکنیم که مخصوص همین حوزه فعالیت دارند و هر سال آنها را چک کنید تا به سالهای قبل دسترسی راحتی داشته باشید.
کسانی که قصد شرکت در آزمون USMLE به منظور اتمام دورهی تحصیلی تخصصی پزشکی و کسب جواز طبابت در آمریکا را داشته باشند باید در این آزمون بین المللی که مورد قبول دانشگاههای آمریکا هست شرکت کنند. این آزمون که زیر نظر 80 نهاد برگزاری در هر سال انجام میشود، سؤالات آن کاملا به زبان انگلیسی است و هیچ گزینهی دیگری ندارد. همچنین برای بخش شفاهی نیز با اینکه مدرک زبان از شما خواسته نمیشود اما باید کاملا به این زبان تسلط داشته باشید.
مدت زمانی که آزمون USMLE برای هر Step طول میکشد بین 8 تا 9 ساعت متغیر است که برای هر بخش نیز بالای 280 سؤال طراحی گردیده و تقریبا برای هر سؤال 90 ثانیه فرصت دارید. شاید در نگاه اول در مقایسه با سایر آزمونها زمان بسیار خوبی باشد اما به علت سختی و طولانی بودن بیش از حد سؤالات، زمان کمی هم هست. لذا مدیریت زمان در موفقیت آزمون USMLE حرف اول را میزند. نکاتی که باید رعایت کنید:
آزمون USMLE مختص کسانی است که قصد تحصیل در مقطع تخصصی پزشکی در دانشگاههای آمریکا و کسب مجوز طبابت در این کشور را داشته باشند. تا زمانی که در این آزمون شرکت نکنند اجازهی اشتغال به کار و اتمام دورهی تحصیلی تخصصی خود را نخواهند داشت.
همچنین توجه داشته باشید که با وجود برگزاری سرتاسری این آزمون در جهان (به جز بخشهای Step 2CS و Step 3) فقط در آمریکا مورد قبول واقع میشود و در کشورهای دیگر ملزم به رعایت قوانین خود آنها هستید.
آزمون USMLE مقداری پروسهی پیچیدهای دارد که از ثبت نام تا دریافت نتایج آزمون را شامل میشود. در این بخش قصد داریم با ریز جزئیات هر بخش از آزمون را توضیح دهیم تا کاملترین مرجع آزمون USMLE را در اختیار داشته باشید.
این بخش از آزمون که افراد معمولا ترجیح میدهند در سال دوم پزشکی در آن شرکت کنند، یک آزمون 8 ساعتهی کامپیوتری است که شامل 7 بخش با حداکثر 40 سؤال چند گزینهای با تنها یک جواب صحیح و حداکثر تعداد سؤالاتی معادل 280 سؤال خواهد داشت. برای هر بخش 1 ساعت زمان دارید، 45 دقیقه زمان کلی استراحت شما برای این 7 قسمت بوده و 15 دقیقهی ابتدایی بخش آموزشی و آشنایی با آزمون است که پیشنهاد میکنیم مشاهده کنید در نتیجه آزمون USMLE بخش 1، 8 ساعت طول میکشد. بنابراین تقریبا برای هر سؤال 90 ثانیه زمان دارید. این قسمت از آزمون USMLE در سرتاسر دنیا برگزار میگردد.
هدف از طراحی سؤالات برای این بخش این است که داوطلب بر اساس فاکتورهایی مانند درک و بکارگیری مفاهیم علوم پایه در علم پزشکی با تأکید خاص بر روی اصول و مکانیسمهای سلامت، بیماری و روشهای درمان سنجیده شود. سؤالاتی که طراحی شدهاند معمولا در حوزههای زیر است:
اصول کلی 13 تا 17% کل سؤالات، سیستمهای خونی، لنفاتیک و ایمنی 7 تا 11%، سلامت رفتاری و سیستمهای عصبی و حسهای خاص 9 تا 13%، بافت عضلانی – استخوانی و پوست و زیرجلدی 6 تا 10%، سیستم قلبی – عروقی 6 تا 10%، سیستمهای تنفسی کلیوی و ادراری 9 تا 13%، سیستم معده – رودهای 5 تا 9%، سیستمهای تولید مثلی و اندوکرین 9 تا 13%، فرایندهای چند سیستمی و اختلالات 7 تا 11%، سلامت بیواستاتیک و اپیدمیولوژی و جمعیت 5 تا 7%، علوم اجتماعی: اخلاق و مهارتهای ارتباطی 3 تا 5%
معمولا نیز سؤالات بدین گونه هستند که داوطلب باید به تفسیر شکلها و جداول پرداخته، موارد بیماری زایی میکروسکوپیک و نمونههای نرمال را تشخیص دهد و از دانش علوم پایه برای مسائل پزشکی استفاده کند. این بخش از آزمون USMLE سختترین آزمونی است که تا به حال دیدهاید.
این بخش از آزمون USMLE متشکل از دو بخش CK (Clinical Knowledge) و CS (Clinical Skills) است که در این قسمت به بررسی دقیق هر یک از آنها میپردازیم.
این بخش از دومین قسمت آزمون USMLE دارای سؤالات چند گزینهای تنها با یک پاسخ صحیح است و سعی دارد تا دانش متقاضیان را در علوم بالینی و شیوههای آن بسنجد که در سرتاسر دنیا حوزهی برگزاری نیز دارد. این آزمون در 9 ساعت برگزار میگردد و شامل 8 بخش 60 دقیقهای است و هر بخش نیز نهایتا دارای 40 سؤال است و کل سؤالات این بخش نیز از 318 سؤال فراتر نرفته و به صورت کامپیوتری است. 45 دقیقه فرصت استراحت و 15 دقیقه آموزش ابتدایی نیز در نظر گرفته شده است. این بخش از آزمون USMLE نیز همانند بخش قبلی حوزههای طراحی سؤال متفاوتی دارد که عبارتند از:
اصول کلی و علوم پایهای 1 تا 3% و 85 تا 95% سؤالات نیز شامل سیستم ایمنی، سیستمهای خونی ولنفاتیک، سلامت رفتاری، سیستم عصبی، حسهای خاص، بافت پوستی و زیرپوستی، سیستم عضلانی – استخوانی، سیستم قلبی – عروقی، سیستم تنفسی، سیستم معده – رودهای، سیستمهای کلیوی و ادراری، بارداری، تولد نوزاد، سیستم تولید مثلی زن و پستان، سیستم تولید مثلی مرد، سیستم اندوکرین، فرایندهای چند سیستمی و اختلالات و همچنین بیواستاتیک، اپیدمیولوژی، سلامت جمعیت و تفسیر مقالهی پزشکی 1 تا 5%.
این بخش از آزمون USMLE به صورت شفاهی است و با بخشهای دیگر متفاوت است و فقط نیز در آمریکا در 6 حوزهای امتحانی (آتلانتا (x2)، شیکاگو، هیوستون، لس آنجلس و فیلادلفیا) برگزار میگردد. در این قسمت که 8 ساعت زمان پاسخگویی دارید 12 بیمار به شما مراجعه میکنند و برای هر کدام 15 دقیقه فرصت دارید تا اختلال، بیماری یا آسیب وی را تشخیص داده و 10 دقیقه نیز فرصت دارید آنها را مکتوب کرده و آزمایشات و تجویزهای لازم را دستور دهید.
این بخش سه مهارت فردی یعنی مهارت ارتباطی و بین فردی (CIS)، توانایی در انگلیسی صحبت کردن و روان بودن آن (SEP) و مواجه ی بالینی با شرایط مختلف (ICE) سنجیده شده و براساس آن تصمیم میگیرند که آیا داوطلب را قبول شده در نظر بگیرند یا مردود.
50 دقیقه نیز فرصت استراحت دارید که 10 دقیقه بعد از ویزیت سومین بیمار است، 30 دقیقه بعد از ویزیت ششمین بیمار همراه با صرف ناهار و 10 دقیقه نیز بعد از ویزیت نهمین بیمار خواهد بود.
این بخش از آزمون USMLE در دو روز مجزا برگزار میگردد و بخش نهایی آزمون USMLE نیز محسوب میشود. به بخشی که در روز اول آزمون گرفته میشود FIP یا اصول شیوههای درمانی مستقل و به روز دوم هم ACM یا پزشکی بالینی پیشرفته نیز میگویند.
برای FIP دانش پزشکی پایهای و اصول علمی ضروری برای مراقبت مؤثر از سلامتی از داوطلب پرسش میگردد که به صورت کامپیوتری است. حوزهی سؤالات نیز دقیقا مشابه با بخش 1 است. این بخش شامل 232 سؤال چند گزینهای با تنها یک پاسخ صحیح در 6 بخش 1 ساعته است که هر بخش نهایتا 38 تا 39 سؤال را در خود جای داده باشد. این بخش نیز با احتساب 45 دقیقه استراحت و 15 دقیقه بخش آموزشی ابتدایی، 7 ساعت به طول میانجامد.
برای ACM نیز 9 ساعت طول خواهد کشید که شامل 180 سؤال چند گزینهای با یک پاسخ صحیح در 6 بخش حاوی 30 سؤال برای هر کدام، که هر بخش نیز 1 ساعت زمان پاسخگویی خواهد داشت. با احتساب 45 دقیقه استراحت و 15 دقیقه آموزشی در ابتدای آزمون حدود 7 ساعت خواهد شد. که اگر بخش CCS را نیز شرکت کنید، 13 بیمار حدودا 10 تا 20 دقیقه زمان ویزیت برای هر کدام، را بررسی خواهید کرد.
توجه داشته باشید وقتی نمره ی قبولی Step 1 را در آزمون USMLE دریافت میکنید در طی 7 سال حتما باید بخش Step 3 را نیز قبول شوید در غیر این صورت این پروسه مجددا باید طی شود.