آنچه در این مقاله خواهید خواند
- مسابقه زنده طراحی لباس و مد استانبول
- مقاطع تحصیلی رشته طراحی لباس در ترکیه
- آزمون وردی رشته طراحی لباس در ترکیه
- زبان تحصیل رشته طراحی لباس در ترکیه
- هزینه زندگی و تحصیل در رشته طراحی لباس در ترکیه
- شرایط کاری برای دانشجویان طراحی لباس در ترکیه
- درآمد طراحی لباس در ترکیه
- دانشگاه های معتبر طراحی لباس در ترکیه
- طراحی لباس یعنی چه؟
- یک طراح مد و لباس چه کارهایی انجام می دهند؟
- تاریخچه طراحی لباس به سبک مدرن
- طراحی مد و لباس در ایران
- مزایای تحصیل در ترکیه
- بورسیه تحصیلی در ترکیه
- سخن آخر
- منابع
ترکیه در سال های اخیر مقصد دانشجویان بین المللی بسیاری بوده است و سیستم آموزشی این کشور گرچه از قدمت زیادی برخوردار نیست، اما از کیفیت بالایی برخوردار است.
اگر بخواهیم قدمت طراحی لباس در ترکیه را بررسی کنیم باید بگوییم که این رشته در کشور ترکیه تاریخی ۴۰۰۰ ساله دارد. در تاریخ این طور آمده است که در دورهی عثمانی به لباس اهمیت خاصی داده میشد. یکی دیگر از علل های ایجاد تنوع در طراحی لباس در ترکیه وجود مسلمانان و مسیحیان در کنار همدیگر است. آن ها همیشه سعی داشتند در پوشش از یکدیگر متمایز باشند.
در حال حاضر هنر طراحی لباس در ترکیه به شکل یک رشته دانشگاهی در آمده و در دانشگاههای این کشور تدریس میشود.
البته ناگفته نماند که ۹۰ درصد از این متقاضیان خانم هستند زیرا در کشور ایران آقایان کمتر به شغل های مربوط به طراحی لباس روی میآورند.
مسابقه زنده طراحی لباس و مد استانبول
ممکن است در مورد تحصیل در رشته طراحی لباس در ترکیه زیاد شنیده باشید قصد داریم در این جا این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.
مقاطع تحصیلی رشته طراحی لباس در ترکیه
کالجها و دانشگاه های زیادی در کشور ترکیه وجود دارند که رشته طراحی لباس را ارائه میدهند. مدت زمان تحصیل در این رشته با توجه به دانشگاه انتخابی شما میتواند مدت زمانی بین ۳ تا ۷ سال به طول بیانجامد. دانشجویان رشته طراحی لباس در ترکیه در رابطه با طراحی انواع مختلف لباس و اکسسوری آموزش های لازم را میبینند. افرادی که قصد تحصیل در دوره های تکمیلی در رشته طراحی لباس را دارند پس از گذراندن دوره کارشناسی به مدت ۲ تا ۴ سال به تحصیل در مقاطع بالا تر خواهند پرداخت.
دروس تخصصی و عمومی رشته طراحی لباس در ترکیه
برنامه ارائه دروس تخصصی و عمومی در رشته طراحی لباس در ترکیه به شرح زیر است.
اهداف برنامه :
- تبدیل طرح های پوشاک به صورت دیجیتالی
- طرح تولید یک مجموعه مد
- شناخت نیازهای صنعت و شرایط بازار کار
- یادگیری نحوه شناسایی، انتخاب و دستکاری پارچه های مختلف اصول کاربردی طراحی پوشاک
- ارزیابی امکان سنجی مفهوم طراحی
- ساخت نمونه کارها
هر دانشگاه یا کالج بر اساس برنامه های تحصیلی خود دروسی را ارائه میدهد.
آزمون وردی رشته طراحی لباس در ترکیه

ورود به دانشگاه ها و کالج های دولتی و خصوصی در رشته طراحی لباس در ترکیه در پایه کارشناسی منوط به گذراندن آزمون های YOS یا SAT است. اگر میخواهید در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد در این کشور به تحصیل بپردازید باید آزمون ALES بگذرانید.
البته اگر متقاضی تحصیل دربرخی از دانشگاههای خصوصی کشور ترکیه هستید میتوانید بدون آزمون ورودی به تحصیل بپردازید.
یکی دیگر از شرایط پذیرش در دانشگاه های طراحی لباس در ترکیه شرکت در مصاحبه ی حضوری است. علاوه بر آن باید مدرک زبان انگلیسی را نیز ارائه کنید.
زبان تحصیل رشته طراحی لباس در ترکیه
زبان تحصیل رشته طراحی لباس در ترکیه چیست؟ بیشتر دانشگاههای این کشور در رشته مد و طراحی لباس دروس تحصیلی خود را به زبان انگلیسی تدریس میکنند به همین علت است که دانشجویان برای پذیرش در دانشگاههای این کشور به مدرک زبان انگلیسی تافل یا ایلتس احتیاج دارند.
هزینه زندگی و تحصیل در رشته طراحی لباس در ترکیه

یکی از دغدغه های اصلی دانشجویان رشته طراحی لباس در ترکیه هزینه تحصیل و زندگی در این کشور است. هزینههای زندگی در ترکیه بسته به نوع زندگی فرد متفاوت است. اما هر دانشجو به شکل ماهیانه مبلغی با میانگین ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار را صرف هزینه های زندگی میکند در کنار آن مبلغی در حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار را باید برای هزینه کتاب و هزینه های اداری در نظر بگیرند.
همان طور که قبلا اشاره کردیم دانشگاه های ترکیه به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم میشوند که با توجه به کالج یا دانشگاه انتخابی افراد این هزینهها متفاوت است.
هزینه ماهانه تحصیل برای طراحی لباس در ترکیه از ۲۰۰۰ لیر شروع میشود. که در برخی از دانشگاهها هزینه تحصیل در هر سال ۸۰۰۰ لیر برآورد میشود.
شرایط کاری برای دانشجویان طراحی لباس در ترکیه
رشته طراحی لباس در ترکیه نیز مانند دیگر رشته ها دارای بازار کاری خوب هستند. از آن جا که رشته طراحی لباس و طراحی مد بسیار به هم نزدیک بوده فارغ التحصیلان و دانشجویان این دو رشته تقریبا میتوانند به مشاغلی شبیه به هم یا مشترک بپردازند در زیر قصد داریم چند نمونه از این مشاغل را به شما معرفی کنیم.
- طراح لباس
- طراح نساجی
- الگو ساز
- تصویرگر مد
- مشاور مد و لباس
- طراح مد
- روزنامه نگار مد
- Trendsetter مد
- مدرس دوره طراحی لباس
- طراح لباس سینما و تلویزیون
درآمد طراحی لباس در ترکیه

رشته طراحی لباس در ترکیه و سراسر جهان از جایگاه ویژهای برخوردار است. متوسط دستمزد یک طراح لباس در سال ۲۰۱۹ حدود ۶۷.۴۲۰ دلار امریکا است که بر اساس آن هر طراح لباس حرفهای میتواند در هر ساعت ۳۰ دلار دستمزد داشته باشد. البته دقت داشته باشید که دستمزد ها براساس تحصیلات و مهارت همچنین جنس و موقعیت های دیگر متفاوت هستند.
اما در کل رشته طراحی لباس و طراحی مد جزو مشاغل پرطرفدار در سال های اخیر بوده است. برخی از طراحان لباس در دنیا از درآمد های هنگفتی برخوردار هستند و این مدیون طراحی لباس برای افراد مشهور و سلبریتی است. جای تعجب ندارد که در سال های گذشته شغل طراحی لباس و طراحی مد از مشاغل پردرآمد در جهان محسوب میشوند. افراد میتوانند پس از فارغالتحصیلی در دفترهای طراحی لباس سایر کمپانی ها به کار مشغول شوند یا میتوانند به شکل مستقل عمل کرده و برند خود را تولید نمایند.
دانشگاه های معتبر طراحی لباس در ترکیه
دانشگاه صنعتی استانبول
یکی از معروف ترین و معتبر ترین دانشگاه های طراحی لباس در ترکیه دانشگاه صنعتی استانبول است. شاید مهمترین ویژگی این دانشگاه این باشد که تحت نظر فشن سانی نیویورک است. آموزش رشته طراحی لباس در این دانشگاه با عنوان طراحی فشن تدریس میشود. دانشجویان به شکل کلی به آموزش طراحی لباس و مد میپردازند. از سال ۲۰۰۴ تاکنون این رشته تحت نظر نیویورک بوده و دانشجویان ۵ ترم را دانشگاه استانبول میگذرانند و ۴ ترم باقی مانده را در موسسه سانی خواهند گذراند.
تحصیل دراین دانشگاه به زبان انگلیسی انجام میشود و دانشجویان ملزم به ارائه ی مدرک زبان تافل با نمره ۸۰ هستند.
هزینههای تحصیل در دانشگاه صنعتی استانبول با لیر ترکیه محاسبه میشود و هزینه های گذراندن دوره در موسسه سانی به دلار محاسبه میشود. دانشجویان میتوانند در مدت زمانی که در امریکا حضور دارند به فعالیت کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود بپردازند و جذب بازار کار بشوند.
دانشجویان قادر خواهند بود در دفاتر طراحی کمپانیهایی نظیر بینمن، ماوی، مودو، جاج به کار بپردازند و خدماتی مانند طراحی لباس را ارائه بدهند.
هزینه تحصیل در این دانشگاه به دو بخش تقسیم میشود که برای سه سال تحصیل در ترکیه ۱۲۰۰۰ لیر باید بپردازد. تحصیلات در آمریکا هم هزینهای ۱۵۰۰۰ دلاری خواهد داشت.
دانشگاه بیلگی استانبول
دانشگاه های حرفه ای در زمینه مد و طراحی لباس در ترکیه و استانبول وجود دارد. بیلگی یکی از دانشگاه های مهم در زمینه مد و طراحی لباس است. اگر به تحصیل در رشته طراحی لباس علاقه مند هستید ترکیه یک مقصد رویایی برای این رشته محسوب میشود.
به فارغ التحصیلان دانشگاه دو مدرک BİLGİ and NABA اعطا میشود. این مدارک از بهترین مدارک جهان به شمار میروند. دانشجویانی که موفق شوند دوره های اول، دوم و سوم را در دانشگاه بیلگی با موفقیت بگذرانند میتوانند برای دورههای NABA که شامل دروس مشترک بین ایتالیا و ترکیه است آماده شوند.
نکته قابل توجه این است که دانشجویان این دانشگاه میتوانند برای کارآموزی به میلان ایتالیا بروند و امکان کار برای آن ها در ترکیه و سایر نقاط اروپا فراهم شود.
دانشگاه بچلر
یکی دیگر از دانشگاه های معتبر در زمینه مد و طراحی لباس در ترکیه دانشگاه بچلر است که بازهم در استانبول واقع شده است. دانشجویان این دانشگاه پس از فارغ التحصیل شدن براساس چشم اندازها و استاندارد های اروپایی مدرک I.F.A فرانسه را دریافت میکنند.
دانشگاه IED
این دانشگاه در حدود۵۰ سال است که در زمینه مد و طراحی لباس در ترکیه فعالیت دارد. متقاضیان تحصیل در این دانشگاه میتوانند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دورههای مستر به تحصیل بپردازند و در پایان مدرک بینالمللی دریافت کنند.
طراحی لباس یعنی چه؟

طراحی مد و لباس شاخه های گوناگونی دارند که به طراحی لباس زنانه، مردانه، کودکانه تقسیم میشود. این لباسها شامل لباس های رسمی، ورزشی، لباس های مجلسی، لباسهای بیرون، لباس زیر، لباس های بارداری برای بانوان و لوازم جانبی آن ها میشود.
در حال حاضر طراحان لباس از فناوری های جدید برای ارائه بهتر کارهای خود استفاده می کنند.
یک طراح مد و لباس چه کارهایی انجام می دهند؟
مراحل طراحی لباس شامل طراحی تا تولید نهایی است که زمان زیادی به طول میانجامد. تحقیق در مورد ترندهای فعلی مد و پیش بینی ترند های آینده اولین گام برای یک طراح لباس است. برخی از طراحان به شکل تخصصی این کار را انجام میدهند و برخی تنها به گزارشاتی که کارشناسان مد ارائه میدهند بسنده میکنند.
گزارش هایی که شما از تحقیقات خود دریافت میکنید به شما اطلاع میدهد که در آیندهی نزدیک چه سبک، رنگ و جنسی برای فصل جدید محبوب خواهد بود.
تولید کنندگان پارچه از این گزارشات برای طراحی تولید پارچه های خود استفاده میکنند و طراحان لباس از این الگوها برای تولید لباس های خود استفاده میکنند.
تاریخچه طراحی لباس به سبک مدرن

اولین کسی که برای اولین بار برند سازی در زمینه طراحی لباس را آغاز کرد چارلز فردریک ورث بود که در قرن نوزدهم میلادی اقدام به دوختن برچسب نام خود بر روی لباس ها نمود. موفقیت ورث قبل از برپایی مزون ها بوده او تنها به عنوان یک خیاط منفعل رفتار نمیکرده بلکه به مشتری های خود نیز پیشنهاد میداده که چه لباس هایی بپوشند. واژه مد و طراحی لباس برای اولین برای توسط او به کار رفته است.
به طور کلی میتوانیم تولد طراحی لباس را از سال ۱۸۵۸ به بعد به شمار بیاوریم. در این دوره است که مزونها هنرمندان نقاش را استخدام کردند تا طرح لباس ها را برای آن ها بکشند.
طراحی مد و لباس در ایران
طراحی مد و لباس در ایران از زمان قاجار شروع شده است. نقطهی شروع مدگرایی در ایران توسط بانوی اول دربار فتحعلی شاه و آشنایی او با الیزابت مک نیل همسر جان مک نیل شروع شد.
آیا می دانید اولین طراح لباس ایرانی کیست؟ زینت جهانشاه دختر یکی از سرهنگ های وزارت جنگ بود که برای تحصیل به آلمان رفته و در آنجا با یک افسر ازدواج میکند و به سوئیس میرود. وی در آن جا هنر خیاطی و برش روی مانکن را فراگرفت.
سپس به پاریس رفت و تحت آموزش توسط یکی از طراحان معروف آن زمان به نام پیربالمن قرار گرفت که رموز طراحی و خیاطی مدرن و بوتیک داری را فراگرفت.
مزایای تحصیل در ترکیه

سیستم آموزشی ترکیه با توجه به قدمت کمی که دارد اما از کیفیت بالایی برخوردار است. این سیستم آموزشی بسیار به سیستم آموزش در کشور ایالات متحده شبیه است و به شکل ترمی واحدی برگزار میشود.
یکی دیگر از مزایای تحصیل در کشور ترکیه این است که تحصیل در این کشور منوط بر دریافت مدرک زبان ترکی نیست. افراد میتوانند به زبان های انگلیسی، آلمانی و فرانسوی تحصیل کنند.
دانشگاه های ترکیه در رشته های فنی مهندسی، پزشکی و هنر دانشجو میپذیرد. سطح علمی این دانشگاهها و مدرک دریافتی آن از اعتبار بالایی برخوردار است. دانشگاه های این کشور در میان دانشگاه های جهان از اعتبار خاصی برخوردار بوده و سالانه پژوهش های علمی زیادی در این دانشگاهها انجام میشود.
یک نکته ی جالب توجه این است که سطح علمی این دانشگاهها در بین دانشگاه های اروپایی از اعتبار خاصی برخوردار است به نحوی که اگر دانشجویی بخواهد از ترم دوم برای تحصیل به آمریکا برود امکان آن وجود دارد.
بورسیه تحصیلی در ترکیه
اگر میخواهید از تحصیل رایگان در ترکیه استفاده کنید میتوانید از بورسیه تحصیلی در ترکیه استفاده کنید. بورسیه تحصیلی در این کشور به دوره های تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تعلق میگیرد.
بورسیه تحصیلی در ترکیه با شرایطی خاص به متقاضیان تعلق میگیرد.
شرایط دریافت بورسیه تحصیلی :
شرط سنی
- متقاضیان بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی باید متولد تاریخ ۰۱/۰۱/۱۹۹۳ بالاتر باشند.
- افرادی که متقاضی بورسیه تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد باشند باید تاریخ تولدشان از ۰۱/۰۱/۱۹۸۴ کمتر باشد.
- افرادی که متقاضی بورسیه تحصیلی در پایه دکترا هستند باید تاریخ تولد آن ها کمتر از ۰۱/۰۱/۱۹۷۹ باشد.
شرط معدل
- دومین شرط برای اخذ بورسیه تحصیلی در ترکیه شرط معدل است. دانشجویان متقاضی بورسیه تحصیلی برای رشته های پزشکی معدل دبیرستان باید ۹۰ باشد که برای دانش آموزان ایرانی بین ۱۸ تا ۲۰ باشد.
- برای دریافت بورسیه کارشناسی ارشد افراد نباید معدل شان کمتر از ۷۵ درصد باشد که معادل آن در ایران ۱۵ از بیست میشود.
- برای ثبت نام بورسیه در مقطع دکترا معدل متقاضی باید از ۷۵ درصد یا ۱۵ از ۲۰ شروع میشود.
لازم به ذکر است بدانید برای ثبت نام جهت اخذ بورسیه در رشته های پزشکی معدل فرد نباید کمتر از ۹۰ باشد.
سخن آخر
شایان ذکر است، افرادی که برای بورسیه اقدام میکنند نباید تابعیت کشور ترکیه را داشته باشند. فرد باید از سلامت جسمی کامل برخوردار باشد و بیماری نداشته باشد که در اشتغال به تحصیل او ایجاد اختلال کند. دانشجو باید تا پایان ماه ژوئن میلادی فارغ التحصیل شده باشد
سلام من از اردبیل هستم. دخترم امسال دیپلم ریاضی با معدل ۱۴ گرفته.دیپلم زبان از کانون زبان ایران داره. در کنکور هنر رتبه ۱۰۰۰ اورد و علاقه مند به طراحی لباسه. می خواستم بدونم چی کار باید بکنیم تا بتونه در دانشگاه فنی استانبول طراحی لباس بخونه؟
سلام، میتونید با مشاورین گوتوتیآر تماس بگیرید و صحبت کنید تا به درستی بتونن شمارو راهنمایی کنند. ممنون از ثبت نظرتون
سلام بنده 17 سال دارم و پسرم و ب بیشتر زیر شاخه های هنر علاقه مندم ک طراحی لباس رو میخوام ادامه بدم… سوالم اینه ک برای بورسیه در کشور ترکیه آیا باید اینجا دیپلم هنر داشته باشیم؟ کاردانی طراحی لباس رو بگیریم و برای کارشناسی ب ترکیه بریم؟
سلام ببخشید اگه مدرک زبان ترکی داشته باشیم میشه بورسیه بشیم؟ یانه فقط باید مدرک زبان انگلیسی داشته باشیم؟ومیشه ازپایه ی دوازدهم آزمون بدیم؟ به کجاباید مراجعه کنیم برای آزمون؟ میتونیم آزمون ندیم وباشرط معدل قبول شیم؟
سلام، وقتتون بخیر، برای اطلاعات بیشتر میتونید با مشاوران گوتوتی آر صحبت کنید تا به دقت راهنماییتون کنند، با تشکر
سلام – من متولد ۲۷ جولای ۱۹۹۶ هستم . و تو ایران لیسانس بیوشیمی گرفتم اما الان میخوام بورس تحصیلی برای طراحی لباس در ترکیه بگیرم ، امکانش هست ؟
معدل دبیرستانم بالاست – سطح زبانم ادونس هست و چون مادرم ترک هستن کمی با ترکی آشنایی دارم یعنی میفهمم اما نمیتونم حرف بزنم .
و یه سواله دیگه اینکه این محدودیت سنی هر یال تغییر میکنه ؟ و اگه امکان بورس برای من وجود داره تا چند سال فرصتش رو دارم ؟
برای لیسانس طراحی لباس بورس میخوام –