مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

صفحه اصلی تحصیل در خارجتحصیل در رشته فیزیوتراپی

تحصیل در رشته فیزیوتراپی

Author Avatar به قلم مونا گلناری تبریزی

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۳ سال پیش

رشته فیزیوتراپی یکی از رشته‌های دانشگاهی در زیر مجموعه علوم تجربی است و در دانشکده‌های پیراپزشکی دانشگاه‌ها به تدریس این رشته پرداخته می‌شود. برخی از افراد برای دنبال کردن رشته فیزیوتراپی تصمیم به مهاجرت می‌گیرند تا با تحصیل در خارج و در بهترین دانشگاه‌های جهان به رویای فیزیوتراپیست شدن خود برسند. موسسه مهاجرتی GO2TR در این نوشتار در رابطه با رشته فیزیوتراپی، دانشگاه‌های برتر رشته فیزیوتراپی و همچنین شرایط تحصیل این رشته در خارج از کشور به همراه هزینه‌های آن صحبت خواهد کرد. همراه GO2TR باشید!

درباره رشته فیزیوتراپی

درباره رشته فیزیوتراپی
درباره رشته فیزیوتراپی

فیزیوتراپی از دو واژه فیزیک و تراپی مشتق شده است و به‌معنای درمان فیزیک و ساختار بدن انسان است. در اثر عوامل مختلفی چون تصادف، عمل جراحی، نقص‌های مادرزادی، عدم استفاده صحیح از اندام‌های بدن در هنگام کار کردن و ورزش کردن، آسیب‌های ورزشی، نقص ایمنی اکتسابی مانند بیماری‌های ام اس «MS»، سکته مغزی، بیماری‌های شایع مانند آرتروز گردن، بیماری‌های مربوط به مفاصل، بیماری‌های مربوط به ماهیچه‌ها است که فرد دچار نقص در ساختار فیزیک خود شود.

جالب است بدانید که روز هشتم سپتامبر روز جهانی فیزیوتراپی است؛ قرار دادن یک روز از سال به‌عنوانِ روز جهانی فیزیوتراپی حاکی از اهمیت این رشته مهم در جهان است. بدیهی است که هیچ‌گاه نمی‌توان از بروز آسیب‌های فیزیکی در سطح جامعه پیشگیری کرد. انجام کارهای سنگین، بیماری‌های مادرزادی و اکتسابی، سکته‌های قلبی و مغزی، آسیب‌های ورزشی، آسیب‌های ناشی از عدم صحیح استفاده از وسایل کار، ضربات سنگین به اندام‌های حرکتی بدن و کمر تنها نمونه‌ای از آسیب‌هایی است که روزانه افراد زیادی از جامعه به آن‌ها مبتلا می‌شوند.

فیزیوتراپی از شاخه‌های مهم علوم پزشکی به‌شمار می‌رود که به کنترل بسیاری از بیماری‌ها کمک زیادی می‌کند.

به‌عنوانِ‌مثال یکی از راه های کنترل بیماری دیابت ورزش کردن و داشتن تحرک است؛ فیزیوتراپیست‌ها با آموزش حرکات صحیح و ورزش های مخصوص به افراد کمک می‌کنند که بتوانند قند خون خود را کنترل نمایند. بسیاری از بیماری‌ها مانند هالوکس والگوس و بونیون جزء بیماری‌هایی هستند که برای آن‌ها عمل جراحی در نظر می‌گیرند در برخی از مواقع عمل جراحی عوارض زیادی داشته و بیمار مشکلات زیادی را به همراه دوره نقاهت طولانی را باید سپری کند؛ فیزیوتراپی باعث شده برای درمان بسیاری از بیماری‌ها به عمل جراحی متوسل نشویم و با یک سری از تمرینات فیزیکی این بیماری‌ها و نقص‌های فیزیکی را درمان نماییم.

دردهایی مانند درد کمر و درد گردن دردهایی هستند که فرد را از انجام کارهای روزانه نیز بازمی دارد، به همین سبب فیزیوتراپی برای این افراد الزامی است زیرا تکنیک‌هایی در علم فیزیوتراپی نهفته است که با استفاده از این تکنیک‌ها می‌توان به میزان بسیار زیادی به کاهش دردها کمک کرد. استفاده از تحریک های الکتریکی و تحریک های فراصوتی نمونه ای از این تکنیک‌ها است. افراد پیر و سالخورده با مشکلاتی اعم از پوکی استخوان، از کار افتادگی اندام‌های حرکتی بدن مواجه می‌شوند فیزیوتراپی با انجام تمرینات افزایش تراکم استخوان های بدن و افزایش  توان حرکتی اندام‌های بدن به این افراد کمک زیادی کرده و از فلج شدن این افراد در سنین بالا جلوگیری می‌کند.

نمونه های ذکر شده تنها بخشی از فعالیت‌های گسترده فیزیوتراپیست‌ها در جامعه است. با توجه به فعالیت های گسترده فیزیوتراپیست‌ها در جامعه و نرخ بسیار پایین بیکاری این رشته می‌توان دلیل رغبت افراد به این رشته را این دلایل دانست.

جایگاه رشته فیزیوتراپی

در جوامع پیشرفته رشته فیزیوتراپی و فیزیوتراپیست‌ها از جایگاه بالایی برخوردار هستند؛ علت این امر آن است که این شاخه از علم بدون استفاده از دارو و اعمال سنگین جراحی و با استفاده از تجهیزات مکانیکی، نور، آب، روش‌های فیزیکی و محیطی، پرتوهای پر انرژی نور، پرتوهای فروسرخ، پرتوهای یو وی «UV»، برق، جریان های الکتریکی و فرکانس های فراصوتی با استفاده از روش‌هایی چون تمرین تراپی، الکتروتراپی بر مهارت‌های ورزشی و ماساژ به درمان بیماران که دچار اختلالات ماهیچه‌ای، اسکلتی، عصبی، نقص ایمنی مادرزادی و غیره هستند کمک می‌کنند.

با توجه به توضیحات ذکر شده یک فیزیوتراپیست باید به قوانین فیزیکی تسلط زیادی داشته باشد.

در علم فیزیوتراپی به علم فیزیک، فیزیولوژی، آناتومی، زیست، بیماری‌های اسکلتی، خود ایمنی، عصبی و ماهیچه‌ای به طور کامل پرداخته می‌شود؛ از این رو فیزیوتراپیست‌ها افرادی باسواد و با شان اجتماعی بالا در جوامع پیشرفته شناخته می‌شوند. فیزیوتراپیست‌ها در ایران هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده‌اند اما در بین قشر تحصیل کرده و افرادی که سر و کار زیادی با فیزیوتراپیست‌ها دارند افرادی با شان اجتماعی بالا تلقی می‌شوند. بدون شک جامعه ای که علم فیزیوتراپی در آن کمرنگ باشد افراد جامعه با نقص های فیزیکی زیادی روبرو می‌شوند.

فیزیوتراپی به درمان مشکلات فیزیکی و حل بسیاری از مشکلات توانمندی کمک کرده و سطح انرژی و توانمندی را در جامعه بالا می‌برد، از این رو این رشته همواره از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است.

زبان تحصیل رشته فیزیوتراپی

اولین گام برای مهاجرت تحصیلی آشنایی با کشورهایی است که در رشته موردِنظر دانشجوی بین المللی پذیرش می‌نمایند؛ بعد از آشنایی با کشورها آشنایی با زبان تحصیل در این کشورها اهمیت زیادی پیدا می‌کند. زبان تحصیل در کشورها با توجه به مقطع تحصیلی، موقعیت جغرافیایی کشور، میزان پذیرش دانشجویان بین المللی، ملیت اساتید دانشگاه و اهداف آموزشی و پژوهشی دانشگاه می‌تواند متفاوت باشد.

ترکیه از کشورهایی است که اقدام به جذب دانشجویان بین المللی زیادی می‌نماید، در بین دانشجویان بین‌المللی ترکیه دانشجویان ایرانی زیادی مشاهده می‌شود. رشته فیزیوتراپی از رشته‌هایی است که در ترکیه تدریس می‌شود بسیاری از ایرانیان برای تحصیل در این رشته اقدام به مهاجرت می‌نمایند. زبان تحصیل در ترکیه ترکی و انگلیسی است. دانشجویان آذری زبان به راحتی می‌توانند برای دانشگاه‌های ترکیه درخواست پذیرش دهند. برای اینکه زندگی راحتی در ترکیه داشته باشید پیشنهاد می‌شود که به زبان ترکی آشنایی داشته باشید.

زبان تحصیل در برخی از کشورها به صورت چند زبانه است از علت های آن موقعیت استراتژیکی کشور، مهاجر پذیر بودن کشور و تبدیل شدن کشور به یک کشور چند ملیتی است. به‌عنوانِ‌مثال تحصیل در سوئیس به صورت چند زبانه بوده و زبان تحصیل با توجه به مقطع تحصیلی نیز می‌تواند متفاوت باشد به‌عنوانِ‌مثال در مقطع لیسانس در دانشگاه‌های سوئیس تدریس به زبان های فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، رومانیایی صورت گرفته و در مقاطع ارشد و دکترا زبان تحصیل فرانسوی، آلمانی و انگلیسی است.

سنگاپور، ایرلند و آمریکا از کشورهایی است که تحصیل در رشته فیزیوتراپی در آن امکان پذیر شده است و دانشجویان بین المللی زیادی برای تحصیل در رشته فیزیوتراپی به این کشورها مهاجرت می‌نمایند زبان تحصیل در کشورهای نامبرده انگلیسی است. زبان تحصیل در ایتالیا انگلیسی و ایتالیایی بوده و کسانی که قصد ادامه‌تحصیل در رشته فیزیوتراپی را دارند بعد از اخذ پذیرش در دوره های فشرده زبان ایتالیایی شرکت کرده و پس از تسلط به زبان موردِنظر، تحصیل خود را شروع می‌نمایند؛ زیرا رشته فیزیوتراپی به زبان ایتالیایی در این کشور تدریس می‌شود.

زبان تحصیل در کشور سوئد نیز سوئدی و انگلیسی بوده اما برای رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در سوئد دروس به زبان سوئدی تدریس می‌شوند.

دانشگاه‌های برتر رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی از آن دست رشته‌هایی به‌شمار می‌رود که علاقه مندان به آن تمایل زیادی به مهاجرت تحصیلی دارند به همین جهت آشنایی با برترین دانشگاه‌های ایران و جهان در این رشته از اهمیت زیادی برخوردار است؛ دانشجویانی که بتوانند از دانشگاه‌های معتبر جهان پذیرش بگیرند شرایط کاری برای آن‌ها در ایران و دیگر کشورهای پیشرفته جهان بهتر مهیا می‌شود.

موسسات زیادی چون موسسه کیو اس هر ساله طبق پارامتر های معینی بهترین دانشگاه‌های جهان را معرفی می‌نماید. در برخی از مواقع برای برخی از رشته ها مانند رشته فیزیوتراپی ترتیب این رتبه بندی تغییر پیدا می‌کند. اگر بخواهیم بهترین دانشگاه‌های جهان را برای یک رشته معین مثل فیزیوتراپی را از لیست کیو اس خارج نماییم، باید دانشگاه‌هایی را که دارای این رشته هستند را از لیست کیو اس خارج کرده و طبق رتبه مرتب نماییم.

ضمن اینکه دانشگاه‌های این رشته کمتر از 4 سال است که در رنکینگ‌های جهانی موردتوجه قرار می‌گیرند و به همین سبب پیدا کردن رنکینگ دانشگاه‌های این رشته بر اساس کیو اس مشکل است. از آنجا که تحصیل در بهترین دانشگاه‌های جهان از اهمیت زیادی برخوردار است ما تعدادی از دانشگاه‌های جهان را که در رشته فیزیوتراپی سرآمد هستند را به شما معرفی می‌کنیم. دانشگاه‌های نامبرده جزء دانشگاه‌های مطرح در فیزیوتراپی بوده که در لیست کیو اس دارای رتبه قابل قبولی هستند اما صرفاً جزء رتبه های تک و دو رقمی نیستند.

دانشگاه‌های برتر در رشته فیزیوتراپی

  • دانشگاه مریلند (university of Maryland college park)
  • دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ (The Hong Kong Polytechnic University)
  • دانشگاه ایالتی نیویورک (State university of new York)
  • دانشگاه لاتروب (La Trobe University)
  • دانشگاه سیدنی (The University of Sydney)
  • دانشگاه صنعتی اوکلند (Auckland University of Technology)
  • دانشگاه ترنت (Trent university)
  • دانشگاه ولونگونگ (University of Wollongong)
  • دانشگاه بولتون (University in Bolton)
  • دانشگاه وینچستر (University of Winchester)
  • دانشگاه رابرت گوردن (University Gordon)
  • دانشگاه بیرمنگام (University of Birmingham)
  • دانشگاه برادفورد (University of Bradford)
  • دانشگاه لیورپول (University of Liverpool)
  • دانشگاه کاردیف (Cardiff University)
  • دانشگاه ووستر (University of Worcester)
  • دانشگاه پلیموث(University of Plymouth)
  • دانشگاه ساوتهمپتون (University of Southampton)
  • دانشگاه ناتینگهام (University of Nottingham)

دانشگاه‌های نامبرده در مقایسه با دانشگاه‌های مطرح جهان چون استنفورد، هاروارد، جان هاپکینز، کمبریج انگلیس، یو سی ال انگلیس، امپریال کالج لندن، دانشگاه شیکاگو، نانیانگ، دانشگاه بین المللی سنگاپور، دانشگاه پرینستون، دانشگاه کرنل، پنسیلوانیا، دانشگاه تسینگ هوا، دانشگاه ییل، دانشگاه کلمبیا، دانشگاه ادینبورگ از لحاظ رتبه و استاندارد آموزشی شاید کمی پایین‌تر باشند اما برای رشته فیزیوتراپی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

مقاطع تحصیلی در رشته فیزیوتراپی

مقاطع تحصیلی در رشته فیزیوتراپی به شرح زیر است:

مقطع کارشناسی فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی در ایران در مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری ارائه می شود. کارشناسان فیزیوتراپی در ایران همیار افراد معلول و بیماران هستند و کسانی که محدودیت جسمی و حرکتی داشته با کمک فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند تا حدودی استقلال جسمی روحی و اجتماعی خود را بازیابند.

مقطع لیسانس فیزیوتراپی در ۱۵ دانشگاه دولتی ایران ارائه می‌شود و این رشته در دانشگاه‌های غیرانتفاعی پیام نور و غیره قابل ارائه نیست. در مقطع کارشناسی فیزیوتراپی افراد ملزم به پاس کردن۱۳۰ واحد درسی هستند که ۸۲ واحد آن مربوط به دروس تخصصی و پایه و ۲۴ واحد آن مربوط به دروس کارورزی و ۲۴ واحد آن را دروس عمومی تشکیل می‌دهد.

مقطع کارشناسی‌ ارشد فیزیوتراپی

فوق لیسانس فیزیوتراپی از رشته‌های پر طرفدار در مقطع کارشناسی‌ارشد وزارت بهداشت محسوب می‌شود. بازار کار خوب یکی از دلایل اقبال به این رشته است. توجه داشته باشید فارغ‌التحصیلان مقطع لیسانس فیزیوتراپی می‌توانند در مقطع ارشد، تمامی رشته‌های وزارت بهداشت را امتحان دهند اما برای شرکت در مقطع فوق لیسانس فیزیوتراپی ورزشی افراد شرکت کننده صرفاً باید دارای مدرک لیسانس فیزیوتراپی باشند.

کسانی که دارای مدرک لیسانس فیزیوتراپی هستند می‌توانند در رشته‌های علوم تشریحی، فیزیک پزشکی، فیزیولوژی، مدیریت توانبخشی، آرگونومی و سلامت سالمندی نیز شرکت نمایند. رشته‌های ذکر شده جزء رشته‌های مرتبط با فیزیوتراپی است. فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند در این رشته ها بسیار موفق عمل نمایند. رشته فیزیوتراپی ورزشی رشته‌ای است که به ارزیابی  دقیق آسیب های ورزشی پرداخته و نحوه پیشگیری از آسیب های ورزشی و درمان آسیب های ورزشی را بررسی می‌کند.

ای ام جی پیشرفته، فیزیولوژی قلب و عروق و تنفس، فیزیولوژی پیشرفته عصب و عضله، تجزیه و تحلیل فعالیت های ورزشی در سطح پیشرفته از دروس تخصصی اختیاری فوق لیسانس فیزیوتراپی ورزشی هستند.

تغذیه ورزشی، فیزیولوژی ورزشی، بیومکانیک ورزشی، الکترومیوگرافی، آسیب های ورزشی، اصول فیزیولوژی تمرین درمانی، فیزیوتراپی در آسیب های ورزشی، کارورزی بالینی، فیزیوتراپی آسیب‌های ورزشی، سمینار و پایان نامه از واحدهای تخصصی اجباری فوق لیسانس فیزیوتراپی ورزشی است.

دکتری فیزیوتراپی

دکتری فیزیوتراپی به تازگی در ایران تشکیل شده و هدف از تشکیل این دوره تربیت متخصصان متبحر درزمینۀ فیزیوتراپی است. فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی‌ارشد فیزیوتراپی و فارغ‌التحصیلان دوره پزشکی عمومی می‌توانند در این دوره تخصصی شرکت نمایند.

دکتری فیزیوتراپی جزء رشته‌هایی به‌شمار می‌رود که در دو مرحله آموزشی و پژوهشی ارائه می‌گردد. در مرحله آموزشی دانشجو موظف است ۱۰ واحد دروس تخصصی اجباری را بگذراند. در این دوره ۲۷ واحد اختیاری در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد و دانشجویان با توجه به موضوع رساله خود در دوره دکترا و نظر استاد راهنما باید ۱۰ تا ۱۱ واحد درسی را از بین ۲۷ واحد انتخابی انتخاب کرده و پاس نمایند.

بعد از گذراندن مرحله آموزشی دانشجوی مقطع دکتری فیزیوتراپی در یک آزمون جامع شرکت کرده و پس از قبولی در آزمون جامع ۲۴ واحد رساله تحصیلی خود را انتخاب کرده و بعد از تعیین موضوع مرحله پژوهشی را آغاز می‌نماید. آنالیز سیستم های حسی و حرکتی، آناتومی و فیزیولوژی پیشرفته، سیستم قلبی ریوی، کنترل حرکت، فیزیوتراپی در ضایعات عضلانی اسکلتی، فیزیوتراپی در آسیب های ورزشی، بیوشیمی، فارماکولوژی در توانبخشی، بافت شناسی، آشنایی با حیوانات آزمایشگاهی، بیومکانیک بافتی، درمان های دستی ازجمله واحدهای انتخابی دوره دکتری فیزیوتراپی هستند.

اصول فیزیکی تمرین درمانی، فیزیولوژی پیشرفته اعصاب و عضلات، بیومکانیک کار، الکتروفیزیولوژی، سمینار و رساله از واحدهای تخصصی اجباری دکتری فیزیوتراپی هستند. برای ورود به دوره دکتری فیزیوتراپی باید در کنکور دکتری وزارت بهداشت شرکت نمایید و به منابعی که از سوی وزارت بهداشت معرفی گردیده است مسلط شوید.

فیزیوتراپی در بیماری‌ها، کینزیولوژی و بیومکانیک، استعداد تحصیلی، زبان تخصصی جزء دروس امتحانی است.

بسیاری از دانشجویان فارغ التحصیل در ارشد فیزیوتراپی برای دوره دکتری این رشته قصد مهاجرت تحصیلی می‌نمایند، برای مهاجرت در مقطع دکترا داشتن یک رزومه غنی شرط است. برخی از دانشگاه‌ها در برخی از کشورها مانند کانادا سابقه کاری مرتبط  بالینی را شرط ورود به این دوره دانسته‌اند.

گرایش های رشته فیزیوتراپی

گرایش های رشته فیزیوتراپی
گرایش های رشته فیزیوتراپی

فیزیوتراپی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری ارائه می‌شود. فیزیوتراپی در مقطع لیسانس هیچ گرایشی نداشته و در مقطع ارشد و دکترا رشته‌های مرتبط با آن اضافه می‌شود که علاقه‌مندان می‌توانند در آن‌ها ادامه‌تحصیل دهند. رشته‌های مشاوره توانبخشی، فیزیوتراپی ورزشی، مدیریت توانبخشی، سلامت و رفاه اجتماعی، علوم تشریحی، فیزیولوژی، فیزیولوژی ورزشی، آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، رفتار حرکتی، بیومکانیک ورزشی، اعضای مصنوعی و وسایل کمکی، آرگونومی و سالمند شناسی از رشته‌هایی هستند که فارغ‌التحصیلان رشته فیزیوتراپی می‌توانند در مقطع ارشد و دکترا در آن ها ادامه‌تحصیل دهند.

رشته مشاوره توانبخشی به‌عنوانِ یکی از گرایش‌های رشته مشاوره نیز شناخته می‌شود. دانشجویان این رشته واحدهای مربوط به مشاوره روانشناسی، فیزیوتراپی و فیزیولوژی را پاس می‌نمایند. افراد فارغ‌التحصیل این رشته به معلولین جسمی مشاوره داده و به آن‌ها کمک می‌کنند تا بتوانند استعدادهای بالقوه خود را شکوفا کرده و روابط اجتماعی خود را گسترده کرده و همچنین اعتماد به نفس حضور در جامعه را داشته باشند.

سلامت سالمندی نیز از دیگر گرایش‌های جدیدی است که از دوره ارشد در ایران ارائه شده و فارغ‌التحصیلان لیسانس فیزیوتراپی می‌توانند در صورت علاقه مند بودن در این رشته ادامه‌تحصیل دهند. این رشته به تغذیه سالمندان، فیزیولوژی سالمندان، روانشناسی سالمندان، نحوه مراقبت از سالمندان در خانه و مراکز مربوطه می‌پردازد.

فارغ‌التحصیلان این رشته به خانواده سالمندان نحوه مراقبت صحیح از سالمندان را آموزش داده و به کاهش مشکلات سالمندان کمک می‌نمایند. از طرفی فارغ‌التحصیلان این رشته با مشاوره های خود کمک می‌نمایند تا امید به زندگی در افراد سالمند افزایش پیدا کند و بیماری‌های مربوط به دوران پیری کاهش پیدا کرده و راهکارهایی ارائه می‌دهند تا بتوان این مقطع حساس از زندگی را به خوبی کنترل کرد.

فیزیولوژی پزشکی در دوره کارشناسی‌ارشد از رشته‌های  پرطرفدار در میان فارغ‌التحصیلان لیسانس فیزیوتراپی . این رشته از وزارت بهداشت به بررسی عملکرد اندام ها و سلول های بدن می پردازد. فیزیولوژی سلول، فیزیولوژی تنفس، فیزیولوژی قلب و گردش خون، فیزیولوژی اعصاب ازجمله دروس تخصصی فیزیولوژی پزشکی به‌شمار می‌روند. زیست شناسی جانوری، بیوشیمی، زبان و فیزیولوژی از دروس امتحانی این رشته هستند. آسیب شناسی ورزشی از دیگر رشته‌های دوره ارشد و دکترا است که فارغ‌التحصیلان فیزیوتراپی و تربیت بدنی می‌توانند در آن ادامه‌تحصیل دهند.

ماساژ ورزشی، ورزش معلولین، حرکت شناسی پیشرفته، امدادگری ورزشی پیشرفته، ارزیابی و مدیریت پیشرفته آسیب‌های ورزشی، آسیب های ورزشی از دروس تخصصی این رشته هستند.

الکتروتراپی

همان طور که قبلا نیز توضیح داده شد فیزیوتراپیست‌ها با استفاده از تجهیزات و امکاناتی اقدام به درمان بیمارانی که دچار اختلالات حرکتی و جسمی هستند؛ می‌نمایند. یکی از این روش ها الکتروتراپی است. در الکتروتراپی با استفاده از امواج مافوق صوت، لیزر و تحریکات الکتریکی ضعیف بر روی سطح پوست اقدام به ترمیم بافت، کاهش درد و درمان بیماری‌های مفصلی حاد می‌نمایند.

با استفاده از الکتروتراپی می‌توان بسیاری از بیماری‌های روماتیسمی مانند روماتیسم زانو، یا بسیاری از آرتروزها مانند آرتروز گردن، زانو و دست را درمان نمود و درد ناشی از این بیماری‌ها را به طور قابل‌توجهی کاهش داد. الکتروتراپی مزیت‌های زیادی دارد که از این دست مزیت ها می‌توان به کاهش درد بیمار به صورت قابل توجه بدون مصرف مسکن، افزایش گردش جریان خون در اندام‌های بدن، افزایش جذب مواد معدنی در اندام ها، افزایش توان و انقباض عضلات و افزایش دامنه حرکتی بیمار اشاره کرد.

برای کاهش درد بیماران به روش الکتروتراپی پالس های ضعیف الکتریکی را از روی پوست رد می‌کنند که این پالس های ضعیف الکتریکی اعصابی را که مسئول ایجاد درد در بدن است را دست کاری کرده و در نتیجه درد بیمار کاهش پیدا می‌کند.

هیدروتراپی

هیدروتراپی که از روش‌های درمانی فیزیوتراپیست‌ها و کاردرمانگرها است تاثیرات زیادی داشته و علاوه بر درمان بیماران آرامش روحی و جسمی زیادی را به بیماران اعطا می‌کند. با استفاده از هیدروتراپی می‌توان بدون استفاده از اعمال جراحی سنگین و داروهای مضر شیمیایی سلامت بیماران را به آن‌ها برگرداند.

بیمارانی که دچار ضایعه نخاعی هستند، مبتلایان به آرتروز گردن، بیماران مبتلا به کشیدگی یا پارگی عضله افراد مبتلا به پوکی استخوان، افراد مبتلا به بیماری‌های بی اختیاری ادرار، افراد مبتلا به بیماری‌های مثانه و کلیه، افراد مبتلا به دیسک کمر، افراد مبتلا به دیسک گردن، افراد مبتلا به ساییدگی زانو، افراد مبتلا به کمردردهای حاد، افراد مبتلا به سیاتیک می‌توانند جزء داوطلبانی باشند که فیزیوتراپیست‌ها از روش هیدروتراپی یا آب درمانی برای درمان آن‌ها استفاده می‌نمایند.

بالا بردن حجم تنفسی ریه، افزایش سوخت و ساز سلول های بدن، اتساع عروق، افزایش فعالیت قلب، بهبود جریان خون، افزایش تراکم استخوان ها ازجمله مزیت های هیدروتراپی هستند.

فیزیوتراپیست‌هایی که از روش هیدروتراپی برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌نمایند به بیماران تمرینات و ورزش های خاصی را آموزش می‌دهند که این تمرینات باید در آب انجام شود. راه رفتن به روشی خاص، تمرینات نرمشی سبک ازجمله این فعالیت ها است. برخی از بیماران به‌دلیل درد شدیدی که دارند نمی توانند حرکات اصلاحی را بر روی زمین انجام دهند به همین سبب روش هیدروتراپی برای آن‌ها استفاده می‌شود که روشی بسیار موثر بوده و بسیاری از افراد مبتلا به دیسک کمر با این روش درمان شده‌اند.

این روش یک روش درمانی ساده و ارزان بوده و به‌دلیل عامه پسند بودن بسیار مورد استقبال واقع شده است.

اولتراسوند تراپی

یکی از روش‌های درمانی بسیار مؤثر که فیزیوتراپیست‌ها از آن برای درمان بیماران خود استفاده می‌نمایند اولتراسوند تراپی است. در این روش درمانی با استفاده از امواج مافوق صوتی که گوش انسان قادر به شنیدن آن‌ها نیست برای درمان بیماران استفاده می‌نمایند. شدت و فرکانس امواج صوتی با توجه به ناحیه آسیب‌دیده و وضعیت جسمانی فرد می‌تواند متفاوت باشد.

از این روش درمانی به دو صورت مکانیکی و حرارتی استفاده می‌کنند بدین‌صورت که با استفاده از امواج مافوق صوتی این امواج را به بافت‌های نرم و عمیق زیرپوست هدایت کرده و حرارت و گرما در ناحیه مربوطه ایجاد می‌شود یا با استفاده از امواج مافوق صوتی به قسمت‌های  نرم و عمیق زیر پوست نفوذ کرده و حباب ایجاد می‌نمایند که این حباب‌ها باعث ایجاد انقباض و انبساط در عضلات شده و باعث کاهش التهاب و درد می‌شود.

استفاده از اولتراسوند تراپی با استفاده از مکانیزم حرارتی باعث بهبود گردش خون در بدن شده و متابولیسم سلول های بدن را نیز افزایش می‌دهد.

افرادی که دچار بیماری‌های پوستی هستند، افرادی که دچار اسپاسم های عضلانی بوده، افرادی که دچار گرفتگی و سفت شدگی عضلات بدن هستند، افرادی که مفاصل تاندون و استخوان های آن‌ها دچار مشکل شده است، افراد مبتلا به استئوآرتریت، افرادی که عضلات آن‌ها رگ به رگ شده است، افرادی که دارای دردهای  ناشناخته در قسمت کمر و دنبالچه هستند، می‌توانند از اولتراسوند تراپی برای درمان کاهش درد و کاهش التهاب نواحی موردِنظر استفاده نمایند.

اولتراسوند تراپی در فیزیوتراپی صرفاً جنبه درمانی نداشته و برای آماده سازی بدن ورزشکاران قبل از تمرینات ورزشی نیز از این روش استفاده می‌کنند.

لیزر درمانی

بسیاری از ما نام لیزردرمانی را برای بیماری‌های پوستی شنیده ایم و گمان می‌کنیم که لیزردرمانی یکی از روش‌های درمانی در تخصص پوست مو و زیبایی است در حالی که استفاده از لیزر درمانی در فیزیوتراپی گسترده تر بوده و یکی از روش‌های درمانی مهم و اصولی در فیزیوتراپی شناخته می‌شود. در لیزر درمانی از نورهایی با طول موج معین استفاده می‌نمایند که این طول موج های پرقدرت نور به بافت نفوذ پیدا کرده و باعث ترمیم بافت و سلول های آسیب دیده می‌شود.

در برخی از موارد نور با نفوذ خود به بافت ها باعث افزایش سرعت تکثیر سلولی شده و در نتیجه باعث ترمیم بافت ها، تاندون ها و مفاصل آسیب دیده می‌شود.

از لیزرتراپی در فیزیوتراپی برای درمان شانه های منجمد، سندروم آرنج تنیس بازان، سندروم آرنج گلف بازان، سندروم مچ درد، دیسک کمر، دیسک گردن، آرتروز گردن، آرتروز زانو، سندروم تونل کارپ، سندروم التهاب تاندون، فاشیا، درمان پیچ خوردگی مفاصل، درمان صدمات ناشی از ورزش، درمان نوروپاتی های دیابتی، ترمیم اعصاب محیطی و غیره استفاده می‌کنند. متخصصان فیزیوتراپی در کنار لیزر درمانی می‌توانند از درمان های دیگری چون برق درمانی، الکتروتراپی، هیدروتراپی، درمان های دستی و غیره به صورت ترکیبی استفاده نمایند.

لیزر درمانی یک روش درمانی غیر تهاجمی بوده و عوارض این روش درمانی بسیار محدود و موقت است.

درمان دستی یا کایروپراکتیک «Chiropractic»

فیزیوتراپیست‌ها فقط از تجهیزات برای درمان بیماران خود استفاده نمی‌کنند بلکه درمان های دستی، حرکات اصلاحی و نرمش ها نقش مهمی برای فیزیوتراپیست‌ها داشته و  بیماران زیادی را با این روش  درمان می‌نمایند. فیزیوتراپیست‌ها از این روش‌ها به طور موثر و صحیح برای درمان بیماران خود استفاده می‌نمایند.

فیبرومیالژیا، سردرد، کمر درد، گردن درد، دردهای ناشی از سیاتیک در کمر، درد میوفاسیال، تنگی کانال نخاعی، درد قفسه سینه، گرفتگی های عضلانی، کشیدگی بیش از حد رباط ها یا رگ به رگ شدن، سندروم تونل کارپال، بورسیت، گرفتگی و خشکی عضلات تنها بخشی از بیماری‌هایی هستند که  فیزیوتراپیست‌ها با استفاده از درمان‌های دستی آن‌ها را درمان می‌نمایند.

درمان دستی یکی از روش‌های کم تهاجم است و عوارض جانبی نداشته و ممکن است فرد در اثر فشاری که به ستون فقراتش وارد می‌شود به مدت چند دقیقه تا چند ساعت دچار درد و فشار در ناحیه مزبور باشد که این درد و فشار بعد از مدت کوتاهی از بین می‌رود. درمان دستی برای افرادی که مبتلا به سرطان هستند یا دچار شکستگی و دررفتگی در اندام‌های موردِنظر هستند یا دچار عفونت و التهاب شدید در ناحیه ستون فقرات هستند به هیچ عنوان توصیه نمی شود. همچنین درمان دستی برای برخی از مبتلایان به آرتروز توصیه نمی‌شود.

به شما پیشنهاد می‌شود که برای انجام درمان دستی نزد متخصص طب فیزیکی مراجعه نمایید.

ماساژ درمانی

یکی دیگر از روش‌های درمانی که فیزیوتراپیست‌ها با استفاده از آن اقدام به درمان بیماران می‌نمایند، ماساژ درمانی است. فیزیوتراپیست‌ها از آن جهت که واحدهای درسی علوم تشریحی را پاس کرده‌اند و به فیزیولوژی و آناتومی بدن تسلط دارند، بهتر از دیگر افراد می‌توانند نقاط ماساژ را تشخیص داده و با استفاده از ماساژ اصولی و صحیح درد بیماران را کاهش دهند.

افرادی که دچار دررفتگی عضله، خشکی عضله، اسپاسم عضلانی هستند و یا از دردهای شدید مانند آرتروز رنج می‌برند، می‌توانند با ماساژ درمانی نزد یک متخصص فیزیوتراپیست  به کاهش دردهای خود کمک زیادی نمایند. فیزیوتراپیست‌ها با توجه به وضعیت جسمانی و روانی فرد و با توجه به وضعیت فیزیولوژی فرد فشار لازم بر نقاط ماساژ را تعیین می‌نمایند.

ماساژ درمانی علاوه بر کاهش دردهای جسمانی باعث آرامش روحی فرد نیز می‌شود.

رشته‌های مرتبط با رشته فیزیوتراپی

رشته‌های مرتبط با رشته فیزیوتراپی
رشته‌های مرتبط با رشته فیزیوتراپی

همان طور که بیان شد فیزیوتراپیست باید با ساختار کامل بدن انسان آشنایی داشته باشد تا بتواند ساختار فیزیکی بدن را طبق اصول صحیح علمی اصلاح نمایند؛ از این رو رشته‌های فیزیولوژی، آناتومی، علوم تشریحی که به بررسی کامل بدن انسان می پردازد با رشته فیزیوتراپی مرتبط هستند.

طب فیزیکی

یکی از تخصص‌های رشته پزشکی، طب فیزیکی است که با کمک فیزیوتراپیست‌ها به درمان اختلالات حرکتی بیماری‌های مربوط به ستون فقرات مانند دیسک کمر، سیاتیک و لغزندگی مهره می‌پردازد. ارائه روش‌های درمانی جدید، کمک به کاهش درد، درمان درد و تشخیص درد ازجمله وظایف متخصص طب فیزیکی است از این رو طب فیزیکی را می‌توان رشته‌ای مرتبط با فیزیوتراپی دانست.

آسیب شناسی و حرکات اصلاحی

آسیب شناسی و حرکات اصلاحی یکی از گرایش‌های تخصصی تربیت بدنی است، این گرایش به اصلاح عیوب اندامی مانند افتادگی شانه، قوز کمر، پاهای پرانتزی، هالوس و غیره می‌پردازد از این رو آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی را می‌توان رشته‌ای مرتبط با فیزیوتراپی دانست.

کاردرمانی

رشته کاردرمانی یکی دیگر از رشته‌های مرتبط با فیزیوتراپی است. این دو رشته همبستگی زیادی با یکدیگر داشته به همین دلیل کاردرمانگر ها در کنار فیزیوتراپیست‌ها فعالیت کرده و به کمک افرادی می‌آیند که دارای اختلالات حرکتی هستند. این اختلالات می‌تواند در اثر بیماری‌های مختلف مانند سکته مغزی، ام اس پارکینسون و غیره باشد. کاردرمانگر ها حیطه فعالیت وسیعی داشته و پس از بررسی وضعیت روانی، جسمی و ذهنی فرد متناسب با وضعیت او روش درمانی خاصی تجویز می‌کند و به حفظ استقلال بیمار کمک می‌نماید.

واحدهای درسی مشترک رشته فیزیوتراپی

همان طور که بیان شد رشته فیزیوتراپی با برخی از رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی مرتبط است از این رو واحدهای درسی مشترک در بین رشته‌های مرتبط دیده می‌شود. به‌عنوانِ‌مثال واحدهای بیوشیمی، فارماکولوژی، فیزیولوژی تنفس، فیزیولوژی قلب و عروق، فیزیولوژی اعصاب، فیزیولوژی سلول از دروس مشترک بین رشته فیزیولوژی پزشکی و فیزیوتراپی هستند.

واحد درسی بیومکانیک یکی از واحدهای درسی و مباحث پرطرفدار در گرایش‌های ارشد فیزیوتراپی است. این واحد درسی بین رشته‌های مهندسی پزشکی، بیومکانیک ورزشی، اعضای مصنوعی و وسایل کمکی مشترک است.

  • دروس فیزیولوژی عمومی، بافت شناسی و آناتومی از واحدهای درسی مشترک رشته علوم تشریحی در مقطع ارشد و رشته فیزیوتراپی در مقطع لیسانس هستند.
  • واحد درسی ژنتیک در تمامی رشته‌های گروه پزشکی و پیراپزشکی مشترک است.
  • واحد درسی نورولوژی جزء واحد های درسی مشترک بین رشته فیزیوتراپی و علوم اعصاب و روان‌شناسی است.
  • فیزیولوژی دستگاه عصبی عضلانی از واحدهای درسی مشترک رشته فیزیوتراپی و بیومکانیک ورزشی است.
  • آرگونومی ورزشی نیز از دروس مشترک بیومکانیک ورزشی، ارگونومی و رشته فیزیوتراپی است.
  • واحد جراحی عمومی، ارتوپدی، بیماری‌های قلب و عروق، بیماری‌های داخلی و رادیولوژی از دروس مشترک بین رشته فیزیوتراپی و دوره عمومی پزشکی هستند.
  • ماساژ و اصول درمان های دستی از مباحث مشترک بین رشته فیزیوتراپی و آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی است.
  • واحدهای درسی نورولوژی، کینزیولوژی و بیومکانیک، آناتومی، فیزیولوژی عمومی و فیزیولوژی اعصاب ازجمله دروس مشترک بین رشته کاردرمانی و رشته فیزیوتراپی هستند.

آزمون‌ های مرتبط با رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی جزء رشته‌هایی محسوب می‌شود که در دانشگاه‌های جهان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترا ارائه می‌شود بنابراین این رشته جزء رشته‌هایی است که دارای دکتری پیوسته نبوده و دانشجویان علاقه مند به تحصیل در این رشته باید در هر مقطع در آزمون های ورودی شرکت نمایند.

آزمون های ورودی مرتبط با رشته فیزیوتراپی با توجه به دانشگاه و کشور می‌تواند متفاوت باشد؛ به‌عنوانِ‌مثال برای تحصیل در دانشگاه‌های ایران باید در آزمون سراسری علوم تجربی شرکت کرده و پس از کسب رتبه و تراز لازم رشته فیزیوتراپی را انتخاب نمایید از آنجا که دانشگاه‌های محدودی این رشته را ارائه می‌دهند و این رشته نیز جزء رشته‌های پرطرفدار است باید رتبه بالایی در کنکور سراسری به دست آورد.

شما می توانید در کنکور دانشگاه آزاد نیز به طور جداگانه شرکت کرده و وارد مقطع کارشناسی فیزیوتراپی دانشگاه آزاد شوید.

آزمون های نامبرده برای ورود به رشته فیزیوتراپی مخصوص کشور ایران بوده و کشور های دیگر قوانین خاص خود را برای پذیرش دانشجو در رشته فیزیوتراپی دارند. به‌عنوانِ‌مثال دانشگاه‌های ترکیه نیز همانند ایران در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری رشته فیزیوتراپی دانشجو پذیرش می‌نمایند؛ اما با توجه به نوع دانشگاه شرایط پذیرش می‌تواند متفاوت باشد. به‌عنوانِ‌مثال قبولی در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه نیازی به آزمون ورودی ندارد اما برای قبولی در دانشگاه‌های دولتی ترکیه با توجه به زبان تحصیل و تدریس دانشگاه، آزمون های متفاوتی برگزار می‌شود.

مثلاً دانشگاه‌های انگلیسی زبان ترکیه آزمون SAT را برگزار کرده و شرط ورود به رشته فیزیوتراپی در این دانشگاه‌ها قبولی در این آزمون است. دانشگاه‌های ترکی زبان ترکیه آزمون یوس را برگزار کرده و شرط ورود به رشته  فیزیوتراپی در این دانشگاه‌ها قبولی در آزمون یوس است بخشی از سوالات آزمون یوس مربوط به زبان ترکی بوده و دانشجو باید به زبان ترکی نیز تسلط داشته باشد.

روسیه جزء کشورهایی محسوب می‌شود که موردتوجه علاقه مندان به رشته فیزیوتراپی بوده و ایرانیان زیادی برای کار و تحصیل در این رشته به روسیه مهاجرت می‌نمایند. روسیه از کشورهایی است که برای ورود به رشته فیزیوتراپی آزمون ورودی برگزار می‌کند. برای ورود به رشته فیزیوتراپی در کشور روسیه باید در یک دوره ۱۰ ماهه به نام دوره پادفک شرکت کرده و به زبان روسی و دیگر دروس پیش نیاز مانند شیمی، فیزیک و زیست مسلط شوید. بعد از گذراندن دوره پادفک آزمون ورودی برگزار شده و بعد از قبولی در آزمون ورودی می توانید در رشته فیزیوتراپی تحصیل نمایید.

برخی از کشورها با دانشگاه‌ها نیز برای ورود به این رشته آزمون ورودی خاصّی طراحی نکرده اما برای ادامه‌تحصیل در رشته شرایط خاصی را لحاظ کرده اند؛ به‌عنوانِ‌مثال اگر شما برای رشته فیزیوتراپی در کشور فرانسه در مقطع لیسانس پذیرش بگیرید بعد از پایان سال اول تحصیلی که دوره paces نام دارد باید در یک آزمون شرکت کرده و در صورتی که نمره قبولی را دریافت نمایید می‌توانید در رشته فیزیوتراپی ادامه‌تحصیل دهید.

بسیاری از کشورها نیز برای هیچ کدام از مقاطع تحصیلی رشته فیزیوتراپی هیچگونه آزمون ورودی برگزار نکرده و بر اساس پارامتر های معینی اقدام به جذب دانشجو می‌نمایند. حتی بسیاری از دانشگاه‌های مطرح جهان در رشته فیزیوتراپی از این طریق دانشجو جذب می‌نمایند. به همین سبب اگر جزء افرادی هستید که قصد ادامه‌تحصیل در رشته فیزیوتراپی در خارج از کشور را دارید قبل از اینکه دغدغه آزمون ورودی داشته باشید بهتر است که یک رزومه پربار و غنی تهیه نمایید.

داشتن مقاله های ترجمه شده، تالیف کتاب، ترجمه کتاب در رشته فیزیوتراپی، داشتن دستاوردهای علمی، معدل بالا، نمرات بالا در دروس تخصصی، می‌تواند به اخذ بورسیه تحصیلی و تحصیل رایگان در دانشگاه‌های معتبر جهان بدون شرکت در آزمون ورودی به شما کمک نماید.

اخذ پذیرش در رشته فیزیوتراپی

روش‌های اخذ پذیرش از دانشگاه‌های معتبر جهان در رشته فیزیوتراپی یکی از دغدغه های مهم دانشجویان نخبه‌ این رشته است. برای آگاهی از نحوه مهاجرت و راه های اخذ پذیرش می‌توانید به یکی از موسسات مهاجرتی معتبر مراجعه کرده و در این خصوص از آن‌ها راهنمایی بخواهید. موسسه مهاجرتی GO2TR با توجه به رشته تحصیلی شما، وضعیت تحصیلی، مهارت ها، تمکن مالی، وضعیت خانوادگی و فرهنگی کشور متناسب با روحیات شما را به شما پیشنهاد می‌دهد.

اگر در حال تحصیل در یکی از بهترین دانشگاه‌های ایران هستید ممکن است یک یا چند تا از اساتید دروس تخصصی شما  فارغ التحصیل یکی از این دانشگاه‌های معتبر جهان باشد، شک نکنید که اساتید شما می‌توانند بهترین راهنمای شما برای مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور باشند. یکی دیگر از راه‌های مطمئن برای اخذ ویزای تحصیلی از کشورهای پیشرفته این است که به وبسایت دانشگاه‌های کشور موردِنظر مراجعه کرده و یک اکانت کاربری در وبسایت دانشگاه برای خود ایجاد نمایید در این  اکانت شما می‌توانید شرایط تحصیلی خود را بازگو کرده و به دانشگاه درخواست پذیرش دهید.

اگر اهل مطالعه مقاله های خارجی در خصوص رشته فیزیوتراپی هستید حتما به ایمیل نویسندگان مقاله‌های خارجی توجه لازم را مبذول دارید. اکثر نویسندگان این مقاله ها اساتید دانشگاه‌های درجه یک دنیا بوده که از مرتبه علمی بالایی برخوردار بوده و می توانند شما را ساپورت نمایند. به  ایمیل تعدادی از  این اساتید نامه بزنید و از آن‌ها بخواهید تا از شما برای تحصیل در دانشگاه دعوت به عمل نمایند.

رزومه کاری خود را برای اساتید بفرستید و انگیزه خود را برای تحصیل در دانشگاه‌های خارج به خوبی توضیح دهید شما می توانید در صورت موافقت اساتید پذیرش دانشگاه را اخذ نمایید و به‌عنوانِ دستیار استاد در دانشگاه نیز مشغول به تحصیل و کار شده و مبلغی از دانشگاه به‌عنوانِ دستمزد دستیار استاد به‌عنوانِ کمک هزینه تحصیلی دریافت نمایید.

در خصوص اخذ پذیرش از کشور و دانشگاه خاصی باید قبل از اقدام برای انجام این کار نکات مهمی را مدنظر قرار دهید:

  • قبل از اینکه بخواهید برای کشور خاصی اقدام نمایید باید با فرهنگ آن کشور، هزینه زندگی و هزینه تحصیل زبان تحصیل در آن کشور به خوبی آشنایی پیدا کنید. زیرا برخی از دانشگاه‌ها به هیچ عنوان دانشجویان را حمایت مالی نمی‌کنند و حتی اگر دانشجو از رزومه ای پربار بهره مند باشد باید هزینه تحصیل در دانشگاه را پرداخت نماید.
  • در برخی از مواقع ممکن است دانشجو از پس هزینه های زندگی در یک کشور برآید در حالی که به‌دلیل گران بودن هزینه های تحصیل نمی‌تواند در آن کشور تحصیل نمایند به همین سبب باید از ریز تمامی هزینه های کشور مدنظر اطلاع داشته باشد تا وقت و هزینه اضافی برای مهاجرت را صرف نکند.
  • در هنگام اخذ پذیرش از دانشگاه این نکته را مدنظر قرار دهید که زبان تحصیل در یک دانشگاه می‌تواند با توجه به هر رشته متفاوت باشد به‌عنوانِ‌مثال با وجود دانشگاه‌های انگلیسی زبان در کشور روسیه، امکان تحصیل به زبان انگلیسی در کشور روسیه در رشته فیزیوتراپی وجود نداشته و فرد باید به زبان روسی مسلط باشد برخی از دانشگاه‌ها دوره های فشرده زبان روسی را برگزار می‌نمایند که افراد می‌توانند پس از گذراندن این دوره ها به تحصیل در رشته فیزیوتراپی مشغول شوند حال اگر دانشجویی از این موضوع اطلاع نداشته باشد وقت و هزینه زیادی را تلف کرده در حالی که می توانست این وقت را برای اخذ پذیرش از یک دانشگاه انگلیسی زبان در یک کشور اروپایی بگذراند.

برخی از دانشگاه‌ها و کشورها برای تحصیل در رشته فیزیوتراپی محدودیت سنی در نظر گرفته‌اند که محدودیت سنی با توجه به مقطع تحصیلی می‌تواند متفاوت باشد، به همین سبب توصیه می‌شود قبل از هرگونه اقدام برای اخذ پذیرش به وب سایت دانشگاه مراجعه کرده تا از تمامی شرایط دانشگاه مقصد اطلاع پیدا کنید.

ویزا برای تحصیل رشته فیزیوتراپی

اخذ ویزا با توجه به شرایط هر کشور می‌تواند مراحل متفاوتی داشته باشد. بدون شک اخذ ویزای تحصیلی مهم‌‌ترین مرحله مهاجرت تحصیلی است و بسیاری از دانشجویان به سبب سختی های این راه قید مهاجرت تحصیلی را می‌زنند، اگر این دانشجویان با شرایط اخذ ویزای تحصیلی آشنایی داشته باشند و بتوانند کشورهایی را شناسایی کنند که اخذ ویزای آن‌ها راحت تر باشد؛ می‌توانند برای مهاجرت تحصیلی اقدام نمایند.

مالزی

مالزی یکی از کشورهایی به‌شمار می‌رود که استقبال زیادی از دانشجویان ایرانی نخبه می‌کند. اقتصاد مالزی، اقتصادی پیشرفته و صعودی بوده و به همین جهت کشوری است که موردتوجه ایرانیان قرار گرفته است. رشته فیزیوتراپی جزء رشته‌هایی است که در مالزی موردتوجه و اهمیت قرار گرفته و ایرانیان می‌توانند برای مهاجرت کاری و تحصیلی به این کشور در این رشته اقدام نمایند. خوشبختانه اخذ ویزای مالزی راحت است و در صورتی که دانشجو بتواند شرایط لازم را به دست آورد به راحتی ویزای مالزی را به دست می‌آورد.

سنگاپور

کشور سنگاپور نیز از کشورهایی است که دارای اقتصادی قدرتمند بوده و بهترین دانشگاه‌های جهان در این کشور وجود دارد. اخذ ویزای کاری و تحصیلی سنگاپور نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی آمریکایی و آسیایی راحت تر بوده و در صورتی که فرد شرایط کاری و تحصیلی را در کشور سنگاپور داشته باشد می‌تواند به راحتی ویزای سنگاپور را اخذ نمایند.

استرالیا

استرالیا از کشورهای پیشرفته جهان محسوب می‌شود که بسیار موردتوجه ایرانیان قرار گرفته است خوشبختانه اخذ ویزای استرالیا نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی راحت تر بوده و در صورت داشتن یک رزومه پربار و غنی می توان ویزای تحصیلی استرالیا را دریافت کرد.

هندوستان

اگر به فکر تحصیل در یک کشور آسیایی هستید کشور هندوستان می‌تواند گزینه مناسبی برای تحصیل باشد. خوشبختانه رشته فیزیوتراپی از جایگاه بالایی در این کشور برخوردار بوده و افراد در صورت احراز شرایط به راحتی می‌توانند ویزای هندوستان را اخذ نمایند. کشور هندوستان در میان کشورهای جهان رتبه بیست و چهارم را برای تحصیلات عالی داشته و این بیانگر این است که کشور هند توانسته ایده‌آل‌های دانشجویان بین المللی را تا حدود زیادی فراهم آورد.

کشور هنگ کنگ، کشور کانادا، کشور آلمان، کشور ایتالیا از کشورهایی هستند که اخذ ویزای تحصیلی آن‌ها راحت تر است. در صورت اخذ ویزای تحصیلی برخی از کشورها مانند سوئد، می توانید ویزای تحصیلی خود را تبدیل به ویزای کاری کرده و بعد از گذشت مدت کوتاهی اقامت کشور را به دست آورید.

  • کشور فرانسه نیز از کشورهایی است که در صورتی که بتوانید ویزای تحصیلی آن را دریافت نمایید با چند سال اقامت در آن کشور می‌توانید اقامت آن کشور را نیز به دست آورید. برخی از کشورها مانند روسیه به هیچ عنوان به دانشجویان اقامت نداده و افراد باید پس از تحصیل به کشور خود بازگردند.
  • کشور نیوزلند، ایرلند و مجارستان از کشورهایی هستند که اخذ ویزای آن‌ها راحت بوده و امکان کار کردن در این کشورها نیز مهیا خواهد بود. این نکته را در نظر داشته باشید که همیشه اخذ ویزا پروسه ساده ای نداشته و در برخی از مواقع بسیار پیچیده است. برخی از کشورهای اتحادیه اروپا نیز قوانین سخت و پیچیده ای را برای ایرانیان در سال‌های مختلف وضع می‌نمایند که همین امر باعث سخت شدن پروسه اخذ ویزا می‌شود.
  • مثلاً به ‌تازگی کشور ایتالیا سختی های زیادی را در سال ۲۰۱۹ برای ایرانیان وضع کرده است که علت آن تقلبی بودن مدارک بسیاری از ایرانیانی است که در سال‌های گذشته برای تحصیل به ایتالیا مهاجرت نموده اند به همین سبب در مرداد ماه سال ۹۸ تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی ریجکت شده‌اند و ویزای تحصیلی به آن‌ها تعلق نگرفته است.

بورسیه تحصیلی رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی از آن دسته رشته‌هایی به‌شمار می‌رود که نخبگان این رشته علاقه زیادی به تحصیل در خارج از کشور داشته و تلاش زیادی برای بورس شدن می‌کنند. خوشبختانه امکان بورسیه شدن در رشته فیزیوتراپی برای کشورهای پیشرفته وجود داشته و دانشجو به شرط احراز شرایط لازم می‌تواند بورسیه تحصیلی را دریافت نماید.

با توجه به نوع بورسیه، کشور مقصد، شرایط دانشگاه مدنظر، شرایط بورس تحصیلی می‌تواند متفاوت باشد.

به‌عنوانِ‌مثال کسانی که می‌خواهند از بورسیه نوع فلوشیپ استفاده نمایند باید بدانند که معدل کل آن ها، نمره زبان آن ها، میزان تسلط آن ها به زبان انگلیسی، توان علمی دانشجو، دستاوردهای علمی دانشجو، میزان اعتبار مقاله های دانشجو، مقاله های منتشر شده توسط دانشجو، نمره آزمون ‏GRE مورد ارزیابی قرار می‌گیرد در صورتی که دانشجو بتواند تمامی شرایط را در گزینه های ذکر شده احراز نماید موفق به اخذ بورسیه فلوشیپ خواهد شد.

کشور هند از کشورهایی است که نزد دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی ایرانی موردتوجه قرار گرفته و بسیاری از دانشجویان برای کسب بورسیه های تحصیلی هند تلاش می‌نمایند. کشور هند بورس‌های تحصیلی مختلفی داشته که یکی از این بورسیه های تحصیلی بورسیه تحصیلی شایستگی است و به دانشجویانی تعلق می‌گیرد که دستاورد علمی خاصی داشته باشند. مثلا اگر یک دانشجوی رشته فیزیوتراپی موفق شود یک روش درمانی نوین را ارائه دهد یا یک وسیله جدید برای فیزیوتراپی را طراحی نماید؛ می‌تواند بورسیه تحصیلی را دریافت نماید.

این بورس تحصیلی فقط مخصوص کشور هندوستان است که به طور چشمگیری از دانشجویان سراسر جهان استقبال می‌کند.

کشورهای اروپایی و آسیایی زیادی مانند مالزی، مجارستان، اوکراین، اتریش، استرالیا و انگلستان شرایط را برای تحصیل دانشجویان بین المللی در رشته فیزیوتراپی فراهم کرده‌اند. اگر جزء دانشجویانی هستید که فکر تحصیل در خارج و بورسیه تحصیلی را در سر می پرورانید در قدم اول با توجه به شرایط خود و شرایط مالی خانواده یک کشور مقصد را انتخاب نموده و در خصوص شرایط تحصیل و زبان کشور مقصد تحقیق کرده و مشکل زبان خود را حل نمایید در صورتی که معدل کل بالایی داشته باشید و نمرات شما در دروس تخصصی خود بالا باشد و بتوانید نمره بالایی در آزمون آیلتس یا تافل کسب کنید می‌توانید برای اخذ بورسیه تحصیلی در دوره ارشد امیدوار باشید.

اخذ بورسیه تحصیلی در دوره دکترا کمی سخت‌تر بوده و داشتن مقاله آی اس آی و دستاوردهای علمی به طور قابل‌توجهی شانس شما را برای اخذ بورسیه تحصیلی بالا می‌برد.

کشورهای متقاضی کار رشته فیزیوتراپی

خوشبختانه رشته فیزیوتراپی از رشته‌های پر کار بوده که نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان این رشته زیر ۵ درصد است. شرایط کاری در ایران نیز برای فارغ‌التحصیلان این رشته مهیا بوده و افراد با مهارت می‌توانند به راحتی در بیمارستان ها، درمانگاه‌ها و مطب‌ های شخصی مشغول‌به‌کار شوند. حقوق فیزیوتراپیست‌ها در ایران نیز بالا بوده و جزء مشاغل سطح بالا نیز محسوب می‌شود.

با این حال برخی از افراد متخصص این رشته قصد مهاجرت به کشورهای دیگر برای کار را دارند. مهاجرت تحصیلی همسر و فرزندان، شرایط کاری ایده آل تر در کشورهای دیگر، رسیدن به یک زندگی مرفه تر در سایر کشورها ازجمله دلایل انگیزشی مهاجرت کاری است.

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در آمریکا

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در آمریکا
کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در آمریکا

کشور آمریکا برای تمامی رشته ها یک کشور ایده آل محسوب می‌شود. رشته فیزیوتراپی از آن دست رشته‌هایی محسوب می‌شود که در آمریکا بیشترین پیشرفت را داشته و بسیاری از نخبگان و علاقه‌مندان به رشته فیزیوتراپی آرزوی تحصیل در آمریکا را در سر می‌پرورانند. برترین تکنولوژی ها در رشته فیزیوتراپی ابتدا در آمریکا ظهور پیدا کرده و تحقیقات گسترده در خصوص بیماری‌های اعصاب و اختلالات حرکتی  و جسمی در آمریکا انجام می‌شود.

آمریکا ازجمله کشورها است که استقبال زیادی از دانشجویان نخبه این رشته می‌نماید. اگر شما بتوانید هزینه های زندگی در آمریکا را تامین نمایید و رزومه پربار و غنی در رشته فیزیوتراپی داشته باشید می‌توانید برای مهاجرت به این کشور اقدام نمایید.

هزینه زندگی در آمریکا با توجه به نوع ایالت، دانشگاه محل تحصیل، نوع دانشگاه، مقطع تحصیلی، شهر محل زندگی، نوع محل اقامت و سبک زندگی دانشجو می‌تواند متغیر باشد. اما به طور میانگین هزینه های زندگی در آمریکا سالانه چیزی حدود ۳۰ هزار دلار خواهد بود اگر ایالت‌های ارزان قیمت برای زندگی انتخاب شود این هزینه ها می‌تواند به ۱۸ هزار دلار کاهش پیدا کند. برای محل اقامت خود در آمریکا بهتر است خوابگاه دانشجویی را انتخاب نمایید و از غذاهای سلف دانشجویی استفاده نمایید از این طریق می‌توانید در ماه حداقل هزار دلار برای خود پس انداز نمایید.

آمریکا برای رشته فیزیوتراپی در مقطع لیسانس دارای ۷۰۰ دانشگاه و برای مقطع فوق لیسانس نزدیک به ۶۰ دانشگاه دارد؛ به همین سبب اگر رزومه پربار و دستاورد علمی خاصی داشته باشید می توانید از دانشگاه‌های این کشور پذیرش بگیرید.

متاسفانه هزینه تحصیل در آمریکا بسیار بالا بوده و حمایت مالی از دانشجویان رشته ها صورت نمی‌پذیرد به همین سبب اگر مشتاق به تحصیل در آمریکا هستید؛ برای مقطع لیسانس فیزیوتراپی مبلغ حدود ۱۳ تا ۱۵ هزار دلار، برای دوره ارشد مبلغ حدود ۱۵ تا ۱۷ هزار دلار را باید به دانشگاه‌های دولتی آمریکا بپردازید. اگر قصد دارید دوره فوق لیسانس فیزیوتراپی را در دانشگاه‌های خصوصی آمریکا بگذرانید باید بدانید که شهریه دانشگاه‌ها به ۳۴هزار دلار در سال نیز می‌رسد. برای دوره لیسانس فیزیوتراپی در دانشگاه‌های  خصوصی آمریکایی این مبلغ به ۳۰ هزار دلار نیز می‌رسد.

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در انگلستان

دانشگاه‌های لیورپول، برادفورد، رابرت گوردن، پلیموث، ساوت همپتون، کاردیف، تنها نمونه ای از دانشگاه‌های مطرح جهان در رشته فیزیوتراپی هستند که تمامی آن‌ها جهت تحصیل در انگلستان است. از این رو اخذ بورسیه تحصیلی برای دانشگاه‌های کشور انگلستان در رشته فیزیوتراپی کار بسیار مشکلی خواهد بود. دیپلم بین المللی، نمره بالا در مدرک زبان آیلتس، داشتن مدرک a_level با کسب نمره بالا در دروس فیزیک، زیست و ریاضی مهم‌‌ترین شرایط ورود به مقطع لیسانس فیزیوتراپی در کشور انگلستان است.

یکی از شروط مهم اخذ ویزای تحصیلی انگلستان داشتن تمکن مالی خود دانشجو و یا سرپرست مالی وی خواهد بود در صورتی که دانشجو نتواند تمکن مالی را اثبات نمایند ریجکت شده و ویزای تحصیلی به او تعلق نمی‌گیرد.

هزینه های زندگی در انگلستان با توجه به نوع دانشگاه و نوع شهر می‌تواند متفاوت باشد؛ به‌عنوانِ‌مثال زندگی در شهر لندن ماهانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۶۵ پوند خواهد بود؛ در سایر شهرهای این کشور این مبلغ به ۲۵۰ تا ۳۰۰ پوند در ماه کاهش پیدا خواهد کرد. هزینه زندگی در لندن جدای از هزینه تحصیل بوده و برای مقطع کارشناسی چیزی حدود ۱۵ تا ۱۸ هزار یورو در سال هزینه تحصیل خواهد بود که باید دانشجو پرداخت نماید.

هزینه تحصیل در دوره فوق لیسانس فیزیوتراپی افزایش پیدا کرده و مبلغی حدود ۱۸ تا ۲۰ هزار یورو در سال خواهد رسید این هزینه برای مقطع دکترای رشته فیزیوتراپی بیشتر خواهد بود.

زندگی در خوابگاه دانشجویی، استفاده از غذاهای سلف دانشگاه برای داشتن زندگی مقرون به صرفه تر به شما پیشنهاد  می‌شود. بسیاری از دانشگاه‌های انگلستان در رشته فیزیوتراپی مانند دانشگاه پلیموث برای دانشجویان نخبه بورسیه تحصیلی در نظر می‌گیرند به‌عنوانِ‌مثال دانشگاه پلیموث تا۳۵۰ هزار پوند کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان می‌دهد.

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در روسیه

کشور روسیه می‌تواند از کشورهای ایده آل برای تحصیل فیزیوتراپی باشد. کشور روسیه جزء کشورهایی است که اخذ ویزای دانشجویی آن برای دانشجویان ایران نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر راحت بوده و از طرفی سطح آموزشی استاندارد آن باعث شده تا رغبت دانشجویان به تحصیل در روسیه افزایش پیدا کند.

هزینه تحصیل در روسیه و همچنین زندگی در روسیه نسبت به بسیاری از کشورهای جهان مقرون به صرفه تر بوده و هزینه تحصیل در سال چیزی حدود ۳ هزار یورو است. دقت نمایید که رشته فیزیوتراپی در روسیه به زبان روسی برگزار شده و شما باید برای تحصیل در رشته فیزیوتراپی در روسیه به زبان روسی مسلط باشید. برای تحصیل در رشته فیزیوتراپی در دانشگاه‌های روسیه آزمون ورودی برگزار می‌شود و شرط قبولی در این رشته قبولی در آزمون های ورودی است.

دانشگاه‌های دولتی و مطرح روسیه در رشته فیزیوتراپی به شرح زیر است:

شما می‌توانید در کشور روسیه خود را بیمه دانشجویی نموده که هزینه این بیمه چیزی حدود ۸ هزار و ۵۰۰ روبل است. هزینه زندگی در کشور روسیه نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی پایین‌تر بوده و برای داشتن یک زندگی مرفه دانشجوی چیزی حدود ۸۰۰ دلار در ماه نیاز دارید. استفاده از خوابگاه های دانشجویی هزینه های شما را به صورت قابل‌توجهی کاهش داده به همین سبب توصیه می‌شود که از خوابگاه های لوکس دانشجویی دانشگاه‌های روسیه برای اقامت استفاده نمایید.

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در سوئد

کشور سوئد به‌دلیل نیاز مبرمی که به فیزیوتراپیست‌ها دارد، شرایط بسیار ایده آلی را برای دانشجویان این رشته فراهم آورده است. کشور سوئد برخلاف بسیاری از کشورهای اروپایی چون روسیه به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته اقامت داده و دانشجویان می‌توانند بعد از اتمام تحصیل در کشور مشغول‌به‌کار شده و به‌عنوانِ شهروند کشور سوئد اقامت بگیرند.

یکی دیگر از مزیت های تحصیل در سوئد این است که بعد از گذراندن یک و نیم سال پس از دوره تحصیل دانشجو می‌تواند در رشته فیزیوتراپی مشغول‌به‌کار شده و ماهانه ۱۵۰۰ یورو دستمزد دریافت نماید و در حین تحصیل ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهد.

بعد از فارغ التحصیل شدن شرایط کاری ایده‌آل تر با حقوق و دستمزد های بالاتر در انتظار فارغ‌التحصیلان است. هزینه تحصیل در دانشگاه‌های سوئد حدود ۷ هزار و ۵۰۰ یورو در هر ترم است که دانشجو اگر بتواند این هزینه را تامین نماید می‌تواند آینده کاری و تحصیلی روشنی را برای خود در سوئد رقم بزند.

از دانشگاه‌های سوئدی هستند که رشته فیزیوتراپی در آن‌ها  ارائه می‌شود:

  • دانشگاه اومآ (Umea)
  • دانشگاه لینچوپینگ (Linkoping University)
  • دانشگاه اوپسالا (Uppsala university)
  • دانشگاه لوند (Lund university)

کشور سوئد از کشورهای بسیار پیشرفته است که کیفیت سطح زندگی در آنجا بسیار بالا است . متاسفانه امکان تحصیل رایگان در کشور سوئد از سال ۲۰۱۱ تاکنون فراهم نبوده و دانشجویان باید بتوانند تمام هزینه های زندگی خود را تامین نمایند. متاسفانه هزینه زندگی در کشور سوئد بالا بوده و با توجه به سبک زندگی، محل اقامت و نوع شهر می‌تواند متفاوت باشد.

به‌عنوانِ‌مثال زندگی در شهر استکهلم نسبت به بسیاری از شهرهای دیگر هزینه بیشتری را دارد. هزینه اجاره ماهانه در سوئد با توجه به نوع شهر و نوع آپارتمان می‌تواند متغیر باشد متوسط هزینه اجاره بها در هر ماه حدود 8000 تا 12000 کرون است.

برای داشتن یک زندگی معمولی دانشجویی در سوئد به ماهانه مبلغی بین ۷۵۰ تا ۸۰۰ دلار نیاز دارید. البته این هزینه بدون احتساب هزینه اجاره بها است اگر بتوانید در خوابگاه اقامت نمایید می‌توانید به میزان چشمگیری در هزینه های خود صرفه جویی نمایید.

حق بیمه در کشور سوئد برای دانشجویان بین المللی ۲۵۰ کرون است.

خوشبختانه کشور سوئد هزینه‌های درمانی دانشجویان بین المللی خود را پوشش داده و هزینه های درمانی برای دانشجویان بین المللی تقریباً رایگان خواهد بود. هزینه حمل و نقل در شهر های بزرگ مانند استکهلم حداکثر 780 کرون و در سایر شهرهای کوچک تر حدود ۳۸۰ کرون است. هزینه های خورد و خوراک در کشور سوئد ماهانه برای هر فرد حدود ۸۰۰ تا هزار کرون خواهد بود.

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در ترکیه

کشور ترکیه همواره یکی از کشورهایی محسوب می‌شود که موردتوجه دانشجویان ایرانی بوده و به‌دلیل مقاربت فرهنگی زیادی که با ایرانیان دارند ایرانیان تحصیل در ترکیه را برای ادامه‌تحصیل در نظر می‌گیرند. رشته فیزیوتراپی در ترکیه جزء رشته‌های پردرآمد محسوب شده و تمامی فارغ‌التحصیلان این رشته از شرایط کاری ایده آل بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانند بهره مند شوند.

اوکان یکی از دانشگاه‌های مطرح در رشته فیزیوتراپی در ترکیه است.

رشته فیزیوتراپی در دانشگاه‌های خصوصی و دولتی کشور ترکیه ارائه شده و با توجه به نوع دانشگاه و زبان تدریس دانشگاه شرایط پذیرش می‌تواند متفاوت باشد. دانشجویانی که برای دانشگاه‌های دولتی انگلیسی زبان درخواست پذیرش می‌دهند باید در آزمون SAT شرکت کرده و بعد از قبولی در این آزمون می‌توانند ادامه‌تحصیل دهند. دانشجویانی که برای دانشگاههای ترکی و انگلیسی‌ زبان دولتی ترکیه اقدام می‌نمایند باید در آزمون یوس شرکت کرده و بعد از قبولی می‌توانند ادامه‌تحصیل دهند.

تمامی دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه از دانشجویان شهریه دریافت می‌کنند هزینه دانشگاه‌های دولتی ترکیه نسبت به دانشگاه‌های خصوصی بیشتر از نصف تقلیل می‌یابد. برای تحصیل در ترکیه در رشته فیزیوتراپی در دانشگاه‌های خصوصی در هر سال تحصیلی باید مبلغی بین شش تا هشت هزار دلار را باید به شهریه تحصیلی اختصاص دهید. هزینه زندگی در ترکیه با توجه به پارامترهای مختلف می‌تواند متفاوت باشد اما برای داشتن یک زندگی دانشجویی  متوسط ماهانه به مبلغی بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ دلار نیاز خواهید داشت.

دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانند در ترکیه مشغول‌به‌کار شده و به ازای هر ساعت کار چهل لیره دستمزد دریافت نمایند، شرایط کاری خوب و دستمزد بالا یکی از دلایل رغبت دانشجویان برای تحصیل در ترکیه است.

دانشگاه‌های ترکیه شرایط ایده‌آلی را برای دانشجویان خود فراهم می‌کنند. آزمایشگاه های بسیار مجهز، کتابخانه های بسیار مجهز، کتابخانه های مدرن همراه با پایگاه های اطلاعاتی مجازی، خوابگاه‌های لوکس، بیمه دانشجویی، کمک هزینه رفت و آمد ازجمله شرایطی است که دانشگاه‌های ترکیه برای دانشجویان رشته فیزیوتراپی فراهم می‌نمایند. وعده های غذایی دانشجویان که در سلف های دانشگاه و خوابگاه نیز توزیع می شود از کیفیت خوبی برخوردار است به همین سبب به دانشجویان توصیه می‌شود که از غذاهای سلف دانشگاه استفاده نموده و در هزینه های خود صرفه جویی نمایند.

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در ایتالیا

ایتالیا نیز جزء کشورهایی محسوب می‌شود که شرایط لازم را برای تحصیل دانشجویان فیزیوتراپی فراهم آورده است.

نمونه ای از دانشگاه‌های ایتالیا هستند که شرایط تحصیلی برای رشته فیزیوتراپی را فراهم کرده‌اند:

خوشبختانه امکان تحصیل رایگان در کشور ایتالیا وجود داشته و شرایط هر دانشگاه برای بورس می‌تواند متفاوت باشد. زبان تحصیل در دانشگاه‌های ایتالیا به زبان انگلیسی و ایتالیایی بوده و با توجه به نوع دانشگاه دانشجو باید به زبان ایتالیایی و انگلیسی مسلط باشد. به‌عنوانِ‌مثال اگر دانشگاه بولونیا را برای تحصیل انتخاب نمایید باید دارای مدرک زبان آیلتس ۶ و مدرک b2 زبان ایتالیایی باشید.

هزینه خورد و خوراک حین تحصیل در ایتالیا ماهانه مبلغی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ یورو و هزینه حمل و نقل ماهانه بین ۳۰ تا ۴۰ یورو است.

دانشگاه بولونیا خوابگاه های رایگان در اختیار دانشجویان قرار داده و مبلغی حدود ۳ هزار یورو به حساب دانشجویان برای کمک هزینه تحصیلی واریز می نماید. همچنین این دانشگاه ۹۰ درصد تخفیف را برای دانشجویانی که موفق به اخذ بورسیه شده اند در نظر می گیرد به همین سبب اگر دارای رزومه ای پربار و غنی هستید می توانید برای اخذ بورسیه تحصیلی دانشگاه‌های ایتالیا اقدام نمایید.

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در استرالیا

کشور استرالیا همواره یکی از کشورهای موردتوجه برای مهاجرت تحصیلی است. تا قبل از سال ۲۰۱۷ کشور استرالیا برای رشته فیزیوتراپی جزء کشورهای موردتوجه و مطرح نبوده اما بعد از سال ۲۰۱۷ به‌دلیل نوآوری در رشته فیزیوتراپی در دانشگاه تکنولوژی سیدنی این کشور نیز موردتوجه علاقه مندان به فیزیوتراپی قرار گرفت.

رشته فیزیوتراپی در این دانشگاه پیشرفت قابل‌توجهی داشته و از حالت سنتی دور شده و با استفاده از مدرن ترین تجهیزات و پیشرفت های روز دنیا این رشته تدریس می‌شود و با استفاده از ربات ها و تجهیزات مجازی پیشرفته دانشجویان فیزیوتراپی آموزش می‌گیرند. بازار کار رشته فیزیوتراپی در استرالیا بازار کار ایده آلی بوده و جزء کشورهایی است که فیزیوتراپیست‌های زیادی را جذب می‌نمایند.

هزینه زندگی و تحصیل در استرالیا بالا بوده و با توجه به مقطع تحصیلی هزینه تحصیلی می‌تواند متفاوت باشد اما به طور مثال میانگین هزینه تحصیل در دوره کارشناسی‌ارشد در استرالیا که یک دوره 4 ساله است از حدود ۳۷ تا ۴۰ هزار دلار استرالیا خواهد شد. هزینه خورد و خوراک در استرالیا ماهانه مبلغی  حدود ۱۰۰۰ دلار خواهد شد.

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در اتریش

رشته فیزیوتراپی با نام کارشناسی علوم در مطالعات بهداشتی در دانشگاه‌های این کشور ارائه می‌شود. این رشته در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری ارائه شده و هزینه تحصیل و شرایط تحصیل با توجه به مقطع تحصیلی می‌تواند متفاوت باشد. اتریش از کشور های ایده آل برای ادامه‌تحصیل در رشته فیزیوتراپی بوده و امکان کار کردن در اتریش بعد از فارغ‌التحصیلی امکان پذیر است.

هزینه تحصیل در اتریش نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی بسیار ارزان تر بوده به طوریکه دانشجو برای هر ترم تحصیلی باید ۷۵۰ یورو شهریه پرداخت نماید که این مبلغ در مقایسه با شهریه های کلان بسیاری از دانشگاه‌های آسیایی اروپایی و آمریکایی بسیار ناچیز است.

دانشگاه علمی کاربردی وین، دانشگاه علوم عملی تجربی سالزبورگ، دانشگاه علوم عملی تجربی کاترینا، دانشگاه علوم عملی تجربی بورگنلند، دانشگاه علوم عملی تجربی سنت پولتن نمونه ای از دانشگاه‌های کشور اتریش هستند که رشته فیزیوتراپی یا کارشناسی علوم در مطالعات بهداشتی را ارائه می‌دهند.

هزینه یک زندگی دانشجویی در اتریش برای هر فرد ماهانه مبلغی حدود ۷۰۰ دلار در ماه است. یکی از مزیت های تحصیل در اتریش این است که دانشجویان از بیمه دانشجویی برخوردار بوده و هزینه های درمانی آن‌ها رایگان خواهد بود.

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در آلمان

کشور آلمان همواره یکی از کشورهایی بوده که موردتوجه دانشجویان بین المللی در سراسر جهان واقع شده است. فراهم نمودن تحصیل رایگان در آلمان یکی از مزیت های مهمی است که باعث شده دانشجویان سراسر جهان برای تحصیل در آلمان رغبت زیادی از خود نشان دهند. دانشگاه برمن (University of Bremen) و دانشگاه کیل (University of Kiel) دودانشگاهی هستند که امکان تحصیل رایگان در رشته فیزیوتراپی را فراهم آورده‌اند.

هزینه تحصیل در دانشگاه کیل در رشته فیزیوتراپی در هر ترم حدود ۲۳۰ یورو و در دانشگاه برمن حدود ۳۰۰ یورو است.

با وجود این که امکان تحصیل در آلمان به صورت رایگان فراهم شده است اما دانشجویان باید بدانند که یکی از شرایط دریافت ویزای تحصیلی تمکن مالی بوده و دانشجویان باید بتوانند ماهانه حدود ۹۰۰ دلار و یا سالانه  حدود ۱۱ هزار دلار را تامین نمایند. خوشبختانه امکان کار دانشجویی در آلمان فراهم بوده و دانشجویان می‌توانند با کار دانشجویی بخشی از هزینه های زندگی خود را تأمین نمایند.

متاسفانه برخی از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه برمن خوابگاه نداشته و دانشجویان باید محل اقامتی را نیز برای خود در نظر بگیرند. هزینه محل اقامت در آلمان با توجه به نوع شهر و نوع آپارتمان می‌تواند متفاوت باشد اما به طور میانگین هزینه اقامت در آلمان مبلغی حدود 700 تا 1000 دلار خواهد بود. دانشجویان از بیمه دانشجویی برخوردار بوده و هزینه‌های درمانی آن‌ها تقریباً رایگان است. برخی از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه برمن هزینه ی حمل و نقل به دانشجویان اعطا نموده و هزینه ایاب و ذهاب برای دانشجویان رایگان خواهد بود.

کار و تحصیل در رشته فیزیوتراپی در کانادا

کشور کانادا به‌دلیل موقعیت جغرافیایی خود به‌دلیل پیشرفت بالای علم و سطح بالای زندگی همواره موردتوجه دانشجویان نخبه از سراسر جهان قرار گرفته است. رشته فیزیوتراپی از آن دست رشته‌هایی است که دانشجویان از سراسر جهان علاقه مند به تحصیل در کانادا در رشته فیزیوتراپی هستند.

رشته فیزیوتراپی در کشور کانادا به‌عنوانِ «PT» یا تن درمانی ارائه می‌شود و در آن دانشجویان اطلاعات کامل و جامع در خصوص دستگاه عصبی عضلانی، دستگاه اسکلتی عضلانی، زیست مکانیک، دستگاه گوارش، دستگاه قلبی عروقی، دستگاه ریوی و غیره را دریافت می‌کنند. کلاس های دانشجویان فیزیوتراپی در کانادا به صورت عملی نیز برگزار شده دانشجویان در بیمارستان ها و کلینیک‌های تخصصی فیزیوتراپی و آزمایشگاه‌های مجهز زیر نظر متخصصین مجرب دوره های عملی خود را می‌گذرانند.

اخذ بورسیه تحصیلی برای دانشگاه‌های کانادا کمی مشکل بوده و دانشجویان باید دارای معدل بالا و نمرات بالا در دروس تخصصی، گواهینامه معتبر کمک های اولیه، گواهینامه سی پی آر و گواهی عدم سابقه کیفری داشته باشند. داشتن تجربه کاری امتیاز بالایی محسوب شده و شانس شما را برای اخذ بورسیه تحصیلی کانادا را افزایش می‌دهد.

نمونه ای از دانشگاه‌های کانادا هستند که رشته فیزیوتراپی را ارائه می‌دهند:

متاسفانه هزینه تحصیل در کانادا کمی بالا بوده و دانشجویان باید بتوانند در هر سال حدود ۱۴ هزار دلار را تامین نمایند. برای داشتن یک زندگی مرفه در کانادا که شامل هزینه های خورد و خوراک، هزینه محل اقامت، هزینه ایاب و ذهاب، هزینه تفریح و رستوران است برای یک فرد ماهانه مبلغی حدود ۳ هزار دلار نیاز خواهد بود.

درآمد کار در رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی جزء رشته‌هایی محسوب می‌شود که نسبت به بسیاری رشته‌های دیگر از بازار کار بسیار خوبی برخوردار است. فیزیوتراپیست می‌تواند به صورت مستقل و یا به صورت استخدامی فعالیت نماید به همین سبب در آمد ماهیانه او به عوامل زیادی بستگی دارد. اگر فیزیوتراپیست‌ها مشغول فعالیت در مراکز توانبخشی، مطب متخصصان طب فیزیکی، بهزیستی، بیمارستان ها و درمانگاه ها شوند، درآمد آن‌ها به صورت درصدی یا حقوق ماهیانه بوده و در مقایسه با مطب شخصی دستمزد پایین‌تری دارند.

در صورتی که افراد اقدام به تاسیس مطب فیزیوتراپی نمایند با توجه به تجهیزات مطب، پیشرفته بودن دستگاه ها محل مطب، شهری که مطب در آن تاسیس شده است درآمد آن ها می‌تواند متغیر باشد. اگر در یک محل تقریباً پر رفت و آمد اقدام به تاسیس مطب نمایید یا شما از تجهیزات خوبی برخوردار باشید می‌توانید از درآمد خوبی برخوردار شوید.

درآمد فیزیوتراپیست‌ها در خارج از ایران بیشتر بوده و در کشورهای پیشرفته چون آمریکا این رشته جزء رشته‌های بسیار پر درآمد محسوب می‌شود. خوشبختانه به سبب اینکه این رشته در دانشگاه‌های محدود تدریس می‌شود و تعداد فارغ‌التحصیلان این رشته زیاد نیست بازارکار این رشته اشباع نشده و افراد فارغ التحصیل می‌توانند بازار کار خوبی داشته باشند.

کارشناسان فیزیوتراپی می‌توانند در دوره ارشد در رشته‌های مرتبط چون سلامت سالمندی، آرگونومی، مدیریت توانبخشی تحصیل نموده و حیطه فعالیت خود را گسترش دهند.

این افراد می‌توانند مدیریت مراکز توانبخشی را برعهده گرفته و درآمد ماهیانه خود را افزایش دهند. برخی از خانواده ها بیمارانی دارند که بنا بر دلایل متعددی بیماران نمی‌توانند برای انجام فیزیوتراپی به مرکز فیزیوتراپی مراجعه نمایند از این رو خانواده ها، فیزیوتراپیست‌های حرفه‌ای را برای انجام فیزیوتراپی در منزل استخدام می‌نمایند حقوق این افراد ساعتی بوده و درآمد بالایی را می توانند از این طریق برای خود رقم بزنند.

مشاوره در خصوص تحصیل رشته فیزیوتراپی در خارج

جهت تحصیل رشته فیزیوتراپیردر خارج، اخذ ویزای خارج و روند آن، لازم است که حتماً از یک متخصص کمک بگیرید تا در انجام همه مراحل به درست‌ترین روش ممکن عمل کنید. موسسه مهاجرتی GO2TR در تمام مراحل قبل و بعد مهاجرت و اخذ ویزا، خدمات گسترده‌ای نظیر انجام کار‌های اداری مربوط به اقامت شما، خدمات بیمه، سیمکارت و … ارائه می‌دهد و همواره در طول مسیر، کنار شما عزیزان خواهد بود.

همــــــــــــین الان مشــاوره بگیــر!

هفت روز هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب


پرسش و پاسخ