در این مقاله تلاش کردهایم تا در مورد رشته سینما، دانشگاههای برتر، هزینهها، گرایشهای مختلف این رشته و روشهای اخذ پذیرش رشته سینما اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. دانشجویان بسیاری در سراسر جهان علاقهمند به تحصیل در رشته سینما هستند. دانشجویانی که در بهترین دانشگاههای سینما تحصیل میکنند، آینده حرفهای و کاری بسیار درخشانی خواهند داشت. با تحصیل در دانشگاههای برتر رشته سینما، دانشجویان تجربیات بسیار ارزشمندی را کسب میکنند و از موقعیتهای حرفهای و کاری بسیار خوبی بهره مند میشوند.
سینما هنر به تصویر کشیدن و روایت کردن یک داستان و یا واقعیت است. در واقع سینما یک رسانه بصری است که با استفاده از جلوه های ویژه هنری برای مخاطب خود داستانی را روایت می کند. سینما جدیدترین شکل و گونه هنر در جهان است. سینما در اواخر قرن نوزدهم پا به عرصه دنیای هنر گذاشت. بعضی از افراد سینما را به عنوان یک هنر در نظر نمی گیرند و اعتقاد دارند رشته سینما یک رشته هنری نیست اما اگر ادبیات، عکاسی، نقاشی، موسیقی و تئاتر را هنر میدانید، باید فیلمسازی و سینما را نیزیک هنر در نظر بگیرید زیرا همه آنها با یکدیگر در ارتباط هستند و منشا یکسانی دارند.
سینما بازتابی از جامعه است. در واقع سینما نشان دهنده وضعیت یک جامعه در گذشته، حال و حتی آینده است.
در اوایل دهه 1890 توماس ادیسون به همراه کارمند خود ویلیام کندی لوری دیکسون اولین دوربینفیلمبرداری را اختراع کردند اما این دوربین فیلمبرداری بسیار سنگین بود و حمل و نقل و به حرکت درآوردن آن تقریبا غیر ممکن بود. از طرفی این دوربین پروژکتور نداشت و تنها یک نفر می توانست فیلمی را که توسط دوربین فیلمبرداری ضبط شده است، تماشا کند. در همین حال، در فرانسه ، برادران لومیر(Lumière) وسیلهای ساختند که بسیار کاربردی تر بود. این دوربین فیلمبرداری اولیه با نام سینماتوگراف تنها کمی بزرگتر از جعبه کفش بود و به دلیل سبک بودن قابل حمل بود و فیلمبرداران میتوانستند با استفاده از آن از سوژههای خود فیلمبرداری کنند و تصاویر متحرک را ضبط کنند و سپس به تصویر بکشند. این سینماتوگراف یک پروژکتور نیز محسوب میشد و افراد زیادی میتوانستند بطور همزمان فیلم یا تصاویر ضبط شده را تماشا کنند. به همین دلیل است که گاهی برادران لومیر به عنوان "پدران سینما" معرفی میشوند، زیرا پروژکتور یک مؤلفه اساسی در سینما است.
تحصیل در رشته سینما به دانشجویان این امکان را می دهد تا توانایی تفکر انتقادی و هنری خود را بهبود بخشیده و جنبههای هنری و فرهنگی صنعت سینما را تجزیه و تحلیل کنند. دوره های آموزشی رشته سینما شامل:فرهنگ، ادبیات و تمدن غربی،فیلمنامه نویسی،سینما: کمدی و درام،صحنه سازی و تولید مجموعه،تاریخ فیلم و سینمای جهان و ... است. رشته سینما در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری گرایشهای متفاوتی دارد. گرایشهای رشته سینما عبارتند از:تدوین، فیلمنامه نویسی، کارگردانی و فیلمبرداری.
تحصیل در رشته سینما میتواند تجربهای بسیار جذاب باشد. تحصیل در این رشته مانند رشتههای دیگر کسل کننده نیست. در رشته سینما دانشجویان دروس متنوعی را مطالعه میکنند تا در مقاطع بالاتر برای تحصیل در گرایشهای مختلف رشته سینما آماده شوند. همچنین دانشجویان علاوه بر مطالعه دروس باید در پروژههای عملی نیز شرکت کنند و این خود یک مزیت محسوب میشود. تحصیل در رشته سینما برای افرادی که روحیهای خلاق دارند، مناسب است زیرا این افراد میتوانند در صنعت سینما ایدههای خود را به واقعیت تبدیل کنند. همچنین دانشآموختگان این رشته میتوانند پس از فارغ التحصیلی به سرعت جذب بازار کار شوند زیرا صنعت سینما همواره نیازمند همکاری با افراد مستعد و خلاق است. جهان همیشه به سرگرمی نیاز دارد و به همین دلیل فرصت های شغلی بسیار متنوع و زیادی برای دانشآموختگان این رشته وجود دارد.
یکی دیگر از مزیتهای تحصیل در این رشته متنوع بودن گرایشهای تحصیلی آن است. دانشجویان رشته سینما میتوانند در یکی از گرایشهای تدوین، فیلمنامه نویسی، کارگردانی و فیلمبرداری تحصیلات خود را ادامه دهند و پس از فارغالتحصیلی دریکی از این گرایشها مشغول به کار شوند. دانشجویان سینما برای طیف گستردهای از حرفهها در نشریات، رسانهها، ویرایش، تدریس، فناوری اطلاعات، امور فرهنگی، سیاستهای عمومی و همچنین تجارت آماده میشوند.
سینما تاثیر بسیار زیادی را بر روی جامعه و فرهنگ میگذارد. در واقع سینما نقش بسیار بزرگ و اساسی را در تغییر جوامع داشته است. فیلم هایوطنی باعث میشوند که ما به یاد داشته باشیم ملت و وطن خود را دوست بداریم و برای پیشرفت کشور خود از هیچ تلاشی دریغ نکنیم. فیلمهای کمدیخنده را بر روی لب تماشاچیان میآورند. فیلم های ماجراجویی، حس کنجکاوی و ماجراجوییرا در ما بیدار میکنند. همچنین در جامعه شیوهها و سنتهای بسیاری وجود دارد که مبتنی بر جهل و خرافات است که در نهایتباعث عقب ماندگی جامعه میشوند. جهل و خرافات آسیبهای زیادی به جامعه وارد کرده است. فیلمهای سینمایی میتوانند کارهای زیادی برای ریشه کن کردن این خرافات و سنتهای ناپسند انجام دهند. از سینما میتوان برای ارتقاء یکپارچگی ملی، ریشه کن کردن بی سوادی و غیره استفاده کرد. بنابراین سینما میتواند باعث ایجاد تحول اساسی در جامعه شود.از همه مهم تر سینما نوعی سرگرمی است که در اختیار عموم قرار دارد و اکثر افراد جامعه به آن دسترسی دارند.
هنر سینمااز اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا تنها فرم هنری است که به شما این امکان را میدهد تایک زندگیجدید را از طریق شخص دیگری تجربه کنید. ژانرها و سبکهای فراوانی که در سینما وجود دارند، مجموعهای بی پایان از خرده فرهنگ های مختلف را به جامعه ارائه میدهند و راهی برای انتقال پیامهایاخلاقی به بشر هستند. سینما نقش بزرگی را در فرهنگ سازی دارد. از این رو سینما به دلیل ایجاد تحول در جامعه و ارتقاء فرهنگ از جایگاه بسیار مهمی در جامعه برخوردار است.
رشته سینما دارای گرایش های متنوع و گوناگونی است و این خود یک مزیت بزرگ است زیرا دانشجویان میتوانند با توجه به استعداد و علاقه خود در یکی از گرایشهای رشته سینما تحصیل کنند.در رشته سینما دانشجویان قادر خواهند بود تا استعدادهای خودرا به نمایش بگذارند و ایده های خود را عملی کنند. دانشجویانی که در این رشته تحصیل میکنند مهارتهای بسیار زیادی را فرا میگیرند و پس از فارغ التحصیلی میتوانند در حوزه های مختلف مشغول به کار شوند. داشتن فرصتهای شغلی زیاد یکی دیگر از مزیت های تحصیل در این رشته است. امروزه در جهان به کارگردانان، فیلمنامه نویسان، تدوینگران و فیلمبرداران متخصص و خلاق نیاز داریم. با پیشرفت صنعت فیلمسازی نیاز به دانش آموختگان رشتههای سینما بیشتر می شود. بنابراین دانش آموختگان این رشته میتوانند در سراسر جهان مشغول به کار شوند. از طرفی دیگر افرادی که درحوزه سینما و فیلمسازی فعالیت میکنند دارای درآمد بسیار خوبی هستند و درآمد آن ها هرسال افزایش می یابد. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند هم در شرکت های سینمایی و هم به طور مستقل کار کنند.کار کردن با افراد حرفهای و هنرمندان بزرگ نیز یکی دیگر از مزیت های تحصیل در رشته سینما است. دانشجویان بسیاری آرزوی کار کردن با ستارههای بزرگ سینمایی را در سر دارند. بهتر است بدانید دانشجویان این رشته در آینده نزدیک با بازیگران و هنرمندان بزرگ زیادی همکاری خواهند. افرادی که در رشته سینما تحصیل میکنند میتوانند به عنوان دستیار کارگردان، فیلمبردار، تهیهکننده، فیلمنامه نویس، تدوینگر، کارگردان، مدیر صحنه و ... کار کنند. بنابراین فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در حرفههای متنوعی مشغول به کار شوند.
شرط تحصیل در دانشگاههای خارجی، تسلط داشتن بر زبان تحصیل آن دانشگاه است. معمولا زبان تحصیل در یک دانشگاه خارجی، زبان تکلم آن کشور است. برای مثال زبان تحصیل در دانشگاههای آلمان، آلمانی است و دانشجویانی که قصد دارند در دانشگاههای آلمان تحصیل کنند باید به زبان آلمانی تسلط داشته باشند. اکثر دانشجویان بین المللی به زبان انگلیسی مسلط هستند و در زبان های خارجی دیگر تسلط کافی ندارند، همچنین وقت کافی برای یادگیری یک زبان جدید را ندارند. از این رو اکثر دانشجویان بین المللی به دنبال اخذ پذیرش از دانشگاه های انگلیسی زبان هستند. تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان مانند آمریکا و انگلیس مزیت های بسیاری دارد اما دانشگاههای انگلیس و آمریکا معمولا شهریه های نسبتا بالایی دارند و همچنین رقابت بسیار زیادی برای ورود به این دانشگاه ها وجود دارد. پس بهتر است دانشجویان به دانشگاههای اروپایی و آسیایی نیز توجه کنند و شرایط تحصیل در این دانشگاه ها را با دقت بیشتری بررسی کنند. بسیاری از دانشگاه های اروپایی و آسیایی برنامه های آموزشی خود را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به زبان انگلیسی ارائه میکنند و این یک مزیت بزرگ برای دانشجویان بین المللی محسوب میشود. همچنین برخی از دانشگاه ها در کشورهای مختلف برنامههای آموزشی خود را کاملا به زبان انگلیسی برگزار میکنند. برای مثال برخی از دانشگاه های کشور ترکیه برنامههای آموزشی زیادی را در مقطع کارشناسی و مقاطع تحصیلات تکمیلی را به زبان انگلیسی ارائه می دهند. البته هزینه تحصیل در برنامه هایی که به زبان انگلیسی برگزار میشوند، بیشتر است.
موسسه QS هر ساله دانشگاه های جهان را بر اساس رشتههای دانشگاهی رتبه بندی میکند. برخی دانشگاهها در یک سری رشتهها رتبه بالاتر و در رشتههای دیگر رتبه پایین تری را کسب میکنند. در حال حاضرQS برای رشته سینما، دانشگاهها را به ترتیب رتبه بندی نکرده است، اما در مقاله ای که در سال 2018 منتشر شد اسامی بهترین دانشگاه های فیلم و سینما را معرفی کرده است. در ادامه به معرفی و بررسی دانشگاههای برتر رشته فیلم و سینما میپردازیم.
بنیاد فیلم آمریکا (AFI) شاید مشهورترین موسسه فیلم در لسآنجلس و ایالت متحده آمریکا باشد. این موسسه موفق به کسب جایزههای بسیاری در مراسمهای معتبر فیلم و سینما شده است. همچنین هنرمندان بزرگی در این موسسه تحصیل کردهاند. AFI نوید و پیمان آمریکا برای حفظ میراثفیلم، سینما، افتخارات هنرمندان این کشور و آموزش نسل بعدی داستان نویسان است.مهارت هایی که دانشجویان در این موسسه کسب میکنند، در طول زندگی حرفهای همراه آنها خواهد ماند و به پیشرفت کاری آنها کمک شایانی خواهد کرد.
این مکان جایی است که در آن ایده دانشجویان پرورش مییابد و استعداد آنها کشف میشود و به شکوفایی میرسد.این موسسه دانشجویان را قادر میسازد تا در طول دوره تحصیلی چهار فیلم شخصی تولید کنند و از هنرمندان بزرگی همچون کارگرادن فیلم 12 سال بردگی، استیو مک کوئین، مشاوره دریافت کنند. بنیاد فیلم آمریکا هنرمندان بزرگی را پرورش داده است، از جمله:آرونوفسکی، پتی جنکینز، ژانوسز کامیسکی، هایدی لویت، متیو لیبیاتیک، دیوید لینچ، والی پفیستر، رابرت ریچاردسون.هنرستان AFI دورهدو ساله کارشناسی ارشد هنرهای زیبا را در شش رشته برگزار میکند. این موسسه رشته های کارگردانی، تدوین، طراحی تولید، تهیهکنندگی، فیلمنامه نویسی و فیلمبرداریرا در مقطع کارشناسی ارشد ارائه میدهد.
آزمون
مصاحبه دارد.
زبان تحصیل
انگلیسی (آیلتس 7 به بالا یا تافل 100 به بالا)
هزینه تحصیل
سال اول 57924 دلار، سال دوم 59951 دلار
تاریخ ددلاین
اول دسامبر
CalArts یکی دیگر از معتبرترین دانشکدههای فیلم و سینما در آمریکا و جهان است. بهترین فیلمسازان هالیوود در این موسسه تحصیل کردهاند. CalArts یک کالج خصوصی است که در منطقه سانتا کلاریتاکالیفرنیاو در شهر لس آنجلس واقع شده است. موسسه هنرهای کالیفرنیا از سال 1907 به عنوان برترین کالج آمریکایی برای دانشجویان هنر شناخته شده است. CalArts پیوسته از خلاقیت ذهنی وتفکر انتقادیدانشجویان حمایت کرده است.
در سال 1907 ، کالج CalArts، درهای خود را برای ارائه برنامههای آموزشی در زمینه های هنری از جمله طراحی، فیلم و سینما، موسیقی، تئاتر و رقص باز کرد. امروزهCalArts بیش از 70 برنامه آموزشی جامع را در رشتههای هنرهای تجسمی، نمایش، رسانه و ادبیات برگزار میکند. موسسه هنرهای کالیفرنیا رشته سینما و تلویزیون را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و رشته کارگردانی سینما را در مقطع کارشناسی ارشد ارائه میدهد.
آزمون
آزمون SAT یا ACT برای دوره کارشناسی، مصاحبه دارد.
زبان تحصیل
انگلیسی، کارشناسی: آیلتس 6.5 به بالا یا تافل 80 به بالا، کارشناسی ارشد: آیلتس 7 به بالا یا تافل 100 به بالا
هزینه تحصیل
50850 دلار در سال
تاریخ ددلاین
کارشناسی (ترم بهار: اول نوامبر، ترم پاییز: 2 دسامبر و 6 ژانویه)، کارشناسی ارشد (6 ژانویه)
در بهار سال 1999، گروهی از متخصصان و هنرمندان هالیوود دانشکده فیلم لس آنجلس را تأسیس کردند. هدف آنها تأسیس نهادی بود که متخصصان صنعت سینما بتوانند دانش خود از تولید فیلم را با نسل جدیدی از فیلمسازان به اشتراک بگذارند. دانشکده فیلم لس آنجلس (ملقب بهLA Film School) کالجی در شهر لس آنجلس وایالت کالیفرنیا است که دارای مدرک کاردانی و کارشناسی در رشته های مرتبط با صنعت سرگرمی است.دانشکده فیلم لس آنجلس در منطقه هالیوود و در بلوار Sunset واقع شده است. این دانشکده یکی از بهترین دانشکده های جهان در رشته سینماو فیلم است و رقابت برای ورود به این دانشکده بسیار زیاد است.
این دانشکده یک کالج هنرهای رسانهای خصوصیاست که در قلب هالیوود واقع شده است. دانشجویانمستعد با اشتیاق و میلفراوان به یادگیری به دانشکده فیلم لس آنجلس میآیند. اساتید این دانشکدهدانشجویان را برای تبدیل شدن به نسل بعدی متخصصان صنعت سینما آماده میکنند. در دانشکدهفیلم لسآنجلس رشته های فیلمبرداری، کارگردانی، تهیه کنندگی در مقطع کارشناسی ارائه میشوند.
آزمون
ندارد.
زبان تحصیل
انگلیسی، آیلتس 6.5 به بالا یا تافل 79 به بالا
هزینه تحصیل
54000 تا 80000 دلار در سال
تاریخ ددلاین
متغیر
موسسه فیلم و تلویزیون کانبار در نیویورک واقع شده است و بخشی از دانشکده هنر Tisch دانشگاه نیویورک است. در سال 2017، شش عضو از جامعه فارغ التحصیلان دانشکده هنر Tisch برای اسکار معرفی شدند. هنرمندان و دانشجویان بسیاری از سراسر جهان برای تحصیل در رشتههای بازیگری، رقص، طراحی، نمایش، فیلم، سینما، انیمیشن، نویسندگی و عکاسی به دانشکده هنر Tisch آمدهاند. موسسه فیلم وتلویزیون کانبار که بخشی از دانشکده Tisch است در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری رشته مطالعات سینما را ارائه میدهد.
آزمون
مصاحبه دارد.
زبان تحصیل
انگلیسی، آیلتس 7 به بالا یا تافل 100 به بالا
هزینه تحصیل
51828 دلار در سال
تاریخ ددلاین
1 نوامبر، 1 مارچ
دانشکده هنرهای سینمایی USC یکی از دانشکدههای دانشگاه کالیفرنیای جنوبی است. این دانشکده شهرت بسیار زیادی را در سراسر جهان کسب کرده است و توانسته هنرمندان موفقی را در رشتههای سینمایی پرورش دهد. بسیاری از مشهورترین فیلمسازان هالیوود در این دانشکده تحصیل کردهاند. دانشکده هنرهای سینمایی USC چندین برنامه کارشناسی و کارشناسی ارشد را ارائه میدهد که شامل تولید فیلم، فیلمنامه نویسی، مطالعات سینما و رسانه ها، انیمیشن و هنرهای دیجیتال، هنرهای رسانهای و ... است. هر ساله دانشجویان زیادی برای اخذ پذیرشاز این دانشکده با یکدیگر به رقابت میپردازند و میزان پذیرش در این دانشکده 2 تا 3 درصد تخمین زده میشود.
آزمون
آزمون SAT یا ACT، مصاحبه دارد.
زبان تحصیل
انگلیسی، آیلتس 7 به بالا یا تافل 100 به بالا
هزینه تحصیل
دوره کارشناسی 57256 در سال، دوره های تحصیلات تکمیلی 39316 در سال
تاریخ ددلاین
1 دسامبر برای دوره های کارشناسی، 15 نوامبر برای دوره های تحصیلات تکمیلی
دانشکده فیلم تورنتو، یکی از بی نظیرترین انجمنهای آموزشی جهان در زمینه مطالعات سینمایی است.برنامه های آموزشی در دانشکده فیلم تورنتو بینیک تا دو سال طول میکشد و تمام دانشجویانپس از فارغ التحصیلی مدرک دیپلمدریافت میکنند. رشتههای فیلم سازی و فیلمنامه نویسی در این دانشکده ارائه میشوند. همچنین این دانشکده دارای بورس های تحصیلی نیز است و دانشجویان میتوانند در صورت نیاز از این بورسیههای تحصیلی استفاده کنند. تحصیل در این دانشکده برای افرادی که میخواهند در دورههای آموزشی کوتاه مدت تحصیل کنند و هر چه زودتر مدرکی دانشگاهی کسب کنند و به سرعت وارد صنعت سینما شوند مناسب است.
آزمون
ندارد.
زبان تحصیل
انگلیسی، آیلتس 5.5 به بالا یا تافل 70 به بالا
هزینه تحصیل
برای برنامه های 18 ماهه: 35158 دلار کانادا(دانشجویان بین المللی باید 18458 دلار اضافه تر پرداخت کنند)، برای دوره های 12 ماهه: 22980 دلار کانادا (دانشجویان بین المللی باید 12064 دلار اضافه تر پرداخت کنند).
تاریخ ددلاین
21 آگوست
دانشکده فیلم لندن یکی از معتبرترین موسسات آموزشی فیلم و سینما در اروپا است که در قلب لندن واقع شده است. فقط دانشجویان تحصیلات تکمیلی که به دنبال کسب مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری هستند، می توانند در این دانشگاه تحصیل کنند. این دانشکده بیش از 60 سال که تأسیس شده است. دانشکده فیلم لندن بر پرورش مهارت های هنری و مهارتهای تولیدفیلم تمرکز دارد. این دانشکده توسط یک خبرگزاری دولتی انگلستان (Creative Skillset) به عنوان یکی از سه آکادمی برتر فیلم در این کشور معرفی شده است. اگرچه دانشکده فیلم لندن تنها 220 دانشجو دارد، اما یک پایگاه دانشجویی بینالمللی است و دانشجویانبین المللی زیادی در این دانشکده تحصیل میکنند. رشته فیلمنامه نویسی که یکی از گرایش های رشته سینما است، در این دانشکده در مقطع کارشناسی ارشد ارائه میشود.
آزمون
مصاحبه دارد.
زبان تحصیل
انگلیسی، آیلتس 6 به بالا
هزینه تحصیل
58352 پوند برای برنامه دو ساله کارشناسی ارشد رشته فیلمنامه نویسی
تاریخ ددلاین
6 آوریل
دانشکده ملی فیلم و تلویزیون(NFTS) که اغلب به عنوان دانشکده برتر فیلم بریتانیا مورد ستایش قرار میگیرد، در حومه شمال غربی لندن، در نزدیکیشهر اسلاوواقع شدهاست. دانشکده NFTS تنها دانشکده فیلم سازی در انگلستان است که دارای استودیوی فیلم و تلویزیون مجزا است.دانشکده ملی فیلم و تلویزیون طیف گستردهای از مدارک تحصیلات تکمیلی تخصصی را شامل میشود که شامل 17 برنامه کارشناسی ارشد و تعدادی دوره کوتاه مدت است.کارگردان سری فیلم های هری پاتر، دیویدییتسیکی از فارغ التحصیلان برجسته دانشکده ملی فیلم و تلویزیون (NFTS) است.
این دانشکده نزدیک به نیم قرن، تعدادی از برترین استعدادهای خلاق انگلستان و جهان را پرورش داده است. فارغ التحصیلانNFTS موفق به کسب 11 جایزه اسکار و 138 جایزه BAFTA شدهاند و در هرکدام از این مراسم ها ده ها بار نامزد دریافت جایزه شدهاند. این دانشکده در سطح بین المللی به عنوان یک الگوی آموزشی مناسبدر حوزه فیلم و سینما شناخته میشود. این دانشکده در روزنامه گاردین به عنوان "بهتریندانشکده جهانی فیلم" توصیف شده است. رشته های کارگردانی، تدوین، فیلمبرداری، تهیه کنندگی، فیلمنامه نویسی و بسیاری از رشته های دیگر در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشکده ارائه میشوند.
آزمون
مصاحبه دارد.
زبان تحصیل
انگلیسی، آیلتس 6.5 به بالا (داشتن مدرک زبان الزامی نیست)
هزینه تحصیل
16000-29000 پوند در سال برای دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی ارشد
تاریخ ددلاین
متغیر
لا فمیس یک دانشکده دولتی فیلم در فرانسه است که تحت مسئولیت و نظارت وزارت فرهنگ و ارتباطات این کشوراست. بودجه این دانشکده توسط CNC (مرکز ملی هنر فیلمبرداری و انیمیشن فرانسه) تأمین میشود. فعالیت اصلی این مدرسه آموزش دانشجویان در رشته های مختلف فیلم و سینما است. این رشتهها عبارتند از: کارگردانی، فیلمبرداری، تولید، فیلمنامهنویسی، تدوین، تولید صدا، طراحی تولید و مدیریت سینما.همچنین این دانشکده به طور مداوم کارگاههای آموزشی بسیاری را در زمینههای فیلمنامه نویسی، مستندسازی، تولید و مدیریت سینما برای دانشجویان برگزار میکند.
آزمون
آزمون ورودی بین المللی دانشکده لا فمیس، مصاحبه دارد.
زبان تحصیل
فرانسوی،تسلط بر زبان فرانسه الزامی است.
هزینه تحصیل
13280 دلار آمریکادر سال (برای دانشجویان بین المللی)
تاریخ ددلاین
متغیر
دانشکده فیلم لودز در کشور لهستان، یکی از قدیمیترین دانشکدههای فیلم در جهان است و در برنامههای آموزشی خود تأکید ویژهای بر کارهای عملی دارد. این دانشکده جدیدترین تجهیزات صوتی و نورپردازی از جمله دوربین های دیجیتال را به فیلمسازان آینده ارائه میدهد و تجهیزات لازم را برای آنها فراهم میکند. دانشکده فیلم لودز به دانشجویان کمک میکند تا فیلم های اول خود را بسازند. دوره های آموزشی تماموقت و پاره وقت در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دراین دانشکده برگزار میشوند. در دانشکده فیلم لودزرشتههای کارگردانی، تدوین فیلمو فیلمنامه نویسی ارائه میشوند.
آزمون
آزمون ورودی دانشکده فیلم لودز، مصاحبه دارد.
زبان تحصیل
لهستانی، تسلط به زبان لهستانی الزامی است.
هزینه تحصیل
3850 تا 6000 یورو در هر ترم (شهریه برای هر کدام از رشته های تحصیلی متفاوت می باشد.)
تاریخ ددلاین
31 می
آکادمی فیلم پکن (BFA) که در ماه می سال 1950 تأسیس شده است، تنها آکادمی فیلم در چین و بزرگترین آکادمی فیلم در آسیا است.کارگردانان مشهور چینی مانند ژانگ ییمو، چن کایژ، تیان ژوانگژوانگ، جیا ژانگکه و گو چانگویاز فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند. فلسفه تدریسBFA "اولویتبندی مبانی فناوری و تقویت روحیه هنری" است.بیش از نیمی از کارگردانان و هنرمندانی که در حال حاضر در صنعت سینما و فیلم سازی چین فعالیت میکنند، از BFA فارغ التحصیل شدهاند. فارغ التحصیلانBFA بارها برنده جوایز جشنواره های بینالمللی فیلم مانند جشنواره های کن، برلین و ونیز شدهاند. چین بیشترین میزان رشد را در صنعت فیلم و سینما جهان داشته است. در سال 2012، چین شاهد یک گیشه 2.7 میلیارد دلاری بود و پس از آمریکا به دومین بازار بزرگ فیلم و سینما در جهان تبدیل شد. چین سالانه بیش از 600 فیلم سینمایی تولید می کند و اکنون نیاز شدیدی به جذب استعدادهای فیلمسازی دارد. آکادمی فیلم پکن از جوانانی که در سراسر دنیا علاقه مند به فیلم و صنعت سینما هستند استقبال میکند.
آزمون
ندارد.
زبان تحصیل
چینی، تسلط به زبان چینی الزامی است.
هزینه تحصیل
12720 هزار دلار در سال (8000 RMB در سال)
تاریخ ددلاین
15 جولای
مقاطع تحصیلی در رشته سینما به شرح زیر است:
در مقطع کارشناسی رشته سینما دانشجویان میتوانند در یکی از گرایشهای اصلی کارگردانی، فیلمنامه نویسی، تدوین و فیلمبرداری تحصیل کنند. علاوه بر این گرایش ها دانشجویان میتوانند در یکی از رشتههای مطالعات سینما یا مطالعات فیلم و فیلمسازی در مقطع کارشناسی تحصیل کنند. اکثر دانشگاههای برتر جهان این رشتهها را ارائه میدهند و دانشجویان میتوانند با توجه به استعداد و علاقه خود یکی از این رشتهها را به عنوان رشته تحصیلی در دانشگاه انتخاب کنند. اکثر این رشته ها دارای واحد های درسی مشترک هستند.
در مقطع کارشناسی دانشجویان با مفاهیم اولیه رشته سینما آشنا میشوند و درس های اصلی و تخصصی گرایش خود را مطالعه میکنند. دانشجویان رشته سینما باید علاوه بر مطالعه کارهای عملی زیادی انجام دهند و در پروژههای عملی مربوط به رشته خود فعالیت کنند. برای مثال اکثر دانشجویان کارگردانی باید حداقل یک فیلم کوتاه بسازند تا با مراحل کارگردانی به خوبی آشنا شوند و تجربه ها و مهارت های لازم را کسب کنند. اکثر دورههای کارشناسی رشته سینما و گرایشهای آن 4 ساله هستند. دانشجویان در طی این چهار سال به صورت تئوری و عملی مفاهیم و اصول اولیه رشته خود را فرا میگیرند و آمادگی های لازم برای فعالیت در بازار کار را کسب میکنند.
در رشته مطالعات فیلمو سینما دانشجویان با تمام جنبههای ساخت فیلمآشنا میشوند. آن ها ممکن است مهارتهای عملی مانند کار با دوربین فیلمبرداری و تدوین را بیاموزند. همچنین رشته مطالعات فیلم و سینما ممکن است شامل دوره های آموزشی فیلمنامه نویسی و کارگردانی باشد. در ادامه دروس اصلی و تخصصی هر یک از گرایش های سینما در مقطع کارشناسی را معرفی میکنیم.
در مقطع کارشناسی ارشد سینما دانشجویان میتوانند در گرایشهای فیلمسازی (تولید فیلم)،کارگردانی، فیلمنامهنویسی، تدوین، فیلمبرداری، مطالعات سینما، مطالعات فیلم و ... ادامه تحصیل دهند. معمولا دانشجویان رشته سینما، در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاهی، در یک گرایش مشخص ادامه تحصیل میدهند. برای مثال دانشجویانی که در مقطع کارشناسی در گرایش کارگردانی تحصیل کردهاند، در مقطع ارشد نیز در همین گرایش ادامه تحصیل میدهند. اکثر دورههای کارشناسی ارشد دو ساله هستند و دانشجویان باید در پایان دوره تحصیلی یک پروژه پایان نامه ارائه دهند.همچنیندر طول دوره تحصیلی کارشناسی ارشد دانشجویان در سمینارهای تحقیقاتی فشرده شرکت میکنند و مباحث تخصصی مربوط به رشته خود را دنبال میکنند.
مدرک کارشناسی ارشد مطالعات فیلممعادل با مدرک کارشناسی ارشد مطالعات سینما است.دانشجویان کارشناسی ارشد رشتههای مطالعات فیلم و مطالعات سینما در طول دوره تحصیلی ارشد به مطالعه تاریخ، تئوری و نقد آثار سینمایی و تلویزیونی میپردازند و با جنبه های مختلف تولید و ساخت فیلم آشنا میشوند. این دانشجویان میتوانند پس از فارغ التحصیلی به عنوان منتقد فیلم و سینما، فیلمنامه نویس، فیلمساز و متخصصان صنعت سینما مشغول به کار شوند.برخی از مباحث دوره کارشناسی ارشد مطالعات سینما یا مطالعات فیلم عبارتند از:تئوری فیلم، زیبایی شناسی فیلم، تئوری تدوین، سینمای آمریکا و فیلمسازی مستند.
دوره کارشناسی ارشد فیلمسازی بر توسعه مهارت دانشجویانبر جنبه های فیلم سازی تمرکز میکند. بخشی از برنامه درسی دانشجویان کارشناسی ارشد فیلمسازی به مباحث مربوط به تئوری و تاریخ فیلمسازی اختصاص یافته است. در این دوره دانشجویان با تمام جنبه های تولید فیلم آشنا میشوند و در زمینههای فیلمنامه نویسی، تدوین، فیلمبرداری و کارگردانی تجربه کسب میکنند.
در دوره های کارشناسی ارشد کارگردانی، فیلمنامه نویسی، تدوین و فیلمبرداری دانشجویان به صورت تخصصی تر با مباحث آموزشی و عملی رشته خود آشنا میشوند و مهارت های خود را در گرایش تحصیلی مربوطه گسترش میدهند.
تحصیل در دوره دکتری رشته سینما معمولا بین سه تا پنج سال به طول میانجامد. دوره دکتری برای رشته های کارگردانی، تدوین، فیلمنامه نویسی، فیلمبرداری و فیلمسازی برگزار نمیشود و بالاترین مدرکی که می توان در این رشته ها کسب کرد، مدرک کارشناسی ارشد است. گرایش های رشته سینما در مقطع دکتری عبارتند از: 1. مطالعات سینما (مطالعات فیلم) 2. مطالعات سینما و رسانه (مطالعات فیلم و رسانه)3.تاریخ و تئوری فیلم و ...
دانشجویان دکتری با استفاده از دانش و مهارت های کسب شده در برنامه های کارشناسی و کارشناسی ارشد، در دوره دکتری بر روی موضوعات جدیدی کار میکنند. آنها در مورد موضوعات مختلف سینمایی از جمله نقد فیلم، فیلم های مستند و تاریخ فیلم بحث میکنند. همچنین دانشجویان دوره دکتری میتوانند با گذراندن دوره های تئوری فیلم وسینما، مهارت های تدریس خود را گسترش دهند و برای مقام استادی در رشته سینما آماده شوند. دانشجویان موظفند در پایان دوره تحصیلی یک پایاننامه ارائه دهند و باید از پایان نامه خود در مقابل هیئت علمی دانشگاه دفاع کنند. همچنین دانشجویان دکتری باید برایتکمیل تحصیلات خود در امتحانات جامع کتبی و شفاهیشرکت کنند و در این امتحانات عملکرد قابل قبولی داشته باشند. این امتحانات عموما در ترم دوم و سوم دوره تحصیلی برگزار میشود.
دانشجویان رشته مطالعات سینما(مطالعات فیلم) در دوره دکتری با موضوعات پیشرفته در زمینههای تاریخ وتئوری سینما و صنعت فیلمسازی آشنا میشوند. دروس اصلی رشته مطالعات سینما در دوره دکتری عبارتند از: تاریخ فیلم، گرایش در فیلمسازی مستند، سینمای سکوت، سینمای مدرن، رسانه و فرهنگ، تاریخ هنر، مطالعات فرهنگی، مطالعات آمریکایی، نظریه روانکاوی، فلسفه تئوری فیلم و فیلم تجربی.
دوره دکتری مطالعات فیلم و رسانهبر تاریخ و تئوری فیلم و رسانه تمرکز میکند.در طی دو سال اول، دانشجویانمقطع دکتری فیلم و رسانه، دوره هایی را در زمینه تئوریو تاریخچه فیلم و سینما میگذرانند و در سمینار های مربوط به مطالعات فیلم و رسانهشرکت میکنند. با شروع ترم پنجم، دانشجویانبرای شرکت در آزمون های دانشگاهی و همچنین نگارش پایان نامه آماده میشوند.
برنامه دکتریتاریخ و تئوری فیلم، از یک رویکرد انتقادی و تحلیلینسبت به تاریخ فیلم و سینما استفاده میکند. برای دو سال اول، دانشجویان دورههایی را در زمینه تئوری فیلم و تاریخ نگاری میگذرانند. آنها در سال سوم خود را برایشرکت در آزمون ها و نوشتن پایان نامه آماده می کنند. برخی از مباحث دوره دکتری تاریخ و تئوری فیلم عبارتند از:مطالعات تصویری، مطالعه زبان خارجی، تئوری فیلم، سینمای مستند و انیمیشن.
دانشگاههای بسیاری در سراسر جهان دوره دکتری رشته سینما را در گرایش های مختلف برگزار میکنند. دانشجویان میتوانند با مراجعه به سایت دانشگاه ها اطلاعات لازم را درباره دورههای دکتری رشته سینما کسب کنند.
رشته سینما یک رشته هنری است و دارای گرایشهای متنوع و فراوانی است. دانشجویان میتوانند به انتخاب خود در یکی از این گرایشها تحصیل کنند. گرایش های اصلی رشته سینما عبارتند از: کارگردانی، تدوین، فیلمنامه نویسی و فیلمبرداری. تمام این گرایش ها در صنعت فیلمسازی و سینما مورد نیاز هستند و افرادی که در این گرایش ها تحصیل میکنند، میتوانند پس از فارغ التحصیلی وارد صنعت سینما شوند و به عنوان یک هنرمند و متخصص مشغول به کار شوند. در ادامه به بررسی دقیق تر هر کدام از این گرایش ها میپردازیم.
در دوره کارگردانی دانشجویانبا تاریخچه کارگردانی فیلم و همچنین مهارت ها و وظایف مرتبط با این رشته آشنا میشوند. در این رشته تاکید بر روی پرورش و تقویت ذهن خلاق است. در دوره کارگردانی دانشجویان مهارتهایمربوط به هدایت و راهنمایی بازیگران، داستان نویسی، کار با بازیگران، تجزیه و تحلیل فیلمنامه و تدوین را فرا میگیرند. دانشجویان کارگردانی همچنین اصول بازیگری، طراحی تولید و نورپردازی را میآموزند. تاکید اصلی گرایش کارگردانی آشنا کردن دانشجویان با سبک های کارگردانی و مضامین سینمایی است.
فیلمبرداری هنر و تکنیکاستفاده از دوربین و نورپردازی در ساخت فیلم های سینمایی، تلویزیونیو یا مستند است. برنامههایدوره کارشناسی که رشته فیلمبرداری را پوشش میدهند، دانشجویان رابا نحوه تولید و ساخت فیلمآشنا میسازد و همچنین از طریق دورههای کارآموزی،روش هایاستفاده از تجهیزات مورد نیاز مانند دوربین فیلمبرداریرا به دانشجویانآموزش میدهد. در دوره آموزشی فیلمبرداری، دانشجویان با ابزارهایاستاندارد مورد استفاده در پروسه فیلمبرداریمانند دوربین های 16 میلی متر و 35 میلی متر و همچنینبا تجهیزات نورپردازی آشنایی پیدا میکنند. دانشجویان رشته فیلمبرداری در طول دوره تحصیلیتکنیک ها و روش های صحیح فیلمبرداریرا فرا میگیرند. برخی از دروس گرایش فیلمبرداری عبارتند از: عکاسی، فیلمبرداری دیجیتال، تولید فیلم، طراحی بصری، نورپردازی فیلم.
برنامههایآموزشی تدوین فیلم شامل دورههایی است که دانشجویان را برای ویرایش فیلمهای ویدئویی آماده میکند. این فیلمها ممکن است در تبلیغات، مستندها، نمایش های تلویزیونی استفاده شوند. اکثر دورههای آموزشی تدوین فقط برروی آموزشویرایشگری و تدوین فیلم تمرکز نمیکنند بلکه این دوره ها شامل آموزش در زمینههای فیلمنامه نویسی، صدا، بازیگری، کارگردانی و تولید نیز میشوند. برنامههای کارشناسی و کارشناسی ارشد مربوط به رشته تدوین فیلم اغلب شامل دوره های کارآموزی، سمینار و پروژه های نهایی (پایاننامه)هستند. به طور معمول در دوره آموزشی رشته تدوین مفاهیم اولیه و پیشرفته ویرایش مانند مدیریت تصویر، اصلاح رنگ و جلوه های ویژه مورد بررسی قرار میگیرند.
فیلمنامه نویسیبه معنای نوشتن فیلمنامه برای تلویزیون، فیلم های سینمایی و تلویزیونی، تبلیغات و تئاتر است. در دوره آموزشی فیلمنامه نویسی اصول اولیه و بنیادی فیلمنامهنویسی از جمله خلق شخصیت و توسعه داستان آموزش داده میشوند. دانشجویان رشته فیلمنامه نویسی تاریخچهتئاتر و نمایش را مطالعه میکنند و آثار نویسندگانی مانند اگری و ارسطو را مطالعه میکنند.همچنین در این دورهساختار فیلمنامههای بلند و واژگان مورد استفاده فیلمنامه نویسان حرفه ای، به دانشجویانآموزش داده میشود. دانشجویان فیلمنامه نویسی میآموزند چگونه شخصیت ها را توسعه دهند ویک داستان را خلق و بازنویسی کنند. این دوره آموزشی دید کاملی از فیلمنامه نویسی را به دانشجویان ارائه میدهد.
رشتههای بسیاری به طور مستقیم یا غیر مستقیم با رشته سینما ارتباط دارند. از آن جایی که رشته سینما یک رشته هنری است با اکثر رشته های هنری ارتباط نزدیکی دارد. برای مثال رشته هنرهای نمایشی و گرایش های آن مانند بازیگری، طراحی صحنه و ادبیات نمایشی ارتباط بسیار نزدیکی با رشته سینما دارند. در ادامه به بررسی هر یک از این رشتهها و ارتباط آنها با رشته سینما می پردازیم.
هنرهای نمایشی گونه هایی از هنر است که در آن هنرمندان از صداو اندام خود برای انتقال پیام یا مفاهیم هنری استفاده می کنند. هنرهای نمایشی راهی برای ابراز عقیده و احساسات، از طریق اجرا بر روی صحنه تئاتر است. هنرهای نمایشی متشکل از هنرهایی مانند آواز، رقص، موسیقی، تئاتر و ... است. رشته هنرهای نمایشی جزء رشتههای مرتبط با سینما محسوب میشود و بسیاری از جنبهها و گونههای هنرهای نمایشی به شکلی دیگر در رشته سینما وجود دارند.
رشته ادبیات نمایشی دانشجویان را با آثار ادبی در حوزه نمایش و تئاتر آشنا میسازد. در این رشته دانشجویان اصول نمایشنامه نویسی را فرا میگیرند و تبدیل به نویسندگانی ماهر میشوند. در رشته ادبیات نمایشی اصول نویسندگی تدریس میشود. هدف رشته ادبیات نمایشی پرورش نویسندگانی ماهر است. شخصی که نمایشنامه می نویسد، معمولا به عنوان درام نویس "نمایشنامه نویس" شناخته میشود. نمایشنامه نویسی و فیلمنامه نویسی رابطه بسیار نزدیکی را با یکدیگر دارند. وقتی نویسنده اثری را مینویسد که قرار است برای یک مخاطب زنده بر روی صحنه اجرا شود به آن نمایشنامه نویس می گویند و وقتی قرار است اثر یک نویسنده رو به روی دوربین فیلمبرداری اجرا و ضبط شود، آن اثر را فیلمنامه مینامند. فیلمنامه نویسی یکی از گرایش های رشته سینمااست. بنابراین رشته ادبیات نمایشی و سینما با یکدیگر ارتباط بسیار نزدیکی دارند.
طراحی صحنه یکی از رشتههای کاربردی در تئاتر، تلویزیون و سینما است. طراحان صحنه باید با توجه به متن نمایشنامه یا فیلمنامه فضا و لوکیشن اجرا یا محل فیلمبرداری را آماده سازند. طراح صحنه فردی است که به مرتب سازی و آرایش صحنه میپردازد و صحنه هایی را مطابق با موقعیت های مختلف نمایشنامه یا فیلمنامه طراحی میکند. طراحان صحنه باید به طور مداوم با کارگردان و نویسندگان در ارتباط باشند و با آن ها درمورد فضاسازی و طراحی صحنه مشورت کنند و در آخر با توجه به نظر کارگردان و نویسنده صحنه را طراحی کنند.
رشته سینما دارای گرایش های زیادیاست. کارگردانی، فیلمنامه نویسی، تدوین، فیلمبرداری از گرایشهای اصلی رشته سینما محسوب میشوند. تمام گرایشهای رشته سینما دارای دروس مشترک هستند زیرا این گرایشها همگی زیر مجموعه یک رشته یعنی رشته سینما هستند و بدیهی است که با یکدیگر واحدهای درسی یکسانی داشته باشند. داشتن واحدهای درسی مشابه نشان دهنده ارتباط نزدیک گرایشهای مختلف رشته سینما با یکدیگر است.
دانشجویان باید علاوه بر مطالعه دروس اصلی و تخصصی رشته و گرایش خود، واحدهای مشترک بین گرایش های سینما را نیز مطالعه کنند. برای مثال دانشجویانی که در رشته کارگردانی تحصیل میکنند با اصول پایه فیلمنامه نویسی و نحوه فیلمبرداری و تدوین آشنا هستند.بنابراین تحصیل در یک گرایش سینما به معنی آشنا نبودن با گرایشهای دیگر نیست. یک کارگردان خوب باید قدرت تشخیص یک فیلمنامه خوب از یک فیلمنامه بد را داشته باشد و با نحوه نورپردازی و زاویههای فیلمبرداری آشنا باشد و در کار تدوین و ویرایش فیلم با تدوینگران همفکری و همکاری کند. در ادامه به معرفی واحدهای مشترک رشتههای کارگردانی، فیلمبرداری، تدوین و فیلمنامهنویسی می پردازیم.
واحد های درسی مشترک این رشتهها عبارتند از:
تاریخ سینما، فرهنگ عامه، اصول فیلمنامهنویسی، آشنایی با هنر در تاریخ، تاریخ اجتماعی جهان، آشنایی با ادبیات کهن جهان، آشنایی با ادبیات معاصر جهان، آشنایی با هنرهای تجسمی، تاریخ فلسفه، ریتم در هنرها، جامعهشناسی، موسیقی، اصول و مبانی ارتباطات، مبانی تدوین، مبانی هنرهای نمایشی طراحی مقدماتی، عکاسی، تمثیل شناسی، روانشناسی، اصول کارگردانی، شناخت رنگ، معماری، گزارشنویسی، اصول فیلمبرداری.
بسیاری از دانشگاهها برای پذیرش دانشجو از آزمونهای ورودی استفاده میکنند. دانشجویانی که قصد دارند در یکی از دانشگاههای آمریکا یا کانادا در مقطع کارشناسی رشته سینما تحصیل کنند باید در یکی از آزمون های SAT یا ACT شرکت کنند. دانشگاههای آمریکا و کانادا داوطلبان را بر اساس نتایجی که در این آزمون ها کسب مینمایند، ارزیابی میکنند. در ادامه به بررسی هر یک از این آزمون ها میپردازیم.
SAT یک آزمون ورودی استاندارد است. تقریبا همه کالج ها و دانشگاه های ایالات متحده و بسیاری از کالج ها و دانشگاههای سراسر جهان، از آزمونSAT برای تصمیم گیری در مورد پذیرشدانشجویان در مقطع کارشناسی استفاده میکنند. در این آزمون مهارت های ریاضی، خواندن و نوشتن داوطلبان مورد ارزیابی قرار میگیرد. البته بخش مهارت نوشتاری این آزمون اختیاری است و داوطلبان در صورت تمایل میتوانند به سوالهای این بخش پاسخ دهند.
بخش ریاضی طیف گسترده ای از موضوعات ریاضی، از جمله هندسه، جبر و تجزیه و تحلیل داده ها را در بر میگیرد. بخش نوشتن شامل سؤالاتی در مورد دستور زبان و جمله و ساختار پاراگراف و جمله بندی است.به غیر از بخش نوشتاری، سوالات تمام بخش ها به صورت چند گزینه ای است.SAT یک امتحان نسبتا طولانی است. مدت زمان در نظر گرفته شده برای این آزمون 3 ساعت و 45 دقیقه است. به طور کلی آزمون SAT از 10 بخش تشکیل شده است:
ACT یکی دیگر از آزمون های ورودیدانشگاه و رقیب اصلی آزمونSAT است.ACT نخستین بار در سال 1959 در 19 ایالت آمریکا، در پاسخ به شکایاتی که از آزمونSAT شده بود برگزار شد.در سال های اخیر، تعداد دانش آموزانی که در آزمونACT شرکت میکنند، بر تعداد دانش آموزانی که در آزمونSAT شرکت میکنند، پیشی گرفته است. داوطلبان اجازه ندارند بیش از دوازده بار در این آزمون شرکت کنند. به طور کلی این آزمون از پنج بخش تشکیل شده است.
این بخش ها عبارتند از: زبان انگلیسی(75 سوال، 45 دقیقه مدت زمان پاسخگویی)، ریاضی(60 سوال، 60 دقیقه مدت زمان پاسخگویی)، علوم(40 سوال، 35 دقیقه مدت زمان پاسخگویی)، خواندن (40 سوال، 35 دقیقه مدت زمان پاسخگویی) و نوشتن(40 دقیقه مدت زمان پاسخگویی). پاسخدهی به سوالات بخش نوشتاری در این آزمون اختیاری است.به غیر از بخش نوشتاری، سوالات تمام بخش ها به صورت چند گزینهای خواهد بود.
هزینه تحصیل و زندگی در کشورهای مختلف متفاوت است. در بعضی کشورها مانند انگلیس و آمریکا شهریه دانشگاههاو هزینه زندگی بسیار بالا است و در برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی هزینه تحصیل و زندگی بسیار به صرفه تر است. دانشجویانی که میخواهند در یکی از دانشگاههای خارج از کشور در رشته سینما تحصیل کنند باید با هزینه های تحصیل و زندگی در کشور های مختلف آشنا شوند و سپس مقصد تحصیلی خود را با دقت انتخاب کنند.
دانشگاههای کشور کانادا مورد توجه بسیاری از دانشجویان بینالمللیقرار گرفته است. بسیاری از دانشگاههای کانادا دارای اعتبار بین المللی هستند. کانادا دارای بهترین مدارس و دانشکده های فیلم است.در کشور کانادا هر ساله بر تعداد دانشجویان بین المللی افزوده میشود و این بدان معنی است که دانشجویان بین المللی از هر نقطه از جهان برای ادامه تحصیل به کشور کانادا میآیند. هزینه تحصیل در رشته ها و دانشگاههای مختلف متفاوت است. میانگین هزینه تحصیل در کشور کانادا در رشته سینما در بین 22000 تا 53000 دلار کانادا در سال است. همچنین میانگین هزینه زندگی یک دانشجو در کانادا1300 تا 1500 دلار کانادا است.
جزئیات هزینه های زندگی در کانادا:
دانشجویان بین المللی بسیاری برای تحصیل در رشته سینما دانشگاه های و آکادمی های فیلم کشور انگلستان را انتخاب میکنند. آکادمی فیلم لندن یکی از معروف ترین موسسات آموزشی در حوزه فیلم و سینما است.تحصیل در انگلستان به معنای تحصیل در یکدانشگاه معتبر جهانی است. شهریه دانشگاههای انگلستان در مقایسه با شهریه دانشگاههای کشورهایی همچون آمریکا و استرالیا بسیار پایین تر است. شهریهدانشگاههای انگلستان حداقل بین 2000 تا 3000 پوند کمتر از شهریه دانشگاه های ایالات متحده و استرالیا است. میانگین هزینه تحصیل در کشور انگلستان در رشته سینما و گرایش های آن 16000 تا 29000 پوند در سال است. متوسط هزینه زندگی دانشجویی در انگلستان 1000 پوند خواهد بود. هزینه زندگی در شهرهای بزرگ انگلستان مانند لندن بسیار بیشتر از شهرهای کوچکتر است.
جزئیات هزینه های زندگی در انگلستان:
اکثر مدارس برتر فیلم و سینمای جهان در کشور آمریکا واقع شدهاند. دانشجویان بسیاری در سراسر جهان آرزو دارند تا در یکی از دانشگاه های کشور آمریکا تحصیل کنند زیرا مدرک دانشگاههای کشور آمریکا اعتباری بین المللی دارند. از طرفی دانشجویانی که در مدارس و دانشکده های فیلم آمریکا تحصیل می کنند فرصت همکاری با بزرگترین هنرمندان هالیوود را خواهند داشت.
دانشگاههای آمریکایی به دلیل کیفیت بالای تدریسو آموزش در سطح جهان شناخته شدهاند.امروزه حدود 30 درصد از کل دانشجویان بین المللی جهان در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا مشغول به تحصیل هستند.ایالات متحده یکی از بهترین سیستم های آموزشی دنیا را دارد و دارای برنامه های آموزشی عالی در تمام رشتهها است. میانگین هزینه تحصیل در رشته سینما در دانشگاههای امریکا بین 30000 دلار تا 57000 دلار در سال است. متوسط هزینه زندگی یک دانشجو در آمریکا به صورت ماهیانه 1000 تا 1500 دلار خواهد بود.
جزئیات هزینه های زندگی در آمریکا:
کشور آلمان یکی از محبوب ترین مقاصد تحصیلی در بین دانشجویان بین المللی است. تحصیل در دانشگاههای دولتی کشور آلمان رایگان است و دانشجویان موظف به پرداخت شهریه نیستند. از این رو دانشجویان بین المللی زیادی تمایل دارند در دانشگاه های آلمان تحصیل کنند. از طرفی دیگر هزینه زندگی در کشور آلمان بسیار پایین و مقرون به صرفه است. همچنین دانشجویان بین المللی می توانند شانس خود را برای دریافت بورسیه تحصیلی در رشته سینما امتحان کنند.
سازمان دانشگاهیDAAD آلمان از بزرگترین سازمانهای بورس تحصیلی در جهان است و هر ساله بورسیه های زیادی را به دانشجویان بینالمللی اعطا میکند. رشته سینما و گرایشهای آن مانند کارگردانی در اکثر دانشگاه های آلمان ارائه میشوند. زبان تحصیل در دانشگاه های کشور آلمان در مقطع کارشناسی، آلمانی است اما در اکثر دوره های کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاههای آلمان زبان تحصیل، انگلیسی است. میانگین هزینه زندگی در کشور آلمان 850 تا 900 یورو در ماهاست.
جزئیات هزینه های زندگی در آلمان:
کشور فرانسه یکی از زیباترین و دیدنی ترین کشورهای جهان محسوب میشود. این کشورمقصدی جذاب برای دانشجویان در سراسر جهان است. کشور فرانسه دارای دانشگاههای هنر بسیار معروفی است و اکثر این دانشگاهها رشته سینما و گرایش های آن را در مقاطع تحصیلی مختلف ارائه میدهند. معمولا دانشگاههای فرانسه برنامههای آموزشی خود را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به زبان انگلیسی برگزار میکنند.
شهریه دانشگاههای فرانسه در مقایسه با شهریه دانشگاههای دیگر کشورهای اروپایی بسیار مناسب است. به طور میانگین هزینه تحصیل در رشته سینما و گرایش های آن در دانشگاههای دولتی فرانسه به این صورت است: مقطع کارشناسی 2770 یورو در سال - مقطع کارشناسی 3770 یورو در سال - مقطع دکتری 380 یورو در سال. البته هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی فرانسه به مراتب بالاتر است. شهریه دانشگاههای خصوصی فرانسه به 20000 یورو در سال میرسد. متوسط هزینه زندگی یک دانشجو درکشور فرانسه ماهیانه 900 تا 1000 یورو است.
جزئیات هزینه های زندگی در فرانسه:
دانشکدههای فیلم و سینما در ایتالیا دارای اعتباری جهانی هستند. زبان تحصیل در دانشگاههای ایتالیا در مقطع کارشناسی ایتالیایی است و برنامههای آموزشی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به دو زبان ایتالیایی و انگلیسی برگزار میشوند. هزینه تحصیل در دانشگاههای ایتالیا بسیار پایین است. از این رو کشور ایتالیا با استقبال تعداد زیادی از دانشجویان بین المللی مواجه شده است. شهریه دانشگاههای دولتی ایتالیا در رشته سینما حدود 1500 یورو در سال است که مبلغ بسیار کمی است. البته شهریه دانشگاه های برتر ایتالیا ممکن بسیار بیشتر از این مقدار باشد.به علاوه هزینه زندگی در کشور ایتالیا بسیار مناسب است و متوسط هزینه زندگی یک دانشجو 800 تا 1500 یورو در ماه خواهد بود.
جزئیات هزینه های زندگی در ایتالیا:
کشور هلند یکی از بهترین و امن ترین کشورهای جهان برای تحصیل و زندگی محسوب میشود.دانشگاههای کشور هلند رشته سینما و گرایش های این رشته را در مقاطع تحصیلی مختلف ارائه میدهند. زبان تحصیل در دانشگاههای هلند در مقطع کارشناسی هلندی و در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری زبان تحصیل انگلیسی است. هزینه تحصیل در دانشگاههای مختلف هلند متفاوت است. میانگین هزینه تحصیل در دانشگاههای هنر بین 14000 تا 19000 یورو در سال است. متوسط هزینه زندگی دانشجویی در کشور هلند 700 تا 1500 یورو در ماه است.
جزئیات هزینه های زندگی در هلند:
کشور سوئیس یکی از بهترین کشورهای اروپایی برای ادامه تحصیل است. هزینه مناسب تحصیل و زندگی کشور سوئیس را به یک مقصد تحصیلی محبوب برای دانشجویان بین المللی تبدیل کرده است. زبان تحصیل در دانشگاههای سوئیس آلمانی است اما برخی از دورههای آموزشی در مقاطع تحصیلات تکمیلی به زبان انگلیسی ارائه میشوند. هزینه تحصیل در رشته سینما در دانشگاههای سوئیس به طور میانگین 1500 فرانک در سال است. همچنین هزینه زندگی در سوئیس به طور میانگین 1400 تا 2000 فرانک در ماه خواهد بود.
جزئیات هزینههای زندگی در سوئیس:
دانشگاههای ترکیه از کیفیت آموزشی بسیار بالایی برخوردار هستند. کشور ترکیه در صنعت فیلم سازی و سینما پیشرفت چشمگیری داشته است و به همین دلیل دانشگاههای بسیار زیادی در ترکیه رشته سینما را در مقاطع تحصیلی مختلف ارائه میکنند. معمولا زبان تحصیل در دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی، زبان ترکی است اما برخی از دانشگاههای ترکیه در ازای دریافت شهریه بیشتر دورههای کارشناسی خود را به زبان انگلیسی برگزار میکنند. هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی ترکیه در رشته سینما بین 600 تا 1500 دلار است. متوسط هزینه زندگی دانشجوی در ترکیه 1500 تا 2000 لیر در ماه است.
جزئیات هزینه های زندگی در ترکیه:
کشور چین جزء یکی از بهترین کشورهای آسیایی برای تحصیل است. آکادمی فیلم پکن (BFA) یکی از بهترین آکادمی های فیلم در جهان به شمار میرود. مدارک تحصیلی این آکادمی دارای اعتبار بین المللی است. زبان تحصیل در دانشگاه چین،چینی است. برخی از دوره های آموزشی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به زبان انگلیسی ارائه میشوند. هزینه تحصیل در رشته سینما در دانشگاه های چین حدود 52000 تا 60000 یوان چین در سال است. همچنین میانگین هزینه زندگی یک دانشجو در چین ماهیانه 4200 تا 7000 یوان است.
جزئیات هزینه های زندگی در چین:
دانشجویانی که قصد دارند در مقطع کارشناسی در رشته سینما و یا یکی از گرایش های آن از دانشگاه های خارجی پذیرش بگیرند باید دارای رزومه تحصیلی بسیار قوی باشند. نمرات دوران دبیرستان و معدل دیپلم میتواند نقش بسیار مهمی را در اخذ پذیرش تحصیلی داشته باشند. بسیاری از دانشگاه های جهان مانند دانشگاههای ایالت متحده آمریکا و دانشگاه های کانادا از طریق نمره کسب شده در آزمون SAT یا ACT داوطلبان را ارزیابی میکنند. بنابراین داوطلبانی که قصد دارند از دانشگاه های آمریکا یا کانادا پذیرش بگیرند باید در یکی از این آزمون های ورودی شرکت کنند و عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارند. برخی از دانشگاههای دیگر نیز ممکن است برای پذیرش دانشجویان در دوره کارشناسی سینما از آزمونهای ورودی دیگری استفاده کنند. کسب نمرات بالا در آزمونهای ورودی دانشگاه ها می توانند تا حد زیادی شانس دانشجویان را برای اخذ پذیرش بالا ببرد. معمولا هیچگونه محدودیت سنی برای تحصیل در رشته سینما وجود ندارد. اما نداشتن گپ تحصیلی (فاصله بین دوره های تحصیلی) یکی از مولفههای مهم در پذیرش دانشجویان است.
داشتن مدرک زبان آیلتس یا تافل بسیار مهم و تاثیر گذار است. هر چه نمره مدرک زبان داوطلب بیشتر باشد، احتمال پذیرش داوطلب در دانشگاههای معتبر خارجی نیز بیشتر خواهد بود. اکثر دانشگاه ها علاوه بر بررسی رزومه تحصیلی، نگاه ویژه ای را به نمره مدرک زبانشما دارند. داوطلبان باید در نظر داشته باشند که برخی از دانشگاهها تنها مدرک زبان آیلتس و برخی دیگر تنها مدرک زبان تافل را میپذیرند. معمولا دانشگاه های آمریکا مدرک تافل و دانشگاه های انگلیس مدرک آیلتس را به عنوان مدرک زبان ترجیح میدهند.
دانشجویانی که قصد دارند برای رشته سینما در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه های خارجی پذیرش بگیرند باید علاوه بر داشتن رزومه تحصیلی عالی و مدرک کارشناسی مرتبط، نمونه کار داشته باشند. اکثر دانشگاهها از دانشجویان برای مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نمونه کار درخواست میکنند. پس از بررسی رزومه تحصیلی و نمونه کار دانشجویان معمولا از آن ها دعوت میشود تا در جلسه مصاحبه شرکت نمایند. در جلسه مصاحبه ممکن است دانشجو مورد ارزیابی علمی قرار بگیرد. پس از گذشت چند هفته از جلسه مصاحبه دانشگاه نتیجه نهایی را به داوطلبان اعلام خواهد کرد.
دانشجویان بسیاری آرزو دارند در دانشگاههای معتبر جهان تحصیل کنند اما توان تامین هزینههای سنگین تحصیل و زندگی در کشور های خارجی را ندارند. به همین دلیل این دانشجویان به دنبال اخذ بورسیه از دانشگاههای خارجی هستند. دانشگاههای بسیاری در سراسر جهان در رشته سینما و گرایشهای آن بورسیه تحصیلی ارائه میدهند. اخذ بورسیه تحصیلی شرایط خاص خود را دارد. دانشجویانی که میخواهند از دانشگاههای برتر اروپا، آمریکا و آسیا بورسیه دریافت کنند باید رزومه تحصیلی بسیار قوی داشته باشند. برخی از دانشگاههای آمریکا و کانادا نمره SAT یا ACT را برای ارزیابی دانشجویان در مقطع کارشناسی ملاک قرار میدهند. پس بهتر است دانشجویانی که میخواهند برای مقطع کارشناسی بورسیه تحصیلی دریافت کنند هر چه زودتر در یکی از این آزمون ها شرکت کنند و نمره خود را به دانشگاه مربوطه گزارش دهند. البته باید بدانید که اخذ بورسیه در مقطع کارشناسی بسیار مشکل است.
برای اخذ بورسیه تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته سینما داشتن نمونه کاری می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. دانشگاه ها رزومه تحصیلی و نمونه کار دانشجویان را بررسی می کنند و سپس به دانشجویان منتخب بورسیه تحصیلی اعطا میکنند. بورسیه های تحصیلی انواع مختلفی دارند. برخی از بورسیههای تحصیلی تمام هزینههای تحصیل و زندگی دانشجو را تامین میکنند و برخی از بورسیههای تحصیلی تنها برخی از هزینه های تحصیلی دانشجو را پوشش میدهند. داشتن مدرک زبان آیلتس و تافل هم میتواند نقش مهمی را در اخذ بورسیه تحصیلی داشته باشد.
هر چه نمره آیلتس و تافل یک دانشجو بیشتر باشد، شانس اخذ بورسیه تحصیلی برای وی بیشتر خواهد بود. دانشجویان باید توجه کنند که برخی از دانشگاهها تنها مدرک آیلتس و برخی دیگر تنها مدرک تافل را به عنوان مدرک زبان میپذیرند. مؤسسه دآآد (DAAD) آلمان در مقطع کارشناسی ارشد رشته سینما به دانشجویان خارجی بورسیه اعطا می کند. همچنین آکادمی فیلم نیویورک برای دانشجویان خارجی که استطاعت مالی ندارند بورسیه تحصیلی در نظر گرفته است و سالانه 500 دلار کمک هزینه تحصیلی به این دانشجویان اعطا میکند.
صنعت سینما و فیلمسازی صنعت گستردهای است. امروزه رشته سینما و گرایش های آن در اکثر نقاط جهان به شدت مورد نیاز هستند. کشورهای پیشرفته در صنعت فیلمسازی مانند آمریکا سالانه هزاران فیلم تولید میکنند. امروزه کشورهای زیادی در سراسر جهان به استعدادهای برتر در حوزههای کارگردانی، فیلنامه نویسی، فیلمبرداری و تدوینگری نیاز دارند. به همین دلیل اکثر دانشکدهها و آکادمیهای فیلم سعی در جذب دانشجویان بین المللی مستعد دارند.
دانشجویانی که مدرک خود را از دانشگاههای معتبر کسب کردهاند میتوانند پس از فارغالتحصیلی به راحتی وارد بازار کار شوند و در رشته تحصیلی خود فعالیت کنند. امروزه برخی کشورها در صنعت سینماپیشرفت چشمگیری داشتهاند. برای مثال کشور چین یکی از کشورهای پیشرو در تولید فیلم است و به همین دلیل به افراد متخصص و ماهر در حوزه سینما نیازمند هستند.چین بیشترین میزان رشد در تولید فیلم جهان را داشته است.
کشور چین سالانه بیش از 600 فیلم سینمایی تولید میکند و اکنون نیاز شدیدی به جذب استعداد در حوزههای مختلف فیلم سازی از جمله کارگردانی و فیلمنامه نویسی دارد. تعداد افراد متخصص و آموزش دیده در حوزه سینما بسیار کم است از این رو کشورهای پیشرو در صنعت فیلم سازی سعی میکنند افراد متخصص در رشتههای مختلف سینمایی را جذب کنند تا بتوانند از دانش و استعداد آن ها در پروژه های فیلمسازی استفاده کنند. در اکثر کشورهای پیشرفته و در حال توسعه فرصتهای شغلی بسیار زیادی برای دانش آموختگان رشته سینما وجود دارد. افراد متقاضی کار می توانند از طریق کاریابی های معتبر بینالمللی از فرصت های شغلی موجود در رشته خود باخبر شوند.
دانشجویان بین المللی برای اینکه بتوانند پس از اتمام دوره تحصیلی، در کشور محل تحصیل خود بمانند و در آن کشور مشغول به کار شوند، باید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهند. دانشجویان بین المللی نمی توانند بدون داشتن مجوز کار در کشور های خارجی کار کنند. بسیاری از کشور ها شرایطی را برای دانشجویان بین المللی فراهم کرده اند که به این دانشجویان اجازه می دهد پس از فارغ التحصیلی برای مدتی در کشور موردنظر حضور داشته باشند تا بتوانند در آن کشور شغلی متناسب با مدرک تحصیلی خود پیدا کنند. در ادامه به بررسی انواع مجوزهای کار با مدرک تحصیلی در کشورهای مختلف می پردازیم.
بسیاری از دانشجویان بین المللی که تحصیلاتدانشگاهی خود را در کانادا به پایان میرسانند، تمایل دارند در کشور کانادا بمانند و در این کشور به دنبال پیدا کردن شغلی مناسب باشند. دانشجویان کانادایی میتوانند پس از اتمام تحصیلات خود برای دریافت مجوز کار پس از فارغ التحصیلی که به آنها اجازه کار در کانادا را میدهد، اقدام کنند.در سال 2019، دولت کانادا مدت زمان درخواست مجوز کار پس از فارغالتحصیلی را از 90 روز به 180 روز (شش ماه) افزایش داد. بنابراین دانشجویان میتوانند تا شش ماه پس از فارغ التحصیلی برای اخذ مجوز کار اقدام کنند.مجوز کار پس از فارغ التحصیلی کانادا PGWP نام دارد و ممکن است بین هشت ماه تا سه سال اعتبار داشته باشد. مدت اعتبار این ویزا به مدت زمان تحصیل دانشجویان در کانادا بستگی دارد. مدت اعتبار این ویزا طولانی تر از دوره تحصیلی دانشجویان نخواهد بود.
در کشور انگلستان دو نوع ویزای کار پس از تحصیل وجود دارد: ویزای Tier2و ویزای Tier4. ویزای Tier2 متداول ترین نوع ویزا برای دانشجویان بین المللی محسوب میشود. در حال حاضر دانشجویان میتوانند تا چهار ماه پس از فارغ التحصیلی در کشور انگلستان حضور داشته باشند و به دنبال کار باشند. فارغ التحصیلان میتوانند پس از یافتن شغلی مناسب، ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهند. ویزای Tier4تنها به فارغ التحصیلان دوره دکتری تعلق میگیرد. این ویزا به فارغ التحصیلان دوره دکتری اجازه میدهد تا به مدت یک سال در کشور انگلستان حضور داشته باشند و کاری متناسب با رشته تحصیلی خود پیدا کنند.
انتظار میرود در سالهای آینده مدت زمان اقامت دانشجویان بین المللی پس از فارغ التحصیلی افزایش پیدا کند. کشور انگلستان در نظر دارد از سال آیندهبه دانشجویان بین المللی دانشگاه های انگلیس اجازه دهد که بعد از فارغ التحصیلی، به مدت دو سال در کشور انگلستان اقامت داشته باشند.
اکثر دانشجویان بین المللی در دانشگاه های آمریکا تحصیل میکنند دارای ویزای f1 هستند. ویزای f1 به دانشجویان بینالمللی اجازه میدهد تا پس از فارغ التحصیلی به مدت یک سال در کشور آمریکا اقامت داشته باشند و در جست و جوی کاری متناسب با رشته تحصیلی خود باشند. دانشجویانی که در یکی از رشتههای ریاضیات، علم، تکنولوژی ومهندسی تحصیل میکنند میتوانند به مدت 29 ماه پساز فارغ التحصیلی درکشور آمریکا حضور داشته باشند. افرادی که در این مدت از طرف یک کارفرمای آمریکایی پیشنهاد کاری داشته باشند میتوانند ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهند. توصیه میشود. دانشجویان بین المللی 90 روز قبل از فارغ التحصیلی برای اخذ ویزای f1 اقدام کنند.
ویزای تحصیلات تکمیلی 485 یکی از ویزاهای تحصیلی کشور استرالیا است. این ویزا به دانشجویانی که حداقل دو سال در یکی از دانشگاه های کشور استرالیا تحصیل کردهاند، تعلق می. ویزای تحصیلات تکمیلی 485 یک ویزای موقت است و بین 18 ماه تا 4 سال اعتبار دارند. فارغ التحصیلان میتوانند در صورت داشتن پیشنهاد کاری مناسب از طرف یک کارفرمای معتبر استرالیایی ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهند.
دانشجویان بین المللی که در دانشگاه های کشور آلمان مشغول به تحصیل هستند، می توانند پس از فارغ التحصیلی مدت زمان اقامت ویزای تحصیلی خود را تا 18 ماه افزایش دهند و در این مدت به دنبال یک شغل متناسب با رشته تحصیلی خود باشند. این افراد باید پس از پیدا کردن شغل مورد نظر خود و داشتن پیشنهاد کاری از طرف یک کارفرمای آلمانی معتبر، ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهند و برای اخذ کارت آبی اروپا اقدام کنند.
دانشجویانی که در رشته سینما و یکی از گرایشهای آن تحصیل میکنند، میتوانند پس از فارغ التحصیلی درآمد بسیار خوبی کسب کنند. هر چه مهارت و تجربه کاری این افراد بیشتر باشد، درآمد آن ها نیز به مراتب بیشتر خواهد بود. فارغ التحصیلان رشته سینما معمولا در گرایش تحصیلی خود مشغول به کار میشوند. کارگردانی، فیلمبرداری، تدوینگری و فیلمنامه نویسی از حرفه های پردرآمد رشته سینما محسوب میشوند. در ادامه به بررسی میزان درآمد هر کدام از این حرفه ها در کشور آمریکا میپردازیم.
یک کارگردان سینمامبتدی با تجربه کمتر از 1 سال میتواند انتظار داشته باشد به طور متوسط 47500 دلار در سالو ماهیانه حدود 4000 دلار درآمد داشته باشد. یک کارگردان سینما با 1-4 سال تجربه کاری، به طور متوسط 60558 دلاردر سال وبه عبارتی ماهیانه 5046 دلاردرآمد دارد. یک کارگردان سینما با 5-9 سال تجربه کاری، به طور متوسط 60852 دلار در سال و 5071 دلار در ماهدرآمد دارد. یک کارگردان سینما با 10-19 سال تجربه کاری به طور متوسط 68765 دلار و ماهانه 5730 دلار درآمد دارد. کارگردانانی که بیشتر از 20 سال سابقه کاری دارند، سالانه به طور میانگین 100000 دلار و ماهیانه 8300 دلار درآمد خواهند داشت. البته درآمد کارگردانان تا حد زیادی به تعداد پروژههای کاری آن ها بستگی دارد. همچنین میزان درآمد کارگردانان در شهرها، ایالت ها و کشورهای مختلف، متفاوت است. برای مثال درآمد یک کارگردان در ایالتهای مختلف آمریکا میتواند متفاوت باشد. در ادامه درآمد کارگردانان را در ایالت های مختلف آمریکا بررسی خواهیم کرد.
تدوینگران نیز با توجه به میزان مهارت و سابقه کاری خود درآمد کسب میکنند. اکثر تدوینگران فیلم در شرکتها و کمپانیهای فیلم سازی مشغول به کارند و برخی از تدوینگران نیز به طور مستقل کار میکنند.یکتدوینگر فیلم در سطح مبتدی با تجربه کمتر از 1 سال میتواند انتظار داشته باشد که در سال 38700 دلار و ماهیانه 3166 دلار حقوق دریافت کند. تدوینگر فیلم با 1-4 سال تجربه، به طور متوسط 40889 دلار در سالو ماهیانه 3407 دلار حقوق دریافت میکند. یکتدوینگر فیلم با 5-9 سال تجربه کاری، به طور متوسط 50062 دلار در سال و ماهیانه 4171 دلار حقوق دریافت می کند. یکتدوینگر فیلمماهر با 10-19 سال تجربه کاری، به طور متوسط 60561 دلار در سال و ماهیانه 5046 حقوق دریافت میکند. تدوینگرانی که بیشتر از 20 سال سابقه کاری دارند به طور متوسط 62120 دلار در سال و ماهیانه 5176 دلار حقوق دریافت میکنند.
البته حقوق تدوینگران در برخی از شرکتها و موسسات بسیار بیشتر است. برای مثال شرکت رسانهای آمریکایی به نام شرکت سی بی اس (CBS Corporation) بیشترین میزان حقوق را به تدوینگران اختصاص داده است. حقوق یک تدوینگر فیلم/ ویدئو در این شرکت سالانه 140000 دلار و ماهیانه 11600 دلار است.حقوق تدوینگران در شرکت انبیسییونیورسال (NBCUniversal Media) نیز سالانه در حدود 92903دلار و ماهیانه 7741 دلار است. شرکت انتشاراتی و تلویزیونی مریدیت (Meredith Corporation) نیز سالانه حدود 77628 دلار و ماهیانه 6469 دلار به تدوینگران خود حقوق میدهد. میانگین درآمد تدوینگران در شهرها و کشورهای مختلف، متغیر است. برای مثال درآمد تدوینگران در ایالتهای مختلف آمریکا به صورت زیر است.
درآمد فیلمنامه نویسان بسیار متغیر است و این افراد درآمد ثابتی ندارند. فیلمنامه نویسان معمولا در صنعت سینما، تلویزیون و یا در شرکت های تبلیغاتی مشغول به کار میشوند. بیشتر فیلمنامه نویسانبرای ساعتهای نسبتا طولانی مشغول نوشتن یا ویرایش فیلمنامهها هستند. آنها به طور معمول ممکن است در یکشرکتو یا حتی در منزل شخصی خود کار کنند.فیلمنامه نویسانمبتدی با تجربه کاری کمتر از 1 سال میتوانند انتظار داشته باشند که به طور متوسط 27500 دلار در سال و ماهیانه 2300 دلاردرآمد داشته باشند. فیلمنامهنویسان حرفهای با 1-4 سال تجربه کاری، به طور میانگین 40000 دلار در سال و ماهیانه 3300 دلار درآمد دارند. فیلمنامه نویسانی با 5-9 سال تجربه کاری، به طور متوسط 60000 دلار در سال و ماهیانه 5000 دلار درآمد کسب میکنند. فیلمنامه نویسانماهر و دارای 10-19 سال تجربه کاری، به طور میانگین 64964 دلار در سال و ماهیانه 5413 دلار درآمد کسب خواهند کند.
البته درآمد فیلمنامه نویسان حرفهای که در حوزه سینما و تلویزیون مشغول به کار هستند بسیار بیشتر است. یک فیلمانهنویس تنها برای نوشتن یک فیلمنامه سینمایی بین 74479 دلار تا 139823 دلارحق الزحمه دریافت خواهد کرد. همچنین فیلمنامه نویسان تلویزیونی برای هر قسمت 30 دقیقه ای 26566 دلار و برای هر قسمت 60 دقیقه ای 39072 دلارحق الزحمه دریافت خواهند کرد.
درآمد فیلمبرداران سینما تاحد زیادی به میزان تجربه آنها بستگی دارد. فیلمبرداران ممکن است در یک شرکت سینمایی و یا به طور مستقل کار کنند. بدیهی است فیلمبردارانی که به طورمستقل و پروژهای کار میکنند درآمد کمتری کسب خواهند کرد و فیلمبردارانی که در یک شرکت به طور منظم کار میکنند حقوق و درآمد بیشتری خواهند داشت.یک فیلمبردارمبتدی با تجربه کاری کمتر از 1 سال میتواند انتظار داشته باشد حدود 39174 دلار در سال و ماهیانه 3264 دلار حقوق دریافت کند. یک فیلمبردار حرفهای با 1-4 سال تجربه کاری، به طور میانگین 46939 دلار در سال و ماهیانه حدود 4000 دلار حقوق دریافت میکند. یک فیلمبردار حرفهای با 5-9 سال تجربه کاری، به طور میانگین 59820 دلار در سال و ماهیانه حدود 4800 دلار حقوق دریافت میکند. یک فیلمبردارماهر با 10-19 سال تجربه کاری، به طور میانگین حدود 70000 دلار در سال و 5800 دلار در ماه حقوق دریافت میکند. فیلمبردارانی که بیشتر از 20 سال سابقه کاری دارند در سال 72692 دلار و ماهیانه 6057 دلار حقوقدریافت میکنند. البته برخی از فیلمبرداران حرفهای که در شرکت های بزرگ سینمایی و تبلیغاتی کار میکنند بیش از 100000 دلار در سال (ماهیانه 8500 دلار) درآمد دارند.
دانشجویانی که نخبه بوده و قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور را دارند، لازم است تا با نحوهی پذیرش دانشگاههای خارج از کشور آگاهی کاملی داشته باشند. از این رو پیشنهاد می شود تا با اساتید خود که در خارج از کشور ادامه تحصیل داده اند مشورت کرده تا با راه های اخذ پذیرش آشنا شوند. یکی دیگر از راه حل های آشنایی با روش اخذ پذیرش این است که به موسسه مهاجرتی معتبر مراجعه کرده و از مشاوران خبره در این زمینه کمک بگیرند. با این حال ما روشهایی را به شما به طور مختصر معرفی خواهیم کرد، اما با این حال از مشاوره گرفتن از وکلای مجرب و مشاوران موسسات مهاجرتی در این خصوص غافل نشوید.
دقت نمایید که قبل از اخذ پذیرش در دانشگاهی خاص با توجه به رزومه ی خود و توانایی هایتان یک کشور را برای پذیرش انتخاب نمایید. به عنوان مثال اگر جزء دانشجویان نخبه هستید و رزومهی تحصیلی قوی دارید، و دانشگاه محل تحصیل شما جزء دانشگاه های تراز اول ایران است، می توانید برای کشورهای آمریکایی تقاضا نمایید. اما اگر جزء دانشجویان متوسط رشته ژنتیک هستید ، بهتر است که برای دانشگاه های اروپایی یا کشورهایی مانند ترکیه اقدام نمایید، چرا که انرژی شما بر روی پذیرش یک دانشگاه متمرکز شده و وقت و انرژی شما کمتر تلف می شود.
مراجعه به موسسه مهاجرتی، گرفتن یک وکیل خصوصی، رایزنی با اساتید صبور و مشتاق دانشگاه مقصد، مراجعه به وب سایت دانشگاه مقصد و آگاهی از شرایط بورسیه، مراجعه حضوری به کشور مورد نظر و آگاهی از شرایط آن از روش های اخذ پذیرش هستند.
نحوهی اخذ پذیرش وابستگی زیادی به کشور مورد نظر، مقطع تحصیلی و گرایش، خصوصی بودن یا دولتی بودن دانشگاه دارد. بهترین روش برای اخذ پذیرش در دانشگاه های آمریکایی مراجعه به وب سایت و ایمیل کردن مدارک به ایمیل دانشگاه است. بهترین روش برای اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه مراجعه حضوری به شورای آموزش عالی ترکیه در شهرک بیلکنت آنکارا خواهد بود.