مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

صفحه اصلی تحصیل در خارجتحصیل در رشته مهندسی صنایع

تحصیل در رشته مهندسی صنایع

Author Avatar به قلم پرنیا فرجی

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۳ سال پیش

امروزه دانشجویان زیادی به دنبال اپلای در رشته مهندسی صنایع هستند. کشورهای زیادی در دنیا این رشته را دانشگاه‌های برتر خود تدریس می‌کنند. مهندسی صنایع یکی از شاخه‌های مهندسی است که از طریق استفاده از علوم ریاضی، اقتصاد و مدیریت به بهبود سیستم‌های تولیدی، سازمان‌ها و فرایندهای آنها می‌پردازد. در این مقاله از مجموع GO2TR به معرفی رشته صنایع، بازار کار و درآمد این رشته می پردازیم. شما می‌توانید با درخواست رزرو مشاوره از خدمات مشاوره تخصصی در زمینه مهاجرت تحصیلی، کاری و سرمایه‌گذاری استفاده کنید.

معرفی رشته مهندسی صنایع

مهندسی صنایع یکی از زیرشاخه‌های رشته ریاضی و فیزیک است که با شرکت در کنکور گروه ریاضی و فیزیک می‌توان در این رشته ادامه تحصیل داد. مهندسی صنایع نسبت به بسیاری از رشته‌های مهندسی بازار کار بهتری داشته و علت آن امکان کار کردن در محیط های مختلف است. رشته مهندسی صنایع که به منظور بهبود و نصب سیستم‌های تولیدی به وجود آمده است تلفیقی از رشته‌های ریاضی، مهندسی، اقتصاد و مدیریت است. به کمک رشته مهندسی صنایع می‌توان سیستم‌ها را ارزیابی کرد و نقاط ضعف و قوت سیستم‌ها را شناسایی و نقاط قوت را تقویت کرد.

اگر بخواهیم به بیان ساده تر مهندسی صنایع را توضیح دهیم؛ باید بگوییم که مهندسی صنایع رشته‌ای است که در تمامی مراحل تولید یک کالا دخیل خواهد بود؛ در واقع مهندسی صنایع مراحل تولید یک کالا را در نظر گرفته و یک به یک مراحل را پردازش و تحلیل می‌نماید تا راهکاری بهتر برای تولید بهتر کالا ارائه دهد.

رشته مهندسی صنایع در مطرح‌ترین مقاصد مهاجرتی جهان

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

نرم افزارهای کاربردی در مهندسی صنایع

امروزه وجود نرم‌افزارها به رشته‌های مهندسی کمک زیادی کرده است. مهندسی صنایع جز رشته‌هایی است که وابستگی زیادی به نرم‌افزارهای مختلف داشته و با کمک این نرم افزارها می‌توان برنامه ریزی پروژه‌ها و تجزیه و تحلیل داده‌های آماری را انجام داد. در زیر به چند تا از بهترین نرم افزارهای مهندسی صنایع اشاره می‌شود.

نرم افزارهای مورد استفاده در رشته مهندسی صنایع
نرم‌افزارهای مرتبط با رشته مهندسی صنایع

به کمک این نرم افزار می‌توان مدل‌های ریاضی را حل کرد. این نرم‌افزار برای تصمیم‌گیری بهینه با محدودیت زمان بسیار مناسب است. به کمک این نرم افزار می‌توان داده‌های آماری را تجزیه و تحلیل کرد. نرم افزار اکسل در مهندسی صنایع بسیار کاربردی بوده و به کمک آن می‌توان داده‌ها را سازماندهی کرد گزارشات را تنظیم کرد و محاسبات زیادی را انجام داد.

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

دانشگاه‌های برتر رشته صنایع

دانشگاه‌های بسیاری در سراسر جهان، رشته مهندسی صنایع را تدریس می‌کنند. در اینجا برخی از برترین و مهم‌ترین دانشگاه‌ها در رشته مهندسی صنایع نام برده‌ایم:

مقاطع تحصیلی در رشته صنایع

رشته مهندسی صنایع در مقاطع زیر ارائه می‌شود:

کارشناسی مهندسی صنایع

دانشجویان لیسانس مهندسی صنایع ملزم به پاس کردن ۱۴۰ واحد درسی هستند که ۲۰ واحد آن عمومی، ۲۲ واحد آن دروس پایه، ۶۶ واحد دروس تخصصی اجباری، ۲۸ واحد آن دروس تخصصی اختیاری، یک واحد کارآموزی و ۳ واحد کارگاه است. معادلات دیفرانسیل، ریاضی، فیزیک، برنامه‌نویسی کامپیوتر، محاسبات عددی و آزمایشگاه فیزیک از دروس پایه این رشته هستند. بهترین دانشگاه‌های ارائه دهنده لیسانس مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه تبریز، دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشگاه تهران از بهترین دانشگاه های مهندسی صنایع در ایران محسوب می‌شوند.

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

گرایش لجستیک و زنجیره تامین شامل ۳۲ واحد است که ۹ تا ۱۲ واحد آن تخصصی اجباری، حداقل ۱۲ واحد آن اختیاری، ۳۸ واحد مربوط به پروژه و تحقیق خواهد بود. طراحی شبکه زنجیره تامین، اصول و مبانی لجستیک و زنجیره تامین، مدل‌های زمانبندی و بهینه سازی حمل و نقل تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم های لجستیکی از دروس تخصصی الزامی این گرایش هستند. از دیگر گرایش‌ها از واحدهای تخصصی اختیاری فوق لیسانس مهندسی صنایع گرایش لجستیک و زنجیره تامین هستند.

دکتری مهندسی صنایع

در گرایش‌های مختلف اعم از بهینه سازی سیستم ها، کیفیت و بهره وری، لجستیک و زنجیره تامین، برنامه ریزی و مدیریت تولید، اتوماسیون صنعتی و غیره ارائه می‌شود.گرایش برنامه ریزی و مدیریت تولید گرایش دکتری مهندسی صنایع هستند که درس های اصلی این مقطع برنامه ریزی تولید پیشرفته، زبانهای شبیه سازی، تئوری توالی عملیات، طراحی سیستم های صنعتی، سیستم های تولید انعطاف پذیر، سیستم‌های ساخت و تولید پیشرفته، پیش بینی و آنالیز سری های زمانی، طراحی آزمایش ها، اقتصاد مهندسی پیشرفته، بهینه سازی سیستم غیرخطی و سیستم های صف هستند.

رشته های مرتبط با مهندسی صنایع

همانطور که قبلاً نیز گفته شد رشته مهندسی صنایع پلی میان رشته‌های مهندسی مختلف بوده و از طرفی پلی میان مهندسی و رشته‌های مدیریت و اقتصاد است. دانشجویان رشته مهندسی صنایع چند واحد اقتصاد را در دوره کارشناسی پیوسته پشت سر می‌گذارند و با مبانی و اصول رشته اقتصاد آشنایی پیدا می‌کنند؛ به همین جهت رشته مهندسی صنایع رشته مرتبط با اقتصاد است. اصول مدیریت و تئوری سازمان از واحدهای درسی تخصصی مهم است دانشجویان رشته مهندسی صنایع این واحد را پشت سر می‌گذارند؛ از این رو رشته مدیریت صنعتی رشته‌ای مرتبط با مهندسی صنایع به شمار ‌می‌رود.

واحد های درسی مشترک

رشته مهندسی صنایع همانطور که قبلاً گفته شد رشته‌ای میان رشته‌ای بوده که با رشته‌های مدیریت، اقتصاد، علوم مهندسی و فنی، آمار و ریاضیات قرابت زیادی داشته و در نتیجه واحدهای درسی مشترکی با رشته‌های ذکر شده دارد. به همین سبب به عنوان مثال چندین واحد درسی مشترک بین رشته مهندسی صنایع و دیگر رشته‌ها را بیان می‌نماییم.

  • مدیریت فرآیندهای کسب و کار واحد درسی مشترک بین رشته مدیریت کسب و کار و رشته مدیریت فناوری و نوآوری از گرایش‌های مهندسی صنایع است.
  • تحقیق در عملیات واحد درسی مشترک بین رشته مدیریت بازرگانی ارشد تجارت الکترونیک و برخی گرایش های رشته مهندسی صنایع است.
  • اقتصاد مهندسی واحد درسی مشترک بین دکتری مهندسی صنایع و فوق لیسانس بهینه سازی سیستم‌ها است.
  • برنامه ریزی غیر خطی از واحدهای درسی مشترک بین رشته علوم اقتصاد و دارایی و برخی از گرایش‌های مهندسی صنایع است.
  • برنامه ریزی پویا درسی مشترک بین رشته علوم اقتصاد و دارایی و بهینه سازی سیستم‌ها و برخی گرایش‌های دکتری مهندسی صنایع است.
  • تصمیم گیری چند معیاره واحد درسی مشترک بین رشته علوم اقتصاد و دارایی ارشد بهینه سازی سیستم‌ها در مهندسی صنایع است.
  • اقتصاد سنجی واحد درسی مشترک بین رشته اقتصاد و دکتری سیستم‌های کلان و مهندسی مالی در  مهندسی صنایع است.
  • برنامه ریزی حمل و نقل در رشته‌های شهرسازی و دکتری مهندسی صنایع و برنامه ریزی و مدیریت تولید مشترک است.
  • بازاریابی واحد درسی مشترک بین ارشد تجارت الکترونیک و سیستم بهره وری است.

فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی واحد درسی مشترک بین مهندسی مالی در مهندسی صنایع و ارشد تجارت الکترونیک است ضمن اینکه مباحث این درس با مباحث واحد درسی توسعه کسب و کارهای جدید مبتنی بر فناوری اطلاعات در بستر وب در رشته  سیستم‌های اطلاعاتی مهندسی صنایع همپوشانی دارد.

  • شبیه سازی کامپیوتری واحد درسی مشترک بین اغلب گرایش‌های مهندسی صنایع است.
  • مدیریت مالی واحد درسی مشترک بین برخی گرایش‌های مدیریت مهندسی صنایع است.
  • تحلیل داده‌های مهندسی بین برخی از رشته‌های مهندسی و رشته مهندسی صنایع مشترک است.
  • مقاومت مصالح و استاتیک واحد درسی مشترک بین رشته مهندسی عمران و مهندسی صنایع است.
  • اصول مدیریت و تئوری سازمان واحد درسی مشترک بین رشته مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی است.
  • نقشه کشی صنعتی واحد درسی مشترک بین رشته طراحی صنعتی و مهندسی صنایع است.
  • علم مواد ریخته گری ذوب و مدلسازی درسی مشترک بین رشته متالورژی و مهندسی صنایع است.
  • تئوری احتمالات و کاربرد آن بین رشته‌های مدیریت، اقتصاد، آمار و مهندسی صنایع مشترک است.

آزمون های مرتبط با رشته صنایع

شرایط ورود به رشته مهندسی صنایع با توجه به شرایط دانشگاه‌ها و کشور‌ها می‌تواند متفاوت باشد. برای ورود به رشته مهندسی صنایع در ایران شما باید در کنکور سراسری رشته‌ی ریاضی فیزیک شرکت نمایید. اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی برای ورود به رشته مهندسی صنایع آزمون برگزار نکرده و طبق رزومه تحصیلی فرد، دانشجو را پذیرش می‌نمایند. شرط لازم برای ورود به مقاطع ارشد و دکتری دانشگاه‌های معتبر دنیا خصوصا کشورهای آمریکا و کانادا قبولی در آزمون GMAT یا GRE است.

برای شرکت در مهندسی صنایع کشور ترکیه باید در آزمون یوس شرکت نمایید. کسانی که می‌خواهند در دانشگاه‌های انگلیسی زبان ترکیه در رشته لیسانس مهندسی صنایع تحصیل نمایند؛ باید در آزمون تومر شرکت نمایند و نمره لازم را به دست آورند. کسانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند باید در آزمون آیلتس یا تافل شرکت کرده و نمره لازم برای تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور را به دست آورند. با توجه به شرایط دانشگاه این نمره می‌تواند متفاوت باشد؛ اما اکثر نمره زبان آیلتس ۶ و نیم را در نظر می‌گیرند.

هزینه تحصیل در رشته صنایع

لازم به ذکر است که هزینه تحصیل در رشته صنایع برای مقطع لیسانس ۲۰ هزار تا ۲۶۵۰۰ دلار در هر سال است. هم‌چنین هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ۲۳ هزار تا ۱۷۵۰۰ دلار در هر سال است. به علاوه هزینه تحصیل در مقطع دکترا در رشته صنایع سالانه ۲۳ هزار تا ۱۸ هزار دلار است. این هزینه‌ها به صورت تقریبی هستند و طبق آمار به دست آمده از سال‌های اخیر برای تحصیل در رشته صنایع در نظر گرفته شده است. هم‌چنین دانشجویانی که دارای سابقه تحصیلی درخشان و نمره قبولی بسیار خوبی باشند می‌توانند در مقطع دکترا از بورسیه تحصیلی استفاده کنند.

اخذ پذیرش و اپلای در رشته صنایع

روش های اخذ پذیرش از دانشگاه‌های معتبر جهان زمان بر بوده و برای آن باید وقت کافی در نظر بگیرید. شرایط هر کشور و هر دانشگاه متفاوت بوده و شما باید قبل از هر چیز با توجه به شرایط مالی و شرایط تحصیلی کشور مورد نظر خود را انتخاب نمایید. بعد از انتخاب کشور مورد نظر باید بتوانید به زبان تحصیل آن کشور مسلط شوید، اگر می‌خواهید شانس خود را برای پذیرش از دانشگاه های معتبر جهان بالا ببرید باید بتوانید در ایده آل ترین شرایط ممکن باشید.

  • در سمینار های بین المللی مختلف شرکت نمایید‌. شرکت در سمینارهای بین المللی و ارائه مقاله در این سمینار ها امتیاز خوبی برای مهاجرت تحصیلی محسوب می‌شود.
  • تا جایی که می‌توانید دانشجوی پژوهش محور باشید و سعی کنید در زمینه‌های مختلف علمی در رشته خود مقاله‌های متعدد چاپ نمایید.
  • با اصول مقاله نویسی آشنا شوید و راه‌های نگارش مقاله با ایمپکت فاکتور بالا را یاد بگیرید؛ به عنوان مثال نرم افزار آر به بالا رفتن ایمپکت مقاله شما کمک زیادی می‌کند.
  • به ریز نمرات خود توجه زیادی داشته باشید، بالا بودن نمرات دروس تخصصی امتیاز خوبی برای مهاجرت تحصیلی محسوب می‌شود.
  • تا جایی که می‌توانید دانشگاه‌های سراسری را برای تحصیل انتخاب نمایید، دانشگاه‌های سراسری برای مهاجرت کاری و مهاجرت تحصیلی امتیاز بیشتری نسبت به دانشگاه‌های دیگر دارند.
  • اگر قصد مهاجرت تحصیلی برای مقطع ارشد و یا دکتری را دارید بلافاصله پس از فارغ التحصیلی اقدام نمایید؛ زیرا فاصله زیاد بین مقطع قبلی و درخواست اخذ پذیرش شانس شما را برای پذیرش پایین می‌آورد.
  • هر چه سن شما کمتر باشد شانس بیشتری برای پذیرش از دانشگاه‌های معتبر خواهید داشت.
  • سعی کنید در طول دوران تحصیل خود زبان خود را قوی کرده و یک کتاب تالیف و ترجمه نمایید؛ تالیف و ترجمه کتاب کمک زیادی برای پذیرش می‌نماید.

بورسیه تحصیلی رشته صنایع

با توجه به اینکه شرایط کاری در کشور خیلی مناسب نیست و بستر مناسبی برای تجاری سازی ایده ها و اختراعات در نظر گرفته نشده است، بسیاری از دانشجویان نخبه در خصوص بورسیه شدن اقدام می‌نمایند. کافیست که اطلاعات و آگاهی خود را در خصوص کشورهایی که بورسیه های تحصیلی اعطا می‌کنند بالا ببرید. کانادا یکی از کشورهایی است که برای دانشجویان بین المللی بورسیه‌های متعددی را در نظر گرفته است. بورسیه‌های تحصیلی کانادا که به دانشجویان اعطا می‌شود یا از طرف دولت کانادا، یا از طرف شرکت های خصوصی و یا از طرف دانشگاه‌ها به دانشجویان اعطا می‌شود و به آن‌ها فلوشیپ می‌گویند. معدل دانشجو، مقاله های چاپ شده توسط دانشجو، نمره آزمون gre و برخی از اوقات نمره زبان ملاک های اصلی برای دریافت اسکولارشیپ است. داشتن مقاله‌های بین المللی و اختراعات ثبت شده و شرکت در همایش ها و سمینارهای بین المللی بورسیه تحصیلی را برای شما هموارتر می‌نماید. کشور ایتالیا از کشورهایی است که برخلاف بسیاری از کشورها برای مقطع لیسانس هم بورسیه در نظر گرفته است. بورسیه تحصیلی ایتالیا برای مقاطع لیسانس و ارشد شامل هزینه تحصیل است. اگر قصد دریافت بورسیه کشور آلمان را دارید؛ به ریز نمرات دروس اصلی در طول تحصیل توجه کافی داشته باشید. توصیه نامه، پروپوزال، بیانیه هدف از مهمترین مدارک برای دریافت بورسیه تحصیلی کشور آلمان هستند.

کشورهای متقاضی کار رشته صنایع

خوشبختانه رشته مهندسی صنایع در سراسر جهان جز رشته‌های پر کار به حساب می‌آید. بسیاری از کشورهای پیشرفته مانند استرالیا و کانادا برای این رشته نیروی کار می‌پذیرند. مهندسی صنایع در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا وجود داشته و جزء مشاغل بلند مدت به حساب می‌آید. ترکیه از کشورهای آسیایی است که از مهندسین صنایع استقبال به عمل آورده و می‌توان مهاجرت کاری به این کشور داشت.

مجوز کار با مدرک رشته مهندسی صنایع پس از اتمام تحصیل

بدون شک مهم ترین دغدغه فارغ التحصیلان پیدا کردن کار مناسب در حیطه رشته تحصیلی است. مهندسی صنایع یکی از رشته‌های مهندسی است که با بازار کار متنوع و گسترده‌ای روبرو بوده و نسبت به برخی از رشته‌های مهندسی با کاهش بیکاری در این رشته مواجه هستیم. برای فعالیت در حیطه مهندسی صنایع در ایران بعد از فارغ التحصیلی نیاز به مجوز خاصی نبوده در صورت احراز شرایط لازم و داشتن توانایی می‌توانید در پست‌های متنوع مشغول فعالیت شوید.

درامد کار در رشته مهندسی صنایع

درآمد کار در رشته صنایع

به طور قطع می‌توان میانگین درآمد ماهیانه را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های حال حاضر جامعه دانشجویی ایران دانست. با افزایش نرخ بیکاری خصوصاً در رشته های مهندسی گرایش به رشته‌های پزشکی بیشتر شده استدرآمد رشته مهندسی صنایع در آمریکا به صورت میانگین سالانه برابر با ۷۶ هزار دلار است. آلمان که از کشورهای اروپایی محسوب می‌شود. مورد توجه بسیاری از مهندسین مهندسی صنایع در سراسر جهان واقع شده است. درآمد مهندسین صنایع در آلمان به طور میانگین سالانه برابر با ۶۰ هزار دلار آمریکا است. درآمد رشته مهندسی صنایع در کانادا نسبت به کشورهای آمریکا و آلمان نیز بیشتر بوده و میانگین درآمد این رشته با توجه به حوزه فعالیت و سابقه کاری افراد می‌تواند متفاوت باشد. اما به صورت میانگین می‌توان حداقل دستمزد را برابر با ۴۵ هزار دلار و حداکثر دستمزد را برابر با ۸۲ هزار دلار دانست.

سوالات متداول

آیا امکان دریافت بورسیه تحصیلی در رشته صنایع وجود دارد؟

بله، بورسیه های تحصیلی متنوعی برای این رشته خصوصا در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا وجود دارد.

ارزانترین مقاصد تحصیلی برای رشته مهندسی صنایع کجاست؟

روسیه، ترکیه، قبرس، مجارستان و ایتالیا ارزانترین مقاصد برای تحصیل رشته مهندسی صنایع هستند.

آیا امکان تحصیل بدون مدرک زبان در رشته صنایع وجود دارد؟

بله، در برخی مقاصد مثل روسیه، ترکیه یا حتی فرانسه می‌توانید بدون مدرک زبان و با گذراندن دوره زبان در همان کشور به تحصیل رشته صنایع مشغول شوید.

منابع

مشاوره

اگر قصد کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با رشته مهندسی صنایع و بررسی شرایط خود دارید، تنها با یک تماس می‌توانید با متخصصان و کارشناسان مهاجرتی مجموعه Go2tr جهت مشاوره و پرسش سوال‌های خود، در ارتباط باشید.

همــــــــــــین الان مشــاوره بگیــر!

هفت روز هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب


پرسش و پاسخ