کلاس همیشه پیشته!

اپلیکیشن GO2TRain به گفته‌ی کاربران، بهترین و کامل‌ترین مرجع آموزش زبانی هستش که تابحال استفاده کردند، به جدیت کلاس درس واقعی، با امکان برقراری ارتباط با سایر هم‌کلاسی‌ها، اما هر زمان و هر جایی که خودشون دلشون بخواد...!

مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

اپلیکیشن آموزش زبان !

صفحه اصلی پاکستانتحصیل در پاکستان

تحصیل در پاکستان

Author Avatar به قلم پگاه انصاری

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۳ سال پیش

تحصیل در پاکستان علی‌رغم پتانسیل خوبی که برای جذب دانشجو دارد، بنا به دلایلی مورد استقبال دانشجویانی که قصد تحصیل در خارج را دارند، واقع نمی‌شوند. متأسفانه با توجه به آنچه در رسانه‌ها شنیده، دیده و خوانده‌ایم، تصور ما از پاکستان یک کشور جنگ‌زده و بدون هیچ امکاناتی است؛ حال آن که تنها برخی از قسمت‌های پاکستان به این صورت است و حتی می‌تواند یک مقصد تحصیلی مناسب برای دانشجویان باشد. ۱۷۴ دانشگاه دولتی و خصوصی در پاکستان وجود دارد که زبان تحصیلی آن‌ها انگلیسی است و ۶ دانشگاه این کشور در رنکینگ بین‌المللی QS در سال ۲۰۱۶-۲۰۱۵ قرار گرفتند.

کشور پاکستان یکی از همسایه‌های ایران است و حتی فرهنگ و زبان آن‌ها نیز بسیار به ما شبیه است. زبان تکلم در پاکستان زبان اردو است. یادگیری این زبان برای دانشجویان ایرانی سخت نیست؛ البته امکان تحصیل در پاکستان به زبان انگلیسی در مقاطع بالاتر وجود دارد. موسسه مهاجرتی GO2TR در ادامه مقاله به صورت جزئی‌تر در مورد اطلاعات تحصیل در پاکستان به شما توضیح خواهد داد.

نظام آموزشی پاکستان

کشور پاکستان پس از جدا شدن از بریتانیا پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه تحصیلات و نظام آموزشی داشته است و علی‌رغم تصور بسیاری از افراد می‌تواند مقصد تحصیلی خوبی برای دانشجویانی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند باشد. جالب است بدانید که بر اساس رتبه بندی‌های سال ۲۰۱۵-۲۰۱۶ نظام آموزشی پاکستان در بین ۵۰ نظام آموزشی برتر جهان شناخته شده است.

تحصیل در پاکستان در مقاطع پیش از دانشگاه به سه مرحله ابتدایی و دوره اول و دوره دوم متوسطه تقسیم‌بندی می‌شود. تحصیلات از پنج سالگی شروع می‌شود و پنج سال طول می‌کشد. پس از آن دانش آموزان وارد دوره متوسطه می‌شوند و این دوره سه سال طول می‌کشد. دوره دبیرستان نیز یک دوره دو ساله است. بعد از آن دانشجویان در امتحانات شرکت می‌کنند تا بتوانند مدرک تحصیلات ده ساله خود را بگیرند. در صورت قبولی در امتحانات می‌توانند وارد کالج‌های این کشور شوند تا برای ورود و تحصیل در دانشگاه‌های پاکستان آماده شوند.

در نظام آموزشی پاکستان قانونی وجود دارد که دانش آموزان می‌توانند با وجود مردودی در چند درس محدود، به سال‌های بالاتر بروند و تحصیلات خود را ادامه دهند.

معمولا برای ورود به دانشگاه‌های پاکستان در رشته‌های غیر پزشکی، معدل بالا و رزومه تحصیلی اهمیت زیادی دارد و شرایط پذیرش در تعداد زیادی از رشته‌ها که دارای طرفداران زیادی هستند، بسیار رقابتی است. 

مدارس بومی، بین المللی و ایرانی در پاکستان

پاکستان کشور دوست و همسایه ما است و در شهرهای بزرگ آن مانند اسلام آباد مدارس ایرانی وجود دارد. تعداد این مدارس به قدری است که اگر در شهرهای بزرگ پاکستان تحصیل می‌کنید، می‌توانید به سادگی فرزند خود را در این مدارس ثبت نام کنید.

شما می‌توانید با مراجعه به سفارت ایران در پاکستان و یا به صورت اینترنتی لیست مدارس ایرانی نزدیک محل اسکان خود را پیدا کنید. 

بسیاری از والدین دوست دارند فرزندانشان با فرهنگ ایرانی تربیت شوند و علی‌رغم سفر به خارج از کشور علاقمندند فرزندانشان در محیطی ایرانی درس بخواند. این موضوع برای دانش آموزانی که پیش از مهاجرت در مدارس ایران تحصیل کرده‌اند، بسیار بهتر است و در این صورت آن‌ها راحت‌تر می‌توانند خود را با محیط سازگار کنند.

مدارس ایرانی پاکستان در عین رعایت استانداردهای آموزشی پاکستان، به دانش آموزان ارزش‌های ایران زمین را یاد می‌دهند و زبان تحصیل در آن‌ها فارسی است. البته فرهنگ ایران و پاکستان ریشه مشترک دارد و از آن‌جایی که دین هر دو کشور یکسان است؛ ارزش‌های مشترک بسیاری بین دو کشور وجود دارد و شما می‌توانید فرزندان خود را به خاطری آسوده به مدارس پاکستان بسپارید.

تحصیل رایگان در پاکستان

برای تحصیل در پاکستان باید هزینه دانشگاه‌های این کشور را پرداخت کنید. البته زندگی در پاکستان پر هزینه نیست و شهریه دانشگاه‌ها نیز نسبت به کشورهای دیگر پایین‌تر است، اما اگر بخواهید به صورت رایگان در این کشور تحصیل کنید، دو راه خواهید داشت: استفاده از بورسیه‌های تحصیلی و انجام کار دانشجویی که در مورد هر کدام در قسمت‌های بعدی توضیح خواهیم داد. 

امکان این که هزینه‌های تحصیل در پاکستان را خودتان فراهم کنید، تا حدودی وجود دارد؛ اما باید به این نکته نیز باید توجه کرد که ممکن است شما موفق به اخذ بورسیه‌های تحصیلی و یا پیدا کردن کار دانشجویی نشوید. بنابراین بهتر است پیش از سفر برای تحصیل در پاکستان بودجه‌ای برای تحصیل خود فراهم کنید و در نهایت چنانچه موفق به اخذ بورسیه یا انجام کار دانشجویی شدید، از بودجه در نظر گرفته شده استفاده نکنید.

تحصیل لیسانس در پاکستان

برای اخذ پذیرش در مقطع لیسانس باید دارای مدرک دیپلم دوازده ساله یا مدرک فوق دیپلم باشید. برخی از دانشگاه‌ها برای پذیرش آزمون ورودی برگزار می‌کنند و برخی دیگر نیز به مصاحبه یا بررسی رزومه تحصیلی و معدل دیپلم بسنده می‌کنند.

تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاه‌های پاکستان برای دانشجویان بین‌المللی امکان پذیر است و دانشجویان می‌توانند با تحصیل در دانشگاه‌های معتبر این کشور، وارد دانشگاه‌‌‌های برتر جهان شوند و ادامه تحصیل دهند.

دوره لیسانس در پاکستان یک دوره سه الی چهار ساله است. امکان تحصیل در پاکستان در مقطع لیسانس به زبان‌های انگلیسی و اردو وجود دارد. شما تقریبا می‌توانید در تمام دانشگاه‌های معتبر این کشور به زبان انگلیسی تحصیل کنید. برخی از دانشگاه‌های برای پذیرش از شما مدرک زبان نیز درخواست می‌کنند و برخی دیگر به تسلط شما به این زبان اکتفا می‌کنند.

مدارک مورد نیاز برای درخواست تحصیل در پاکستان در مقطع لیسانس عبارتند از؛

  • مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریزنمرات آن‌ها به صورت ترجمه شده توسط مراجع مورد تأیید سفارت پاکستان
  • ویزای تحصیل در پاکستان
  • درخواست پذیرش در دانشگاه مورد نظر
  • رزومه تحصیلی و کاری 
  • مدرک زبان در صورت درخواست دانشگاه

البته مدارکی که ذکر کردیم، مدارک عمومی مورد نیاز برای تمام دانشگاه‌ها هستند. بهتر است پیش از ارائه مدارک به وب سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید و در مورد مدارک مورد نیاز در دانشگاه اطلاعاتی به دست آورید.

تحصیل فوق لیسانس در پاکستان

تحصیل در پاکستان در مقطع فوق لیسانس با کیفیت آموزشی بالایی امکان پذیر است. دانشجویانی که از دانشگاه‌های پاکستان در مقطع فوق لیسانس فارغ‌التحصیل می‌شوند می‌توانند وارد بازارهای کار بین‌المللی شوند و فرصت‌های شغلی خوبی به دست آورند. همچنین آن‌ها می‌توانند در بسیاری از دانشگاه‌های معتبر در سراسر جهان ادامه تحصیل دهند و می‌توان گفت علی‌رغم تصور عموم، شما با تحصیل در پاکستان نیز می‌توانید به اهداف خود برسید.

مقطع فوق لیسانس در پاکستان نیز مانند بسیاری از دیگر مقاطع یک دوره یک الی دو ساله است. البته ممکن است به علت ارائه پایان نامه یک ترم بیشتر طول بکشد. نکته‌ای که وجود دارد این است که شما می‌توانید توانایی‌های خود را در این دوره به خوبی نشان دهید. برای مثال اگر شما یک ایده‌ی پژوهشی نوین داشته باشید یا به ارائه مقاله در این مقطع بپردازید، دانشگاه محل تحصیل شما را به عنوان یک نخبه می‌شناسد و حمایت‌های زیادی از شما می‌کند.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در پاکستان و در مقطع فوق لیسانس عبارت است از؛

  • مدرک دوره لیسانس و دیپلم به همراه ریزنمرات آن‌ها به صورت ترجمه شده توسط مراجع مورد تأیید سفارت پاکستان در ایران
  • ویزای تحصیل در پاکستان
  • رزومه تحصیلی و کاری 
  • مدرک زبان در صورت درخواست دانشگاه
  • توصیه نامه
  • انگیزه نامه
توصیه نامه یکی از مدارکی است که اهمیت زیادی در پذیرش شما دارد. سعی کنید آن را از اساتیدی دریافت کنید که اطلاعات کاملی نسبت به شما و توانایی‌هایتان دارند و می‌توانند توصیه نامه خوبی برایتان بنویسند.

پیش از ارائه مدارک، وب سایت دانشگاه مورد نظر خود را چک کنید تا به خاطر کمبود مدارک روند پذیرش شما با مشکل مواجه نشود. 

تحصیل دکترا در پاکستان

تقاضای دانشجویان ایرانی برای تحصیل در پاکستان و در مقطع دکترا نسبت به لیسانس و فوق لیسانس کم‌تر است؛ به این دلیل که دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم برای تحصیل در پاکستان در دسته‌ متوسط لیست ارائه شده قرار گرفته‌اند. البته تحصیل در این مقطع در پاکستان نیز جای پیشرفت دارد و حتی شما می‌توانید پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های پاکستان در فرصت شغلی موردعلاقه خود در بسیاری از کشورهای جهان مشغول به کار شوید. 

مدت تحصیل در پاکستان در مقطع دکترا وابسته به رشته تحصیلی مورد نظر شما متفاوت است و ممکن است بین سه تا پنج سال طول بکشد. این دوره معمولا پژوهشی است و خبری از کلاس‌های درس تئوری نیست. دانشجویان ممتاز این مقطع می‌توانند در دانشگاه محل تحصیل خود فعالیت کنند و درآمد داشته باشند. همچنین بورسیه‌های تحصیلی در نظر گرفته شده برای دانشجویان این دوره، شامل تسهیلات بیشتری است.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در پاکستان در مقطع دکترا عبارتند از؛

  • مدرک فوق لیسانس و لیسانس به همراه معدل و ریزنمرات آن‌ها به صورت ترجمه شده توسط مترجم‌های مورد تأیید سفارت پاکستان در ایران
  • ویزای تحصیل در پاکستان
  • درخواست پذیرش 
  • رزومه تحصیلی و کاری
  • مدرک زبان در صورت درخواست دانشگاه
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه

تحصیل دندانپزشکی در پاکستان

تحصیل در پاکستان در مقطع تخصص دندانپزشکی نیز مانند تخصص پزشکی است و معمولا دانشجویان پاکستانی در این مقطع در دانشگاه‌های کشور پاکستان تحصیل می‌کنند. اگر قصد دارید به عنوان یک دندانپزشک متخصص با اعتبار در کشورهای بین‌الملل مشغول به کار شوید، بهتر است ابتدا به کشورهای دیگر که دارای دانشگاه‌های معتبر و سطح بالا می‌باشند، فکر کنید و پاکستان را در اولویت‌های پایین‌تر قرار دهید. 

دوره دندانپزشکی در پاکستان چهار سال طول می‌کشد. اما پس از پایان این دوره باید در آزمون شرکت کنید و سپس دوره کارآموزی را بگذرانید که با توجه به این دو موضوع شما باید پنج سال در کشور پاکستان بمانید. بسیاری از دانشجویان فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های پاکستان موفق شده‌اند به دندانپزشکان حاذقی تبدیل شوند و در بازارهای جهانی مشغول به کار شوند.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در پاکستان در رشته دندانپزشکی عبارتند از؛

  • مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی در رشته ریاضی و تجربی به همراه ریزنمرات آن و به صورت ترجمه شده توسط مترجم‌های مورد تأیید سفارت پاکستان در ایران
  • ویزای تحصیل در پاکستان
  • مدارک شناسایی و عکس
  • رزومه تحصیلی 
  • مدرک آزمون آیلتس زبان انگلیسی

تحصیل پزشکی در پاکستان

دانشگاه‌های پزشکی پاکستان در سال‌های اخیر یشرفت‌های خوبی داشته‌اند و بسیاری از دانشجویان بین‌المللی و به خصوص دانشجویان آسیایی خواستار تحصیل پزشکی در پاکستان و در این رشته هستند. برای تحصیل در رشته پزشکی در پاکستان آزمون‌های ورودی برگزار می‌شود و تنها دانشجویان با استعداد و علاقمند می‌توانند این آزمون‌ها را با موفقیت پشت سر بگذارند. دوره پزشکی در پاکستان یک دوره پنج ساله است. دانشجویان در این دوره تحصیلات خود را به صورت تئوری، عملی و بالینی سپری می‌کنند. زبان تحصیل دوره پزشکی در اکثر دانشگاه‌های پاکستان انگلیسی است و دانشگاه‌های پزشکی معمولا از شما مدرک زبان نیز درخواست می‌کنند. آزمون زبان مورد تأیید دانشگاه‌های پاکستان ازمون آیلتس می‌باشد. دانشجویان می‌توانند پس از طی کردن دوره پزشکی عمومی، تخصص خود را نیز در پاکستان بگیرند و همچنین می‌توانند به دانشگاه‌های معتبر ایران و جهان بورس شوند. دانشجویانی که در دانشگاه‌های ممتاز پزشکی در پاکستان تحصیل می‌کنند، از اعتبار خوبی در سطح جهانی برخوردارند.   

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در پاکستان در رشته پزشکی عبارتند از؛

  • مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی در رشته ریاضی و تجربی به همراه ریزنمرات آن و به صورت ترجمه شده توسط مترجم‌های مورد تأیید سفارت پاکستان در ایران
  • ویزای تحصیل در پاکستان
  • مدارک شناسایی و عکس
  • رزومه تحصیلی 
  • مدرک آزمون آیلتس زبان انگلیسی

توجه داشته باشید که پیش از ارائه مدارک به وب سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید و از لیست مدارک مورد نیاز برای پذیرش آگاهی کامل پیدا کنید.

دانشگاه های برتر در پاکستان

علاوه بر این که تحصیل در دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم مورد اهمیت است، اگر در دانشگاه‌های معتبر این کشور تحصیل کنید می‌توانید آینده خوبی برای خود رقم بزنید. برخی از دانشگاه‌های پاکستان در بین دانشگاه‌های برتر جهان دسته‌بندی می‌شوند. در ادامه بهترین دانشگاه‌های کشور پاکستان را به شما معرفی می‌کنیم.

دانشگاه علوم و تکنولوژی اسلام آباد

این دانشگاه در شهر اسلام آباد و در سال ۱۹۹۱ تأسیس شده است و جزو مراکز غیر دولتی پاکستان محسوب می‌شود. در این دانشگاه رشته‌های متعددی با گرایش‌های مختلف و در مقاطع تحصیلی گوناگون ارائه می‌شود و شما می‌توانید با بالاترین کیفیت در این دانشگاه تحصیل کنید. شرایط پذیرش در این دانشگاه بر اساس آزمون‌های ورودی، رزومه تحصیلی و معدل و ریزنمرات دوره‌های قبلی دانشجو صورت می‌گیرد.

دانشگاه قائد اعظم

این دانشگاه نیز در شهر اسلام آباد واقع شده است و یک موسسه غیر انتفاعی است. این دانشگاه در ابتدا تنها برای ارائه مقاطع دکترا و فوق دکترا تأسیس شده بود اما در سال‌های اخیر مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز در بسیاری از رشته‌ها در این دانشگاه ارائه می‌شود. این دانشگاه در بین کوه‌های مارگالا واقع شده است که باعث می‌شود فضایی بی نظیر داشته باشد و دانشجویان در این دانشگاه می‌توانند لذت تحصیل در پاکستان را تجربه کنند. این دانشگاه دارای امکانات تحصیلی و رفاهی زیادی برای دانشجویان داخلی و بین‌المللی است که برای تحصیل در پاکستان اقدام می‌کنند.

دانشگاه پنجاب

دانشگاه پنجاب در سال ۱۸۸۲ تأسیس و در شهر لاهور واقع شده است.دانشگاه پنجاب نیز یک موسسه آموزشی غیر انتفاعی است. در این دانشگاه رشته‌های مختلفی در تمام مقاطع ارائه می‌شوند. شرایط پذیرش در این دانشگاه بر اساس رزومه تحصیلی و معدل دوره‌های قبلی است. البته در برخی از رشته‌های پرطرفدار مانند پزشکی متقاضیان تحصیل در پاکستان و در این دانشگاه باید در آزمون‌های ورودی شرکت کنند. دانشگاه پنجاب به سبب پیشرفت‌هایی در زمینه‌های مختلف علمی و هنری، اساتید خبره و پژوهش‌های ارائه شده در آن مشهور است.

دانشگاه لاهور

دانشگاه لاهور یکی از بزرگترین دانشگاه‌های پاکستان است که در سال‌های اخیر مورد توجه دانشجویان بین‌المللی و به خصوص دانشجویان آسیایی واقع شده است. این دانشگاه دارای هفت پردیس است. ساختمان‌های این دانشگاه در شهرهای بزرگ پاکستان مانند لاهور و اسلام آباد و چند شهر دیگر واقع شده است. دانشگاه لاهور دارای ۱۱ دانشکده، ۳ پارک فناوری و دو مرکز تحقیقاتی است. یکی از مواردی که در دانشگاه‌ لاهور مورد توجه قرار گرفته است، وجود کتابخانه‌های معتبر در این دانشگاه است.

 دانشگاه لاهور در بین هزار دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است و مدرک ارائه شده در آن در بسیاری از کشورهای جهان معتبر است.

دانشگاه آقا خان

دانشگاه آقاخان در شهر کراچی واقع شده است. در این دانشگاه دانشجویان علاوه بر دانش تئوری، تجربه‌های عملی نیز کسب می‌کنند و می‌توانند پس از ورود به بازار کار به عنوان یک نیروی حرفه‌ای عمل کنند. جالب است بدانید که دانشگاه آقاخان نه تنها در پاکستان بلکه در برخی از کشورهای شرق آفریقا، بریتانیا و افغانستان نیز دوره‌های آموزشی خود را ارائه می‌دهد و همین موضوع بعث جلب توجه دانشجویان سراسر جهان شده است. دانشگاه آقاخان دانشجویان خود را بر اساس رزومه تحصیلی و نمرات و معدل دوره‌های تحصیلی پیشین پذیرش می‌کند و برای پذیرش در رشته‌هایی مانند پزشکی آزمون‌ ورودی برگزار می‌شود. 

دانشگاه کراچی

این دانشگاه نیز در بین هزار دانشگاه برتر جهان قرار دارد و می‌توان گفت بزرگترین موسسه آموزشی در پاکستان است. در دانشگاه کراچی تعداد بسیار زیادی کتاب قرار دارد و این یکی از دلایلی است که اساتید و دانشجویان این دانشگاه دارای سطح علمی بالایی هستند و کیفیت تحقیقات در این دانشگاه بسیار زیاد است. تحصیل در دانشگاه کراچی به زبان انگلیسی صورت می‌گیرد و دانشجویان برای تحصیل در این دانشگاه باید مدرک زبان خود را در کنار سایر مدارک تحصیلی ارائه دهند.

دانشگاه بهاالدین زکریا

دانشگاه زکریا نیز در بین دانشگاه‌های برتر پاکستان قرار دارد. این دانشگاه در سال ۱۹۷۵ در شهر مولتان پاکستان تأسیس شده است. دانشگاه زکریا از دیگر موسسات غیر انتفاعی در پاکستان است. رشته‌های گوناگونی در این دانشگاه ارائه می‌شود و امکان تحصیل برای دانشجویان در تمام مقاطع وجود دارد. دانشجویان در این دانشگاه می‌تواند به زبان‌های اردو و انگلیسی تحصیل کنند.

دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم و بهداشت در پاکستان

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

دانشگاه‌های پزشکی پاکستان نیز از کیفیت آموزشی خوبی برخوردارند و دانشجویان با استعداد به راحتی می‌توانند با تحصیل در پاکستان به پزشکان خبره‌ای تبدیل شوند. دانشگاه‌های پزشکی پاکستان مورد تأیید وزارت بهداشت ایران نیز هستند و دانشجویان می‌توانند پس از تحصیل در این دانشگاه‌ها وارد ایران شوند و به طبابت بپردازند. البته مدارک این دانشگاه‌ها نه تنها در ایران بلکه در سطح بین‌الملل معتبر است.

همچنین، برای این که بتوانید پس از پایان تحصیل در پاکستان وارد بازار کار در ایران شوید؛ لازم است در دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم تحصیل کنید. وزارت علوم ایران حساسیت ویژه‌ای روی کیفیت آموزشی دانشگاه‌های خارج از کشور دارد و به همین دلیل برای هر کشور لیستی از دانشگاه‌های مورد تأیید خود ارائه داده است و دانشگاه‌های هر کشور را نیز وابسته به کیفیت آموزشی دسته‌بندی کرده است.

در زیر، میتوانید دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم و بهداشت ایران در پاکستان را ببینید.

دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت پاکستان

  • دانشگاه سند University of  Sind 
  • دانشگاه كراچي University of  Karachi 
  • دانشگاه پنجاب (كينگ ادوارد، فاطمه جناح ، علامه اقبال) University of Punjab 
  • دانشگاه پيشاور University of  Peshawar
  • دانشگاه بهاولپور University of  Bahawalpur
  • دانشگاه قائد اعظم
  • برخی از کالج‌های پزشکی نیز در پاکستان وجود دارند که وابسته به دانشگاه قائد اعظم هستند و مدرک این کالج‌ها از دانشگاه قائد اعظم صادر می‌شود. مدارک تحصیلی این کالج‌ها نیز در ایران مورد تأیید است.

دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در پاکستان

  • National College of Arts (NCA) – Lahore 
  • North West Frontier Province Agricultural University (NWFPAU)
  • North West Frontier Province University of Engineering & Technology (NWFPUET)
  • Quaid-I- Azam University, Islamabad (QAU)
  • University of Engineering & Technology, Lahore (UETL)
  • University of Sindh (SU)
  • University of the Punjab, Lahore (PU)
  • Water Resources Engineering University of Engineering & Technology, (Lahore)
البته در صورتی که دانشجویان در دانشگاه‌هایی غیر از دانشگاه‌های نامبرده تحصیل کنند، این امکان را دارند که مدرک خود را معادل‌سازی کنند. اما این کار مستلزم صرف وقت و هزینه زیادی است و بهترین کار این است که در دانشگاه‌های تأیید شده مشغول به تحصیل شوید. 

خدمات دانشجویی در پاکستان

خدمات بانکی و مالی برای دانشجویان در پاکستان

امکان افتتاح حساب برای دانشجویان بین‌المللی که مشغول به تحصیل در پاریس هستند وجود دارد و آن‌ها می‌توانند به راحتی با ارائه مدارک خود حساب بانکی افتتاح کنند. مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب در بانک‌های پاکستان، ویزای تحصیل در پاکستان و آدرس و شماره تلفن محل اقامت شما می‌باشد. توجه داشته باشید که تمامی خدمات اینترنتی و بانکداری الکترونیک را فعال کنید و کارت بانکی دریافت کنید تا برای انجام عملیات‌ مورد نظر خود با محدودیت ساعات کاری شعبه‌های مواجه نشوید.

بیمه و تسهیلات درمانی برای دانشجویان در پاکستان

دانشجویانی که مشغول به تحصیل در پاکستان هستند باید توسط شرکت‌های بیمه موجود در این کشور بیمه شوند. خدمات هر شرکت متفاوت است و شما باید با چک کردن بیمه نامه‌های مختلف، مناسب‌ترین بیمه نامه را برای خود انتخاب کنید. معمولا شرکت‌های بیمه، برای دانشجویان بیمه نامه‌ای ارائه می‌دهند که شامل هزینه درمان‌ها، داروها و ویزیت پزشک‌های اورژانسی می‌باشد. چنانچه به خدمات بیش از آن مانند ویزیت پزشک‌های مختلف، هزینه بستری در بیمارستان و… نیاز دارید، می‌توانید سایر بیمه نامه‌ها را بررسی کنید.

کار دانشجویی و اجازه کار دانشجویی در پاکستان

فرصت انجام کار دانشجویی برای افرادی که مشغول به تحصیل در پاکستان هستند فراهم است. دانشجویان این کشور نیز مانند بسیاری از کشورها مجاز به انجام کار پاره وقت هستند. معمولا برای انجام کار نیازی به مجوز نیست، مگر این که کارفرما از شما مجوز بخواهد. در اکثر مواقع شما می‌توانید با ارائه ویزای تحصیل در پاکستان و کارت دانشجویی خود اعتماد کارفرمایان را جلب کنید و مشغول به کار شوید.

بسیاری از دانشجویانی که قصد تحصیل در پاکستان و حتی سایر کشورها را دارند،  می‌خواهند که هزینه‌های تحصیلی خود را تأمین کنند. بعد از بورسیه‌های تحصیلی، اشتغال در کارهای پاره وقت دانشجویی برای دانشجویان دومین راه تأمین هزینه‌های تحصیل است. 

مشاغل پاره و مشاغل آنلاین بهترین فرصت‌های شغلی برای دانشجویان هستند. اگر به زبان اردو مسلط باشید، می‌توانید خیلی راحت‌تر کار کنید. دانشجویان مسلط به این زبان می‌توانند در رستوران‌ها به عنوان گارسون کار کنند، فروشنده باشند و یا در کارهای ترجمه شرکت کنند. همچنین برخی از دانشجویان مشغول تدریس خصوصی می‌شوند.

تعدادی از دانشگاه‌های پاکستان برخی از فرصت‌های شغلی را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند. برای مثال شما می‌توانید در کتابخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها، سالن‌های کامپیوتر، بوفه‌های دانشگاه و… فعالیت کنید و به کسب درآمد بپردازید.

کارآفرینی حین تحصیل در پاکستان کار عاقلانه‌ای نیست، چرا که نیز به سرمایه دارد و همچنین اگر کاری برای خود داشته باشید باید تمام وقت کار کنید. نکته دیگری که در این باره وجود دارد این است که معمولا دانشجویان پس از پایان دوران تحصیل در پاکستان به کشور خود بازمی‌گردند و احتمال موفقیت برای اقامت پس از فارغ‌التحصیلی در این کشور کم است. مگر این که موفق شوید بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی ویزای کار یا سرمایه‌گذاری بگیرید.

کنفرانس های علمی در پاکستان

کنفرانس‌هایی که در پاکستان برگزار می شود برای دانشجویانی که مشغول به تحصیل در پاکستان هستند، بسیار مهم است. چرا که دانشجویان با شرکت در این کنفرانس‌ها می‌توانند توانایی‌ها و سطح علمی خود را به دیگران اثبات کنند. معمولا در هر کنفرانس صاحب نظران، کارآفرینان و یا کارفرمایان مربوط به رشته‌ی حوزه کنفرانس شرکت دارند و به همین دلیل دانشجویانی که در این کنفرانس‌ها شرکت می‌کنند، فرصت آشنایی با این افراد را به دست می‌آورند و می‌توانند آینده خوبی برای خود رقم بزنند.

از آن‌جایی که دانشگاه‌های پاکستان هنوز جای پیشرفت دارد، تعداد کنفرانس‌های بین‌المللی که در آن برگزار می‌شود نسبت به سایر کشورها کم‌تر است. البته شما باید به کنفرانس‌هایی که مربوط به کشورهای جهان اسلام هستند نیز توجه کنید، شرکت در آن‌ها برای افراد مشغول به تحصیل در پاکستان خالی از لطف نیست.

چاپ مقالات علمی در پاکستان و تاثیر آن

دانشگاه‌های کشور پاکستان در سطح جهانی معتبر هستند اما بهترین دانشگاه‌های موجود در جهان نیستند. این موضوع باعث می‌شود که سطح علمی دانشجو و آینده‌ای که برای خود می‌سازد کاملا به خود او بستگی داشته باشد. شما اگر یک دانشجوی نمونه در پاکستان باشید، می‌توانید بهترین فرصت‌ها را برای ورود به بازار کار یا ادامه تحصیل در بهترین دانشگاه‌های جهان برای خود فراهم کنید.

یکی از راه‌هایی که دانشجویان می‌توانند رزومه تحصیلی خود را تقویت کنند، چاپ مقالات علمی است. چاپ مقالات علمی علاوه بر این که امتیازات بسیاری برای شما دارد، باعث می‌شود که اعتبار دانشگاه و اساتید راهنمای شما افزایش یابد و به همین دلیل تشویق‌هایی از سوی آن‌ها نیز برای شما در نظر گرفته می‌شود. دانشجویانی که پیش از ورود به دانشگاه‌های پاکستان مقاله ارائه داده‌اند به سادگی می‌توانند از دانشگاه‌های این کشور پذیرش و حتی بورسیه بگیرند.

خطرات احتمالی برای دانشجویان در پاکستان

کشور پاکستان کشور امنی نیست. در این کشور حملات تروریستی انجام می‌شود و نا آرامی‌هایی وجود دارد و به طور کلی سفر برای تحصیل در پاکستان یک ریسک است. اما خطر آنقدر نیست که شما حین تحصیل در این کشور هیچ آرامشی نداشته باشید و باید گفت که رسانه‌ها این موضوع را بسیار بزرگ جلوه داده‌اند. حملات تروریستی در پاکستان اولین چیزی است که پس از شنیدن نام این کشور به ذهن ما می‌رسد. به هر حال تعداد زیادی از انسان‌ها دارند در پاکستان زندگی می‌کنند و دانشجویان بسیاری مشغول به تحصیل در پاکستان هستند. 

جو اقتصادی پاکستان نسبتا آرام است و مردم به کسب درآمد مشغولند. مردم پاکستان مردمی دوست داشتنی و خونگرم هستند و شما به راحتی می‌توانید با آن‌ها ارتباط برقرار کنید. نکته‌ی مهم در این رابطه این است که ریشه فرهنگ مردم ایران و پاکستان یکی است و به همین دلیل شما با سبک زندگی آن‌ها تقریبا آشنا هستید.

خوابگاه در پاکستان

دانشگاه‌های پاکستان نیز مانند تمام کشورها امکانات اقامتی و رفاهی برای دانشجویان خود در نظر گرفته‌اند. دانشجویان برای اقامت می‌توانند در خوابگاه‌های دانشجویی و یا آپارتمان‌های دانشجویی اقامت کنند. هر کدام از این دو مورد مزایا و معایبی دارند که شما با توجه به ملاک‌ها و سلیقه خودتان می‌توانید یکی از این دو را انتخاب کنید.

خوابگاه‌های دانشجویی معمولا داخل دانشگاه‌ها و یا در محلی نزدیک به آن‌ها واقع می‌شوند. این خوابگاه‌ها عموما توسط خود دانشگاه‌ها مدیریت می‌شوند. خوابگاه‌های دانشجویی دارای اتاق‌های یک تا چند نفره هستند. خوابگاه‌ها دارای امکانات مشترک بین یک یا چند اتاق هستند. این امکانات شامل آشپزخانه، سرویس‌های بهداشتی و… می‌باشند. معمولا در خوابگاه‌ها کتابخانه و سالن‌های مطالعه نیز برای دانشجویان وجود دارد. 

آزمون های ورودی مقاطع مختلف در پاکستان

زبان تحصیل در پاکستان برای دانشجویان بین‌المللی انگلیسی است. به همین دلیل دانشجویان باید در آزمون‌های زبان شرکت کنند و به زبان انگلیسی مسلط باشند تا بتوانند از دانشگاه‌های این کشور پذیرش بگیرند. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که اگر بخواهید می‌توانید به زبان اردو نیز در دانشگاه‌های این کشور تحصیل کنید.

جالب است بدانید که تعدادی از دانشگاه‌های پزشکی پاکستان از سطح علمی خوبی برخوردارند و دانشجویان زیادی از کشورهای دیگر برای تحصیل در این دانشگاه‌ها درخواست می‌دهند. آزمون ورودی برای متقاضیان رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی آزمون MCAT می‌باشد. در این آزمون دانشجویان باید در درس‌های پیش نیاز پزشکی مانند زیست شناسی، شیمی و فیزیک نمره قبولی کسب کنند. همچنین سطح زبان انگلیسی دانشجویان نیز در این آزمون سنجیده می‌شود. 

برای تحصیل در سایر رشته‌ها دانشجویان مستلزم شرکت در آزمون‌های ورودی نیستند. هر دانشگاه برای پذیرش شرایط خاص خود را ارائه می‌دهد و باید از وب سایت دانشگاه مورد نظر اطلاعات لازم را به دست آورید.

در این رابطه بیشتر بخوانید:

بورسیه تحصیلی در پاکستان

دانشجویان افغان در بین دانشجویان خارجی که برای تحصیل به پاکستان سفر می‌کنند، از شانس  بیشتری در دریافت بورسیه‌های تحصیلی قرار دارند. 

بورسیه‌های تحصیلی پاکستان از سوی دانشگاه‌های این کشور ارائه می‌شوند و دانشگاه‌های مختلف با بررسی شرایط دانشجویان و رزومه تحصیلی و سایر موارد تصمیم می‌گیرند که بورسیه‌های تحصیلی به چه دانشجویانی اعطا شود.

این بورسیه‌های تحصیلی به دانشجویان تمام مقاطع و در رشته‌های مختلف اعطا می‌شود. از آنجایی که کشور پاکستان مانند تمام کشورهای دیگر در تلاش است دانشجویان بین‌المللی را جذب کند و روابط علمی خود را با سایر کشورها گسترش دهد، بورسیه‌های تحصیلی این کشور به راحتی در اختیار دانشجویان بین‌المللی تعلق می‌گیرند. در ادامه برخی از بورسیه‌های تحصیلی که در پاکستان ارائه می‌شود را به شما معرفی خواهیم کرد:

  • بورسیه تحصیلی کمیسیون آموزش عالی پاکستان به دانشجویان داخلی و بین‌المللی در کشور پاکستان تعلق می‌گیرد. البته این بورسیه تحصیلی برای دانشجویان پاکستانی در نظر گرفته شده است و تنها دانشجویان ممتاز بین‌المللی می‌توانند از آن استفاده کنند.
  • تعدادی از دانشگاه‌های این کشور مانند دانشکده دولتی لاهور و… بورسیه تحصیلی ارائه می‌دهند که نیمی از هزینه تحصیل در پاکستان را تأمین می‌کند. برای اطلاع از شرایط دریافت این بورسیه باید از اداره دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید، پرس و جو کنید.
  • کمیته آموزش عالی اسلام آباد و موسسه آموزشی Tempus به دانشجویان داخلی و خارجی پاکستان بورسیه تحصیلی ارائه می‌دهند. ملاک برای اعطای این بورسیه تحصیلی مواردی مانند رزومه تحصیلی، موضوعات پژوهشی ارائه شده و سطح علمی دانشجو است.

سوالات متداول

آیا پاکستان مقصد خوبی برای تحصیل است؟

اگر از بودجه مالی کمی برخوردار هستید و میخواهید بدون نیاز به اخذ ویزا در کشوری تحصیل کنید، بله پاکستان مقصد مناسبی است.

آیا برای تحصیل در پاکستان به مدرک زبان نیاز دارم؟

بله، بسته به رشته و مقطع تحصیلی به مدرک زبان انگلیسی یا اردو نیاز دارید.

آیا پاکستان کشور امنی برای تحصیل است؟

خیر، پاکستان یک کشور جنگ زده است و بهتر است در طول زمان تحصیل خود، بسیار مراقب باشید.

همــــــــــــین الان مشــاوره بگیــر!

هفت روز هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب


پرسش و پاسخ