مشاوره ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
search-btn
مشاوره: ۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱
مشاوره رایگان مهاجرت۰۲۱ ۴۳۰۰۰ ۰۲۱

۵۰ نفر از مشاوران ما در حال حاضر آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

021 43000 021
برای برقراری تماس دکمه زیر را فشار دهید
تماس

در صورتیکه موفق به مکالمه با مشاوران ما از طریق شماره اصلی نشدید، می‌توانید با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید.
+982142956

صفحه اصلی تحصیل در خارجتحصیل در رشته مهندسی مواد

تحصیل در رشته مهندسی مواد

Author Avatar به قلم نازنین سعیدی

آخرین ویرایش:

تاریخ انتشار: ۳ سال پیش

مهندسی مواد یک رشته میان‌رشته‌ای است که تلفیقی از علوم فیزیک، شیمی، ریاضی و مهندسی و علم مواد است و زیرشاخه رشته ریاضی و فیزیک است. رشته مهندسی مواد یک رشته جوان محسوب شده و به مشخصات و ساختار فیزیکی مواد می‌پردازد. رشته مهندسی مواد یکی از محبوب‌ترین رشته‌ها در میان متقاضیان تحصیل در خارج است. هلدینگ مهاجرتی GO2TR در این مقاله قصد دارد به معرفی کامل این رشته، بهترین کشورها برای تحصیل این رشته و تمام اطلاعات لازم در این مورد را به شما بدهد.

برای اخذ اطلاعت بیشتر و دریافت مشاوره تلفنی رایگان، با کارشناسان مجرب تیم GO2TR تماس حاصل فرمایید.

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

رشته مهندسی صنایع در مطرح‌ترین مقاصد مهاجرتی جهان

مهندسی مواد چیست؟

رشته مهندسی مواد در دو شاخه متالوژی و سرامیک در دوره کارشناسی ارائه می‌شود که هر گرایش آن در حوزه خاص خود مواد را بررسی می‌نماید. این رشته مهندسی به‌طور دقیق مشخصات مواد را بررسی کرده و در خصوص بهتر شدن مواد ازلحاظ کاربرد و خواص تحقیق می‌کند. مهندسی مواد صرفاً به بررسی مشخصات فلزات و سرامیک‌ها نمی‌پردازد بلکه در این شاخهٔ مهندسی تمامی مواد از قبیل سرامیک‌ها، کامپوزیت‌ها، بیومواد و پلیمرها رساناها و نیمه‌رساناها موردبررسی قرار می‌گیرند.

به‌طورکلی رشته مهندسی مواد در خصوص نحوه کنار هم قرارگیری مواد و ترکیب مواد و عناصر مختلف بحث می‌کند.

در رشته مهندسی مواد گرایش متالورژی، مهندسان در خصوص روش‌های جدید استخراج فلزات از معادن، روش‌های پیشرفته تصفیه و خالص‌سازی فلزات، ابتکار در خصوص روش‌های شکل‌دهی و تولید فلزات، شناخت و بازسازی انواع کوره‌ها، شناسایی مواد دیرگداز و در خصوص فرآیند تولید فلزات تحقیق و بحث می‌نمایند. همان‌طور که می‌دانید یکی از مشکلات شایع صنایع، خوردگی است. معضل خوردگی، علاوه بر به وجود آوردن مشکلاتی در صنایع باعث کاهش عمر دستگاه‌ها نیز شده است. مهندسین مواد بر روی خوردگی به‌صورت گسترده تحقیق به عمل‌آورده و فرآیندهایی را برای کاهش سرعت خوردگی و جلوگیری از آن طراحی می‌نمایند.

به‌عنوان‌مثال تولید استنلس استیل یا فولاد ضدزنگ با تغییر درصد آهن و کربن در شمش‌های فولادی یکی از کارهای مهندسین متالورژی است، که به‌منظور جلوگیری از خوردگی انجام‌شده است. همچنین مهندسین مواد در خصوص کنترل شرایط محیطی تحقیق به عمل می‌آورند. یعنی مطالعه مهندسین مواد بر روی مواد محدود نشده بلکه شرایط محیطی را نیز در نظر گرفته و با کنترل شرایط محیطی، مشکلات صنعتی را کاهش می‌دهند.

ریخته‌گری از مهم‌ترین صنایع مادر در کشورهای پیشرفته است.

باوجوداینکه مهندسی مواد علمی نوین است اما صنعت ریخته‌گری عمری طولانی داشته و امروزه به‌عنوان یکی از زیرشاخه‌های مهم مهندسی مواد موردبررسی قرار می‌گیرد. یکی از وظایف مهندسان در گرایش ریخته‌گری این است که صنعت ریخته‌گری را از شکل سنتی به شکل مدرن و پیشرفته سوق دهند. ساخت کوره‌های پیشرفته و ریخته‌گری تحت‌فشار در خلأ، نمونه‌هایی از پیشرفت صنعت ریخته‌گری است.

همان‌طور که قبلاً نیز اشاره‌شده یکی از وظایف مهندسی مواد مطالعه در خصوص بیو مواد است. رشته بیومواد و مواد زیستی در خصوص مواد تشکیل‌دهنده بدن انسان مانند استخوان‌ها بحث می‌کند. مهندسین مواد با بررسی دقیق ساختار تشکیل‌دهنده بدن انسان تجهیزات پزشکی را طراحی و تولید می‌نمایند. به‌عنوان‌مثال ساخت اعضای مصنوعی که بیشترین شباهت را به بافت‌های بدن انسان داشته باشد یکی از حوزه‌های کاری کاربردی مهندسی مواد است. نانو مواد از مباحث پرطرفدار در مهندسی مواد است که در خصوص ساختار مواد در ابعاد نانومتری و میکرومتر تحقیق می‌نماید.

مطالعه در خصوص نسبت ترکیب عناصر با یکدیگر برای مقاوم‌تر شدن فلزات، نحوه تولید شمش‌های فلزی آلومینیوم و فولاد آهن مس و غیره، ارائه راهکارهایی برای بالا بردن خلوص فلزات تولیدشده ازجمله حوزه‌های کاربردی مهندسی مواد است.

جایگاه مهندسی مواد

اهمیت رشته مهندسی مواد

رشته مهندسی مواد در تمامی کشورها از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است. رشته مهندسی مواد جزو رشته‌هایی است که به‌عنوان صنایع مادر شناخته‌شده و از همین رو جایگاه بسیار ویژه‌ای را از آن خودکرده است. در کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی مهندسی مواد جایگاه رفیع‌تری داشته به‌طوری‌که مشاغل زیادی وابسته به این رشته هستند. به‌عنوان‌مثال بیش از ۲۰ شغل در آمریکا به‌صورت مستقیم وابسته به رشته مهندسی مواد هستند.

در آلمان، از این رشته به‌عنوان رشته پزشکی فلزات یاد می‌شود و اهمیت زیادی را برای مهندسین این رشته قائل هستند. مهندسین رشته مهندسی مواد می‌توانند در لابراتوارهای پژوهشی، صنایع هوا و فضا، حوزه بیومدیکال، حوزه نانوتکنولوژی، تولید قطعات الکترونیک و صنعت نیمه‌رسانا اصلی‌ترین و اساسی‌ترین فعالیت‌ها را انجام دهند. مهندسین مواد به توجیه اقتصادی طرح‌های ارائه‌شده پژوهشی اهمیت زیادی می‌دهند.

یکی از وظایف مهندسین مواد این است که طرح‌هایی را ارائه دهند که ازلحاظ اقتصادی توجیه منطقی داشته باشد. به‌عنوان‌مثال مهندسین باید بتوانند موادی تولید نمایند و در صنعت جایگزین نمایند که علاوه بر کیفیت ازلحاظ اقتصادی نیز مقرون‌به‌صرفه باشد. مهم‌ترین سازمان حرفه‌ای مهندسی مواد در ایالات‌متحده آمریکا وجود دارد و بیش از ۹۰ هزار عضو فعال در موسسه مهندسین معدن، نفت و متالورژی آمریکا (AIME) فعالیت‌های اساسی انجام می‌دهند.

یکی از دلایل مهمی که سبب شده است مهندسین مواد در جوامع پیشرفته جایگاه بالایی داشته باشند، گستردگی و تنوع در حوزه کاری آنان است.

همان‌طور که می‌دانیم جهان هستی ما از مواد تشکیل یافته است و مهندسی مواد به‌خوبی به علم مواد واقف می‌شود. آشنایی با علم مواد باعث می‌شود تا مهندسین با ساختارها، خواص و کاربرد تمامی عناصر آشنایی پیدا کنند و ازاین‌رو بتوانند در حوزه‌های مهم مانند حوزه‌های زیستی، مخابرات، پزشکی، برق، معدن و غیره صاحب‌نظر باشند. مهندسی مواد موتور محرکه پیشرفت سایر رشته‌های مهندسی است. ازاین‌رو در جوامع پیشرفته اهمیت زیادی به این رشته داده‌شده و این رشته در رأس صنایع مادر قرارگرفته است.

اگر بخواهیم صنایعی را که باعث پیشرفت کشور می‌شوند مثال بزنیم می‌توانیم به صنایعی همچون صنایع خودروسازی، صنایع هوافضا، صنعت هواپیماسازی، صنعت ذوب‌آهن و صنعت نفت و پتروشیمی اشاره‌کنیم، تمامی این صنایع بدون وجود مهندسی مواد صنایعی راکد خواهند شد، به همین سبب جوامعی که به مهندسین مواد اهمیت زیادی می‌دهند می‌توانند نبض اقتصاد جهان را در دست‌گیرند.

دانشگاه‌های برتر رشته مهندسی مواد

نظام رتبه‌بندی بین‌المللی ‌(کیو اس) به‌منظور افزایش آگاهی دانشجویان سراسر جهان و کمک به دانشجویان نخبه برای گزینش دانشگاه مناسب برای تحصیل، هرسال بیش از ۳۰۰۰ دانشگاه و موسسه علمی معتبر را با یکدیگر مقایسه می‌کند. نتایج مقایسات به‌دست‌آمده پس از انتشار، نشان‌دهنده رتبه علمی دانشگاه‌ها است. با توجه به میزان جذب دانشجویان خارجی، نسبت دانشجویان به هیئت‌علمی، تعداد اعضای هیئت‌علمی خارجی، اعتبار اعضای هیئت‌علمی دانشگاه، آوازه علمی دانشگاه و دیگر پارامترها نظام رتبه‌بندی بین‌المللی کیو اس لیستی از بهترین دانشگاه‌های هر رشته را منتشر می‌کند.

بهترین دانشگاه‌های جهان در رشته مهندسی مواد

در صورت داشتن رزومه علمی و پژوهشی پربار، دانشجویان نخبه هر کشور می‌توانند به دانشگاه‌های نامبرده تقاضا دهند. دانشگاه‌های نامبرده در رشته مهندسی مواد دارای کارنامه درخشانی بوده و تحقیقات بسیار گسترده‌ای درزمینهٔ مهندسی مواد انجام داده‌اند. به‌عنوان‌مثال موسسه فناوری ماساچوست که در شهر کمبریج در ایالت بوستون قرارگرفته است تحقیقات شگرفی درزمینهٔ مهندسی مواد انجام داده است.

یکی از این تحقیقات در خصوص محافظت از مواد ۲- دی است. این مواد کاربردهای گسترده‌ای در الکترونیک و مخابرات نوری دارند اما متأسفانه در برابر خوردگی مقاوم نبوده و به‌سرعت تخریب می‌شوند. محققان موسسه فناوری ماساچوست توانسته‌اند پوششی به نام اولتراتین که بسیار سبک، مقاوم به خوردگی و مقرون‌به‌صرفه است برای این مواد تولید کرده و این مواد را در برابر خوردگی محافظت نمایند. بیومتریال ها، چاپ سه‌بعدی از بافت‌های مصنوعی از دیگر تحقیقات موسسه فناوری ماساچوست است.

اگر قصد اقدام برای تحصیل در دانشگاه‌های برتر جهان در رشته مهندسی مواد را دارید، با کارشناسان مجرب تیم مهاجرتی GO2TR تماس حاصل فرمایید.

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

رشته های مرتبط با مهندسی مواد

رشته های مرتبط با تحصیل در رشته مهندسی مواد

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، مهندسی مواد پیشرفت سایر علوم را فراهم می‌کند زیرا مهندسی مواد ارتباط تنگاتنگی با سایر علوم داشته و ازآنجاکه به علم مواد می‌پردازد و جهان هستی از عناصر و مواد تشکیل یافته است، در تمام ابعاد زندگی بشر پیشرفت این علم تأثیرگذار است. ازجمله رشته‌های مربوط به حوزه مهندسی مواد می‌توان به رشته نانو، رشته زیست‌شناسی، رشته مهندسی پزشکی، شیمی، فیزیک و ریاضی، مهندسی پلیمر، مهندسی معدن، مهندسی الکترونیک و مهندسی شیمی از علوم مرتبط با مهندسی مواد هستند.

به اعتقاد دانشمندان حوزه نانو، نانو علمی است که همه علوم آینده را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. مطالعه ذرات در مقیاس اتمی برای کنترل آن‌ها و یا به عبارتی کنترل سطح مولکولی و اتمی تمامی مواد، اصلی‌ترین بحث حوزه نانو است. به‌عبارت‌دیگر می‌توان عنوان کرد که علم نانو به دست‌کاری ماده در مقیاس اتمی، مولکولی و فوق مولکولی می‌پردازد. تولید ابرکامپیوترهای قوی، کم‌مصرف و میکرو برای تحقیقات در حوزه‌های مختلف علمی چون پزشکی نمونه‌ای از فناوری‌های علوم نانو است.

علم نانو که تمامی حوزه‌های علمی را در بر گرفته است، ارتباط تنگاتنگی با مهندسی مواد دارد. مهندسین مواد تمامی مواد را در سطح مولکولی بررسی کرده و برای تولید و بهبود ساختار برخی از مواد برای عملکرد بهتر و کاربرد بیشتر از علم نانو استفاده می‌نمایند.

زیست‌شناسی از دیگر حوزه‌های مرتبط با مهندسی مواد است. در دنیای اطراف ما بسیاری از مواد منشأ زیستی داشته که مهندسی مواد ساختار و خواص آن‌ها را به‌دقت بررسی می‌نماید. در برخی از مواقع، مهندسین مواد از موادی که منشأ مصنوعی یا طبیعی دارند، بیومتریال هایی برای بهبود، درمان، التیام و جایگزینی بافت‌های ازدست‌رفته موجودات تولید می‌نمایند. برای تولید بیومتریال های زیستی که قرار است جایگزین اعضا و بافت‌های بدن انسان شود نیاز است تا مهندسین مواد در خصوص فیزیولوژی جانوری اطلاعاتی داشته باشند.

به احتمال زیاد مشاهده کرده‌اید که برای کاشت مژه، مو و دندان از موادی استفاده می‌نمایند که بیشترین شباهت را به بافت طبیعی بدن انسان داشته باشد. مهندسین مواد در خصوص بیومتریال ها به‌صورت گسترده مطالعه کرده و سعی می‌کنند موادی را برای ایمپلنت اعضای مختلف بدن طراحی نمایند که بیشترین شباهت را ازلحاظ ساختاری و ظاهری با بدن انسان داشته باشد. به همین جهت رشته مهندسی مواد ارتباط تنگاتنگی با زیست‌شناسی دارد.

مهندسی مواد در خصوص انواع پیوندهای یونی، کووالانسی، نقطه ذوب و انجماد مواد، روش‌های بالا بردن نقطه ذوب، انعطاف‌پذیری مواد، مقاومت مواد در برابر خوردگی به‌صورت گسترده و تخصصی مطالعه می‌نماید؛ ازاین‌رو رشته مهندسی مواد ارتباط تنگاتنگی با رشته شیمی دارد. مهندسی مواد علاوه بر مطالعه ساختار فلزات و انواع سرامیک‌ها، به بررسی ساختار پلاستیک‌ها، مواد سلولزی، پلیمرهای زیستی و پلیمرهای مصنوعی می‌پردازد. ساختار و خواص و کاربرد تمامی پلیمرها در مهندسی مواد تشریح می‌شود.

مهندسین مواد پژوهش محور که علاقه زیادی به محیط‌زیست دارند می‌توانند در حوزه پلیمرهای زیستی و جایگزین کردن آن‌ها با پلیمرهای مصنوعی تحقیقات گسترده‌ای نمایند ازاین‌رو رشته مهندسی مواد رشته‌ای مرتبط با رشته مهندسی پلیمر است. مهندسی الکترونیک رشته‌ای است که به بررسی قطعات الکترونیکی می‌پردازد. اساس رشته الکترونیک بررسی مواد الکترونیکی مواد مغناطیسی و مواد نوری است.

go2tr.irgo2tr.ir
مشاهده پست

میانگین درآمد رشته مهندسی مواد

بدون شک میانگین درآمد ماهیانه یکی از مهم‌ترین عواملی است که باعث انتخاب یک رشته دانشگاهی می‌شود. میانگین درآمد ماهیانه وابستگی زیادی به بازار کار همان رشته دارد. خوشبختانه مهندسی مواد با بازار کار گسترده روبرو است. صنایع تولید فولاد، ذوب‌آهن، صنایع خودروسازی، تراکتورسازی، هواپیماسازی، تولید قطعات فلزی، صنایع نفت و پتروشیمی، صنعت نظامی، صنعت هوافضا از مهم‌ترین صنایعی هستند که مهندسین مواد را استخدام می‌نمایند.

مهندسین مواد اگر تمایل دارند به درآمدهای بالا برسند می‌توانند به پروژه‌های عملی که بتوانند آن‌ها را پیاده‌سازی نمایند، فکر کنند. مهندسین مواد می‌توانند با تأمین سرمایه اقدام به احداث کوره‌های مختلف نمایند. تولید شمش‌های آلومینیومی، تولید شمش‌های مسی می‌تواند نمونه‌ای از صنایعی باشد که با جذب سرمایه بتوانند آن‌ها را راه‌اندازی نمایند. در صورت احداث چنین کوره‌هایی مهندسین مواد می‌توانند به درآمدهای مطلوب ماهانه بیش از ۵۰ میلیون تومان برسند. درآمد مهندسی مواد در کشورهای پیشرفته بسیار بیشتر از ایران است زیرا بازار کار گسترده‌ای در انتظار فارغ‌التحصیلان مهندسی مواد در کشورهای پیشرفته چون آمریکا و استرالیا وجود دارد.

متوسط حقوق برای مهندس مواد تازه کار در آمریکا، ۶۱۴۲۰ دلار است و یک مهندس مواد مجرب، سالانه حدود ۹۴۹۶۲ دلار درآمد دارد.

میانگین درآمد ماهیانه مهندسی مواد بستگی زیادی به این دارد که افراد در چه صنعتی مشغول به کارشده‌اند. به‌عنوان‌مثال افرادی که در صنعت نفت و پتروشیمی استخدام می‌شوند به‌مراتب حقوق و مزایای بیشتری نسبت به افرادی دارند که در صنعت تراکتورسازی استخدام می‌شوند. کارخانه‌هایی چون کارخانه‌های تولید چینی، سرامیک، سفال، بلور و غیره در ایران وجود دارد که فرصت‌های شغلی مطلوبی را برای فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی مواد فراهم آورده است.

برای اطلاع از درآمد دقیق این رشته درکشورهای مختلف، با کارشناسان تیم مهاجرتی GO2TR تماس حاصل فرمایید.

مقطع کارشناسی رشته مهندسی مواد

مهندسی مواد از رشته‌های پرطرفدار بین شرکت‌کنندگان در کنکور سراسری ریاضی و فیزیک است؛ ازاین‌رو بهتر است با رشته مهندسی مواد آشنایی بیشتری پیدا نمایید. رشته مهندسی مواد در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌شود.

در مقطع کارشناسی مهندسی مواد، ۱۴۲ واحد درسی ارائه می‌شود که ۲۲ واحد آن عمومی، ۳۱ واحد دروس پایه، ۳۱ واحد دروس اصلی، ۶ واحد عملی، بیست واحد دروس تخصصی مشترک، ۳۲ واحد دروس تخصصی غیرمشترک و ۲۴۰ ساعت کارآموزی است.

مبانی مهندسی برق، آزمایشگاه مبانی برق، استاتیک، مقاومت مصالح، کریستالوگرافی و آزمایشگاه، پدیده‌های انتقال، شیمی‌فیزیک مواد، آز متالوگرافی و ترمودینامیک از دروس اصلی هستند و ریخته‌گری، آزمایشگاه ریخته‌گری، انجماد فلزات، شکل دادن فلزات، متالورژی جوشکاری، متالورژی پودری، روش‌های نوین آنالیز، خوردگی، عملیات حرارتی، استخراج فلزات و آزمایشگاه انجماد فلزات از دروس تخصصی هستند.

لیسانس مهندسی مواد در دانشگاه‌های آزاد و دولتی در ایران ارائه می‌شود که دراین‌بین می‌توان به دانشگاه‌های صنعتی شریف و صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان به‌عنوان بهترین دانشگاه‌های ایران در رشته مهندسی مواد اشاره کرد. مهندسی مواد در شاخه کارشناسی دارای گرایش‌های متنوعی است. مهندسی تولید فلزات، گرایش شکل دادن فلزات، گرایش علم مواد از دیگر گرایش‌های مهندسی مواد در مقطع کارشناسی است.

مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی مواد

کارشناسی ارشد مهندسی مواد در گرایش‌های شناسایی و انتخاب مواد مهندسی، شکل دادن فلزات، جوشکاری، استخراج فلزات، خوردگی و حفاظت مواد، سرامیک، ریخته‌گری و مواد مرکب ارائه می‌شود. البته ناگفته نماند که رشته مهندسی پزشکی در گرایش‌های بیومواد و مهندسی بافت به‌عنوان زیرمجموعه مهندسی مواد نیز در نظر گرفته می‌شود. گرایش شناسایی و انتخاب مواد مهندسی به‌عنوان یکی از رشته‌های میان‌رشته‌ای شناخته‌شده که در صنایع مختلف اعم از خودروسازی، هوافضا، پزشکی و مهندسی معدن کاربردهای بسیار گسترده‌ای دارد.

انتخاب مواد مهندسی به‌عنوان گرایش اصلی مهندسی مواد در نظر گرفته‌شده و این رشته در خصوص انتخاب مواد بر اساس شرایط کاری و محیطی بحث می‌کند. درواقع این گرایش از مهندسی مواد بر مسائل اقتصادی در هنگام انتخاب مواد تأکید می‌کند و سعی می‌کند هزینه پروژه‌ها را با راهکارهای مؤثر مرقوم مقرون‌به‌صرفه تر نماید.

جوشکاری، نحوه اتصال مواد مختلف به یکدیگر، اتصال مواد فلزی و غیرفلزی از مهم‌ترین بحث‌های این گرایش در مقطع کارشناسی ارشد است.

مقطع دکترای رشته مهندسی مواد

دکترای مهندسی مواد در گرایش‌های مواد پیشرفته، خواص فیزیکی و مکانیکی مواد، فرآیندهای استخراج فلزات، خوردگی و پوشش و مهندسی سطح، متالورژی پودر، جوشکاری و اتصال مواد، شکل دادن فلزات و مواد ارائه می‌شود.

تسلط به زبان انگلیسی، نمره بالا در دروس تخصصی سطح کارشناسی ازجمله خواص فیزیکی مواد، ترمودینامیک مواد و خواص مکانیکی مواد و دروس خصوصی در سطح ارشد، جزو مواد امتحانی آزمون دکتری مهندسی مواد است.

مباحثی در ترمودینامیک پیشرفته مواد، روش‌های پژوهش در علم و مهندسی مواد، فیزیک پیشرفته حالت جامد، شبیه‌سازی در مهندسی مواد، طراحی مواد مهندسی، طراحی فرآیندهای تولید مواد، مدیریت محیط‌زیست، مدیریت انرژی و منابع ازجمله دروس اصلی دکترای متالورژی و مواد است. فردی که در مقطع دکترای مهندسی مواد در حال تحصیل است، می‌تواند به‌عنوان عضو هیئت‌علمی و استاد دانشگاه فعالیت کرده و با ارائه پژوهش‌های علمی به اقتصاد و صنعت کشور کمک شایانی نماید.

به‌عنوان‌مثال تولید رنگ‌های میکرو که کشور ایران در حال حاضر نیاز شدیدی به آن دارد می‌تواند در اولویت‌های دکتری مهندسی مواد قرار گیرد. از بین رفتن پل‌ها، سازه‌های فلزی و غیرفلزی در صنعت، از بین رفتن آثار باستانی، درخطر انفجار قرار گرفتن بسیاری از مخازن و راکتورهای شیمیایی تنها نمونه‌ای از مشکلاتی است که در اثر خوردگی در صنعت به وجود می‌آید. این گرایش از دکتری مهندسی مواد عوامل خوردگی و انواع خوردگی را به‌خوبی موردبررسی قرار داده و راهکارهایی را برای جلوگیری از این معضلات پیشنهاد می‌دهد.

زبان تحصیل رشته مهندسی مواد در کشورها

یکی از گزینه‌های بسیار مهمی که در هنگام انتخاب کشور برای ادامه تحصیل باید به آن توجه نمود، زبان تحصیل در کشورهای مختلف است. درواقع بهتر است حدود دو سال قبل از مهاجرت به کشور موردنظر خود را انتخاب کرده و شرایط مهاجرت را فراهم نمایید. یکی از شرایطی که باید فراهم شود، یادگیری زبان تحصیل دانشگاه مقصد در مقطع موردنظر است.

بهترین کشورها برای تحصیل در رشته مهندسی مواد

زبان تحصیل کشورهای مختلف به عوامل زیادی بستگی دارد. موقعیت استراتژیک و جغرافیایی یک کشور، میزان ورود دانشجویان بین‌المللی به همان کشور، ملیت اساتید و اعضای هیئت‌علمی یک دانشگاه، رتبه علمی دانشگاه، مقاطع تحصیلی تدریس شده در دانشگاه، میزان تقاضای دانشجویان خارجی به تحصیل در دانشگاه‌های یک کشور ازجمله عوامل تعیین‌کننده زبان تحصیل در کشورهای مختلف است.

ارمنستان یکی از کشورهایی است که بسیار موردتوجه ایرانیان برای ادامه تحصیل است زیرا هزینه تحصیل در این کشور پایین بوده و اخذ ویزای تحصیلی کشور ارمنستان به‌مراتب بسیار راحت‌تر از کشورهای اروپایی دیگر است. زبان تحصیل در کشور ارمنستان با توجه به نوع دانشگاه می‌تواند متفاوت باشد اما به‌طورکلی می‌توان زبان‌های انگلیسی، روسی و ارمنی را جزو زبان‌های تحصیل در کشور ارمنستان دانست.

کشور فرانسه از دیگر کشورهای پرطرفدار در جهان است که نه‌تنها ایرانیان بلکه بسیاری از کشورهای آمریکایی نیز علاقه زیادی به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های این کشور رادارند. کشور فرانسه مهد ادبیات و فرهنگ بوده و اهمیت زیادی به زبان رسمی کشور خود یعنی زبان فرانسوی می‌دهد. به همین جهت زبان تحصیل در این کشور، فرانسوی و انگلیسی بوده و درصورتی‌که تمایل دارید ویزای فرانسه را به‌راحتی دریافت کرده و از مزیت‌های تحصیل در فرانسه بیشتر بهره‌مند شوید بهتر است که یادگیری زبان فرانسه را به یادگیری زبان انگلیسی ترجیح دهید.

کشور دانمارک از دیگر کشورهای اروپایی عضو اتحادیه شینگن است؛ زبان تحصیل در کشور دانمارک در مقطع لیسانس فقط دانمارکی بوده به‌طوری‌که بدون داشتن مدرک زبان دانمارکی امکان مهاجرت برای مقطع لیسانس به این کشور وجود نخواهد داشت. ایرانیان می‌توانند برای مقاطع ارشد و دکترا به کشور دانمارک مهاجرت نمایند زیرا زبان تحصیل در مقطع ارشد و دکترا در کشور دانمارک انگلیسی بوده و با داشتن مدرک آیلتس بالای شش و نیم می‌توانید ویزای تحصیلی این کشور را دریافت نمایید.

کشور ایرلند جنوبی همانند انگلیس کشوری انگلیسی‌زبان بوده و زبان تحصیل در این کشور در تمامی مقاطع انگلیسی است. کشور ایسلند از دیگر کشورهای اروپایی مطرح است که زبان تحصیل در آن ایسلندی و انگلیسی است. اگر قصد تحصیل به‌صورت رایگان در کشور ایسلند دارید باید به زبان ایسلندی مسلط باشید.

کشور فنلاند از کشورهای اروپایی است که زبان تحصیل در آن بیش از دو زبان بوده و ازاین‌رو فرصت‌های بیشتری را برای دانشجویان سایر کشورها فراهم می‌نمایند. انگلیسی، سوئدی و فنلاندی زبان‌های تحصیل در کشور فنلاند هستند. البته توجه داشته باشید که تحصیل در مقطع لیسانس در کشور فنلاند صرفاً به زبان فنلاندی بوده و در مقطع دکتری زبان تحصیل انگلیسی است.

اگر قصد مهاجرت به کشورهای پیشرفته را دارید، باید خود را برای آزمون تافل یا آیلتس آماده نمایید. این آزمون‌ها برای سنجش مهارت زبان انگلیسی شما برگزارشده و با توجه به کشور مقصد باید بتوانید نمرهٔ لازم برای مهاجرت را به دست آورید. برخی از کشورها برای پذیرش نیاز به مدرک زبان ندارند و می‌توانید بعد از ورود به کشور دوره‌های زبان را به‌صورت فشرده پشت سر بگذارید. برخی از کشورها نیز مدرک زبان کشور خود را میخواهند.

اخذ بورسیه برای رشته مهندسی مواد

ازآنجاکه رشته مهندسی مواد جزو رشته‌های مهندسی است که کاربردهای زیادی در صنایع مختلف در کشورهای پیشرفته دارد و بازار کاری گسترده در کشورهای اروپایی و آمریکایی به خود اختصاص داده است، بسیاری از نخبگان و دانشجویان ممتاز این رشته تمایل زیادی به مهاجرت به کشورهای پیشرفته را دارند. خوشبختانه امکان بورسیه شدن در رشته مهندسی مواد در دانشگاه‌های ممتاز جهان وجود دارد. برای بورسیه شدن در رشته مهندسی مواد باید رزومه‌ای پربار داشته باشید، بدیهی است که هرچقدر مقطع تحصیلی بالاتر رود امکان بورسیه شدن سخت‌تر نیز می‌شود.

اخذ بورسیه برای تحصیل در رشته مهندسی مواد

شرایط پذیرش در مقطع لیسانس مهندسی مواد با توجه به شرایط هر کشور می‌تواند متفاوت باشد. داشتن مدرک پیش‌دانشگاهی ریاضی فیزیک با معدل بالا و داشتن مدرک زبان آیلتس با نمره بالا از اصلی‌ترین شرایط اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع لیسانس است. البته این نکته را مدنظر داشته باشید که بسیاری از کشورها بورسیه‌های تحصیلی خود را برای مقاطع تحصیلات تکمیلی در نظر می‌گیرند و امکان تحصیل در مقطع لیسانس در اکثر کشورها با پرداخت شهریه و هزینه تحصیل امکان‌پذیر است.

برخی از کشورها نیز مانند ایتالیا ممکن است که در رشته مهندسی مواد به افراد واجد شرایط در مقطع لیسانس بورسیه تحصیلی اهدا نمایند. ازآنجاکه اکثر کشورهای پیشرفته برای مقطع ارشد همانند ایران کنکور برگزار نمی‌کنند، لازم است تا دانشجویان، دارای مدرک لیسانس همان رشته‌ای باشند که قرار است برای مقطع ارشد در آن بورسیه اخذ نمایند.

مدرک لیسانس و معدل بالا در رشته مهندسی مواد، مدرک آیلتس یا تافل یا اخذ مدرک زبان تحصیل کشور مقصد، انگیزه نامه از اصلی‌ترین شرایطی است که برای اخذ بورسیه تحصیلی مقطع ارشد موردنیاز است.

اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دکترا به‌مراتب سخت‌تر از اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع ارشد است. هرچقدر دانشگاه مدنظر شما برای تحصیل ازنظر علمی معتبرتر باشد، اخذ بورسیه تحصیلی به‌مراتب سخت‌تر نیز می‌شود. به‌عنوان‌مثال اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاه نانیانگ یا موسسه فناوری و تکنولوژی زوریخ بسیار سخت‌تر از دانشگاه‌های کشور ترکیه، ارمنستان و یا حتی آلمان است.

اگر قصد تحصیل در دانشگاه‌های معتبر جهان را دارید باید از مقطع لیسانس برای اخذ بورسیه تحصیلی دکتری در دانشگاه‌های معتبر جهان تلاش نمایید. نوشتن مقاله‌های معتبر، داشتن ابتکارات و اختراعات درزمینهٔ مهندسی مواد، اخذ مدال و رتبه در المپیادهای دانشجویی در سطح کشوری و جهانی، داشتن رزومه علمی و پژوهشی پربار، تألیف و ترجمه کتاب، داشتن مدرک زبان با نمره آیلتس یا تافل بالا، داشتن معدل بالا در مقطع تحصیلی لیسانس و فوق‌لیسانس، داشتن مدرک معتبر از دانشگاه‌های مطرح ایران مانند صنعتی شریف، دانشگاه تهران و صنعتی امیرکبیر ازجمله مواردی است که باعث می‌شود شما بتوانید از دانشگاه‌های مطرح جهان بورسیه تحصیلی اخذ نمایید.

برای اطلاع از امکان بورسیه شدن بهتر است با کارشناسان تیم مهاجرتی GO2TR، تماس بگیرید. کارشناسان مجرب ما، تمامی شرایط تحصیلی و مالی شما را می‌سنجند و لیستی از کشورهایی که امکان بورسیه شدن برای شما در آن‌ها وجود دارد را در اختیارتان قرار می‌دهند.

آزمون های مرتبط با رشته مهندسی مواد

آزمون های ورودی برای تحصیل در رشته مهندسی مواد

رشته مهندسی مواد همان‌طور که گفته شد جزو زیرشاخه‌های ریاضی فیزیک است؛ به همین سبب داوطلبان ورود به این رشته باید در ریاضی و فیزیک شرکت کرده و با توجه به رتبه خود در آزمون سراسری رشته مهندسی مواد را انتخاب نمایند. هرچقدر رتبه شما در کنکور سراسری برتر باشد شانس شما برای قبولی در دانشگاه‌های برتر ایران بالاتر می‌رود. برخی از دانشگاه‌های آزاد بدون کنکور سراسری از بین فارغ‌التحصیلان پیش‌دانشگاهی ریاضی و فیزیک با شرط معدل دانشجو می‌پذیرند. برخی از هنرستان‌های شهرهای کلان رشته مواد را در هنرستان‌ها ارائه می‌دهند.

برای تحصیل در کشور ترکیه و ورود به دانشگاه های این کشور، باید در آزمون ورودی شرکت نمایید. آزمون یوس و آزمون تومر از آزمون‌هایی هستند که برای ورود دانشجویان به مقطع کارشناسی برگزار می‌شود. تسلط نسبی بر مسائل ریاضی، هندسه و زبان می‌تواند قبولی شما در این آزمون را تضمین نماید.

کشور کانادا نیز برای تحصیلات تکمیلی آزمون‌های ورودی برگزار می‌نماید. کشور کانادا همانند ایران کنکور سراسری برگزار نکرده بلکه هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد و هر دانشگاه به‌طور جداگانه آزمون‌های ورودی را برگزار می‌نماید. آزمون SAT و آزمون GMAT نمونه‌ای از آزمون‌هایی هستند که هر دانشگاه بسته به شرایط خود این آزمون‌ها را برگزار می‌نماید.

علاوه بر آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها، پس از فارغ‌التحصیلی برای ورود به بازار کار نیز باید در آزمون‌های استخدامی شرکت نمود. برخی از مراکز خصوصی مانند شرکت نفت، ذوب‌آهن، فولاد برای جذب فارغ‌التحصیلان مهندسی مواد آزمون برگزار می‌نمایند. برخی از این آزمون‌ها همراه با آزمون‌های استخدامی در سراسر کشور و برخی نیز به‌صورت جداگانه آزمون برگزار می‌نمایند. افراد داوطلب پس از قبولی می‌توانند مشغول به کار شوند. کشورهای خارجی نیز هرکدام برای جذب نیروی کار شرایط مختص به خود را دارند. برخی از کشورها از طریق آزمون و برخی با توجه به رزومهٔ فرد نیرو استخدام می‌نمایند.

کشورهای متقاضی کار برای رشته مهندسی مواد

تحصیل در رشته مهندسی مواد

رشته مهندسی مواد از مهم‌ترین صنایع در جهان است به‌طوری‌که پیشرفت صنایع یک جامعه در گروی پیشرفت در مهندسی مواد است. مهندسی مواد در کشورهای صنعتی، پیشرفت چشم‌گیری داشته و باعث شده تا بازار کار و درآمد آن نسبت به کشورهای جهان سوم چون ایران بیشتر باشد. همین امر سبب شده تا بسیاری از فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی مواد به دنبال شرایط کاری بهتر و درآمد بیشتر به کشورهایی که متقاضی کار در این رشته هستند؛ مهاجرت نمایند.

افرادی که در رشته مهندسی مواد به استرالیا مهاجرت کاری می‌نمایند، می‌توانند در کارخانه‌های تجاری، صنعتی و آزمایشگاه‌های مواد مشغول به کار شوند. ایالت‌های کوئینزلند، نیو ساوت ولز و وسترن استرالیا پرطرفدارترین و بهترین ایالت‌ها برای مهندسین مواد است. حداقل درآمد سالیانه در کشور استرالیا برای مهندسی مواد ۷۵ هزار دلار بوده و متوسط درآمد سالیانه در استرالیا ۱۰۵ هزار دلار است. برای مهاجرت کاری به کانادا باید دو مرحله را پشت سر بگذارید، این دو مرحله مراحل تقریباً پیچیده‌ای بوده و حدود ۶ ماه تا ۱۸ ماه طول می‌کشد.

برای مهاجرت کاری به ژاپن شما باید از طرف یک کارفرمای ژاپنی پیشنهاد کاری داشته باشید. سپس در سیستم امتیازبندی ویزای کار ژاپن با توجه به مدرک تحصیلی و سوابق کاری و درآمد سالیانه و مهارت زبان به شما امتیاز داده می‌شود. باید بتوانید حداقل ۷۰ امتیاز را کسب نمایید. پس از کسب حداقل امتیاز، ویزای hsp یا hsfp به شما داده می‌شود. ازآنجاکه جمعیت ژاپن به سمت جمعیت پیر و سالخورده می‌رود ژاپن هرساله در رشته‌هایی چون مهندسی مواد نیروی کار جوان و متخصص بامهارت بالا جذب می‌نماید.

برای اخذ ویزای تحصیلی یا کاری رشته مهندسی مواد در کشورهای مختلف، با کارشناسان مهاجرتی گروه GO2TR تماس بگیرید.

منابع:

سوالات متداول

آیا مهندسی مواد، رشته خوبی است؟

این سوال به طرز دید شما بستگی دارد اما باتوجه به تاثیر این رشته در دنیای امروزی و اهمیت بالای آن در پیشرفت جوامع باید گفت بله.

برای تحصیل در رشته مهندسی مواد در خارج به چه مدارکی نیاز دارم؟

این مدارک بستگی به کشور و دانشگاه مربوطه شما دارند اما بطورکلی، مدارک لازم برای اخذ پذیرش شامل: آخرین مدرک تحصیلی و ریزنمرات و معدل بالا، انگیزه نامه، توصیه نامه و…

بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در رشته مهندسی مواد کدامند؟

دانشگاه استنفورد، دانشگاه کمبریج، دانشگاه هاروارد، دانشگاه تسینگ هوآ و موسسه تکنولوژی فناوری زوریخ

همــــــــــــین الان مشــاوره بگیــر!

هفت روز هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب


پرسش و پاسخ